Aktuálně: 2 341 inzerátů269 700 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 25.07.2025, 10:18:04 xxx:xxx.f2da:b801
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 25.07.2025, 10:14:37

Já rozhodně neříkám, že by se tam měli nechat. Ale opatrovníci si mají trvat na řádné smlouvě s ORP a úhradou nákladů. Minimálně proto, že tím jinak snižujete trest pro chovatelku. Ty smlouvy se teprve budou dělat, takže máte prostor k diskuzi. 🤷‍♀️

impact
impact 25.07.2025, 10:12:07 xxx:xxx.fd6c:915a
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.07.2025, 10:01:26

Pokud útulky/spolky obci s rozšířenou působností nevyfakturují veterinární náklady na odstranění následků týrání chovatelkou, tak unikne hromada dost důležitých důkazů. 

Obec nemůže vymáhat trest za to, že měl nějaký útulek náklady na vet péči o její psy. Takže to musí útulky a spolky vyfakturovat obci a ta to následně hromadně vymáhat po chovatelce. 

Pokud jsou faktury na útulek/spolek, tak to uhradí dárci a chovatelka za to nebude mít žádný postih. Protože už vidím útulky, jak se s ní jednotlivě soudí. 

Taky se může stát to, že částečně soud vyhraje a hromada zvířat se jí za pár let vrátí, v luxusním stavu. Tohle je bohužel celý od začátku špatně. 🙄

impact
impact 25.07.2025, 10:03:19 xxx:xxx.fd6c:915a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 25.07.2025, 09:41:06

Nj, jenže takhle se obce učí jen to, že to za ně vždycky někdo zatáhne a to je prostě blbě. Protože pak nemaj motivaci to řešit včas. 😏

impact
impact 25.07.2025, 08:05:27 xxx:xxx.f2da:b801
Bobca:

zdravím Adminy..Myslela jsem,že už se tu diskutuje,že iFauna rozesílá mejly,že je zpět…mi dnes přišel..🙂

Ale já chci adminům sdělit,že jsem tu ráda,a nikam nejdu..tak❤️💐

Bobča..připojuju se k “Zrzavcům”…že jste zlatý..🙏

Tak to je velká zoufalost. 😅

impact
impact 25.07.2025, 07:13:14 xxx:xxx.f2da:b801
Fiona Praha:

A přestali s tím? Nevíte?

Netuším. Ani nevím, kde skončili ti Žiškovo psi. Tenkrát se zbavil asi čtyřiceti v nejhorším stavu a pak už o něm nebylo slyšet. MS KVS na tom hangáru neshledala nic špatného… 

impact
impact 25.07.2025, 07:09:14 xxx:xxx.f2da:b801
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 24.07.2025, 16:01:21

V realu asi vsichni tusime ze to neklapne, takze je vypsana sbirka na muj TRANSPARENTNI ucet, jejiz vytezek bude rozdelen pomerove mezi vsechny dotcene utulky a spolky. V pondeli bych mela mit definitivni seznam vsech kteri se na tom podileji, jeste dochazi k nejakym presunum z duvodu kapacity atd atd. Pokud by nekdo chtel prispet, mam to nasdilene na FB a predem tisicere diky za kazdou korunu, protoze tyhle naklady pujdou hodne vysoko.

A proč se ty náklady nefakturují ORP? Vždyť takhle to přece právně funguje. Pečovatel má s ORP smlouvu a mají platit denní taxu za každého psa, plus veškeré potřebné veterinární náklady. Nic ve zlém, ale nepřijde mi úplně v pořádku, aby to platili dárci a útulky a spolky to pak vyfakturovali i ORP. Něco mi uniká?

impact
impact 24.07.2025, 15:06:31 xxx:xxx.f2da:b801
Sarah01:

To je Brno-venkov, takže to zaplatí magistrát Brno? Hm…

Jo tož to já netuším, pod koho spadají. 

Ještě jsem tam doplnila to MZe. Musela jsem to dohledat ve smlouvách. 

No a když proběhne veškeré řízení, soudy a tak, tak zvíře spadne do klína Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových a ten hledá nové rodiny. Zpravidla je pro zvířata lepší, když si je přebere daný útulek/spolek, ale je to pak i s tím rizikem, že když se nenajde nový domov hned, tak si sám už hradí péči o daná zvířata. Protože pokud to neudělá, sice může mít dál hrazenou péči, ale na druhou stranu jakmile se objeví jakýkoliv zájemce, tak ho musej vydat. A úředníkům je to jedno. Hlavně, že se zbaví další položky. 

