Pani! Vy máte bezhlavýho psa!
Pani! Vy máte bezhlavýho psa!
Spíš tak jako pani Dohližitelka z ní je 😀
Při pondělí tři prdi,
rozehřejou osrdí!
dík efe, je mi toho zapotřebí.
No to nemlčte, naopak, a pěkně k tomu dejte jméno, ať - když někdo bude hledat, ať najde taky negativní recenze. Těch by mělo být nejvíc.
Nehledala, snažila se sepsat a stal se z toho květák, musí na to nějak jinak, jenže - to musí příjít a tetkonc choděj úplně jíný, blbý věci.
ještě - krom toho cvičáku. Trénujte to. jdětě do těch míst v době menšího provozu a musíte být o krok napřed, jak uvidíte objekt jejího zájmu, musíte s ní pracovat, naučte ji doma, ať se na vás soustředěně dívá, natrénujte to dokonale, přidejte k tomu povel, přeneste na zahradu / za dům/ pak do provozu a to s ní trénujte, trénujte, trénujte a znovu trénujte, pracujete se vzáleností od objektu, kdy ona ještě zvládne se na vás soustředit, pak trénujete blíž a blíž. Pak přidáváte rušivý elementy. Bude to stát hodně času a úsilí, když už se to takhle rozjelo. Plus pro klid ostatní - i váš, protože může překročit práh vyjíždění -opatřte ji košíkem. Až se jednou přetočí, může klidně rafnout. A ochodit ji na tom cvičáku taky. Na dobrým, kde si promluvíte s trenérem proč a co řešíte, aby na to při civčení byl brán ohled.
jo, pamatuju si, když se to objevilo na YT a bylo to celý dost hodně přístupný, teď už myslím tolik není? Nevím.
pamatuji, jak na jiné fórum přišel někdo, kdo klik používal jako “ke mně”; jako přivolání, nepamatuji, esi tu funkci vytvořil schválně, nebo omylem; nepochopením
no nepochopením, protože s tím nepracoval dál. Ale tak ešivá mu to stačilo, tak dobrý. je to ale jako si koupit šišku saláma, odkrojit si tu špičku a nechat to viset po staletí ve stodole 😀
Podle mě klik = teď to bylo ok a přijde odměna… označení, signál, něco takového. A to můžu zajistit i jinak
jo to můžeš, třeba tím používaným kvičivým Jip, jop, yes atd. , máš voné ruce. Ale - min. to co jsem psala - že ten klikr je lepší nejen v tom, že je nejen rychlejší /ona ta ruka klikne rychlejš, než to řekneš, o malinko, ale jo/ ale hlavně není to zvuk lidskýho hlasu, je to zcela jiný a jsou psi, kde se to vyplatí.
Klikr je marker, označovač správného chování, aby pes věděl
no však jo, to píšu. dyk si ho taky jedu ještě z dob Ešátorových
a jo tak, to je nějakej pošahanec, že jo? Já nestíhám, je jich tolik těchhle magorů, že by člověk potřeboval něco jako antiparazitální obojek 😀
souhlasim
😀
Kdo říká, že se psem nemožeme mluvit? U Tali mi dokonce!! fungovalo, když jsem jí na procházce zpívala! Zahlušim, každýmu, kdo se mi bude smát! No, jo, to jí zajímalo, tak jsem jí zpívala, že Talinkááá, malinkáá, to je naše nadělení, Talinkááá malínká, to je hovado!ů 😀
No z mého pohledu nemá stejnou, šikulku používám jako pochvalu, klikr je “teď to bylo správně”. To je pro mě jiný význam. tedy pro mě osobně, tak jak to vnímám já. Já mu klikrem řeknu TEĎ to bylo vono, to je ta prvotní informace a pak ho pochválím stejně, jako ho chválím už u naučených věcí, nebo když prostě je šikovný.
Pochopil bych situaci, kdy není pes socializován, ale tento stav je mi záhadou.
tady jste si sám odpověděl:
Když se zpětně ohlédneme, tak nám dochází, že to dělala v menší míře už od malička.
Těžko poradit takhle na dálku, každý jsme jiný, máme jiný přístup, já bych prostě měla psa pod kontrolou, přesměrovala pozornost na sebe, nenechala dojít do transu. A hlavně bych to právě nenechala rozjet od těch počátků, kdy to dělala jako malá.
Enemže on ten klikr prostě je trošku jinej, než zrovna třeba šikula. Já ke klikru toho šikulu přidávám, protože pochvala je vlastně odměna, klikr je takový bezemoční, jednoznačný označení toho přesnýho momentu, kterej byl dobře a líbil se mi. Kdežto pochvala je odměna. Můžu klikr nahradit slovem, ale se přiznám - bez urážky všem, kteří takovýho něco používají, je to jen můj postoj - nechce se mi kvičet “Jip”, nebo “Jop” nebo “Jés” atd. mám k těmto zvukům velký odpor. Klikr mi milejší a myslím, že i oproti těm slovům, která se místo něj používají, má výhodu v tom, že je to zkrátka zcela jiný zvuk, než je jakýkoliv člověkem vydávaný zvuk. Páč těch zvuků pes od člověka slyší za den a při výcviku tolik, že si myslím, že kliknutí je mnohem snáze identifikovatelný.
assil:Nebyly ty placený videjka, ale byly diskuze cézetko a mujpes a tam se člověk dozvěděl všechno a zadarmo.
PŘÉSNĚ!
Na netu se hodne lze! hodne vycvikaru si vyrabi nerealnou auru kolem sebe -stale sofistikovaneji. Je stale tezsi rozeznat realitu od sveta, co se predklada verejnosti
Jo, bohužel, je to hrozná škoda, nikdy by mě nenapadlo, že se bude kupčit s informacema .
ale jo, já to chápu , ale mě to takhle štvát, tak se nedohaduju, protože to je pro mě ztráta času.
jo jasně, jak oddělit zrno od plev…..to je pravda
já to beru podle doby, kdy jsen se s ohařema začínala na netu pohybovat já a kdy mi se základy pomáhali ostatní, zdarma mi věnovali nejen svoje zkušenosti,ale tky čas.
ahá! tak aspoň takhle.
Já prostě pamatuju doby na netu, kdy se někdo na něco NORMÁLNÍHO!!! třeba problém ve výcviku, ptal a ostatní se sešli a poradili .
Dneska bohužel každý “nímand” pořádá semináře na to, co sám pořádně neumí a načetl někde na netu.
tech dobrych /kvalitnich zdroju informaci - volne pristupnych na netu uz moc neni. Ted to myslim tak, ze neni moc zdroju , ktere by od A do Z rikali celou skutecnost. Bud se jen naznacuje - zbytek v zaplacenem kanalu(seminari, nebo se uplne fabuluje atd. je to trend poslednich let. Jeste cca 10let zpet se slo dopatrat relevantnich informaci na netu
ano. a je to pro mě osobně hodně smutný. Nikdy jsem neměla a nemám problém podělit se o to maličko, co jsem se psy zjistila. ale dneska kdejaká osoba neváhá na tom stejném málu vydírat peníze.
Nepíšu to proto, že bych taky nějaký peníze chtěla 😀 , to ani nemám zapotřebí, ale proto, že mi hrozně chybí ta soudržnot a ta vůle se podělit s ostatními o to, co jsem já sama zažila, osvědčilo se, pomohlo mi.