Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 12.04.2024, 11:01:56
Moje kamarádka je na Policii extrémně naštvaná. Jak jsem asi psala, asi 14x měli vykradenou chatu. Respektive někdo se tam vloupával, škody malé, ale třeba tam přespal, ukradl nádobí, vyjedl spíž atp. Při asi 5. pokusu kamarádi zjistili, kdo to dělá. Jakási holka - fetka. Zavolali Policii, a stejně se nic nestalo. Bylo to bráno jako bagatelní činy. Kamarádka to, tuším, pak řešila tak, že té fetce dala nějaké peníze s prosbou, ať se k nim už nevloupává. To je fakt Absurdistán…
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 11.04.2024, 15:34:00
Njn. Však já s Vámi vyjádřila souhlas ;-). Plus jsem zmínila Thatcherovou. Občas mi připadalo, že má mužský mozek. Ale možná jsem to viděla jinak, v době jejího působení jsem byla mladá.
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 11.04.2024, 12:28:07
Rapotačko, píšu to o pár příspěvků výše - to stejné udělala magorka z vedlejšího paneláku - kamerové záznamy Policii neposkytla (nebo řekla, že měly kamery zrovna poruchu).
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 11.04.2024, 10:46:35
U fakulty mi řekli, že dle GDPR smí jen 48 hodin. U nás si myslím, že tam ty záznamy jsou jak je libo. A jsou tam asi i teď, jen se našemu předsedovi nechtělo jakkoli komunikovat s Policií. Vzhledem k tomu, že zde má “pole působnosti” i ta magorka odvedle, tak dělá chybu. Ostatně jemu stojí před domem velký Peugeot…tak aby se někdy nedivil. No, naštval mě.
My měli včera schůzi vlastníků BJ. Jednak mě chtěli ošidit o 4000,- Kč, ještě že jsem si všimla chyby ve vyúčtování a ještě větší štěstí, že si schovávám všechny doklady. Šlo o nedoplatek nájemného na zač. roku 2023 a já to tehdy platila v hotovosti. A doklad jsem si schovala…
No a našeho předsedy jsem se zeptala, zda jej kontaktovala Policie. V podstatě se mi vysmál. Ano, kontaktovala, ale celkem pobaveně mi řekl, že záznamy už byly smazány. Přitom, když jsem kamery prohlížela já, viděla jsem tam záznamy klidně měsíc zpátky. On je typický typ, který nechce mít žádný problém. Takže buď záznamy fakt smazal, anebo Policii lhal. 😠
Dělali jste nějaká opatření, když jste své kočky poprvé nechali samotné přes noc?
Já ne. Odjíždím několikrát do roka na cca 4 - 10 dní. Sousedka chodí dvakrát denně nakrmit a vyčistit záchůdky. Bez problémů.
U mě dtto, akorát, že sousedka/přátelé chodí jen 1x denně. Ale dost dlouho se u mě zdrží, i si pohrají s Kukačkou a pomazlí s Elsicí a s Fidem - pokud má o to zájem…
Kočky to úplně lehce nenesou - hlavně Fido, ptž chce na noc chodit ven. No a Kukačka je zas na mně extrémně závislý. Ale prostě několik málo dní a nocí se to dá.
Biaco, já už si nepamatuji, jak jsem to dělala…jo, už vím!! To jsem ještě měla normální vztah s tetou - ta ke mně přijela a místo mě byla v bytě ona. To byl první krok. No a pak jednou nemohla, takže jsem to musela zkusit… Škody v bytě nedělají, jen někdy bývá vyzvracený bezoár…předpokládám, že od Elsy a že v tom psychika může dost hrát roli. Plus u mě ještě přibylo píchání inzulínu…😟
Ad naučená bezmoc: Velice hezkou přednášku měl prof. Hoschl. Týkalo se to lidí, ale je to logicky přenositelné i na zvířata. A vlastně tam tuším demonstroval i nějaké animální experimenty.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 09.04.2024, 09:22:53
A ještě jednou: Já nevím, proč naše dr. navrhuje vyšetření synoviální tekutiny, nevidím jí do hlavy…
Nastínila jsem MOŽNÝ důvod…a dopsala jsem, že já osobně bych u psa trpícího velkými bolestmi nešla do invazivního dg. došetřování, za což odběr ST považuji.