Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 17.10.2025, 06:49:08
Já mám jeden argument. Zvíře chované v zajetí - bude se umět ztratit tak, aby se o něm nevědělo? Jako, že vůbec nevědělo? Co shánění potravy, nepůjde pak spíš logicky k lidem, kde tu potravu najde? Kolik si té potravy samo bude umět zajistit?
Na druhou stranu - pravda -plachý, ztracený pes se taky špatně hledá, ale zase není úplně neviditelný??
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.10.2025, 12:10:12
…budu ho vydávat za nějakýho křížence třeba kolie a chrta…
co blbnete? Můžete ho vydávat za čistokrevnýho motejla přece !! Pravda se sice provalí poměrně záhy, že ta velikost nesedí 😀, ale to už bude doma a voni ho nedaj.
Jo tak pozorte, pozorte, hrajeme si na Mountfýlda 😀 . Neboli prodlužujeme termita
Jsem byla zbytečně zbrklá, mluvila jsem paní velkonakladatelkou a můžem si dovolit hodit malou rezervu, takže sice budeme zadávat už tiskárně, ale o malinko víc, než je doposud objednáno. Takže, kdo by na to zapomněl, nebo třeba sem k tý informaci došel až teď, tak ještě se objednat dá.
Hele dotaz obecný. Buď jsem si nikdy nevšimla a nebo to prostě nedělají - proč ptáci v zimě nevyužijí krytu a zázemí budek? Dělají to? viděl to někdo? A když nedělají - je tím důvodem něco? Třeba aby zbytečně nezaneřáďovali budoucí hnízdní místo nebo tak ? Už kolikrát mě to napadlo.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.10.2025, 09:30:27
Pekna podivana.
hezkyyy!! to věřím, že tam člověk furt potom kouká!!
My se musíme dostat k tomu opravit , resp. vyčistit aspoń, ty dvě rehkobudky, co máme na včelíně. Přemýšlím si tak, jestli to, že je tam původní majitel instaloval třeba i nějak souviselo s tím chovem včel, nebo je tam umístil náhodně.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.10.2025, 07:57:14
Bugyró! Co mi to děláte? Já od včera, kdy jsem to četla v tramvaji, kde se na telefonu odpovídat nedá, páč se mi to furt přemazává, těším na to, jak udělám dojem!! A napíšu, že toxo způsobuje, že ty myši adrenalinový se tak nebojej, tím pádem jsou snadněji ulovitelný a tím pádem se toxo dostane dál a dál a že to pak stejně funguje i u jiných savců a tudíž………. no a Vy mi tudle vědeckou práci, kterou jsem si sama vybádala, takhle podle vyfouknete? To od Vás nebylo hezký ani trochu teda. Mám zkaženej víkend.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 15.10.2025, 11:58:10
Já se taky řadím k těm, co Flexinu hájí. Ideální k použití v momentě, kdy velký -myšleno velikostí pes je už spolupracující a fungující nějak a nehrozí , že naprosto nevnímá konec vodítka, stopovačky, tedy nenabíhá zběsile jako magor (flekatej a nevnímající magor) do vodítka bez ohledu na to, že ho někdo drží v ruce. pak je to nebezpečný a je na místě ta stopovačka- teda aspoň za mě. Ale jakmile už pes funguje a vnímá a jde jen o takovou pojistku, tak je flexi fajn- např. háravá fena, pes, který má z důvodu rekonvalescence omezený pohyb, nebo přesně pes s kterým je pracováno, chce mu člověk dopřát volnější pohyb a ví, že se pes na vodítku nechová jak trotl, jen potřebuje mít tu pojistku. A když - pochopitelně - tu flexinu člověk nepoužívá tak, že psa pouští bez dozorování jak draka.
Supr se to hodí i k nácviku některých věcí - třeba štěňata na tom lze dobře učit respektování obrubníků a pod.
Pro Vás myslím, že v poho bych do flexiny šla.
Edit - Rumíček a Tali vzkazujou, že flexina má ještě jedno výborný použití - dá se s tím dělat domácí coursing 😀 😀 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 16.10.2025, 11:17:22
nebojácný tygr a přitom uvnitř klaun, který chce okolí bavit.
hm, tak zatím to vidím dobře. Já si hrozně pamatuju jeden moment, když k nám Rumíček přišel a já ještě v sobě měla rozpáranou díru po Ešátorovi - přistupovala jsem k tomu tehdy tak, že je to vlastně štěndo pro druhou polovinu, že mu ho vychovám a tak a byla jsem fakt smutná, a to prtě malý, maličký při jednom venčení skočil/žuchnul po hlavě do takový jamky v trávníku a byl tam u toho hrozně komickej a po hrozně dlouhý době mě rozesmál. Nahlas. Podíval se na mě s výrazem - Ftipnej sem? Směješ se? Tak dívej - a bez přehánění šel a hópnul to tam znova. A znova a znova, protože viděl, že se směju. pak už jsem se tam nesmála sama, přidal se i nějakej pán a ta houska rezatá byla ščastlivá, že jsme ščastlivý. Jeho prioritou je, aby nikdo nebyl smutnej - ani paní, co jde za tmy do práce na tramvaj, tak on půjde s ní, vedle ní, usmívá se na ni tak dlouho, dokud ona taky se nezačne. Říkala jsem tomu Štajnomise, když takhle s lidma chodil . Má v sobě něco, cosi, co jsem jinde neviděla. A má hlubokou duši. Myslím, že budete mít doma něco podobnýho.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 16.10.2025, 07:43:56
Ach……….. psíbožeSirie…. to je král všech roztomiloušů.
Mám prosbu, až bude dospívat a poznáte jeho povahu, dejte-moc prosím- vědět, jaký je. Já tam totiž vidím něco, co v sobě má Rumíček-taky takhle odmala a tak jsem zvědavá, jestli to tak bude, nebo se pletu a vidím něco, co není. Jestli jo a nepletu se, čeká vás soužití s úžasným stvořením.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.10.2025, 10:21:56
No, mně pořád přijde prapodivný to, že ve stejný čas tři případy. To by to musel udělat cirkus Berousek, nebo někdo, kdo měl těch medvědů povícero. A aby je takhle rozvážel jak rohliky? Nebo že by u nás bylo tolik majitelů medvědů a všichni najednou si řekli fčil? :o A proč je pro vás důležitý to, že se o tom přestává mluvit? Je zapotřebí šířit paniku?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.10.2025, 09:16:34
No, jak píše Sardulah, vidím to podobně, prostě sem třeba někdo přijde a ač by to jinak nezaregistroval, tak to tady uvidí. I kdyby jeden, který se pak rozhodne jinak, tak to stálo za to.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.10.2025, 08:34:10
že? 😀 😀 šikovné jsou.
U nás jednou na chalupě - teda vlastně co kecám, dvakrát za sebou, dva roky , vystrnadil KRUTIHLAV!! taková vzácnost vidět a my ho měli na zahradě, z pařezovýcho domečku sýkorky. To mě teda fakt jako naštval, ale zase - kolikrát za život člověk krutihlava viděl, že jo.