Aktuálně: 2 787 inzerátů261 083 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Příspěvky uživatele

Odberryho

Odberryho
Odberryho 18.02.2024, 21:31:20 xxx.xxx.115.168

Proč se vůbec výstavy zrušily? Teď už tedy každé kotě, které se narodí, může    být  rovnou chovné? Bez jakékoliv selekce a posouzení?

Odberryho
Odberryho 22.01.2024, 18:45:59 xxx.xxx.12.86
hmn:

zvěří dobře přijímané bývají veterinární diety RC

Analergenní RC jsem posílala venkovankám 😀 Přitom v minulosti už jsem RC koupila a problém nebyl. 

Ty specific ve verzi analergenní byli jediné, které přijímali. Teď jsem znova koukla na složení a kuře tam nevidím. Přitom vzhledem k prvotní skvělé zkušenosti jsem koukala nejdřív na ně, tak by mě zajímalo, kde jsem to tam předtím viděla. No, teď mají pět kilo na snězení toho Britu. Smířila jsem se, žeTrovet pošlu zase ál . Ale budou se muset trochu pochlapit, protože v tuto chvíli po zaplacení veterin a pololetích kroužků už to není úplně na švédský granulový stůl. 

Odberryho
Odberryho 22.01.2024, 16:26:00 xxx.xxx.12.86

No, vyfasovali jsme panacur, pět dní po sobě pro psa i všechny tři kocoury. To by mělo pořešit případné parazity. Vzorky na koprologii donést příště. Kocourovi gastro dieta opravdu nejede, takže jí mnohem méně (i zhubnul 400g od minulé kontroly) a stolice se mi teď nepovedla zajistit. Z příští koprologie budou hledat giardie (či jak se to píše) a ještě o něčem mluvila, co by ten panacur nemusel vzít. 

Kontrolní sono za tři týdny a podle toho pak budeme řešit dál. 

Odberryho
Odberryho 22.01.2024, 16:12:02 xxx.xxx.12.86

Tak dnes dlouho očekávané sono. Žádná sláva, samá hrůza. Aspoň ten pancreas celkem dobrý. Prý je vysoce pravděpodobné, že skončí na kortikoidech, ale s tímto nálezem mu je nechce hned dávat. Nejdřív se pokusit ten zánět střev zmírnit. B12 má neuvěřitelnou hodnotu 31tis. To prý ještě neviděla. 

Obrázek Obrázek
Odberryho
Odberryho 22.01.2024, 13:20:03 xxx.xxx.234.90

Já na nebe ani peklo nevěřím. Věřím na to, že se duše po smrti vrací zpět na zemi. A že jednou můžeme být lidé, pak psi, jindy klokan nebo koza. Takže za mě do nebe nejde nikdo, všichni zůstáváme tady 👌

Odberryho
Odberryho 19.01.2024, 20:54:51 xxx.xxx.12.86

Sprejový obojek mám pro retrívra. Proti žraní hnusů venku. To přijde mé mohutné “fuuuj!!” a když nezareaguje, dostane dvě krátké spršky. V podstatě ho to má jen vyrušit. Nijak mu to neubližuje, což zjistil a první spršku už občas ignoruje. 

Pípání je super věc, používám na přivolání, abych nemusela ječet, když je dál nebo ve skupině psů. Slyší i na písknutí. 

Vibrace vůbec nevnímá….chtěla jsem ho naučit přivolání i na ně pro případ, kdyby ohluchl ve stáří, ale zatím má asi moc životní energie,baby si všiml, že něco lehce bzučí 😅

Odberryho
Odberryho 15.01.2024, 14:44:49 xxx:xxx.9e1c:6bf6

Máme tu další aktualizaci, aneb výsledky krve.

Takže základní krev má v pořádku. V gastro panelu vyšel zánět slinivky a teď snad nebudu plácat blbosti….velmi nadlimitní B12, což by mělo znamenat přemnožení bakterií ve střevech. 

No sono jsme objednaní k naší kočičí doktorce na příští pondělí. Do té doby nasadit gastro dietu (což by mělo doufám dorazit zítra). 

