Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 28.12.2025, 15:03:08
Já pavouky taky nesnáším, ale třesavky mi nevadí, však je to jen samá noha, jeden čas jsem měla tři na záchodě a bylo zajímavý je pozorovat, evidentně to byl pár a mikenka nebo milenec. 🙂
Když zmizely, bylo mi to i líto.
Pavouka nejsem schopná zabít ani odchytit do ruky, takže jedině odchytávám do hrnku a nebo volám o pomoc. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.12.2025, 12:36:01
No asi ne, píšou tam, že v zemích kde to je, zavřelo 60% malých ordinací, protože prostě jim odešla klientela. Mají ten klasický model, dumpingové ceny, lidi přejdou k nim, malé ordinace zavřou a pak zvednou ceny a dělaji na každou prkotinu všemozná vyšetření. A taky přetahují veterináře, kterým se víc vyplatí dělat pro ně než na sebe. Nepochybuju o tom, že my nebudeme žádná výjimka a dopadne to jako všude jinde, minimálně někde kolem větších měst.
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 15.12.2025, 10:48:41
Pokud chcete podporovat mír, tak si můžete udělat výlet za Putinem a přesvědčit ho, ať přestane útočit. Třeba budete mít větší úspěch než Trump.
Mír chtějí všichni kromě Ruska a přesvědčování a dohody nefungují, tak můžete vymyslet nějaký lepší řešení a o to se zasadit, nic vám nebrání.
My všichni ostatní víme, že o tom jestli a kdy bude mír, rozhoduje agresor Rusko, takže tady takové to volání na mraky Chceme mír není nic jiného než alibismus.
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 14.12.2025, 03:00:18
Taky si najděte ty videa, kde ruské drony zabíjí Ukrajince, ruští vojáci přímo zabíjí spoutané ukrajinské zajatce a ruské rakety zabíjí Ukrajince včetně dětí v jejich domovech nebo nákupácích.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 15.12.2025, 09:57:32
Já myslím, že už se prostě začínají projevovat ty dlouho uzavřený plemenný knihy. Nevím jak u jiných plemen, ale třeba u špiců když se člověk koukne do PP ne na ty 4 obligátní generace, ale třeba na 10, tak v podstatě nenajde nepříbuzný jedince a to nikde, nejen u nás neb samo importy a exporty jedou.
Lapiny mají průměrný věk dožití 15-17 let, tak jsem zvědavá kam to dotáhnem a fakt myslím, že je to tím, že u nich plemenný knihy začaly až v 60.letech a minimálně ve Finsku se nikdy neuzavřely, takže pořád k nim chodí nová krev.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 13.12.2025, 12:27:24
No jsem si to částečně hodila do překladače, mají centrální registr, pokuta za nezapsání psa do registru je 10 tisíc eur, což je co říkám u nás, měly by být pořádné pokuty. Pak, co vím je to všude v Německu, je povinné extra pojištění na psa.
Co se týká toho řidičáku, píšou že je to pro prvomajitele a potom pro tzv. nebezpečné psy, což jsou psi co pokousali člověka nebo zvíře a nebo evidentně chtěli pokousat.
V domácnosti stačí když má řidičák jen majitel, ale má zodpovědnost i když jde se psem někdo jiný.
Po dvou letech bezproblémového držení psa v posledních 10 letech už žádný další řidičák potřeba není.
Když máš DVĚ NUTRIE a PŘÍŠTÍ MĚSÍC PŘIDÁŠ DALŠÍ DVĚ, tak máš ZA DVA MĚSÍCE ČTYŘI NUTRIE. Tohle není názor. To je MATEMATIKA ÚSPĚCHU. A teď POZOR. Když to budeš: • dělat DOSTATEČNĚ DLOUHO, • budeš se SNAŽIT, • a hlavně SE ČINIT,
tak nebudeš mít: • dluhy • výmluvy • šéfa Ale budeš mít 400 000 NUTRIÍ.
Teď přichází část, kde se lidi začnou smát. A právě proto je to šance. 👉 400 000 nutrií 👉 každou svlékneš z kůže 👉 jednu kůži prodáš za 200 Kč (tržní cena, dohledatelné) 200 × 400 000 = 80 000 000 KČ. ŽÁDNÁ MAGIE. JEN DISCIPLÍNA.
Všechno je to: • o MOTIVACI • o tom NEVZDAT TO PO TŘETÍ NUTRII • o tom KAŽDÝ DEN SE VZDĚLÁVAT • a POSOUVAT SE DÁL, i když ti okolí říká, že „to nedává smysl“
Protože: SYSTÉM NIKDY NEŘEKNE, ŽE MÁŠ VYSTOUPIT. Musíš: • motivovat svoje okolí • naučit je pěstovat nutrie • naučit je prodávat kůže • a VYBUDOVAT KOMUNITU Ne sektu. EKOSYSTÉM. A společně: VYSTOUPÍME Z TOHOTO KRYSÍHO ZÁVODU.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.12.2025, 10:44:54
No můj pes žere dobře a sežral by toho kvanta a fakt mu nehrozí, že by byl hubený, ale musí to být co zná, takže když mu někdo přinese nějakou zakoupenou novinku, tak smolík, někdy se nechá po delší době přesvědčit a ochutná a zjistí, že dobrý, takže postupně se nám naštěstí sortiment trochu rozšiřuje. Bohužel když byl štěně, tak mě nenapadlo ho socializovat i na jídlo. 🙂