Že nemůžete použít návrh Impact, pokud jste již na policii volala, protože o tom mají záznam a mohou zjistit, že kecáte. Nicméně se dá domluvit se sousedem, ať tam volá on nebo někdo jiný, ne Vy.
Ale už se to vyřešilo.
Chudák zvíře. Hrůza toto.
Že nemůžete použít návrh Impact, pokud jste již na policii volala, protože o tom mají záznam a mohou zjistit, že kecáte. Nicméně se dá domluvit se sousedem, ať tam volá on nebo někdo jiný, ne Vy.
Ale už se to vyřešilo.
Chudák zvíře. Hrůza toto.
No, dva dny maximálně.
Má policie důkaz, že pes má přístup k vodě? Nemá, ergo je pes potenciálně ohrožený. Zvlášť pokud se přestává ozývat.
Severští vlci loví jinak.
A navíc se cílový počet vlků určuje množstvím lovné zvěře, ne území. 300 kusů na takový stát, no, chápu to tak, že tam nemají přemnoženo jako u nás.
Jsem pro regulaci stavu vlků. Aby se nepřemnožili. Ale stále ještě to nehrozí ani omylem.
https://zena-in.cz/clanek/pritel-nechtel-stene-tak-jsem-vymyslela-malou-lest-jeste-bude-prosit-aby-nam-zustalo-smeje-se-evelina?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Vím, že je to tak na 95 procent vymyšlené a na 4 % volně inspirované nějakým pravdivým základem. Ale i ta 1% pravděpodobnost, že je to fakt realita, je strašlivá. Jak můžou být lidi tak hloupí, sobečtí a nemyslící, to mi zůstává rozum stát.
Princip, jak funguje Albi tužka, neznám. Jen vím, jak ji používat.
Koupíte tužku, koupíte knížku. Tužku zapnete. Tou tužkou klepnete na takové namalované políčko vlevo dole na první stránce klížky. To políčko řekne tužce, kterou knížku má před sebou. Vpravo dole na stránce jsou další instrukce, co můžete po tužce chtít - aby Vám podávala více či méně podrobné informace, zazpívala Vám, přehrála melodii, dělala zvuky zvířat nebo Vám dala kvíz. Je to různé, podle knihy.
Takže Vy si vlevo dole načtete tužkou knížku, vpravo dole ťuknete do políčka, kterým knížce řeknete, že chcete zazpívat, a pak už jen listujete knížkou a ťukáte na stránky a ta tužka Vám takovým maličkým repráčkem zpívá písničky podle toho, na kterou stránku ťuknete.
Nebo vyberete, ať Vám tužka popisuje, a pak ťuknete třeba na psa a tužka řekne: Pes Alík. Pak ukážete na pána vedle a tužka řekne: Hajný Tománek. A když vyberete podrobnější popis, tužka Vám řekne třeba: Pes Alík moc rád běhá s hajným Tománkem po lese. A Vy kliknete na pána vedle a tužka spustí: Hajný Tománek zná les nazpaměť. Chodí sem už od dětství a tento kousek lesa má obzvlášť rád. Často ho doprovází jeho pes Alík.
A tak dál.
Ne všechny knihy ta tužka zná, pak je třeba nahrát soubory do tužky přes počítač. Není to nic těžkého.
Nemáte zač.
A do toho, pokud to již sousedovic děti nemají, tak si to určitě užijí. Akorát ta cena, no.
Jako že je to blbě vyfocené a nemůžete to přečíst?
Ono to je takové to kouzelné čtení, máte k tomu tužku, která Vám to zazpívá. Laciné to není, ale děti to baví.
Není mokrý?
Je fakt strašně zlaté, že někomu dokáže udělat dobře na srdci písnička o houně. Ale mám radost, že máte radost.
Kdybyste chtěla pak vyfotit písničku o nějakém konkrétním zvířátku, udělám to, jinak to sem dávat nebudu, ať neplevelím víc, než je zdrávo.
Ještě můžu nabídnout pavouka, klíště, škvora, cvrčka, kudlanku, vodoměrku, pijavici, komára, mravence, medúzu a straška. Přijde mi neetické sem cpát všechno, ale jedna dvě písničky, to je dle mého citace v mezích zákona.
Jinak je to z knížky Písničky o potvůrkách. Dají se dohledat i tuším tři úryvky na netu.
Edit: tak koukám, že jen úvodní písnička a pak záznam mluveného slova.
Pro Ronju:
Moje výmluva? Zvíře dostalo písničkovou knížku a teď už po patnácté poslouchám fenomenální song o mouše, co se vylíhla z hovínka. Tak abych úplně nezblbla a nezdálo se mi pak o tom, chtěla jsem si hlavu zaplnit něčím hodnotnějším. No a skončila jsem tady. 😀
Já četla orel, mořský had, a ne orel mořský nad něčím, a to jsem se fakt lekla, co za léčivo berete. 😀
Tak on/ona (jako ta Písnička, šmarjá, člověče, nemůžete už sjednotit, jakého jste pohlaví a kolik Vás je? 😀 ) o psech nic moc nepíše, píše o králících a ptá se, jestli jsou podobné situace u psů obvyklé a etické.
Dobře, ale děje se to i mimo dohody? Bez souhlasu majitele samce?
Jako jestli jo, tak začínám chápat, proč tak málo lidí jezdí na výstavy. A tady o etičnosti nemůže být řeč.
U psů je rozdíl v tom, že se nikdo nespoléhá na dobré slovo, ale vše se musí doložit a lze ověřit testy DNA. Tam to prostě nejde, vzít svého jorkšíra, byť čistokrevného, k jinému čistokrevnému jorkšírovi a mít čistokrevná jorkšířátka. Předchází tomu kupa administrativy. Psa, který není prokazatelně čistokrevný, nelze uznat za čistokrevného. Ani jeho potomky. Takže popsaným systémem (koupím fenu na výstavě a jen tak ji připustím psem z výstavy) byste narubal kupu vořechů.
Sežrat šampióna, no… byl nějak zvlášť léčený? Jestli ne, tak maso jako maso. A když o to není zájem, co s tím jiného. Přece nebudete mít na zahradě padesát kohoutů vlašek po každém líhnutí. A s krůtou vzácného rázu stejný princip.
Vždyť to píšu, že záleží, jestli měla ta vejce se souhlasem, nebo ne.
Jestli je dostala, tak ok. Jestli je ukradla, tak neok.
Navíc, oni to štěně fakt mohli nečekaně dostat. Jsou lidi, kteří dají třeba vnoučatům štěně, ale rodičům vnoučat to neřeknou, protože vědí, že by štěně nepovolili. No a pak spoléhají na dětské a psí oči a kouzlo vánoc. To je realita.
Uznávám, že jsou pravněpodobnější scénáře, ale stává se to.
To není můj nápad. O tom mluvil(a) Písnička. Alespoň já to tak chápu, když přirovnával(a) odnos vejce s odvedením připuštěné feny.
A fakt si nemyslím, že by háravka na volno na výstavě nikomu nevadila. Ani ten uvázaný pes není bez dozoru. Jednak bývají často v klecích, jednak se tam na ně chodí lidi dívat a kontrolovat.
Takže jo, riziko jedna k milionu tam asi je, ale u drůbeže je mnohonásobně pravděpodobnější. U psů to je fakt spíš konspirace.
Ale jo, v obou případech by to bylo vysoce neetické jednání.