Aktuálně: 2 682 inzerátů263 446 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Vahine

Vahine
Vahine 18.01.2025, 11:58:22 xxx.xxx.166.160
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.01.2025, 10:48:52

Cherrynka má zuby krásný 👍

U nás v salónu to čištění taky paní nabízí, ale bělouš by 100 % nedržel 🙈 tak se snažíme doma. Taky jsem ten UZ zatím  nekoupila. Nevěřím si, abych něco nepotento a bělouš by mi pak už nevěřil. Stříhala jsem dnes drápky a poprvé jsem střihla malinko víc a u jednoho se objevila kapka krve. Nehnula jsem brvou, ale uvnitř jsem byla zděšená….a on si vůůbec nevšimnul 😅

Vahine
Vahine 18.01.2025, 10:23:13 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 14.01.2025, 18:56:33

Verun, už 2.den zkoušíme novou pastu. Díky za tip.🌷 Střídáme zase 3 druhy Artero Dentix-gel pění, ale fakt nedráždí žaludek, jak slibují, Orozyme a tu novou We Dental 👍

Vahine
Vahine 17.01.2025, 21:29:18 xxx.xxx.191.9
Doron:

Ještě fotka skoro zdravého mopíka🙂

Obrázek

Já četla o zdravém mopslíkovi, tak jsem si říkala, že se Framík asi srazil…a on je zatím do pravého úhlu 😅

Tak snad bude už jen lepší 🌷

Vahine
Vahine 17.01.2025, 21:24:53 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 17.01.2025, 19:18:43

Všechny Vaše dogy jsou krásné a je na nich vidět ta Vaše péče 🌷

Yoda je už dávno dospělý, ale řekla bych, že duší je asi pořád štěně.🤗 Je to tak nebo je to zdání podle fotek, co tu na webu jsou? 

No a cestování máte zmáknuté k dokonalosti, o tom žádná 👍

Vahine
Vahine 17.01.2025, 21:18:13 xxx.xxx.191.9

Vzpomínám ráda na fotky Nighta ve vlnách, ta tu není, ale i ta, jak stojí Night a za ním to moře…to je moc hezká fotka  a  když vidím Nighta, jsem naměkko ❤️ elegán jeden ❤️

Vahine
Vahine 16.01.2025, 11:17:13 xxx.xxx.16.185
Doron:

Nejhorší je, že kdybych se držela zdravého rozumu a ty atb mu dala sama, nemusela jsem ho vláčet po veterinách než na tom byl tak špatně. Příště tu chybu neudělám. 

Psychika taky dělá hodně, povolala jsem kamaráda, který nám hlídá psy když jsme pryč, psi ho zbožňují a Doronek zvlášť. Kamarád řekl “ Bež mi zahřát postel, hned přídu”, to je takové jejich heslo a teď tam už spolu dvanáct hodin spí, já jen dávám léky 🙂.

Procházky určite přehánět nebudeme, ani by to nešlo, kluci chodí krokem jako oslíci a Fram čůrá na holku.

Omlouvám se za příspěvky o tom “ jak se nám dnes nevenčí ” a přikládám fotku, jak se Dorouš hned uklidnil, když mu přišel “spací kámoš”.

Obrázek Obrázek

To je vtipný “spací kámoš” 😛 

Hlavně, že to všechno dohromady pomůže.

Všechny zvědavý tety drží palce ❤️

Vahine
Vahine 15.01.2025, 12:04:59 xxx.xxx.16.185
efe:

Místo herbadentu doporučím dračí krev - má výrazné stahující účinky, zároveň je to přírodní ATB, sama jí na parodontozu používám. Navíc to, co spolkne, mu jenom prospěje. Hnusný to pro něj bude stejně, jako ten herbadent.

Dala jsem si u Vašeho příspěvku srdíčko, jakože oblíbený příspěvek. Už jich mám těch záložek asi 13 od různých lidí. Ta dračí krev je tak dobrá věc a já zapomínám, tak ať je to založený u mého nicku 🍀 prima věc ta srdíčka.

