Slepice, co mají pastvu, jsou vybíravější. A slepice, které vidí tykev poprvé v životě, nemusejí ani chápat, že je to jídlo. Chce to čas, ale v zimě, kdy je zeleného nedostatek, je předpoklad, že se tykve, cukety a patizony žrát naučí.
Příspěvky uživatele
Varaxi
Jako čurá?
Taky si myslím, že tam mohly zaznít celkem zajímavé informace. Tohle téma (jak boj s množírnami, tak i ty kastrace) by se mělo jednou za čas vytáhnout a probrat, ať to z povědomí nezmizí. A někdo se třeba něco dozvěděl nebo aspoň ujistil.
Mně to nepřišlo jako zvlášť vyhrocená diskuze - impact psala vysmáté smajlíky a že se mými odpověďmi baví, a já se sice úplně nebavila a myslela celou diskuzi víc vážně, ale zas mi nepřišlo nějak zatěžko reagovat. Kdyby mi ta diskuze byla proti srsti, tak to dám najevo nebo neodpovím.
A pak se to najednou z příspěvku na příspěvek zvrtlo…
Myslím, že blokace IP cesta není, protože by to neblokovalo jedince, ale kohokoli, kdo tu IP přihlašuje. To mohou být potenciálně desítky i více lidí, kteří nebudou moci přispívat a nebudou tušit proč. Takže náhodný přispěvatel to třeba nebude řešit a přestane přispívat úplně. Naopak ten, kdo ví, že je blokovaný, to bude moci poměrně snadno obejít.
Držím palce, uzdravte se.
Nebydlíte někde poblíž Milovic? Pokud ano, nepotřebujete náhradního venčitele?
Jste marod Vy, nebo Váš pes?
Ale já žádné horkokrevné plamenné diskuze nevedu. Já normálně diskutuji.
Objasnila jsem, proč jsem začala psát, pak už jsem jen odpovídala na Vaše komentáře, které se mi zdály kousavější, než by musely být.
Pokud Vám vadí, že na Vás reaguji, dejte vědět, já se přizpůsobím. Blokace opravdu netřeba - na diskuzní fórum se chodím obohatit o názory, novinky a zkušenosti, ne vést diskuze, které jsou ptotistraně nepříjemné.
Diskuze S VÁMI nemá smysl. Ne proto, že bych Vás chtěla přesvědčovat, ale proto, že už jsme si všechno řekly.
Ale uznávám Vám to, že bych velice nerada, aby se Vaše praktiky rozšířily na všechny útulky, aby se prodej kastrovaných psů stal normou. Pak už jen zbývá zavést praxi z USA nebo od kočkařů, kdy se budou kastrovat štěňata/koťata, a my, co budeme chtít štěně komplet, budeme muset platit násobnou cenu za stěně na chov, protože ta na mazlíka budou všechna kastrovaná.
Připomínám, že ani tato praxe nedokázala množkám zabránit. Zase budou bití jen ti zodpovědní.
Ale též uznávám Vaše právo nakládat se svými psy, jak uznáte za vhodné. Do toho Vám přece nijak nekecám. Nesouhlasím s Vámi, ale nikdy jsem Vám nenapsala, že to děláte blbě.
Každá mince má dvě strany. Vy se ze svého úhlu pohledu bojovnice za masy psů soustředíte na rub, já jako budoucí řadový majitel rodinného psa na líc. Je to logické a přirozené. Neznamená to, že nám nejde ve výsledku o totéž, o blaho psů.
Proč by měl můj pes, na kterém se nikdy chovat nebude, podstupovat zbytečnou a poměrně náročnou operaci, která má potenciál ho nenávratně změnit.
A proč byste měla Vy riskovat, že Váš pes po prodeji skončí v množce. I když, jak jsem psala, dobrý život mu to nezaručí, věřím, že šanci to zvyšuje.
Všechno už jsme si nejednou řekly, přesto mám pocit, že to stále nechápete (nebo nechcete chápat), že s Vámi mohu nesouhlasit, a přesto Vás respektovat a nemít s Vámi osobně problém.
Jestli Vám to zlepšilo den… tak nemáte zač. 🙂
Neběhám za Vámi. Ten příspěvek nebyl ani tak pro Vás, jako spíš do pléna.
Vy máte poměrně extrémní názor. Může být, že já také, akorát na opačnou stranu. Tak když zazní A, mělo by zaznít i B. A ostatní ať si to přeberou podle sebe. Je to nabídka opačného názoru podloženého těmi samými argumenty, akorát se jimi argumentuje naopak.
To jsem pochopila už dávno a byla byste velice divná, kdybyste to rak neměla.
Naopak jste nepochopila Vy, že já Vás přesvědčovat vůbec nechci a nikdy nechtěla. 😉
Pro mě za mě ať mi náctiletá slečna tyká. Ale muž hoden toho slova by opravdu měl vyčkat, až ho žena vyzve.
Já Vám ten hrůzný zážitek věřím. Ale ani tak nesouhlasím s plošnou kastrací. Nezaručí, že se ten pes bude mít dobře. Neskončit v množce není automaticky záruka kvalitní péče. Takže je při výběru vhodného kandidáta na majitele pořád zbytečná.
Ale o tomto už jsme vedly diskuzí milion a nemá smysl v tom pokračovat.
Ano.
Pocházím kousek od Vašeho a i tady se oniká: Otče, (oni) říkali. Bez toho jste.
To, co popisujete, znám jako vykání na Slovensku.
Manžel radí, abyste zajela na Shellku, že je to nejjednodušší.
Kupte program, který si přejete, jsou 4, ten 4. je fajn v tom, že si můžete auto předmýt vapkou, má i mytí podvozku a voskování.
Přijedete k mycímu boxu, naskenujete účtenku, otevřou se dveře. S vytáhnutými okénky, sklopenými zrcátky a případně odmontovanou anténou zajedete mezi kolejnice na podlaze a musíte jet tak dopředu, dokud se Vám neukáže značka STOP. Vypněte motor.
Jakmile zastavíte na správném místě, myčka se sama po pár vteřinách sama spustí. Po umytí se otrvřou dveře před Vámi a můžete odjet.
Na youtube jsou návody na jiné myčky.
Takových keců a to podstatné jsi nenapsala: co husy, chutnají mu?
A prý se mám zeptat, jestli plánujete štěňátka. 😀 Řekla jsem doma, že sis pořídila k feně pejska a hned padla tato otázka. Manžel za to nemůže, je nepsí člověk. 😀
Aloe vera nemáte? Nebo obyčejný krém, když jinak nejde. Sádlo, jak už tu kdosi psal, je taky fajn, dá se normálně koupit v obchodě.
Nebo libovolný olejíček s vit. E.
Tyjo, paní, která sama zvládá trojčata… tu poznat nepotřebuju, jen z toho popisu mám mindrák a pocit méněcennosti.
Já mám jedno zvíře a manžela, který pomáhá, když zrovna nemá rýmičku, a sama toho mám občas plné kecky.
Tak ji reklamujte. Jinak to ty prodejce nenaučíme, že nemjí prodávat šunty.
Jsou i plechové, nejen takový ten ležatý kybl, ale i kloboukové:
https://agrofortel.cz/napajeci-kbelik-pro-drubez-kovovy-5-litru?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkJyRgd6migMV_42DBx3c_gIBEAQYCCABEgJJDvD_BwE
Neměla jsem je, neposoudím. Dávejte pozor na hygienu, tu z prvního obrázku asi opravdu nevymyjete.