Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 11:16:50
🤣
najdi jeden rozdíl! 😀 😀 😀 já vím, že už jste to sem, tuším, dávala, ale stejně mě to dostalo.
No to je jasný, že respekt jako má,to jo, ale když se to klubko magorů dá do pohybu, tak oni leckdy nevidí-neslyší, tak jestli má šanci přežít. Utéct, utéct, to je otázka - ten soudek na malých nožkách -zdaliž stihne zrychliti dostatečně?
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.02.2025, 11:03:31
. Možná chodili do koutečka a ostatní to rozťapkali. Prostě byli 9 hodin bez dohledu. Vrh anglických setrů.
No a dovedete si to stejné přenést do bytu právě?
střední velmi živé plemeno, 6 štěňat.
to jo, ale pořád to bude rozdíl oproti 10 vižlíkům nebo labrošům . Jak to mají početně labroši nevím, ale ta vižla bývá početná dost právě. A pohybově velmi nadaní jsou.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 11:04:28
😂 ta fotka!!! hilfe, hílfe!
No já jsem spíš myslela opačnej problém, ešivá voni jako ty placatky, ač jsou voni takový nerozbitní, ty štěnda moc nemordujou, když začnou řádit. Tak nějak mám před očima obrázek, jak letí hodra labradourskejch tatarů a v tom běhu drcnou třeba do mopclouna a vyroběj z něj soudek valící se po trávníku 😀
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 10:45:32
Krutopřísný báby a nerudný dědci jsou právě potřeba, protože jsou rodinně krutopřísný a nerudný a ti malý smetáci se tak nejlíp naučí co jo, co ne. Krása je to.
A mopsle a buldoček - jak zvládají ty nájezdy tatarů, když to povyroste a je to v přesile?
Musí to bej krása takhle to vidět, jak to roste, učí se to, vyvíjí, ta interakce a tak. To závidím velmi, protože vím, že i kdybych měla stomiljoun možností, tak já nemůžu, pokud by si to nerozebrali moji blízcí, nedůvěřovala bych, jsem na tom v tomhle ohledu špatně 😀
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 10:30:11
Samotnej výběh má třeba 250 metrů, a pak se postupně začne chodit od něj dál a dál, každý den je co nového objevovat, zkoušet, ochutnávat, o co si rozbít hubu,kde spadnout atd😄
nejsem srdíčkovací typ, ale tady si ho s dovolením dopřeju ❤️ , protože bych z celýho srdce přála každýmu ščeněti, aby mohlo takhle vyrůstat . Vyrůstali tak mojí ohaříci taky a ten současný měl ještě tu extra výhodu, že doma byli další psi, vč. “nerudný” tety foxlový, která byla březí a neměla náladu na jejich krávoviny a naopak strýčka Gábinku, kterej se o ně neskutečně staral a hrál si s nima. A je to hrozně poznat, když to štěně vyrůstá s dalšími psy, nejen s mámou.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.02.2025, 21:04:30
5 kg z 10 cibulí,
ty vado!!
Já mám zatím jen natřené ty budoucí zvýšený záhony. A došlo mi, že vlastně dokud se nevykope džuzna na nádrž pro deš´tovku, tak mám smolikof 😢, protože je ani nemožu založit. Tak budu pěstovat v kyblikách, no.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 10:18:44
A i v tom výběhu je vidět,že instinktivně prostě chodí kus dál. A automaticky se učí,že se prostě kaká,čůrá venku. Takže třeba ráno,když je pouštím,musí projít relativně velkou chodbu, ale metelí ven a většinou to stihnou, a čůrají až venku cestou do výběhu.
jo jo jo, tohle jsem měla svým dotazem, jak to Orionka učila, na mysli. Jak tohle několikrát denně člověk v bytě provozuje.
v bytě, tak vždycky je to o tom,že první měsíc odchovávají v bytě, a na druhý jedou někam na chatu atd.
jo, to je jasný, a právě pochopitelný.
i,tělesnej rozvoj
jo, a to se mně osobně právě na tý kluzský podlaze bytu nelíbí.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 07.02.2025, 09:56:59
To jsem si říkala v duchu taky, páč už jsem se tady zdělala, že vím, že frísáci jsou zdravotní chudáci. A zeptám se jen- nebylo to tak ale vždy, že ne? Došlo k tomu prostě stejou cestou, jako u čoklidů, že se to mastí jedno na druhý, bez ohledu na cokoliv jen na vzhled a peněženku.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 07.02.2025, 09:03:06
ktore z nudze zeru hurmikaki
čo to je, prosím hurmikak? Dík.
a koukám, že teda Coca cola je už známá! Ty jo. A má Zero stejný účinky tedy, jako ta originál?
