Aktuálně: 2 323 inzerátů269 723 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 13.03.2025, 07:35:03 xxx.xxx.50.150

To je tak zakonzervovaný, že se jim nemůže nic stát.

impact
impact 08.03.2025, 18:54:44 xxx.xxx.8.154

My jsme dneska na neposluchy byli 1:1. 😏

Svačíme s kámoškou na Klapinově v Hostýnkách a najednou se nám za zády objevila slečna s borderou na vodítku. Rychle jsme pochytali psy, ale já nestihla chytit josepčíka Merlina (měl náhubek). A ten davaj za borderákem. Byli nos na nos, borderák asi vrčel, protože jsem viděla, jak se na něj Merlin staví. Jinak je naprosto nekonfliktní. Zařvala jsem asi pětkrát, ale úplně se na mě vyprdl. Až jsem nasraně řekla pánovi, co k nim patřil, ať ho kopne do prdele. 😂

Nakonec odběhl, dostal zjeba. Tohle fakt nesnáším a mrzelo mě to. Ale teda na druhou stranu já když vidím nějakého psa na cestě a vidím, že páneček nevidí, tak volám: mám tu psy. No škoda, že paní na nás taky nezavolala.. 🥺

A pak se nám to vrátilo. Jdeme k parkovišti, už z dálky na nás čumí dvě slečny se třema borderama (možná auo). Čumí na nás, vykládají psy, vše na volno. Tak jsem povolala svoje k sobě, že “jdeme na kraj” a obejdeme je. Slečny stále čumí na nás a na svoje psy nic. A bordery samo davaj ve smečce s řevem na naše psy. No Kevin by je poškubal a bylo to na něm vidět (měla jsem ho na sedáku). Tak baby najednou křik a honem si psy chytat. Tak já nevím, no. Kdyby nás neviděly, tak neřeknu… 😏

Ale jinak parádní výlet přes Hostýnky. Ráno v šest sraz na Tesáku. Hore kopcem na Čerňavu. Tam krásný východ slunce. A pak na okolo ke Chvalčovu, nahoru ke zřícenině Obřany a zpět k Tesáku. Boží to bylo. Patnáctka jak nic a nohy dělají už teď večer au au au. Jsem zvědavá na ráno. 😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 07.03.2025, 09:21:10 xxx.xxx.127.77
K. M.:

Ridgeback je asi trochu jiná kategorie, ale Shikoku-inu opravdu není příliš inteligentní, mají silnou osobnost a spoustu energie. Přece pes který je na volno nemůže letět jak smyslu zbavený neznámo kam.

Thajský ridgeback není tak trochu jiná kategorie. A jestli máte jako měřítko inteligence slepou poslušnost za pamlsek nebo hračku, pak ano. Pak pro Vás taková plemena moc inteligentní nebudou.

impact
impact 06.03.2025, 12:50:32 xxx.xxx.127.77

Život s thajským ridgebackem mě naučil fakt hodně. Jsou to extrémně vnímaví a inteligentní psi. Kdybych někdy v budoucnu měla mít jen jednoho psa, dost možná zvolím thajce znovu. 

Ale já naštěstí nikdy jednoho psa mít nebudu, tak se nebudu muset trápit s dalším thajcem. 😂

Na druhou stranu je ale fakt, že díky střetu mojí a její tvrdohlavosti jsem měla extrémně poslušný zvíře.

impact
impact 04.03.2025, 07:01:38 xxx.xxx.17.14
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 04.03.2025, 00:38:32

Stejně jako Xerxová. Nasypala jsem do nich Bravecto v neděli. Jak doma vytahuju po výletě psy z auta, tak je vždycky postupně zběžně kontroluji. Jsou zvyklí se zastavit, počkat, než sundám obojky a postroje a pro mě je fajn, že stojí v kufru a nemusím se hrbit. Babka stará. 😂

Tak vždycky zběžně kouknu na uši, drápky, zuby, projedu srst a Kevin měl právě na zádech lezoucího pijáka. 🤬 A od známé jsem měla echo, že si dva dny před námi donesli z opačné strany Chřibů taky pijáka. 😏

Poslední Bravecto měli v srpnu, tak už byl holt čas.

impact
impact 03.03.2025, 06:02:10 xxx.xxx.17.14
Bobca:

Impact-nemáte tam nové pesany??ty dlouhonohé? nebo se mi to zdá?🤭

Neeee. To je naše Chucky a Kevin. A bíloflekatá v oranžovém postroji je Xenta, která už pošupe do adopce. Ale ta je u nás od podzimu. 🤩

impact
impact 02.03.2025, 16:24:18 xxx.xxx.17.14

My jsme si dneska dali poznávačku po skalách v Chřibech a bylo to boží! Počasí pecka, chladno tak akorát, lidí naprostý minimum, třináctka jak nic. Sice jsme párkrát bloudili, ale vůbec nám to nevadilo. A skály naprosto parádní. Dala jsem na některý fotky popisky. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 01.03.2025, 07:52:56 xxx.xxx.17.244
kometa:

TOBOLKY.

Jenže tobolky jsou většinou určené k tomu, aby se polkly celé, prošly neporušené žaludkem a účinná látka se uvolnila až ve střevě. Drcením se sníží efekt, protože žaludeční šťávy účinnou látku inaktivují.

Děkujeme za kulturní vložku, ale asi nechápu, proč to píšete mě? Já snad psala, že se mají drtit? 

impact
impact 01.03.2025, 06:12:03 xxx.xxx.17.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 01.03.2025, 04:51:52

prostenal na žíly

Ježíš.. 😂 Tak holt budou mít babče zdravou prostatu. 😂

impact
impact 01.03.2025, 04:15:00 xxx.xxx.17.244
bambule:

Jo mají malou fenku, prý ty tablety drtili,  rozpuštěli, aby jí to mohli podat stříkačkou. Ja jsem to moc nepitvala. Ani nevím jak ty tablety esentiale vypadají, jak jsou veliké….

