Tenurri: Včera měl Jack 13 týdnů.
Dnes jedeme konečně na třetí očkování, které měl dostat už ve středu, ale nedostal, protože měl trochu průjem. Dostali jsme odčervovák (což slupne z ruky jako pamlsek) a na 3 dny probiotika a druhý den hned ráno zase kadil cihličky 😅. Tak dnes to snad už konečně vyjde.
Ve středu měl 8 kilo…jsem si říkala, že se už po schodech trošku pronáší.
Zatím má pořád jen jednu kulku, tak uvidíme dneska. S veterinou naštěstí problém nemá, jsou tam prý super mazlící tety co rozdávají ňaminky, tak snad mu to vydrží.
Jinak roste jako z vody. Zítra večer máme první lekci s trenerkou. V pátek měl nečekané “rande” s další kraťandou, tak si hezky hráli, než začal být po chvíli jak utrženej ze řetězu. Bylo horko tak jsme šli raději domů. Procházky zatim moc nepřeháníme. Nejdýl jsme venku tak hodinu a půl s tím, že dost zastavujeme a nikam nechvátáme. Rád si sedne a kouká na holuby (u nás se jich zdržuje dost).
Potřebujeme koupit novej postroj, jeho první mu je už těsný, tak jsem psala paní z MushGo co by doporučila, abychom to za měsíc zase neměnili. V prodejnách tu je docela tragickej výběr, navíc jak má úzký krk a široký hrudník, tak mu nic moc nesedí. Obojek používáme, ale když jdeme na nové místo, nebo za psím kámošem, mám raději postroj (netroufnu si ho Ve městě odepnout z vodítka mimo oplocenou plochu).
Zjistili jsme, že je dost nejistý z buldočků a mopslíků. Jak zachrčí, utíká se schovat (naštěstí se utíká schovat zamnou a ne někam do pryč). Jinak by si chtěl s každým hrát, tak pracujeme i na tom, že se za cizíma pejskama bez dovolení neběhá.
Je hodně kontaktní. Jakmile si sednu na zem, už ho mám na klíně 😁.
Zavítala jsem do tohoto vlákna…a Tenurri Jack je prostě nádhernej! Strašně moc se mi líbí!!!👍
Teda mně se všeobecně líbí kolie, třeba americká k., ale tady ten krátkosrsťák je extrémní sympaťák!😘