ze začátku zajímavý článek a pak ten konec to úplně zabil, tak nevím
dohledávat ty původní studie se mi nechce
ze začátku zajímavý článek a pak ten konec to úplně zabil, tak nevím
dohledávat ty původní studie se mi nechce
Netestuje se v mlékárně, ale přímo na farmách, píšou že dvakrát týdne až do odvolání.
Tahle organizace nikdy nebudila moc velkou důvěru, takže to jejich prohlášení o incidentu bych nebrala tak vážně.
Farmy už jsou u nás dost preventivn ě zavřený a nepouštějí tam lidi a podobně, tak třeba to pomůže.
Díky, asi prostě hlavný problém ten odběr a mražení.
To můj teda řeší co přistane a ještě si vybírá mezi lidma podle toho co kdo zrovna jí, aby náhodou neseděl u toho kdo má suchý rohlík, když vedle se pořádá šunka. 😀
A v čem konkrétně? Teda jestli můžete říct, jen mě to zajímá, ne že by o mého psa tam někdo stál. 😀Jsem myslela, že PP jsou vzájemně uznány, takže no problém a posílání biologického materiálu do USA nikdy žádný extra problém taky nebývá, u špiců se každoročně posílá krev na testy.
Už jsem byla zviklaná, že je to fakt podvod a ono teda ne. 😀
Já bych ohrádku nedávala, když má kočka možnost jít někam do výšky, tak není potřeba.
A popravdě, štěně šeltie si každá kočka srovná sama raz dva, to není žádný obřík.
Spíš je riziko, že mu vyškrábne oko nebo tak něco.
Ale prostě štěně korigovat a nechat je taky si na sebe zvykat. Štěně v ohrádce si nezvykne na nic, ani na kočku, ani na domácí život.
Štěně a dospělá kočka, to je ještě dobrá varianta, horší to bývá naopak.
já si to se zvukem budu moct pustit az vecer doma
No ale určitě to bude jak pudl, že v té vlnité srsti přinese domů všechno co cestou potkal. 😀
Měla jsem ho v merku před lety, ale u nás byl novinka a prej v chovu dost jela bázlivost, nechtělo se mi to riskovat.
No nevím, když si vyhledám jak bobr staví hráze, tak píšou toto
Bobři nejdřív postaví svislé pilíře ze silnějších kmenů, základ zpevní kameny a utěsní bahnem. Poté je vypletou tenčími větvemi – navrší jich ke hrázím spoustu, protože zároveň slouží jako zásoba potravy.
A chovatelské stanice samozřejmě mají, ale netuším jestli je to povinné, asi ne. Každopádně krýt noname člověku bez chs, to bych asi neudělala.
Můžete se zkusit zeptat na ČMKU, ale zdá se mi ta registrace jako blbost, protože AKC a FCI si vzájemně uznávají PP.
Nebyl by v to extra rozdíl, ti solidní chovatelé by testy stejně dělali a ty nesolidní to i dneska množí bez PP a nebo různě obchází.
Funguje to jinde, fungovalo by to i tady.
Nijak se neuchovňuje. Ono ostatně ani v Evropě se všude neuchovňuje, to je jen taková obsese pár států jako my.
V USA se na chovnost nehraje, může si tam krýt kdo chce co chce jak chce, jedině jak jsem psala členové klubu mají nějaký etický kodex k chovu.
PP na štěňata se tam automaticky nevystavují, jen se štěňata zapíšou, přímo papírový PP obdrží chovatel nebo nový majitel jen na vyžádání, takže fakt to takto je, že třeba až nový majitel si žádá o vystavení PP, protože prostě se za to platí. Většina majitelů žádný papírový PP k psovi nemá.
Láznička je největší odborník přes reprodukci psů, takže toto vše má určitě zmáknutý.
Ale fakt se na to zatím vybodněte a řešte to až budete mít peníze na účtě, však času dost.
Jo, já bych zjistila tu cenu za odběr a dopravu, telefonem, že prostě máte potencionálního zájemce a víc zatím neřešila, fakt to může být podvod.
Ostatní vám řekne asi nějaký veterinář, když se posílá špicí krev do USA, zařizuje to vždy nějaký veterinář, zkuste zavolat třeba k Lázničkovi, ten s tím bude mít zkušenost.
A pak bych jim prostě napsala tu definitivní cenu a vidělo by se.
Buď to akceptují a pošlou a nebo holt to bude nejdřív mi musíte poslat zálohu na dopravu 😀