Jenže to je prostě na roky. My třeba měli dva psy (celkově byli odebráni tři nebo čtyři - zbytek byl jinde) a celá kauza se táhla minimálně dva roky. Pak šli psi jinam, takže konec nevím. A to bylo pár psů, ne 160. Vyšetřovatel musí posbírat po všech psech veškerý vstupní vyšetření, náklady na léčbu akutních stavů, všechno zdokumentovat, dát dohromady. No tyvole, to chceš. Ještě když jsou zvířata rozestrkaný po xy organizacích. Takže to se potáhne leta…

impact
impact 24.07.2025, 14:17:14 xxx:xxx.f2da:b801
drvodelkafialova:

Ono je to těžký. Malé obce mají nějaký rozpočet a jestli ta domovská obec bude teď muset platit náklady na ty psy a to minimálně rok - všici známe rychlost soudů, no nechtěla bych být v jejich kůži. A z  té majitelky nesjspíš nedostanou nic nebo jen zlomek.

Odrovice nic platit nebudou. Což je taky důvod, proč to spousta malých obcí nechá dojít do takovýho stavu. 😏 

Po umístění do předběžné náhradní péče to bude opatrovníkům smluvně platit obec s rozšířenou působností (tzn. okresní město, kam Odrovice spadají) a odsud to pak všechno vyfakturují “státu” - konkrétně by to mělo být MZe. 

A tomu to my zaplatíme na daních. 😂

impact
impact 24.07.2025, 12:53:52 xxx:xxx.f2da:b801
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 24.07.2025, 12:19:05

Teorie skvělá. Škoda, že to tak nefuguje v praxi. Reálně jí nikdo teď hned neobstaví majetek, takže to s klidem přepíše na někoho jiného, nechá si napsat papíry na hlavu a nazdar. 😏 Rozhodně nečekejte to, že z ní někdo vyrazí xy desítek mega. Takovej množák se snad ještě nenarodil. 😂 

impact
impact 24.07.2025, 12:16:27 xxx:xxx.f2da:b801
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 24.07.2025, 12:14:47

Ale prd. Kde je vůle, je i cesta. Nesčetněkrát se to ukázalo na nejrůznějších kauzách. Bohužel když se nechce, je to mnohem horší, jak když to nejde.

impact
impact 24.07.2025, 11:59:43 xxx:xxx.fd6c:915a
Ph:

V takových případech prostě musí konat okolí

souhlas. proto jsem nejvice namichnuta na tu obec, vet spravu - podnety dostaly, vedeli o tom a nic? proc ceka obec na doruceni nejake - petice od obcanu? 

Protože čekají, že se to vyřeší samo. 🙄

Jinak abych to genderově vyvážila tak kauza Kamenice nad Lipou, 212 odebraných psů, manželé. A další nejznámější velká kauza Žiška, 150 psů v klecích v hangáru, chlap.

impact
impact 24.07.2025, 07:40:03 xxx:xxx.f2da:b801
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.07.2025, 20:56:00

Nejsmutnější na tom je, že teď my všichni obyčejní občané zaplatíme raketu za péči o ty psy. Umístění do předběžné náhradní péče nás vyjde minimálně na cca 150 kč/den/pes, plus náhrada všech veterinárních výdajů. 

150 Kč krát 365 dní za rok krát 160 psů. To je necelých devět mega jen za denní ustájení. Plus samozřejmě veškeré veterinární náklady. Celé se to potáhne třeba tři čtyři roky, než budou moc psům hledat nové domovy. 

Takže celá tahle sranda může stát vyjít i na třicet a víc mega. A kde vezme stát peníze? 

Já bych to normálně nechala zaplatit ty laxní úředníky. To byste viděli ten frkot příště…

impact
impact 23.07.2025, 17:21:27 xxx:xxx.f2da:b801
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.07.2025, 15:11:44

Takže štěně mělo nějaký záchvěv cestovního průjmíku, vet je vyděsila falešně pozitivním testem a vy jste množírna. 😂 Vítejte v realitě. 😂

impact
impact 22.07.2025, 14:37:23 xxx:xxx.f2da:b801
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 22.07.2025, 12:28:31

girdia již nemá a parvo lehce

😂😂😂

Buď lžou a nebo je jejich veterinář úplnej imbecil. Případně kombinace obého. 

