Aktuálně: 2 324 inzerátů270 198 diskuzních příspěvků19 353 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 24.03.2025, 07:14:29 xxx.xxx.162.253
Daja:

U nás v Jeseníkách fakt včera večer tak kolem půl sedmé bouřka a to dost hlasitá, můj měl špunty v uších a i tak slyšel, dokonce jsem musela obletět barák jestli tady na nás nepadá a nebo máme nachystané panely na střechu tak jestli někdo nekrade🤣 a ono jen bouří. Přitom celý den zamračeno , odpoledne intenzivní déšť a zima bez kroup co psala Sarah.

No dnes jdeme na schůzi dědiny a to ohledně toho, že někde tady chcou postavit větrné elektrárny, nějak mezi řečí jsem slyšela, že by tady mělo stát šest sloupů s  lopatami. No má přijít nějací hafu odborníku nás přesvědčovat, že abychom souhlasily. Já jsem tak 50 na 50.  Uvidíme uslyšíme a v mozku pouvažujeme😉.

Dnes jsou větrný elektrárny na každým rohu, to je fakt. Nejsem úplně příznivce, zvlášť když ten bordel po likvidaci těchto monster se pak ze západu ještě vozí k nám. Kam to my budeme vozit, jsem zvědavá teda. Ale zase elektřinu potřebujeme, že.

Sarah01
Sarah01 24.03.2025, 07:10:34 xxx.xxx.162.253

Na PC mně reklama nevyskakuje, jen na mobilu. Zavírám taky křížkem a nebo je tam uvedeno dole ZAVŘÍT. Nic s tím dělat nejde, i když mám nějaký blokátor reklam, asi blbý. Ale někde jsem slyšela, že to prostě Android dělá.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 20:39:16 xxx.xxx.162.253
Doron:

Z profilu ty nožky vypadají v pořádku.

Viděla jste ji osobně🙂?

Ne, neviděla. Tedy viděla jsem ji asi před 4 měsíci a to ty nohy vypadaly úplně stejně, jak teď, ale neřešila jsem to, protože u 4-měsíčního štěněte jsem si říkala, že se to srovná. Uvidíme se příští víkend na výstavě, prohlídnu a vyfotím, příp. pořídím video v běhu.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 19:48:34 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Jak už psaly holky výše…těžko říct, jak je to s tím prošlapem, ono fakty fotka obzvlášť na takovém povrchu jako je plovoučka nemusí být úplně objektivní.

Já osobně bych se zaměřila na poměr fosforu a vápníku ve stravě, asi bych přidala vitamín C a hlavně, pokud je čubina primárně domácí, tak bych asi nakoupila nějaký zbytky koberců a tu plovoučku alespoň dočasně přikryla..alespoň na nejpoužívanějších “trasách”. Předpokládám, že čubina má přiměřený pohyb po přírodním povrchu.

Jo, pohybu má asi dost, oni ji berou hodně ke koním a jezdí na vyjížďky, i s dětmi. Ale bydlí v bytě. Určitě ty podlahy probereme. 👍

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 19:02:39 xxx.xxx.162.253
sutrik:

A z dneška… Obora u Ležáků.  Samota v lese. Pěšiny před Hlinskem.  Pes s na houby náhubkem - déjà vu, tento víkend jsme s Bonnie jely třikrát autobusem a v každém jsme ho potkaly 😲 A poslední fotka pokusu o spánek v autobuse.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Chudák pes. ☹️ Přitom se o tom všude mluví a píše. Ach jo.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 18:49:35 xxx.xxx.162.253
JanaJanaJanaJana:

Sarah…loni jsem byla na Balkáně, Severní Makedonie, Kosovo. Jako fakt jsme to tam chtěla vidět, tyhle kulturní okruhy mě vždycky. No ale to, co jsem tam viděla za psí a kočičí utrpení, jako fakt hodně dlouho už ne znova.

Čili pes čistě na granulích v jinak milujícícm prostředí s dostatkem pohybu fakt NENÍ UTRPENÍ. Ano, mohlo by to být lepší, možná že si tím pes získá nějakou civilizační nemoc stejně jako lidé, kteří jediné převážně vysokoprůmyslově zpracované potraviny, ale jako fakt kdyby se dělo psům jenom tohle, tak mají ráj na zemi.

Ano, však já to chápu a myslím si, že ani není nutné jezdit tak daleko, stačí osady na SK nebo případy množek tady u nás, zrovna nedávno zase jednu vyhmátli. Mně jen záleží na tom, aby ty nohy byly v pořádku, a asi bych to neřešila, kdyby to neřešili majitelé, kteří chtějí fenku uchovnit. Ale určitě by se nic hrozného nestalo, kdyby neuchovnili, protože chovat nechtějí. 🙂

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 18:39:43 xxx.xxx.162.253
bambule:

Jistě na co jsou letité praktické zkušenosti s odchovem štěňat velkých plemen, když si můžeme přečíst “vědecké” studie, mnohdy placené výrobci granulí ( protože jen ty naše jsou nejlepší).

Přesně tak, studie jsou na houby, přínosnější jsou reálné zkušenosti chovatelů. A člověk se pořád učí, protože co se objeví u jednoho vrhu, se nemusí objevit u jiného. Oba rodiče mají rentgeny v pořádku, tak doufám 🙏, že i prckové na tom budou stejně.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 17:50:29 xxx.xxx.162.253
Tap:

Skutečně zkušený chovatel se od množky odlišuje především tím,
že své zkušenosti desítky let získává především z odborných zdrojů.
Neptá se na diskusním fóru, aby věděl, co si má myslet a co má říkat. 

