Hlasovala jsem, že mi anonymové vadí, ale po přečtení diskuze asi bych možná dala jen pravidlo, že anonym musí napsat nějakou přezdívku. Vím, že spousta jich bude měnit a tak, ale určitě bude i dost těch, kteří pak u té přezdívky chvíli zůstanou a budou tak anonymové alespoň trochu rozlišitelní.
Průšvih jsou prostě výstavy, já myslím, že ty už z hlediska chovu ztratily smysl a měly by se zrušit, jen kvůli nim jsou psi stříhaní do kuliček a šlechtění do nesmyslů.
Původní smysl výstav vyřazovat z chovu nestandardní jedince už dávno neplatí.
No to jsou věci teda, tak jsem koukla na diskuzi na ifauně, jako teda graficky tragédie. No ale hlavně když mě někde vykopnou ze dveří, tak už se tam nevracím a chci slušné jednání, za hulvátama nedolejzám. A slušného chování se mi dostalo tady, tak taky tady hodlám zůstat.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.05.2025, 21:09:11
Jsem to našla, Dominikána tam není, ono to porovnává i kvalitu života, zdravotní péči atd. a to si myslím, že v Dominikáně není nic moc. Ta je dobrá tak akorát asi do rezortu, ale mimo to bude dost tragédie.
N YT má videa nějaký Dominikánec co se oženil a přestěhoval sem, jednu dobu jsem se na to dívala a co tam vyprávěl o domovině tak jako nic moc.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.05.2025, 10:03:03
Tak jistě to zabezpečení nikdy nebude stoprocentní, ale prostě tohle Nezadávajte přístupové údaje nikam na zaslané odkazy eliminuje určitě tak 90% těch podvodů, ale je to marný marný marný.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 06.05.2025, 13:08:59
Ti lidi jen stojí a nic nedělají, protože nevědí co mají dělat.
Naprostá většina lidí to má se psama jak s dětma, netuší jak to funguje a co dělat, aby to fungovalo lépe a tak jedou stylem pokus, omyl a selský rozum co fungoval vždycky.
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 06.05.2025, 12:28:41
No já teda nevím, ale myslím, že pro většinu dnešních dětí je televizní vysílání a rádio naprosto neznámá věc. Tam si teda můžou dávat dětské pořady jaké chtějí. 😀
Dneska si prostě děti pouští jen co chtějí vidět nebo slyšet a nečučí na to co zrovna dávají.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.05.2025, 07:06:03
Ono už aby to bylo u všech plemen, plemenné knihy u většiny plemen jsou uzavřené víc jak 100 let a to prostě není dobrý.
Ve Skandinávii byli vždycky v chovu pokrokoví.
No ale bohužel se obávám, že minimálně v Německu toto narazí, jako se to stalo u špiců a to šlo jen o křížení v rámci plemene, ale oni jsou posedlí i barvama a pak tyhle ozdravný experimenty a jejich potomci mají dost omezený fungovaní neb Německo jim říká neee.
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 30.04.2025, 15:27:55
Jo, to teď dělá můj současný pes, jídlo od cizích lidí je podezřelý a lepší nežrat, takže už si od pár lidí nevzal ani párek nebo maso. A když mu já přivezu novej pamlsek, tak si ho sice vezme, ale pak položí, půl hodiny zkoumá a pak teda sežere. 😀
Ale misku vyjede za minutu neb se těší na svůj oblíbený pamlsek.
Já měla kdysi nežravce, on jako většinou žral, ale strašně málo, tak jsem ho naučila, že prázdná miska = extra dobrý pamlsek a fungovalo to, od tý doby to praktikuju na všechny psy a zatím teda nežravec žádný. 😀