😂 

Píšu, že jsou to TOBOLKY. A vevnitř je látka o konzistenci másla. Drtit a rozpouštět něco takového muselo vypadat fakt humorně. (Jakože fakt úplně věřím tomu, že to měli essentialko.🤭)

Obrázek
impact
impact 28.02.2025, 16:02:40 xxx.xxx.17.244

No tvl tak prej mlátil jejich dítě tak, až jim ho úřady sebraly a teď čekají další. Proč se takoví lidi množej jak králíci? 😏

impact
impact 28.02.2025, 14:41:17 xxx.xxx.17.244
bambule:

Na regeneraci jater mám vyzkoušený Hepatiale Forte. Z tragických jaterních ukazatelů to moje fena stáhla na ideální výsledky za tři měsíce. Měla jsem to jako alternativu místo esentiale forte (doufám , že to píšu správně). Ted se mi na to ptali i známí, mají fenku po otravě a právě jí museli to esentiale různě drtit a rozpouštět, aby to do ní stříkačkou dostali. 

Jakože drtili ty tobolky, jo? To si po pravdě neumím představit. 😯 

impact
impact 27.02.2025, 16:11:22 xxx.xxx.17.244
Tenurri:

Mazec…lidi jsou fakt hnusní. Jako by snad každej, kdo pomáhá zvířatům v nouzi, měl bydlet v jeskyni, jíst kořínky a chodit oblečenej v pytlích…
kdo pomáhá, tak asi nemá právo na to mít osobní život 😀.

Ono se teda stačí kouknout do komentářů kdekoliv, někteří lidi jsou úplně vyhrabaní v palicích a buď roznáší zlo, nebo plodí totální nesmysly.

Hele já dnes chytla jednu čarodějnici, která se rýpe v tom, jak je strašně zvláštní, že se Eliška každých pět let v rejstříku na ejustice vymazává z funkce předsedy spolku a zase se znovu zapisuje na jeho místo.

Fakt se dneska celej den držím zuby nehty, abych jí tam neodpověděla něco ve smyslu: protože se předseda spolku volí na pět lety ty tupá broskvo…

😂😂😂😂😂

O tom, že už se řeší i to, jak může s modelovanými nehty sbírat hovna ani nemluvě. 

impact
impact 26.02.2025, 16:35:35 xxx.xxx.17.244
Monika:

Dobrý den, mému pejskovi našli začínající nádor na játrech, nádor je zatím micro, nemáte někdo zkušenosti/doporučení na nějaké vitamíny na imunitu aby tu semnou ještě chvíli byl, pejskovi je pouze 7,5 let. Rasa pejska border kolie.

Moc děkuji

Alavis Sanicell, Betaglukan, Essential forte, Ostropestřec (silymarin). 

Nebudu Vám tu nic slibovat, ani nalhávat. Může to pomoct, nemusí. Ale u nás byla s mnohem horším nálezem prognóza pár týdnů a byl z toho rok.

impact
impact 25.02.2025, 16:46:30 xxx.xxx.17.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.02.2025, 08:04:58

Když jsme řešili kauzu Kamenice (212 psů v množce), tak já měla už snad půl roku koupený lístek na koncert. Psala jsem to tenkrát na stránky, že mám narozeniny a vyrážím si dát pár hodin pauzu. To jsem byla ještě mladá a blbá a myslela si, že můžu být upřímná. Vzali jsme z té kauzy šest fen a jedna ludra nenechavá, která sama nikdy pro takový psy nehne ani prstem, mě taky na fejsu osolila, že mám dokonce čas chodit na koncerty! 😂

Některý lidi jsou fakt nechutný broskve. 🍑 

impact
impact 16.02.2025, 10:20:47 xxx.xxx.28.157

Včera jsme se se smečkou vydali směr Vizovická vrchovina. 🏔️

V boční ulici u Vizovic je několik sympatických parkovišť, my jsme si vybrali až to nejzazší, kde je místo tak na dvě tři auta. Odsud jsme pokračovali směr Trvajka a dále na rozhlednu Doubrava. Je to tam solidní krpálek a jednou se nám i mezi stromky podařilo zabloudit. 😂 Ale nakonec jsme to s velkým funěním a hekáním dali. 🤭

Od rozhledny jsme pak šli kousek dolů a následně po nádherném hřebeni s parádními výhledy. 🥰

Původně jsme chtěli jít delší okruh a zavítat i na Janovu horu, ale sešlo se povíc faktorů, včetně nočního nevyspání a tak jsme to nakonec na Spleteném vrchu smýkli po červené dolů a rovnou k autu. Takže z toho byla krásná desítka, ale až bude vhodnější konstelace, určitě si dáme celých 13 km. ❤️

Lidí moc nebylo, jen pár jednotlivců a dvojic. A jedna svačící skupinka ťůristů, pro který jsme byli docela atrakce. No, jejich řízky zase byly atrakce pro naše psy a já upřímně doufám, že se jim v tom chumlu při mazlení psů nějakej nestihl ztratit. 😂😂😂

https://mapy.cz/s/fuzotuhopu 🐾

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 12.02.2025, 10:54:43 xxx.xxx.19.26

Sešívačkou. 😂😂😂

Kovové kožní spony jsou naprosto standardní druh šití a překvapivě se opravdu nechávají po celou dobu hojení. Stejně jako běžné stehy - nitě.