Nechápu…na pylori se předepisují ATB, páč je to bakterie. Které si nepamatuju, bába je brala někdy před 20 rokama. Záněty střev…tak to se přít nebudu, protože to jsme zatím v rodině neléčili, ale třeba tu někdo zkušenost má.
Nasazují se až 4-kombinace a je mnoho schémat.
Z ATB např. ko-amoxicilin, klaritromycin, metronidazol (dříve řazen mezi chemoterapeutika); záložně třeba i tetracykliny (jak píšu, těch kombinací je dnes mnoho, ovšem vždy s IPP = inhibitor protonové pumpy).
Myslím, že to vyhodnotil, jako zánět žaludku, tak asi proto ATB. Ono bohužel, když dlouho nejí, k tomu zánětu celého trávícího traktu to dospěje…to je zase zkušenost u taťky. Nejdl od nervů a nakonec si rozhodil totálně celé trávení, zánět žaludku, tlustého střeva…Pár dní v nemocnici na kapačkách, lécích to spravilo, první diagnoza ale byla, že má (podle velkého fleku na tlustém střevě) určitě rakovinu tlustého střeva👎 No neměl, byl to jen ten rozjetý zánět.
Raduš, kočka NESMÍ hladovět. Už jsem to tu asi psala. Hrozí akutní selhání jater. Fido si to zažil a bylo to horší než teď ten diabetes, doslova už byl skoro na druhém břehu.
Odpověď na příspěvek uživatele Zvědavá z 25.10.2023, 22:09:34
Interferony de fakto biologika úplně nejsou - necílí úplně přesně, na trhu jsou už hodně dlouho a z řady indikací už v podstatě zmizely/byly nahrazeny novějšími léčivy. Check point inhibitors jsou MaB (monoklonální protilátky) s imunomodulačním účinkem. Např. anti CTLA-4 ipilimumab nebo anti PD-1 nivolumab. Píšu to s vědomím, že asi do dané problematiky vidíte.
Výše Bodlinka psala, že biologika se ve vet medicíně (pro psy) nepoužívají.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 25.10.2023, 21:08:16
Jo jo, koukám, že jsi už něco napsala, tak jsem to ještě trochu doplnila. Např. u té epi je poloha na zádech nebezpečná; viděla jsem případy, kdy nechali člověka na zádech a ten vdechoval sliny a bylo štěstí, že se nezadusil. Jen to chrčení potom, jak měl sekret v plicích, byl děs!