No právě, mně na nějaký rychlejší běh přišli moc velcí. Ale krásní psi.
No právě, mně na nějaký rychlejší běh přišli moc velcí. Ale krásní psi.
Teď jsem četla, že u nás dokonce nějaký musher má kanadské eskymácké psy, ale s nima by to asi na bednu nebylo.
My to chápeme, nebojte, a to je asi tak jediný, co s tím můžeme dělat, takže alespoň sranda musí bejt. 🙂
Jede na stařecký demenci, to nikdo nechce. 😀
Ta dcera měla invalidní důchod a ona byla její soudně určený opatrovník a v takovém případě jsou povinné kontroly ze sociálky. Je to stejný případ jako ta holčička co zmizela když jí měla v opatrovnictví babicka a nikdo na to x let nepřišel, tam tuším ti úředníci před soudem skončili.
Tady se prostě na ty povinné kontroly taky nejspíš někdo vykašlal.
No moje minulý dvě vesnický micinky kočka epilepsie, celý život na práškách a kocour močové kameny, celý život na drahé veterinární dietě.
Ale držím palce, at už konecně najdete příčinu.
Ano, mě ta paní přijde taky mentálně zaostalejší, píšou, že ke zhoršení došlo po úmrtí jejího otce a bratra, ti to tipuju dozorovali a pak už nebyl kdo. Před soudem by měli stát úředníci, co to zanedbali a ne ona, nejspíš by jí stačila jen nějaká pomoc a nemuselo to dojít do těhle konců.
Se sousedy je to těžký, ti určitě nevěděli co se doma děje a co víme, třeba někdo nabídnul pomoc a ona odmítla.
No tak jsem vytáhla svojí starou knížku vydanou kolem roku 1900 a samo přímo o pastevcích tam není, je to všechno pod ovčáky, tak snad to je čitelný
Umělák tvrdí, že u nás vymizely brzo velké šelmy, takže dlouhou dobu pastevečtí nejsou potřeba a v historických pramenech se obvykle mluví pouze o velkých bílých psech.
No já si zas říkala, že dostal větší trest než chlapi co znásilňujou děti a jak je to naše soudnictví zvrácený.
Tak je to zadara, i kdyby to někde prodal za stovku, tak je to výdělek a tipuju, že udat někde v zastavárně to není problém.
No chtěla jsem navrhnout, že když bude socha dřevěná, tak jí tam přišroubovat, tak jak čtu to asi neklapne, ale teda minimálně bych jí zkusila přilepit lepidlem, takový mamut udrží i poličku, jistě by udržel i sošku před ukradením.
Dalši varianta je fotopast, stojí pár stovek a kdyby to byl někdo místní, mohli byste si pro sošku dojít.
U nás na vsi vykradli kapličku někdyv devadesátkách, byly tam 100+ let starý sošky včetně tak púlmetrový panny Marie, co člověk nadělá.
No mohly by být ty mrazy trochu dýl, můj pes má pořád letní kožich. 🙂 A jaká paráda, že mu konečně tenhle prašan nedělá ledový koule na chlupech na tlapkách jako když je kolem 0. Pindík má chlupatej, tak to ho neomezuje. 😀
A koukám na aukru se dají sehnat, třeba ta cena nevyleze moc vysoko
https://aukro.cz/stara-krasna-porcelanova-socha-panna-marie-znacena-aukce-od-1-kc-7107652143.
Některý plasty venku, asi mrazem, křehnou a praskají, což dělají i ty levnější filamenty a už jsem to párkrát slyšela jak si lidi stěžují, že se jim to rozpadlo.
Já vím, že tiskarna tiskne po vrstvách, ale viděla jsem i hladký věci rovnou z tiskárny a bylo mi řečeno, že je to záležitost kalibrace a nastavení teploty. Takže nějak to jde. Možná záleží i na tiskárně a filamentu, to nevím.
Každopádně schůdný by bylo i sehnat silikonovou formu a prostě si to doma odlít z resinu nebo nějaké hmoty jako je keraflot a pak kdyby to někdo náhodou zas ukradl, tak by se hned dala odlít nová stejná.
Tak to mají blbě zkalibrovaný, normálně to tiskne hladký věci. Problém spíš je, že na takovou sochu nejspíš nebude nikde předloha zdarma, musel by to někdo komplet namalovat v programu pro tiskárnu, což by asi nebyla tak úplně sranda a proto by to bylo drahý. Potom samotný tisk už je brnkačka.
Ano a ve valné většině jsou to kluci, muži a příroda to ví, proto se rodí víc chlapečků než holčiček, takže obecně by se dalo říct, že jen naplňují přírodní záměr. 🙂
Ono je to jedno, já třeba můžu tak akorát sedět na tom zadku a čekat co přijde, nijak to co přijde neovlivním a sebrat se a odjet na druhý konec světa taky nemůžu, takže je úplně jedno jestli věřím nebo nevěřím a co si o tom myslím.
Tohle nebyla jen nějaká blbost, nebyly to petardy ze supermarketu, který si jen tak koupil v náhlém hnutí blbosti, ale musel si je načerno sehnat s úsilím a vědomím co to kupuje.