Aktuálně: 2 339 inzerátů269 256 diskuzních příspěvků19 328 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:50:08 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 02.10.2023, 11:44:27

Jéééééééé, Thielli - Vy máte ale výbornou motoriku!  šikovná! Si můžete přivydělávat.

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:48:51 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.09.2023, 18:37:14

Zeptám se - nikdy jsem útulkovou kočku neměla, s kočkama začínám 😀 

Může být nemocná - tak, že by to útulek nevěděl? mám na mysli kvalitní útulek

Je pak řešením vzít si kočku, která tam už nějakou dobu je?

Pro zadavatelku - já osobně, díky svýmu nastavení - bych volila kočku dospělou - kotě najde domov snáz - u té dospělé třeba navíc budete víc vědět, jakou má povahu, zda je odtažitá, mazlí se atd. 

Asi bych mnohem víc řešila volbu útulku, dneska jich je tolik moc, že už musí člověk hledat ty kvalitní.

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:43:09 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 02.10.2023, 11:30:46

No mně by nevadilo, kdyby si to ta osoba přivlastnila, to je mi fučík, nemám to signovaný, ale to, že to zpeněžila, to mi vadí. Ne kvůli mě, ale protože ona si tu radu sebrala zdarma a teď ji ostatním zpeněží. Nenechá jim ji sebrat zdarma, tak jako to kdysi udělala ona sama.

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:40:57 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 02.10.2023, 11:17:09

Máte štěstí, že jsem se rozhodla se polepšovat 😀 a vrátit se tam, kde jsem kdysi byla. Rozpad ifauny mne zachránil 😀

Měla jsem tu smutnou čest poznat ještě další variantu - blbej ve smyslu opravdu tupej, dutá nádoba a zlej, zákeřnej člověk, to je podle mě hodně masakr. 

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:37:36 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.10.2023, 11:15:05

čtu Tali

🤣

chudera Theilli - nasadila bys jí flekatej kožuch. 

Zrovna včera jsem si říkala, když jsem na ni koukala, poté, co jsem před jejími zraky odešla asi deset kroků za meziplůtek v zahradě a tam “schovala” před jejími zraky hračku, kterou jsem ji pak poslala hledat a ona běžela a běžela…..někam úplně jinam hledat😀 , že tady pánbůh s tím rozoumkem opravdu šetřil 😀 Pak ji napadlo zapnout jeji megavynikající čenich a pak už to šlo. jak byl zapnutej mozek, tak prt.  😀

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:12:00 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 02.10.2023, 11:03:21

Dík, no pak to prostě budu muset vyzkoušet někdy o víkendu.

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:09:13 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 02.10.2023, 11:06:48

Protože já se dokážu moc pěkně vzteknout, Thielli, a když mě někdo vytočí, tak si ho umím taky pěkně podat. Nemám ráda lidskou blbost a zlobu, takže pak vyrážím do boje.

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 11:07:44 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 02.10.2023, 10:54:05

No ona mne Thielli asi nezažila v plné mé kráse, proto jsem to musela poctivě zmínit a taky ale, z čeho to vycházelo, páč lidská blbost mě prostě zvedá ze židle a na ifauně ji jednu dobu bylo už nezdravě moc,  ale - řekla jsem si, že když jsme se tak hezky přesunuli, že bych mohla zkusit ulovit bobřika ovladatelnosti a zkusit se - když je tady k dispozici čistý stůl - vrátit ke kořenům normálních diskuzí a vykašlat se na idioty, protože idioti jsou ztrátou času. Otázkou je, zda se mi lov skutečně podaří 😀

TAK, kua, dvakrát tak! ……a pak, že nebylo líp

no ale protože jak říká můj muž jsem bojovník, co furt proti něčemu bojuje, tak já si takhle vedu svůj boj proti webminářům a těm, co si řekli, že nebudou chodit do práce, ale budou dojit kynologii 😀

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 10:59:24 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele katka z 01.10.2023, 20:58:57

Katko - ono bohužel ty názory často vychází z životních situací. Taky mám ve svém okolí  člověka - kolegyně -, který nechal v prázdném domě -v otevřeném sklepě -  v zimě živořit stařičkou starou malou pejskovou po zemřelé mamince. Pes, který by v bytě nezabral místo, většinu dne prospal. Dům si hezky zdědila, pes jí byl překážkou. Neměla žádné ale, pro které by to nešlo.  Tak jsem holt ty malý  nebožačce sehnala teplý pelíšek u jedný dobrý duše, která vedla azyl pro opuštěný pesany. Tý čůze, která se nedá ani nazvat člověkem nepřišlo nic špatně na tom, že starej pes bydlí v ledovým sklepě. však u sousedů mají na řetěze psa bez boudy /toho se mi díky týhle informaci, podařilo sbalit a umístit taky/. Druhá kolegyně neváhala a odnesla nemocný morče do lesa 😲 . Takže on jak člověk sbírá životní cestou tyhle zážitky, tak prostě pak první vidí logicky vždycky tohle.  Tak podle Vašeho hesla byste Vy zase asi neměla tak soudit ty, kteří tohle napsali. Protože nevíte, proč to napsali.