Troufám si tvrdit, že tady mám jako jedna z mála (ne-li jediná) opakovanou zkušenost s parvovirem. Samozřejmě myslím běžné pejskaře a ne zde diskutující veterinářku. Jedno zachráněný štěně mi umřelo. Pak mi umřely čtyři štěňata z pěti a pak ještě pět štěňat ze šesti. Očkovaný, neočkovaný, táhlo se to několik let, neskutečný nervy, raketa peněz, komplet přebourání karantény a kruté zkušenosti, který nikdo nechce.

A jestli mi někdo bude tvrdit, že štěně může mít parvo lehce a odbýt si to dietou, tak je prostě blb. Sorry, ale je. 

Jo a mimochodem, taky moc dobře vím, jak umí veterináři podojit 🤑 vystrašené majitele.

Trvala bych na tom, že chci štěně vrátit. Že jim klidně zaplatím i ty faktury za veterinu, ale jedině v případě, že se mi štěně vrátí zpět. 

Každopádně je mi Vás líto. Tvrdá zkušenost s novými majiteli, která dříve nebo později čeká každého chovatele.

impact
impact 22.07.2025, 10:56:24 xxx:xxx.f2da:b801
Anonymní:

Lékařskou zprávu poslali, o kompenzaci mluvili,ale zatím nebylo sděleno jakou. Jejich vet má být rodinný známí.   Jen upřesňuji - štěně mělo mít v noci průjem, není apatické, nemá teploty, není krev ve stolici, nezvrací. Problém měl začít cca 12 hod od odjetí od nás . Mě prostě přijde zvláštní,že by to chytlo jen 1 z celého vrhu. Doporučili jsme test od jiného výrobce a bylo to pochopeno jako útok. 

A ví jejich veterinář, že u krátce očkovaných štěňat ty terénní testy vycházejí na parvu falešně pozitivní? 

Průjem může mít klidně z jídla, bůhví, co mu dali. Na Vašem místě bych trvala na vrácení štěněte, vrátila jim peníze a našla mu jinou rodinu.

impact
impact 09.07.2025, 04:46:48 xxx.xxx.35.42
Orionka:

Když nebyly žádné hydrovany pro psy, řešili jsme vylepšení kondice u feny, běháním “do kopečka”. Nemusí být velký, ale do procházky zařadit několikrát nahoru a dolů. (I mně se vylepšila kondice). Bordera by to možná zvládla na míček a majitelka by běhat nemusela.

To bych nedělala. Stereotypní aportování míčku je už tak pro borderu nevhodná aktivita. Když k tomu připočtu nadváhu a smykování při brzdění z kopce, je to tak na urvaný vazy. 😉

impact
impact 08.07.2025, 14:42:18 xxx.xxx.35.42

Já začínám krmit v psím pokoji, protože tam jsou moji psi a ti doma žerou první. Pak krmím adopčňáky a hoteláky v kuchyni. Každej pes žere ve svojí klec. A nakonec krmím venkovní psy - každý zvlášť svoji misku v kotci nebo ohrádce. Každý má svoji porci krmení dle věku, aktivity, zdravotního stavu a podobně. Jak dokrmím venkovní psy, tak jdu do baráku a od psí místnosti zase stejným kolečkem postupně misky sbírám. Takže kdo se s tím crcá a nemá dožráno, tak prostě znovu žere až druhý den ve stejný čas. 

Jediný privilegovaný je patnáctiletý parson, který si vzpomene často až o půlnoci, že by misku mohl dožrat. Ale ten prostě může. Tomu bych snesla modré z nebe, aby se najedl. 🤷‍♀️

Takže fakt nechápu tu neschopnost pořádně krmit DVA psy. 🤪

impact
impact 25.06.2025, 04:45:01 xxx.xxx.48.87
Ph:

neni to scifi

No, to bohužel na Slovensku vážně není. Naše vetka by mohla napsat knihu o tom, co pak při kastracích najde najde za hrůzy. 😒

impact
impact 20.06.2025, 13:12:12 xxx.xxx.24.66

Měli to ve více barácích. A vrhy štěňat tolik místa nezaberou.

Já u nás pamatuju nejvíc stopadesát psů, Žižka to měl v hangáru. To už je taky nějakej pátek a blujno je mi z toho dodneška. Hlavně jak ho kryli veterináři, včetně těch z KVSky.

Jinak spousta psů se při správné péči normálně zařadí do života. No na spoustě z nich se to taky nesmazatelně podepíše. Hodně záleží na plemeni a na psychice konkrétních jedinců.

impact
impact 18.06.2025, 15:44:35 xxx.xxx.19.172

Tak ono bude asi dost záležet taky na tom, čeho jsou to kříženci. Takovej kříženec foxla s jagošem by s nima asi zakrátko udělal rychlej konec. 😂