Jinak tohle téma je, po nějaké době, přímo ukázkové, jak to tu má vypadat, že? ☝️🌷 všimli jste si někdo? 

zadavatelka se ozvala, takže je tu zpětná vazba, v klidu se to probralo…👍 

Vahine
Vahine 15.01.2025, 06:53:54 xxx.xxx.16.185
Daja:

No teda VAU.

držím vše co mám a k tomu i dvacet prstů ať se pejskovy uleví. 

Poznámka i já bych ho tam jen tak nenechala.

Odpoledne pokud u nás povolí ledovka jedu i já k vet. 

Gigoušek stále kucká ( je to bez hlenů spíš suché), ale má to již dlouho . Byl u třech vet a bylo mi řečeno, že má spadlou tracheu ( vůbec ne chápu co to je , jen ho prý čeká operace) dalo se s tím žít, ale už mívá kašel a prokašlávaní často. Jinak jemu to nevadí jen vizuálně a poslechově to není hezké.

Daja

A to je docela závažný problém, Dájo, to mě mrzí 🌷

Vahine
Vahine 15.01.2025, 06:47:55 xxx.xxx.16.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.01.2025, 05:39:44

Doron, udělala jste to nejlíp, jak to šlo ❤️ taky bych chtěla vědět, kde by měl pes být a jak to popisujete, taky bych vzala psa marodit domů. Teď už snad bude jen líp! Myslím na Vás a držím palce všem 3 hopikům. 🐶

Ti měli teda řeči s tím ÁREM, však dostávají dlušně zaplaceno, tak by mohli být přístupnější, si myslím 

Vahine
Vahine 14.01.2025, 20:59:40 xxx.xxx.16.185

Mám jen psa, tak nevím, jak dlouho tu narkózu odbourávají kočky. Snad přijde někdo kočičí. Jinak to cizí těleso…záleží, jak dlouho s tím vším bojujete. Tenhle pes s tím marodil cca ¾ roku než došlo na tu rinoskopii a jestli to bylo původně trocha hlíny nebo tráva, kůra nebo tříska..už tam nebyla ani známka po tomto. V té postižené nosní dírce byly zcela rozpadlé skořepy a v laborce na té tkáni našli tu plíseň ve vyšší koncentraci.

Já Vás nechci strašit, to je i pro jiné přišlíky, aby věděli, co může být za problém, zdánlivě banální oproti nádoru.

U Vás to bude určitě dobré 🌷 dejte prosím pak vědět, co laboratoř.

Vahine
Vahine 14.01.2025, 18:51:54 xxx.xxx.16.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 14.01.2025, 18:41:27

Hlavně, že se Vám nic nestalo! 🍀 Ale úplně jsem to, dle popisu, měla před očima….a pardón směju se..🤭 jen trochu teda 🙈

Toho se bojím hodně, holt moje levá noha už není originál a ortodézka by mohla i prasknout 

Vahine
Vahine 14.01.2025, 18:33:16 xxx.xxx.16.185

No taky mě zajímá, kterou pastu s koloidním stříbrem má Dublinbarzoj namysli. Já měla minule Traumapet s tím stříbrem.

Vahine
Vahine 14.01.2025, 18:31:04 xxx.xxx.16.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 14.01.2025, 18:17:49

Tuhle enzymatickou pastu ještě neznám. Taky ji vyzkouším. Snažím se je střídat. Jdu ji najít.  

Našemu běloušovi z huby jazyk nekouká, jen má tu hubinu takovou menší…se mu směju

Vahine
Vahine 14.01.2025, 18:00:40 xxx.xxx.16.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Petra z 14.01.2025, 17:36:03

Jestli tam ta paradenzoza je a Vy budete dál denně čistit psovi zuby, stejně tomu nezabráníte, jen ten proces zpomalíte a časem ty zuby stejně půjdou ven. Bude to pokračovat. 

Tohle mi řekla naše vet, výborná právě přes zuby, když vytrhala mému utulákovi ( Pes má 8 kilo) vloni v létě 13 předních zubů najednou, měl-má paradentózu. Mám ho 5 let, od jeho 3-4 roků a zuby čistím a byl na čištění u vet se mnou 2-3x a předtím ještě 1x u dočasek. Kartáčkem a psí pastou čistím denně nebo obden, furt a stejně o ty přední zuby přišel. I mezizubní kartáček jsem používala na ty přední! A prd! Jsou pryč, ale psovi to vůbec nevadí.