Odberryho
Odberryho 14.01.2024, 14:47:33 xxx.xxx.115.124
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 14.01.2024, 14:21:29

Mně přijde, že dva mí kocouři pijí víc, než ti  předchozí. Ale nemám šanci ten příjem nějak ověřit …jsou tři kocouři a jeden retrívr. Mají ještě svoji kočičí mísu s vodou ve vaně, ale z toho pijí málokdy. Navíc zrovna ti dva (MCO) část vody z misky nejdřív vyhrabou, než začnou pít. Nejmladší měl komplet krve dělané rok a kus zpět, prostřednímu se dělali teď a nejstarší byl na kontrole myslím na jaře. 

Jinak co se týče požírání čehokoliv, tak náš retrívr žere klacky, mulčovací kůru, hovna všeho druhu, zvratky….on se nezastaví před ničím. Takže i ta kopyta by jisto jistě chtěl sežrat. Možná by ani nečekal, až je někdo ostrouhá 😂

Na kontrole byl před Vánoci, dělala se i krev a nic mu nechybí. Život s ním je opravdu o tom, že se 90% času navzájem sledujeme, co ten druhý baští. Ten opravdu žije, aby jedl.

Odberryho
Odberryho 13.01.2024, 22:21:20 xxx.xxx.115.66
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.01.2024, 09:49:21

Hned ze začátku jsem vlákno zaregistrovala, ale abych byla upřímná, pak jsem dlouho  diskuze koček  neotevřela. Ale podívám se, jak si vedete. Ona mě i veterinářka uklidňovala, když viděla, jak upřímně jsem si oddychla, že i cukrovka už se dá celkem obstojně kompenzovat. Ale sama připustila, že u koček je to složitější, než u psů. 

Odberryho
Odberryho 13.01.2024, 22:16:47 xxx.xxx.115.66
Canka:

Ahoj do tohoto vlákna🙂

Bobča mě prosila jsem nakouknout,tak nakoukávám🙂

Ano,přesně toto jsem řešila u svého kocourka,který je tedy ale venkovní.A bylo to začervením..i přes to,že odčervuji pravidelně,byla tam nějaká rezistence a musel se použít jiný odčervovací přípravek,plus jsem ještě do očí mazala mastičku…sakra..jen si nepamatuju jakou..název začínal od písmene M…ale už nevím…

Nechala bych udělat koprologii…

Tablety na odčervení jsem dala dnes a jsem domluvená, že vzorky na koprologii donesu. Přinesla jsem v pátek, ale byl jen z pátku (napadlo mě to až chvíli předtím, než jsme vyjeli) a Dr. informovala, že ideální je sbírat po tři dny. 

Jak brzy po odčervení se to projevilo? Sbírat začnu v pondělí…chodí na WC kolem páté ráno, o víkendu to nedám, to dospávám. V tomto případě se hodí, že od mala nezahrabává své výtvory 🐱

Odberryho
Odberryho 13.01.2024, 07:52:02 xxx.xxx.115.66
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 12.01.2024, 22:07:36

Na diabetes bylo podezření u nejstaršího. Díky Bohu, byla to “jenom játra”. Bere prášky, speciální jídlo ne….nechtěl to jíst, tak jsme se domluvili s Dr, že mu v 16ti letech dopřejeme to, co chce a budeme se starat jen o to, aby mu nebylo špatně. To už je víc než rok a vypadá pořád stejně spokojeně. 

Nevím, jak to zvládáte (vím, že když člověk musí, zvládne všechno). Upřímně přiznávám, že přišla myšlenka, že pokud se cukrovka potvrdí, možná by pro něho bylo lepší ho nechat jít. Nemá rád kontakt a i to dávání prášku 2x denně byl že začátku výrazný problém. S dětmi mám navíc tak rozházený program a domů se vracíme dost nepravidelně, že to byl vážně velký strašák. 

Snad se Elsa těší pevnému zdraví a věřím, že se Fido opět stabilizuje.🐈‍⬛

Odberryho
Odberryho 12.01.2024, 21:24:18 xxx.xxx.115.66

Aktualizace po dnešní kontrole. 

Třetí víčka i výtok beze změny. 

Důkladně jsme probrali anamnézu, ty jeho řidší stolice už od kotěcího věku, které byly beze změny i v době, kdy nejmladší kocour musel mít analergenní dietu a ostatní se vezli s ním. 