Nikoho tu neznáte, zkušenosti nemáte, tak si běžte řešit ty kohouty.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 17:07:43 xxx.xxx.162.253

Ale myslim, že v psím životě existují horší utrpení, než být celý život jen na granulích.

Tak to určitě, lepší než žrát vlastní 💩. 

Jenže já chovám kvůli tomu, aby tady byli zdraví goldeni, kteří se dají zase dál použít do chovu. A taky co si budeme povídat, je to vizitka mojí CHS jako taková, to si každej přečte ve výstavním katalogu, že ten a ten odchov je můj. To není jak nějaká množka, které je to fuk.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 14:51:03 xxx.xxx.162.253

Já se každopádně budu snažit ty majitele přesvědčit, aby aspoň občas nějaký to maso s kostma dali, třeba ty skelety. Jako ono je to prostě hodně těžký, když dost lidí je přesvědčeno o tom, že v granulích je všechno, co pes potřebuje a ještě v tom nejlepším poměru, když se jim to všude kolem tlačí do hlavy.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 13:40:09 xxx.xxx.162.253

U nás dnes prší a venku je poměrně teplo, 9 stupňů, typické jarní počasí. Tráva se snad konečně zazelená.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 11:07:21 xxx.xxx.162.253
acher:

Když si Alan sedne doma kde je lino a vyfotím ho bude mít ty nohy stejně,jelikož se mu to klouže.Když ho vyfotím na dvoře bude mít nohy normálně.

Hm, možná to bude ono, vypadá to na plovoučku nebo na lino. 🤔

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 11:03:35 xxx.xxx.162.253
Arosek:

Hele z te druhe fotky zepredu bych rekla “jezis chudak pes, cely nohy krivy a proslapy jak krava”.
 A z te prvni jak je jedna noha z boku bych rekla “uplne normalni rostouci stene.” 

Toz asi tak. Tohle je naprd. To chce pohyb na rovnem povrchu a uvidis. Pro muj dobrej pocit bych pripadne pridala na kostech, ale ja krmim barfem od narozeni 🙂

Jo, přesně tak, když mně poslala tu fotku, jak fena sedí, tak jsem jen zařvala Ježišmarjá. Za 14 dní jedou na vyšetření k ortopedovi, tak uvidíme. Ještě teda udělám fotky na výstavě a prohlídnu si ji pořádně.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 10:48:25 xxx.xxx.162.253
Dublinbarzoj:

Divná fotka, takhle se nic nepozná,  chtělo by to celý pes v postoji a ještě  lépe i v pohybu. Takhle to na té druhé foto vypadá příšerně, celý přední,  ale myslím si, že je to hodně  blbá fotka

Jo, to je vsedě a tak to vypadá nejvíc blbě. V sobotu jedeme společně na výstavu, tak to zkusím vyfotit líp. 

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 10:31:29 xxx.xxx.162.253
lupus4:

z granulí možná ALE jak tvrdí u výzkumu dysplazie tak 

Je důležité, aby krmivo bylo kvalitní, včetně vysoké kvality bílkovin. Vyvážená strava s vysokým obsahem bílkovin NEMÁ negativní vliv na vývoj kostry u masožravců. Nadměrný příjem energie, a to i jako součást vyvážené stravy, zvyšuje jak výskyt OA, její závažnost, tak stupeň kulhání, které způsobí. Redukce hmotnosti je součástí prevence i programu OA. Zkrátka krmit přirozeně a nepřekrmovat, páč nadváha je 👎

OK, díky, takže je to blbost.

Ještě přidám fotky a prosím o názor. Díky všem.

Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 09:54:46 xxx.xxx.162.253
kometa:

jestli se to tady třeba už někdy neprobíralo,

Optejte se Xerxové. Psala tady, že všechny své dogy krmila jako štěňata granulemi, aby jim nic nechybělo a až pak přecházela na barf. Jestli si to teda dobře pamatuji.

Ano, já jsem přecházela na barf cca v 8 měsících, což mně vždycky přišlo tak nějak v pořádku. Ale řeším teď mírné prošlapy u jednoho štěněte, zrovna mají těch 8 měsíců a jedna veterinářka z FB, která mně byla doporučena, mi psala, že je to pozdě, že štěně mělo dávno přejít na adult granule s nižším obsahem proteinů. Tak jsem z toho jelen, protože jsem to nikdy dřív neslyšela.

Sarah01
Sarah01 23.03.2025, 09:50:48 xxx.xxx.162.253
bambule:

Hele jsem docela klidný člověk, než ale budete obviňovat někoho z množení, tak by bylo k Vaší vysoké inteligenci, ( kterou se tady v tématech rád vychvalujete)  vhodné si první zjistit podrobností. Saraha psy s PP, její odchovy jsou s PP.  Má výstavně a pracovně úspěšné hafany. Takže šup do drůbeže chlubit se kohoutem za 100eček.

Díky. Já jsem to nečetla, takže ani nevím, co ten trojčlověk psal. Nakonec je to asi jedno, takových už bylo, hlavně že hafo psů v útulcích jim nevadí.