Houba hřibová- tuším, že to byl zmetek hřib medotrpký. Veliký byl. a bylo to hnusný. Když se někdo otráví doopravdy, musí to být masakéro. Otrávil mě můj vlastní manžel 😀 , kterej mi ho donesl, ještě pro něj spešl šel. A já jsem druhej exprt, protože ač jsem tyhle hřiby vůbec neznala, tak když je pár dní před tím přinesl s ostatními hřiby, přišli mi podezřelý - byli mladší, než ten potom. A šla jsem se zeptat. Vyhodnotili jsme je se sousedy jako podivný a vyhodila jsem je. Pak přišel tendle solitér, klobouk jako kráva velikej, krásnej byl…… a ta barva mi necinkla a necinkla, udělala jsem z něj guláš. Jedla v jednu a v pět začlo tango argentýno a trvalo až do dalších pěti do rána.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.02.2025, 09:29:13
Ti barákoví nemusí ze třetího patra výtahem - jsou zpravidla venku hned. A při učení venčení je ten čas takovej důležitej faktor, stačí když máte řešit jedno štěně, natož dvě a víc. Opravdu v tom rozdíl je.
A kupř, já bych nemusela pak nic nosit, máme bezbariérový vstup. Právě i kvůli psům, až budou staří. Nebo pokud bude zase štěně.
jako když už běhaj sami, tak to není problém
no to je větší, než když jsou malý, musíte je dostat ven všechny hned - nechcete, aby se počůrali hned za bytem ,ve výtahu. na schodech….
ty vado!! No že i u zvířat to bude fungovat! Teda takhle, ono jasně, že když to vyžere bordel člověku, vyžere to i zvířeti, ale že to neuškodí :o , to bych se bála. Zase pravda na druhou stranu to stopro napadlo někoho v momentě, kdy už jiný možnosti nebyly a nebylo asi co ztratit a tak si řekl, když to pomáhá u dětí, proč ne u zvířete…… GENIÁLNÍ. A díky za zprostředkování.
Mimochodem - nikdy jsem nevypila víc Coca Coly najednou, než tehdy po té otravě houbou. to opravdu byly litry, tělo nechtělo nic jinýho. Až jsem měla strach, co to se mnou provede. Pak řeklo tělo dost, nechci Colu, chci POMERANČOVEJ DŽUS a jela jsem zase džus.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 08:37:19
Jo, ty s těma dalmatinama pak opravdu rekonstruovali. A já si prostě nedovedu představit, jak pak vypadá byt s těma vižlíkama, když odrůstají, v těch záběrech je to celkem načinčaný 😀 😀
a ano, když se to vzbudí - do minuty ven -jak těch 8,10, ba i 11 kousků háďat vyndám ven najednou? Já osobně nemám tucha.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 06.02.2025, 15:29:56
😄
Hovado boční 😀 😀 , jo na tuto variantu jsem zapomněla, tu má v repertoáru občas taky, ale nemá to tak vycizelovaný v tom použítí, jako měla Vaše Cirila.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.02.2025, 15:24:14
Né, no nepotřebuju, ale tak jednou za čas mě popadne puzení, že třeba existuje něco - čárymáryfuk 😀 - co nás k tomu dovede, ale je pravda, že s tímhle flekatým elementálem je cena-výkon naprosto v rozdílných číslech 😀
Predelavani podstaty psa stoji usili jeste vice a klidne se to bude muset pripominat neustale.
dík. takto mi to asi bude stačit, páč v člověku pořád je, že třeba něco neudělal a mohl (jasně, pořád je tam to, že možnosti jsou, ale…) . Tak jo, my si to necháme tak, jak to máme
Jen at je vesela a hrava, kdyz mi u toho netrha ruku v rameni
a ještě 1x dík, je to pravda. Ruku už mi roky v rameni netrhá, tak co vlastně do toho šťourat, lepší je užívat si, co máme. Já jí to dneska řeknu.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 06.02.2025, 14:49:29
A proto maj bejt štěkanátka odchovávaná v klíckách,tam to neklouže😛🤣😎
no fůůj.🙂
Jako dá se, dá se všechno, pamatuju si článek zrovna o chovatelce labrošů - měla to ovšem opravdu uzpůsobený - vč. terasy a bylo to supr, ale to, co jsem viděla já……… no bych si tam pro štěně asi nešla, když jsem viděla ty noženky, jak jim tam jezděj po tý zemi.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.02.2025, 06:19:46
ak zase co by se nedala štěňata velkého plemene odchovat v bytě… na kluzké podlahy nastrkám koberce
no jo, ale ty tam - min. na těch záběrech, co jsem viděla já, - právě nejsou. Kdyby tam byly, tak cajk..
ohrádku, vezmu pytel se štěňaty (=nadsázka), vyrazím ven
jo, jasný. ale ….viděla jste někdy pohromadě bandičku 10 štěňat velkýho plemene? 🙂 a taky pak po určitý době už chodíte do práce. Málokdo je celých osm týdnů doma.