Takže odběr krve, pošlou do Německa. Nějaký panel na cca 30 hodnot (četně minerálů a vitamínů) plus jaterní panel. 

Sono se dnes nekonalo….na to se objednáme k naší kočičí doktorce v pondělí, až si budu volat pro výsledky. Ta se zaměří přímo dle výsledků. Antibiotika vysadit, odčervit, nasadit gastro granule. Mmch, najít gastro dietu, kde není kuřecí, po kterém by se mi jistojistě zprůjmoval až na záda není vůbec snadné.  Dostal také injekci béčka. 

Poslechově bez patologie (srdce, plíce, peristaltika), pohmatově zvětšená jedna uzlina v třísle . 

Takže v pondělí budou další zprávy. I kdyby to nakonec vyřešilo odčervení, aspoň bude mít za sebou důkladnou kontrolu a budu vědět, že v tuto chvíli se nic neděje. 

Odberryho
Odberryho 05.01.2024, 15:55:56 xxx.xxx.2.246

Jen ať vynalézají. První počítače zabíraly i několik místností a teď je nosíme po kapsách. Když do toho vývoje nikdo nepůjde, protože “nemá to cenu, to se nikam nenapasuje”, tak se nikdy nic nestane. 

Odberryho
Odberryho 05.01.2024, 15:15:20 xxx.xxx.115.185
Bobca:

Odberry..Kdysi,na začátku vlákna “třetí víčko”-než se z něho stala “brbárna”,bylo opravdu řešení tohohle problému..Zakládala ho Canka,bo její Bertík ten problém měl,a dostal se z toho..Canka sem nechodí,ale možná by vám mohla poradit,hm?🐈

Netuším, kde ji najít, když sem nechodí 😀 Hádám, že tohle se probíralo ještě na ifauně, nebo je to k dohledání ve zdejší diskuzi?

Odberryho
Odberryho 05.01.2024, 15:14:02 xxx.xxx.115.185

Slíbila jsem, že dám vědět, tak píšu.

Teď jsme se vrátili, vyšetření dnes jen poslech, prohmatání uzlin, břicha, poslech fonendoskopem. 

Dostal antibiotika ještě má dalších pět dní (takže do příští soboty) s tím, že na pátek jsme objednaní na takové zvířecí STK (krev, sono břicha…). Sama říkala, že ta víčka nemusí nakonec nic znamenat, ale na to se jí zdá, že je ten výtok z očí velký. Rozhodnutí, zda počkat nebo vyšetřit nechala na nás. 

Jo a ještě sirup na posílení imunity jsme vyfasovali. A doporučení odčervit, ale až po dobrání antibiotik, ať ho moc nezatěžujeme. 

Odberryho
Odberryho 04.01.2024, 22:07:31 xxx.xxx.115.185
Leithian:

Ja jsem nepotkala slepeckyho psa co by nemel silenou nadvahu. Nepopiram ze normalni jsou ale ja je nepotkala. 

Ano, to je pravda. Je to dáno určitě tím, že vodící pes má podle mého názoru ze všech pomocníků nejméně pohybu. Musí být klidný a rozvážný….

v předvýchově už se obvykle ukáže, pro kterou činnost má tu správnou povahu, energii i vlohy. Jsem si skoro jistá, že tento samý pes by nejspíš trpěl nadváhou i kdyby nevodil. Navíc nejčastěji vodí labradoři a to jsou bezední loupežníci. V kombinaci s tím, že majitelé často uplácí jídlem a jídlem se snaží vynahradit všechny útrapy, které spolu zažívají + jídlo se používá jako odměna, to asi jinak ani dopadnout nemůže. 

