Vahine:S okurkou je to experiment, nebo už to máte odzkoušené, že ji to neprožene?
Jinak papá hezky fešanda 👏
Sázím na to, že je to jen vláknina a voda, takže ji to neprožene. 😀
Vahine:S okurkou je to experiment, nebo už to máte odzkoušené, že ji to neprožene?
Jinak papá hezky fešanda 👏
Sázím na to, že je to jen vláknina a voda, takže ji to neprožene. 😀
Zkusím vložit video dnešní snídaně. Snad to bude hrát. 🙈
( u nás paráda, díky moc)
No tak super. 👏
Hele zkoušeli jsme v době, kdy jsem ještě netušila alergii na lepek. A tam se to kopalo s průjmem.
Aktuálně je ale skoro týden bez průjmu a snažím se to držet bez nějakých výkyvů ve stravě. A po trošičkách přidávám další věci. Zkusila jsem maličko hovězího syrového a dobré, ale jak dostala celou krmnou dávku (plus bezlepek těstoviny a mrkev), tak ji to protáhlo.
Takže můj cíl je ustálit trávení a ideálně přejít na maso - přirozenou stravu. Ale to je prostě vysoká meta. Po špetičkách budeme přidávat a doufat. 🙏
O pár dní později..
Posledně měla ten průjem, nasadila jsem v zoufalství Synulox (máme ho po posledním stěru z prdky stanoven jako funkční) a průjem ustal. Ještě ho teda bere.
Bříškobol úplně vymizel, takže ten lepek je jasnej. Takže jedeme čistě granule a piškoty. Zkoušíme sem tam vajíčko, syrový maso po kouskách (pokus o celou krmnou dávku skončil průtahem🤦🏼♀️), sušený rybičky, taky ovoce a úplně si ujíždí na cherry rajčatech, co mi doma vyrostly. 😂
A nezbývá než doufat, že bude aspoň trošku přibírat, protože po té kostnaté zadeli se ani plácnout nedá. 😀
Bohužel to vypadá, že jste jí to tak dlouho tolerovali, až si to zafixovala jako volnou zábavu. A teď budete dřít jak mezci na tom, abyste ji to zase odnaučili. To musí bavit. 😀
Takže dlouhé vodítko, fenu z něj v žádném případě nepouštět a chodit trénovat přivolání a klid mezi zvěř.
No, to rozhodování Vám teda vůbec nezávidím.. Rozhodně bych chtěla stanovisko více veterinářů, včetně teda kardiologa a pokud je to ve stádiu, kdy zuby opravdu hodně bolí a pes si je i tře packami, udělala bych maximum proto, aby se mu zuby vyčistily či vytrhaly. Mrkněte třeba na fejsbuk jezevčíků v nouzi. Ti dělají zuby i extrémně starým psům pořád. Třeba by Vám poradili, pomohli. A nebo jet na konzultaci k jejich veterinářce (okres Prostějov) pokud nejste úplně z daleka.
No a nebo to prostě zabít antibiotiky a léky proti zánětu a bolesti a doufat, že to pes nějak doklepe.
Každopádně Vám na rovinu říkám, že je dost velká pravděpodobnost, že až pes umře, budete si leta vyčítat to, že jste ho nechala trpět. V té bolesti ze ztráty to prostě svýmu mozku dost možná nevysvětlíte a bude Vás to dlouho ubíjet…
Já mám teď čerstvě zkušenost s nekrózou kyčelního kloubu. K mému překvapení 15 tisíc. Je vidět, že jsou ještě i veterináři, kteří nemají potřebu lidi odrat o poslední korunu. Dále na jiné klinice zlomená stehenní kost. 30 tisíc i s prvotním vyšetřením, rentgeny, operací, dva šrouby.
Kastrace malých fen cca 4-6 tisíc dle veta. Někdy bohužel i dvanáct patnáct – dle veta. Na čištění zubů se Pražákom vyplatí jet na Moravu. 🙈
Obecně mě ale děsně vytáčí nenažranost některých veterinářů. A jak si to ještě umí hezky obkecat. Jeden fiškulín u nás začal dělat nejen předoperační vyšetření před jakýmkoliv zákrokem, ale už i pooperační vyšetření. Takže to ty lidi zaplatěj dvakrát a jak jsou šťastný, že je pejsek i po operaci zdravý. 😂
Mrculka hlásí, že po vysazení lepku ze stravy kompletně ustaly třídenní epizody křečí v bříšku. 🥰 Hodně se taky spravila psychika, když už jí permanentně nebolí bříško. Viz postel plná hraček. 😀
Největší problém je pořád častý průjem a snaha ukočírovat její hlad vs. vybíravost. 🤦🏼♀️
Na fotce se tváří ultranešťastně, protože máme v baráku myš 🐭 a nejsme schopní ji chytit. 😬
Anonymní:Takže chápu z toho správně, že vy psy bez PP úplně zavrhujete že by se ani neměli množit? Jakej je k tomu důvod? Jsou lidi kteří si takové psy rádi koupí a nemusí dávat jednou tolik za PP za ušetřené peníze mají krmení na 5 let zdarma pomalu.
Nejspíš proto, že 95% psů v útulcích jsou výsledky právě takového množeníčka.
Imho já mám krásný dvě vrčákoidní špenátka k adopci - ti budou taky čistokrevní bez PP. Místo nesmyslné produkce dalších mi raději pošlete nějaký solidní zájemce.
