On ten pes nežije taková desetiletí jako my lidé , tak o až takový vliv na zdraví bych se neobávala…kuře taky krmím skoro denně(maso se skelety)
On ten pes nežije taková desetiletí jako my lidé , tak o až takový vliv na zdraví bych se neobávala…kuře taky krmím skoro denně(maso se skelety)
Kyčle rtg ?
u nás to bylo myslím obrácené ,po zátěži kulhání…
né,🙃 …roztlačkaný a zhňahnaný(zhňahňaný)
https://www.svscr.cz/zdravi-zvirat/aujeszkyho-choroba-prasat/
znala jsem osobně jednu “kavkazandu” , za bílého dne kamarád(pokud jsem neměla s sebou nebožku, bytostně se nesnášely) , za soumraku už byla podezřívavá, a při rychlejších pohybech i štípla.
naše současné “bojové plemeno” bulík klidně spí i když jsem už doma půl hodiny😂
Jé to je pěkné, co všechno to může znamenat:
nahňahnaný, namrmlaný- jako že namačkaný (vidličkou rozmačkané na atomy a smíchané, nahňahňáte banán s piškotem)ale u nahňahnaný má u nás ještě význam : namačkané vedle sebe : jako třeba “byli tam nahňahnaný jako sardinky”, prostě těsně vedle sebe …
toho bych využila, proč ne… je to jako být na pohřbu , když psa zakopete, víte že tam je.
…i tam jsou pochybnosti z mojí strany, je to boj mého vnitřního autisty, nehledejte v tom nic osobního….
já, pokud nevidím vše na vlastní oči, můj pes do pece, a ten popel z pece hned mě, samozřejmě na počkání, tak bych byla dóst nesvá, jestli mám opravdu svojí fifinku… . a vůbec, nejsem přítel žehu a i já chci spočnout v zemi. mumijka by mi vyhovovala nejvíce 😜
Dnešní zkouška, zítra se jde na to…kdy to zase takové hladké bez sněhu bude.
Babička-já, posera, obvzlášť, když se děda přiblíží a led puká😲, vnučka, a děda…dcera fotí a pes je raději na břehu..
Dovoleno to není,a ani bych si takto vykrmené prase nekoupila…ne že zbytky(kdyby byly moje neváhám) , ale právě ty “nemocniční nákazy”(mutacce virů, zoonozy), prášky vyplivané do jídla, drcené do jídla , různé jiné věci hozené do sběrné nádoby na zbytky. ….myslím, že mu to ani nemocnice , důchoďák nemá vydat.- nakládání s odpady, směrnice… (náš důchoďák taky dával prasečkářovi, a vím co všechno tam šlo - někdy i včetně zubní náhrady ) teď si pro to jezdí firma a jde to do bioplynky.
on si pes s prasklým zkříženým vazem špatně sedá (typická je natažená noha, )kdýž byl zásuvkový test negativní, proč operace, kulhá? nemůže tam být jiný problém, třeba pately?
jsou to poměrně invazivní metody, co zkusit jen náhradu vazu, když je psík starý
ona se mu tam udělá za ty dva měsíce artroza , kloub se tím zpevní, ale rozsah hybnosti bude mizerný…asi bych nečekala, kloubní výživa je 😄 , taky jí dávám, ale asi efekt je velmi malý, jsou i injekce hyaluronanu , tam je účinnost lepší a efektnější.
zrovna minulý rok byla ve stáji kontrola, nevím kdo /svs, plemenáři/ kontrolovaly se čipy a průkaz, náhodně …já šla s kobylou kolem, tak nás taky čiply, čip funkční, souhlasil…u štěněte mi to zkontroloval veterinář při naší první návštěvě po nákupu u koně až teď. 😉(jinak kůň má v průkazu i popis)
Pohřbít můžete na vlastním pozemku za určitých pravidel, pokud jej nemáte a chcete zakopat někde na louce v lese dle zákona to nelze.
Zkusím někde dohledat, ale takto, jak jsem psala si myslím jsme se o tom bavila s vetem…
Tatarák , játrovou zavářku miluju, ale todle bych asi nedala. … mám fixované:
syrové kuře(sušené není taky tepelně opracované) = salmonela.
vše lze dohledat na netu i s videi na you tube. TTA rapid je asi podle mě modernější metoda, bude asi i vzhledem k materiálům dražší, ale o metodě si musí rozhodnout ortoped, ona se ne každá pro každého hodí…když třeba nejsou vhodné úhly kloubů, kvalita kosti a.t.d.
cena TTA na specializované klinice, 30kg pes, před asi 4-5 lety 20 tisíc.
Na vše myslím od 30kg musíte mít povolení.🤫
Vím o dvou koních , jeden s druhý bez povolení.
hnula, mám i video, v overálku se hnout nechtěla. …chudák, nemá to s mamkou lehké😉
To byl první pokus, byla v tom našťouchnutá jako potapěč v neoprenu-je jí to úzké velikost : overal mentol 50cm, ještě jí mám, kdo by chtěl, velikost asi na kokra…chtěla jsem s nohavičkama, aby jí nenamrzalo železo v noze…