Moje babička měla křížence čivavy, co vážil 12 kg. Byl to váleček, ze kterého trčely nožičky. Nikdy nepochopila, jak moc mu tím ubližuje. To je úplně mimo téma, ale nikdy už jsem pak neviděla takhle tlusté zvíře 🙈

Odberryho
Odberryho 04.01.2024, 21:41:58 xxx.xxx.115.185

Věřím, že je spousta lidí, co by raději sáhla po technice. Skýtá to celou řadu výhod. Za mě…jde to vypnout 😂  Člověk se s tím nepomazlí, ale těm, kteří mají psa vyloženě jako kompenzační pomůcku, by to vyhovovalo mnohem více. Výkon rovnoměrně rozložený. Na psovi vidím, jak se jeho výkon, chuť a ochota pracovat mění jak denní dobou, tak i ročním obdobím. Je třeba brát v potaz, že když je venku 35 stupňů, je to pro psa utrpení. A o tom, že s sebou v případě slunečného počasí a teploty nad 20 stupňů musím tahat minimálně litr vody, jinak psíka uvařím, ani mluvit nebudu. 

Prostě s živým zvířetem je to  o vzájemné ohleduplnosti. Pochybnosti, jestli ho nezanedbávám, když odpoledne nestihnu velkou procházku. Co když se nudí? Je u nás spokojený? 

Rychlovarné konvici je fuk, že dnes jsem si čaj neudělala 🙂

Odberryho
Odberryho 04.01.2024, 17:34:27 xxx.xxx.115.185

Mám asistenčního psa, takže si do toho dovolím pindat 😂 

V rámci organizace, která nám psa vycvičila, se pravidelně každý rok potkáváme na rekondičním pobytu, který je dobrovolný. Jsme velmi různorodá směska…asistenti k autistům, pro vozíčkáře, vodící psy pro nevidomé, balanční psi jako opora pro hůře pohyblivé, signální psi pro diabetiky a epileptiky…možná jsem na nějakého zapomněla…

Nikdy jsem se nesetkala v této bandě s tím, že by se někdo k psovi choval zle. Klade se důraz na pozitivní motivaci, na dostatečný odpočinek psa a nepřetěžování. Už při výběru psa do konkrétní rodiny se zohledňuje jejich aktivita, aby pro lenochům nešoupli hyperaktivní štěně a naopak rodině, co neustále cestuje, rychle unavitelného. A když se vybere zhruba roční pes, který prošel zdravotními testy, jede se nejdřív do rodiny, jestli přeskočí ta pomyslná jiskra. Pak teprve se začne s výcvikem pro kokrétního člověka. 

My máme zrovna retrívra, který vydrží celý den běhat po horách a dal by si klidně i noční. Ale po hodině cvičení na rekondičním pobytu prospí den. 

ALE….někdo, kdo se k psovi chová hnusně, se dobrovolně nepojede předvést ostatním. Takovému je fuk, jestli má pes vše, co potřebuje. 

Viděla jsem, jak slepecký pes dostal hůlkou za to, že si v dlouhé frontě na poště lehl. Jak asistenční pes vozíčkáře dostal pohlavek, když mu podávané klíče dvakrát spadly. Pravidelně jsem potkávala vodícího labradora, kterého jsem v životě neviděla na volno puštěného. A taky jsem viděla, jak jiný nevidomý svého psa pustil vykonat potřebu a nějaká děcka se na psa sesypala a chudák majitel se nemohl psa dovolat (takže mi došlo, proč ten první z vodítka poušten nebyl…. vžít se do člověka, kterými vůbec neví, kam se poděl jeho pes, co se s ním děje….však on nevidí, že o 50 metrů dál ho drbe na bříšku banda dětí). 

Spousta nevidomých ani psa nemá. Myslím, že by bylo super, kdyby bylo možné vybrat si mezi ničím, psem nebo robotem. Co si budeme povídat….já třeba psa domů nikdy neplánovala. Teď ho máme a jsem šťastná, ale není to jen juchuchu. Je to binec, chlupy, starosti, venčení, veterina….. U nás by tedy pes nahradit robotem nešel, ale věřím, že jinde by ty mechanické činnosti klidně mohl dělat mechanický pomocník.

Připojuji fotku chudáka smutného psa 😛

Obrázek
Odberryho
Odberryho 03.01.2024, 05:31:07 xxx.xxx.115.185
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 03.01.2024, 02:42:49

No tak to jste si užili šílené svátky  😟

My máme naprosto skvělou kočičí doktorku, nejednou hned od začátku šla po konkrétní stopě a její podezření se potvrdilo. Naši kocouři tedy taky umí vymyslet pěkné špeky. Jen tam teď podvakrát také nebyla 😇