Krmítkový podivování mám - najednou začlo ptactvo chodit celkem výrazně míň.
Na jedno krmítko skorem vůbec, to ignorují už delší dobu - je to paradoxně to, které je tam nejdýl. Napadá mě jedině, že by se u něj něco stalo? Protože u toho největšího, tam nedávno - asi? krahujec - slovil dlaska - ale tam normálně ostatní chodí dál.
Každopádně teď - i v ten den největšího mrazu byla návštěvnost o dost menší - vždycky za jeden den to vyzobou - tedy ty dvě krmítka - do mrtě a já jdu a večer dosýpám. Teď je to vždy tak z půlky na obou a na tom výše zmiňovaným - skorem vůbec.
Kocour byl po oba ty dny hodně moc doma, furt chrápal na okně.
Klidně, šak to je dost výstižný myslím .Neb ten, komu tohle nedojde je prostě slepice. Byla jsem zaslepena zcela geniální myšlenkou, že Horsana nebude muset vláčet hore vodu. Jen seno. Když má vodu na dosah 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 12.01.2026, 19:33:25
Takhle nějak si to myslím právě. Proto jsem psala, že fet, chlast a cigára si za to pořídí. Já bych fakt neměla problém koupit novou sošku, kdybych věděla, že tam zůstane , ale je mi tak nějak jasný, že jakmile by se tam ocitla podobná věc, nebyla by tam dlouho. A já nikomu fet a podobný věci platit nebudu.
Honza nebo Jarda, hlavně že to nebylo třebas Jituška 🙂
Arpalit a Ivermectin dělat nemusíte, když máte jistotu, že nejsou zavšivený, začervený, s počínající vápenkou a nebo vám tohle všechno nevadí 🙂 Jistotu tady já nemám a vadí mi to.. Lonskýmu taky běhalo cosi v peří.. Takže za mě prevence.. On si člověk může dotáhnout i choroby, proti kterejm tomu moc neudělá, tak aspoň pořešim to málo, pro co něco udělat můžu..
To bych Vám neudělala, abych z Vás udělala Jituš 😀 , to zatím ešče tak blbě na tom nejsem 😀
Já právě chci všechno dělat pořádně a tak jak se má - slípky budou nebožačky vynesený, nahatý z velkochovu. Tam - předpokládám???? nějakou péči dostávají, když jich je tam tolikatě? Nebo i tak mám? Abych se připravila předem.
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 12.01.2026, 19:58:00
PŘESNĚ!! To je hrozná práce, nemám to ráda. A kdyby jen stromečky. Miliarda světýlek, přáníčka od přátel a blízkých, svícny, vázy s ozdobenýma větvema…………. no víkend to asi jistí. Nebo, kdybychom zítra nevyjeli a museli zvostat doma, tak na to vlítnu.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.01.2026, 10:58:34
peníze jsem tam nechala, sbalila kartu a když jsem se vrátila, peníze už tam samozřejmě nebyly. Ještě že to byly jen 2 stovky. Tak si je někdo užil. Přitom vím, že si na to mám dávat pozor, holt se stane.
tohle je hodně smutná realita, přitom stačilo já nevím, zavolat policajty, chvilku počkat… smutný..☹️
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.01.2026, 11:52:57
Jo, modurit mě taky napadl, ale……… já můžu tak leda malovat myší dětinský obrázky, kdybych se pustila do výroby Marušky, ta by dopadla, chudák. Spíš by z toho vyšla Morana, co plave už tři ny směr Balt.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.01.2026, 11:49:19
No uvidíme, zda se uvolí, neslibuji nic.
no jasně, že! Já to tak beru. A když to vyjde, bude supr.Ten pomerančový olej - to neznám! Hodilo by se to třeba i na dřevěný vyvýšený záhony, že? Mohuliž se zeptat, kde ho kupuje?
U nás dnes -12, sněhu máme hurááá hodně, už jsem si několikrát zaházela, dvoreček, do dílny, do uhelny, k jednomu krmítku, druhýmu, třetímu, k brance, ke dřevu…. a znovu… znovu. dneska už teda ne, což je škoda. Mohli s tou oblevou, co má přijít, chvíli počkat sakra.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 12.01.2026, 11:19:23
Možná by nebylo na škodu zkusit se dohodnout s tím, pod koho kaplička spadá.
no to právě je ten farář a to se mi nechce, stačil mi ten povodeňskej rozhovor. Není to opravdový farář, nezáleží mu na těch jeho ovečkách /páč co by přijel pár kiláků do kostela kvůli dvěma babičkám, pro který je to důležitý, to ne, to se radši kostel zavře/