No ale že i tomu miminku musejí zalepit tlamu páskou, aby si ho dětičky mohly pochovat, to je fakt hnus.
No ale že i tomu miminku musejí zalepit tlamu páskou, aby si ho dětičky mohly pochovat, to je fakt hnus.
Mně to zas přijde OK, že to lékař přednese jako možnost, protože spousta lidí o tom ani nemusí vědět.
Já jen doufám, že než se dostanu do blbýho stavu, tak už to u nás schválený bude.
Tak jsou lidi, co prostě vezmou random fotku z netu a dají ji ke svému inzerátu, protože je hezčí a jejich štěně je vochechule z množky.
Stalo se mi to před lety taky.
Jo, těch chlapů, co nejen opustí děti, ale neobtěžují se na ně ani platit, je už tolik, že se tím dokonce musí zabývat vláda a vymýšlet kvůli tomu nové zákony.
Výjimky se najdou vždycky. 😀
No ono jaksi příroda nepočítala s doktorama, sestrama, šitím a podobným něčím žejo, to o čem píšu, se týká jen porodu, to že tyhle věci kolem ho tak hodně zhoršují je už vina jen nás lidí.
Někde bylo, že hormony způsobí, že žena si pamatuje porod jako by se děl někomu jinému, ví co a jak, ale mozek to nebere jako přímý prožitek, proto z toho nemá trauma a jde do toho znovu.
Příroda není blbá a nějak to zakamuflovat musí, aby lidstvo nevymřelo. 😀
Asi to lidi berou tak, že člověk má možnost se o sebe postarat sám, ale to zvíře ne.
😀😀
Mně teda přijde dost vtipný kolik lidí ještě ve 21.století tráví čas hledáním a párováním ponožek a sbíráním a skladováním nesežraných ponožek a podobnýma veselostma. 😀 😀
Ponožkové klipsy, dámy, šetří váš čas. 😀
Já taky nepíšu, že by to někdo schvaloval, píšu, že se to bere jako normální a nikdo toho chlapa za to neodsuzuje, což je prostě špatně.
Naopak matku, která opustí dítě, by nejradši všichni upálili jak čarodějnici.
To se přece nezdůvodňuje, to je buď chci a nebo nechci a to snad každý ví jak to má.
A dneska konečně se i každý podle toho může zařídit, což je super.
A mít děti není povinnost a konečně už se nemusí mlčet o tom, že je nechci.
A akorát se teď ukazuje, že těch lidí, kteří nechtějí a dříve do toho byli vnuceni, je docela dost.
Ono vůbec je celá společnost blbě nastavená tak, že když chlap opustí svoje dítě, tak OK, je to normálka, nic se neděje a když ženu s dítětem vojebe na alimentech, tak je ještě king.
Za mých mladých let tohle ještě nebylo, pravda je to už dávno. 😀
Ono těch matek, na které ty hormony nepůsobí, je docela dost , jen se o tom nemluví, protože to je fujky, každá matka přece porodí a přetéká láskou k dítěti.
No realita je holt jinde a doplácí na to akorát děti.
Samozřejmě by to bylo lepší, kdyby více rodily vzdělané ženy, ale to by holt tady musela být jiná společnost a jiné nastavené podmínky, ne ten patriarchát, který tu v obou těchto směrech panuje.
Jen se prostě teď ukazuje, že těch žen, které nechtějí otročit pro rodinu, je hodně a až teď mají možnost s tím něco dělat.
Argument, že se děti rodily i za války, je samozřejmě úplně mimo, když jakoustakous antikoncepci tu máme zhruba od 60.let. Za války ty ženy buď musely rodit a nebo žít v celibátu.
Ono dneska to jede spíš na FB než na bazoši.
Mám to stejně.
No co já slyším dneska od těch mladých holek, tak ono se jim moc nechce zasvětit život rodině a domácnosti, protože co si budem, pořád je to na nich, na vysokých školách je víc holek než kluků a ty holky pak to vzdělání s dětma akorát zahodí do kanálu a obrazně jsou u dětí a u plotny, což často znamená vzdát se práce, která je baví a jít dělat něco nudného a málo placeného jen proto, že je to blízko a stíhají vyzvedávat děti.
A pak doma druhý kolotoč, protože prostě většina ani těch mladších chlapů ještě nedorostla do toho odvést doma půl práce.
A já se ani nedivím, že je dost těch, které takovýhle život nechtějí.
Obecně na to doplácíme i jako společnost, platíme těm holkám vysokoškolské studium, které pak ani nemají šanci nějak využít.
Ale stačí říct štěně stojí 15 tisíc, tady máte ročního za 5 a 9 z 10 lidí na to skočí razdva.
Co konkrétně je na ty skvrny? To bych mohla taky vyzkoušet.
Ono tenkrát to bylo jiný, v 19 už člověk pracoval a byl většinou samostatný a dospělý, dneska jsou ještě někde ve třeťáku na střední a mentálně ještě děti, však to někde i nějaký psycholog říkal, že dnešní děti jsou mentálně cca 5 let pozadu a co tak vidím kolem celkem to odpovídá.