Vahine:Váš názor respektuji. Já jenom, že mně to s běloušem pomohlo, nasměrovalo a výsledky testů versus problémy s druhem masa, do sebe zapadaly. Po vařeném hovězím se mi do rána doma pokadil a to mu vyšlo, že na něj alergii má a další související potraviny a zkřížené alergie atd., mi dávaly smysl s tím jeho prděním a nafouklým břichem. Jinak je to pochopitelně čistotný pes a omlouval se mi za to, co udělal. To byly oči 🙄
Mě nasměrovala hlavně ta sušenka, co mi ukradla. 🤦🏼♀️
A hlavně když si to dávám zpětně dohromady, tak problém byl fakt vždycky po obilovinách. Levný kapsičky, piškoty, psí keksy - v době nežraní to byly jedna z mála věcí, co ochotně jedla. Naopak dobře jí dělaly bezlepkový granule - ale ne vždy chutnaly, takže teď už musí.
Sedí na to i příznaky - vymletý střevo, neschopnost trávit, kvašení, břichabol.
No uvidíme za pár dní zase.
megi-the-pes:Na lepek prodávají i domácí testy. omg abychom si všici mohli diagnostikovat problémy
6790 Kč test alergenů jídla a prostředí
Tak to radši zaplatím kuchařku, ať jde psíkovi vyvářet. 😀
Hlavně teda po tom, co tady jedna paní říkala, že dvě laborky poslaly zcela opačné výsledky…
Lepek. Tak to je hustý. A už to bude dobrý. 🌼
Já mám ještě v živé paměti, jak jsme nechali udělat testy jedné naší alergičce (záda rozdrbaný do krve) a když jsme o tom psali na stránkách, tak na mě vlítnul nějaký veterinář (dle jeho přizvukujících kamarádek asi dermatolog) a začal mě tam peskovat, že vyhazujeme peníze dárců z okna, protože jsou ty krevní testy naprosto k hovnu. 😂
Fena byla v péči kvalitní kliniky (resp. spousta lidí si to o nich myslí, já už bohužel ne) a nechali si testy od nich doporučit a udělat. Tak jako byla jsem blbá a nemaje takové zkušenosti, věřila jsem jim. 🤷🏼♀️
Kurwa ale takový rodeo se rozjelo na našich stránkách. 🤦🏼♀️
Takže ano, mohla bych vzít sedm tyček a vyhodit je z okna. Ale přijde mi to jako naprostý nesmysl. Zatím mám možnost vyzkoušet eliminačku. Lepek se vyřazuje docela snadno. Tak uvidím za pár dní. Imho dneska byl bobek opět paráda, bříško nebolí a bezlepkový piškoty už jsou na cestě. ❤️
kometa:Mě zajímá v první řadě ta chovatelská dospělost.
Vzhledem k tomu, že APBT v podstatě nepodléhá žádným pravidlům, může krýt klidně v roce. U množáků klidně od půl/třičtvrtě roku, jakmile jsou spermie ready.
Krevní testy psů na alergie nemají moji důvěru, protože i z absolutně zdravého psa udělají alergika na třetinu testovaných látek.
kometa:Omlouvám se, že jsem napsala, že vlasta ví všechno nejlíp. Není to pravda.
Takhle to stačí?
Jestli je to ironie, tak sto bodů ze sta. 😂
Ale jinak jsem to opravdu myslela na ni.
kometa:Vlasta ví přece všechno nejlíp.😉
Pak doufám, že má dostatek charakteru na to, aby se omluvila.
Já měla fenu s natrženým vnitřním kolenním vazem, pokud si tu diagnózu dobře pamatuju. Neoperovala jsem, protože fenka byla dost blázen a operace by byly vyhozený peníze z okna. Dali ke tenkrát klidovej režim a tuším sedmitýdenní kůru Hyaluronanu, injekčně. Tenkrát jí bylo po úraze tuším devět nebo deset let a dožila naprosto v pořádku 16,5 roku. Pravda, pak jsem tam dávala kůru každej rok. Ze začátku kvůli ochraně, pak kvůli artróze. Ale vzhledem k nulové výživě v první třetině života a požehnanému věku už se artróza dala předpokládat tak jako tak. Běhala jak čamrda celej život a moooooc návštěv mi její věk na procházkách odmítalo věřit. 😀
Ze mě si ten web celkově dělá prdelky. Teď jsem posílala soukromou zprávu a dvakrát se mi odeslala jen první věta (mobilní verze google chrome). Až z počítače to šlo poslat celý. 😂
To mi připomnělo historku, jak u mě byli na konzultaci s pubertální a divokou xstafordkou. Potkali jsme do protivky dvě důchodkyně s asi třema nebo čtyřma malýma psíkama. Tak panička stafordku na kraj, sednout, mlsek do ruky a koukat na paničku. A babky už z dálky – jaktože nemá náhubek? Takovej pes nemá bez náhubku vůbec chodit! Takový bojový plemeno! No čuměla jsem na ně jako blázen. 😳😳😳 Stafordka byla úplně klidná. Ale jakmile nás došly, tak jsem pochopila proč. 😂 Došly blíž, jejich malý bestie zmerčily stafordku a jako jeden muž naštěstí teda na vodítkách s řevem vyrazily na ni. 🤦🏼♀️ Stafordka je odignorovala, čumíc na paničku a já jenom v úžase kroutila hlavou. 🤦🏼♀️
Vlasta:Zdravý pes,100 % nemožné
Normální klíště, 100% nemožné
Dohromady jste 200 v mínusu. A to ani příroda neumí otočit.
Víte, jak to říkal Bolek? Tak tady to docela sedí. Já viděla klíště na dásni. Jazyk už je kousek.