Teď mu s mezizubním občas zajedu mezi ty velký stoličky. Používám různé pasty a gely, střídám to. Teď máme Orozyme a často používám enzymatickou od Virbacu.

Dočaska říkala, že ho v útulku krmili i chlebem a umím si představit ty granule, když dokázali krmit právě i tím chlebem. Čím ho minulý majitel krmil, to ví jen náš chlupatej bělouš sám. Asi žádný šlágr a když pak viděli, že má zdravotní problémy, pustili ho venku a opustili a pak se ho přišli do útulku vzdát.

Nejsem odborník, ale řekla bych, že na vině může být spíše nedostatečná strava než míčky. 🤷‍♀️ Uvidíte, kdo sem ještě lípne názor.

Edit: tak koukám, že teda míčky a jiné nechanické dráždění, taky není dobrý….jak píší ostatní

Vahine
Vahine 14.01.2025, 12:57:15 xxx.xxx.16.185

Kdybyste někdo potřeboval vyrobit límec pro psa či kočku…

Skoro všichni plyšouni jsou nemocní a potřebují límce 😛🤭

Obrázek
Vahine
Vahine 14.01.2025, 09:50:40 xxx.xxx.16.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 13.01.2025, 20:30:55

Ještě doplním, že třeba Aspergillus je běžně všude a když si ho načuchá pes, kočka, tak právě může ulpět na sliznici třeba zrnko hlíny z květináče imunitně oslabeného jedince a problém je na světě. Špatně se toho zvíře, ale i člověk zbaví. Vím o případu úmrtí mladého člověka, kterému se dostala plíseň  přes nos až do mozku, zemřel. Doufám, že je to ojedinělé..

Z googlu:

Plísně v domácím prostředí Plísním rodů Penicillium a Aspergillus se nejlépe daří při vysoké vlhkosti, zvláště pak ve špatně větraných vlhkých místnostech (koupelny, toalety) nebo na vlhkých stěnách, tapetách, dřevěném obložení, matracích, v klimatizacích a zvlhčovačích vzduchu, odpadcích a květináčích.

Vahine
Vahine 13.01.2025, 20:40:33 xxx.xxx.191.9
Odberryho:

Ta může být i v nose? 🤔 Myslím, že plíseň nikdo nikdy nezmiňoval. Nebo to doktorka zahrnula do těch testů, co se pošlou, pokud výtěry na bakterie nic moc neprokážou. Bakterie máme v nose všichni, tak trochu nevím, jak dokáží rozlišit, kdy je to ok a kdy škodí, ale věřím, že by mi to pak dokázali vysvětlit. 

Jmenovala těch možností pak hodně, teď si vzpomenu jen na calicivirus, panleukopenie a víc nevím. Ale vychrlila toho hodně. Doktor, který dnes endoskopii prováděl navrhl, ať nejdřív pošleme na ty bakterie, protože ty na agaru přežijí v řádech dní, ale ty viry prý i po své smrti zanechají DNA, ze kterých se dají identifikovat, takže tam nehrozí znehodnocení vzorků.

Můj upravený příspěvek z 11.6.2024:

zkušenost s cizím předmětem v čumáku psa. Až po půl roce, kdy tady na jedné veterině řešili, nudle a krev, od stolu asi 5 různými ATB, tak jsme jeli jinam, udělala se rinoskopie, cizí těleso i tkáň v čumáku se zatu dobu rozpadla a laboratorně tam byla plíseň Aspergillus. Xkrát to pod narkozou vet proplachoval v čase a zkoušeli se veterinární léky na plíseň, ale zabral až humánní driák na aspergillus dlouhodobě  2 bal. a ten zabral, pes to zvládnul a je v pořádku. 🍀 Už jsme ale mysleli, že se mu to dostane dál do hlavy a že o něj přijdeme….

Vahine
Vahine 13.01.2025, 19:31:46 xxx.xxx.191.9
Odberryho:

V tuhle chvíli jsou snad vyloučené všechny hnusy, kterých jsem se bála, takže velké ufff. Zbývají buď viry nebo bakterie. Nic horšího by to snad být nemělo. 

Plíseň to není, doufám?