Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 04.01.2024, 11:18:10
Smysl by to mělo, pokud by tam byla psaná velká pokuta.
Opravdu mastný pokuty jsou podle mých zkušeností jediný, co dokáže lidi jakž takž udržet v mezích sepsané smlouvy. A podle našich právníků jsou v podstatě to jediné, co si jakž takž můžete následně při porušení smlouvy vymoct.
Odpověď na příspěvek uživatele Quash z 03.01.2024, 19:11:56
Aha. Mylně jsem se domnívala, že takové základy nemusím rozvádět úplně do podrobností.
Takže ještě jednou a pomalu - podle mého názoru a mých zkušeností je předkupní právo v případě běžně uzavřené kupní smlouvy nevymahatelné… A ten, kdo si danou věc koupil, ji následně může prodat komu chce a bez toho, že by musel psa nabízet tomu, kdo mu ho prodal.
Ale klidně se dál točte na hloupostech. Obávám se, že to stejně nezměníte. 🙂
Další kapitola je o tom, že ten třetí majitel psa tak nějak ani moc nesouvisí s tím, jaký právní konflikt mezi sebou má první a druhý majitel.
Ale jít s tím do soudního sporu by bylo fakt zajímavý.
Podle mého názoru a mých zkušeností je předkupní právo v případě běžně uzavřené kupní smlouvy nevymahatelné… Ať to zní jakkoliv divně, je to totéž, jako bych prodala auto a dala si do kupní smlouvy, že ho kupec nesmí prodat nikomu jinému. Což je hloupost. Jednou ta věc změnila majitele a zbytek jsou jen takové berličky, kdy čék doufá, že odradí idioty.
Foto 1, naštěstí nedopadla na hlavu. Už tak je určitě praštěná 🙂 Foto 3, jak se malá tiskne, šmudlinka.
Tiskne, tiskne. Je u nás sotva dva týdny a Merry je zatím její hlavní průvodce. Chucky na té procházce byla vlastně poprvé s celou smečkou, tak byla ještě trochu připrdnutá. 🙃
A vy víte, o čem jsem s pánem mluvila a jak jsme si hezky popovídali?
A proč sem taháte naši soukromou korespondenci?
Po tom nesmyslném ataku, co jste předvedla v mém případě, se o chudáka pána trochu obávám. Obávám se i o další inzerenty. Inzerce (opuštěných) psů by mohla na chov zvířat přitáhnout další návštěvníky, ale pokud takto afektovaně vylítnete na každého jen proto, že se Vám v inzerátu něco znelíbí, spíš ty inzerenty odradíte.
A jestli jsem měla nějakou myšlenku, že sem natáhnu s inzercí i kolegy, tak mě fofrem přešla. Tomu Vašemu číhání na inzeráty je nevystavím.
Nehledě na to, že mě takové jednání vážně udivuje. Ale tak každej máme holt nějaký koníček…
Jo a mimochodem soukromou korespondenci bych vytáhla až ve chvíli, kdy bych sem dala její screen. To nedělám. A ani Váš nevyžádaný atak vlastě za korespondenci nepovažuji.
Diskutuji v tématu Inzerce psů o inzerci psů na tomto webu. A to mi vážně nebudete zakazovat. 🙃
Já s pánem mluvila po telefonu. Když odfiltruji 90% omáčky, tak to dávalo smysl. Ale pořád je to neprověřený a neustálený kříženec za dost peněz.
To vážně někdo tráví volný čas tím, že obvolává/obepisuje místní inzerenty se slovy NE, NEMÁM ZÁJEM, ale fofrem mi tady to vysvětlete?
Jsem si myslela, že jsem rarita, když mi do deseti minut po zveřejnění inzerátu nadáváte v mejlu, jaká jsem direktivní, agresivní, vylejvám s vaničkou dítě a podobný ptákoviny. A ono ejhle. Vy to snad máte jako koníčka. 🙄
Já jsem tady nikdy neinzerovala, ale v rámci pomoci chodu webu, který se nás tak ujal, jsem dala inzeráty i sem. Ale Vaše nesmyslné napadání mě od další inzerce definitivně odradilo. Zkuste popřemýšlet nad tím, jestli to tak nemůže mít třeba víc lidí a jestli tento web o takovou “pomoc” stojí…
Hm, tak nás takoví dva kříženci kříženců stáli za poslední půlrok asi šedesát sedmdesát tisíc. Příště je kopnu do prdele a ne jim platit nekřesťanský prachy za operace genetických vad. Maj být zdraví, dacani jedni. 🤣
Oproti tomu naš nejstarší adopťák byla parsonka (s PP samozřejmě), která se dožila 19,5 roku. Taky byla asi nějaká divná. 😏