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 10:42:35 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 01.10.2023, 08:49:08

Thielli - děkuju za pochvalu. Ono musím poctivě ale přiznat,  to vždycky taky tak nebylo -  s tím, že bych po někom nešlehla . Hlavně proto, že jsem po otci sdělila silnou averzi na lidskou blbost, takže pokud moje splašilá povaha narazí na idiota - musela jsem se učit /a ne že by mi to i dneska nějak vyloženě šlo/, hodit brzdu. Je ale pravda, že se to taky svým způsobem třeba na diskuzi na Ifauně tak nějak po určitým čase odbrzdilo, protože z doby, kdy na Ifauně a i na čézetu byly diskuze opravdu k věci se to překlopilo často do blábolů, které přišly posléze, kdy člověk nevěděl, zda je to snaha rozproudit debatu, nebo opravdu idiot, který je schopný takhle se zvířetem fungovat.

Přijde mi - v dnešní době, kdy kdejakej hejhula s prvním psem, otvírá různý webmináře a nechá si platit za radu jak psa odměnit piškotem - o to víc důležitější, podělit se o to málo, co mě psi naučili. A na just 😀. Pamatuju si, jak jsem si vynalezla svou krabičkovou metodu, která mi pomáhala při tom, jak učit štěně být doma v klidu samotný. Je to tak jednoduchý a funkční, že jsem se o to vždycky při dotazu, jak učit štěně doma být v klidu, ráda podělila. Mno a pak jsem zjistila, že to jako profi radu v rámci svých placených lekcí radí jedna tehdy začínající (dneska dost známá) výcvikářka na svých právě vzniklých kurzech (mimochodem výcvikářka, která se mi kdysi vysmívala za používání klikru a dneska ?? 😀 ) Celkem mi to zvedlo žaludek. Protože to byla, je, a má být, rada veřejná. Nikdy jsem to lidem neradila proto, aby si za to pak nechali platit od jiných, kteří to potřebují.  Zažila jsem doby, kdy si lidi radili a předávali zkušenosti proto, aby ostatním pomohli a ne, aby na tom vydělali. Pamatuju si na čézetu, když tam přišla paní co cvičila lovečáky a měla tam psa na výcvik, zasekli se a ona se přišla normálně zeptat, jestli někoho  něco nenapadne, spustil se geniální brainstorming, byla to úžasná debata a nakonec se psí zásek taky vyřešil. Tohle mi přijde normální, ne že si nechám za pomoc pro druhý platit, zvlášť, když jsem ty zkušenosti nasbíral zase i díky jiným lidem, o to horší. . Mám to nějak divně hozený, já vím. A děkuju. Aspoň jsem si takhle jako reakci mohla dovolit vypsat to, co mi přijde v dnešním psím světě prostě podivný a někdy nehezký. Díky i za to.

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 10:01:30 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 02.10.2023, 09:05:24

…..nejvíc ho baví vlézt si pod krabici a vchodit s ní po bytě… ….

😂 tohle miluju, když dělají 😀

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 10:00:21 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 02.10.2023, 08:44:20

Hm - prosím - a po těch sardinkách - neposejří se? Já abych ve svým svatým nadšení tomu jelimanovi přilepšit pak nelítala po baráku s hadrem. (jasný, že olej nedám, ale i tak, když to nechám okapat, to mastné bude) díkec.

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 09:59:09 xxx.xxx.226.6

Já bych ještě doplnila, že to srdce - to je důležité - kvůli taurinu, který kočky potřebují, takže kuřecí srdéčka - oblíbenej to dlábes našeho Mousese. 

Zrzavci
Zrzavci 02.10.2023, 09:57:49 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 28.09.2023, 23:19:13

Výjimečně nesouhlasím,

možná má Arosek ale pravdu - teď jak jsem byla za otrávenýho poblijouna, tak k tomu fšemu mě začly brát záda,  jak jsem cvičila u tý mísy, takový to varováníčko….. pak jsem se zvetila a začla tak nějak fungovat a drahá půle mě z nadšení, že sem neumřela, laškovně plesknul po zadku. Já s sebou cukla, jak jsem to nečekala a…….. výborný to bylo. Nebyl to vyloženě hexáč, protože jsem to rozchodila, ale myslím, že to taky tak může být, jak píše Arosek? Stejný to budu mít, když mě ofoukne právě.

Zrzavci
Zrzavci 30.09.2023, 10:59:55 xxx.xxx.0.19

Dobrý den a moc děkuju, že jste na mě takhle mysleli. Hlásím, že už …..

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 22.09.2023, 13:43:21 xxx.xxx.226.6

Jakože to zaťukáme na dřevo, tu současnou situaci. sem myslela jako 🙂

Zrzavci
Zrzavci 22.09.2023, 13:41:03 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.09.2023, 13:39:14

Takže čistě vzhledová záležitost….vlastně i praktická, to počítání. Tak to jo, mě to jen zajímalo, páč ešivá to třeba nejni nějak zásadní. Děkuji převelice .