Aktuálně: 2 332 inzerátů270 198 diskuzních příspěvků19 353 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 12.03.2025, 18:58:37 xxx.xxx.162.253

Já taky radši jezdím s navigací, v mobilu na mapy.cz. Je dobré, že to hlásí i radary. Ne že bych nedodržovala, ale občas se člověk zapomene, třeba když je cedule nějaké obce, kterou ještě neprojížděl, za zatáčkou. Já mám najeto teprve necelých 30 tis. km, takže zase až tak zkušený řidič nejsem, i když městský provoz zvládám, ale nemám to ráda. Hlavně moc nemusím takové ty divné křižovatky, radši mám kruháče, to je pohoda. Nejdál jsem asi zatím byla v Dobříši.

Sarah01
Sarah01 12.03.2025, 14:18:02 xxx.xxx.162.253
eva:

Táta musel tedy před pár lety na operaci očí…to byla taky podmínka toho, že mohl dál řídit, podle mě tedy kšeft, viděl dobře🤔…teď jde zrovna na další prohlídku k doktorovi a má už trochu obavy…nevím z čeho, je zdravý jak řípa🙂, kromě toho, že trochu už hůře chodí…myslím, že je rozumné těm hodně starým důchodcům dát nějakou podmínku, jakože třeba jezdit jen v okolí bydliště, na nákupy a tak..ne nějaké delší trasy. Já jsem mladší a jezdím dost blbě, sama vím, co si můžu dovolit a co ne, takže jen takové pojížďky po okolí, k dětem, do zahradnictví, na nákup…200km bych neujela ani omylem, to jste fakt dobrá řidička👍

Pro mě jsou teda tak nějak bezpečnější delší trasy, mám pocit, že tak po těch 200 km mám lepší pozornost i reakce. Nejhorší je pro mě jet brzy ráno do práce po městě, když všichni spěchají, jsem z toho potom nervózní a dělám chyby.

Sarah01
Sarah01 11.03.2025, 10:04:10 xxx.xxx.162.253

Tak já v sýrech teda obrovský rozdíl cítím a jediný, co můžu, je eidam 30%, jinak mně to nechutná. Špagety jsou mně tak nějak jedno, co se týká chuti, ale co mě štve je, když se rozvaří a jsou blemtavý. To samé nudle v polévce, jedině niťovky.

Sarah01
Sarah01 10.03.2025, 11:43:32 xxx.xxx.162.253
janaa:

Z mého pohledu chovatele,kdyby majitel celou dobu komunikoval, rakovina byla potvrzená a jednalo se o takhle mladé zvíře, nabídla bych mu další štěně se slevou. Kdyby předtím probíhala nějaká nákladná léčba,přispěla bych. Ale jde spíš o můj pocit,ne o pocit povinnosti (teď neřeším právní hledisko). Ale pokud by nekomunikoval a měsíc po smrti psa mi jen sdělil,že štěně uhynulo, navíc bez nějakých relevantních podkladů, tak nic.

Tak nějak bych to řešila i já.

Řeším teď případ štěněte z Áček, v květnu budou mít 3 roky. Fenka má velice pěkná umístění na výstavách, rentgeny a genetika kromě ICT, kde je přenašeč, čistá. Ale v posledním cca roce ji nechali přibrat na 40 kilo a nejde to dolů. Majitelku napadlo, že by to mohla být porucha štítné žlázy, plánuje jít na vyšetření. Zároveň už má ale i vyřízený krycí list, během měsíce by fena měla začít hárat. Tak teď jen doufám, že se na to vyšetření nevykašle a stihne to. Pořád si ale myslím, že fena je překrmovaná a má málo pohybu.

Sarah01
Sarah01 10.03.2025, 11:35:23 xxx.xxx.162.253
Ph:

uz to podal  - viz. zprava chovatelce. Nikde se nepise, jaka ma byt forma. 

To ano, ale pokud se nedomluví, tedy tady je to spíš o tom, že ten majitel uhynulého štěněte nedostane, co chce, tak mu nezbude, než kompenzaci vymáhat soudně? 

Sarah01
Sarah01 10.03.2025, 10:42:08 xxx.xxx.162.253

Už to podle mě nestihne, pokud už to nepodal. Že bylo štěně vadné v době prodeje, prokazuje ten, kdo podá návrh, takže by musel mít výsledek z pitvy a muselo by to být jasné, i když právníci někdy umí zázraky. Já nevím, ale podle mě by do toho šel snad jen blázen.

Sarah01
Sarah01 09.03.2025, 15:58:45 xxx.xxx.162.253
Aluška:

Holky chovatelky, třeba dokážete poradit. Obrátila se na mě známá a já bohužel poradit nemůžu. Pes z jejího odchovu zemřel v 7mi měsících na lymfom. Lékařskou zprávu ani žádné výsledky od majitelky nemá. Je to chov s PP, má jeden vrh za 2 roky.  Pejsek začal zvracet, měl průjem, žluté bělmo, byl apatický. Na vet napřed zkoušeli otravu, pak zánět slinivky, pak celkový silný zánět, po kapačkách psík ožil, jedl. Za 2-3 dny opět, tak zase s ním jeli na vet.  Nevím jaké testy dělali, jak se pozná lymfom, ale psík zemřel 14 dnů od první nevolnosti, v den kdy dostal první chemošku.  Rodiče jsou zdraví, prarodiče ve věku 11-14 let taky, pra pra už neví, neexistuje registr kdo kdy a na co umřel.  Chovatelku to samozřejmě vzalo, to nechce nikdo. No a teď měsíc po úmrtí psíka se na ní obrátila majitelka, že  by si přestavovala nějakou kompenzaci. Známá s tímhle nemá žádné zkušenosti, ještě se jí to nestalo, ale myslí si, že to není skrytá ani zatajená vada a neví co má dělat. V den odběru byl psík normální a tohle se nedá předpokládat, tudíž nijak zatajit…..

Je to rakovina, ta není dědičná, chovatelka na tom nenese žádnou vinu. Kromě toho majitelka ani nedodala lékařskou zprávu a výsledky, což nechápu, z jakého důvodu. Takže ty příznaky a zdravotní potíže zná chovatelka jen tak per huba od majitelky? Jako já jsem člověk docela vstřícnej a dovedu si představit určitou podporu, ale ne takhle a ne finanční. Na mě to majitelé jednoho odchovu taky zkoušeli, ale bohužel nedodrželi instrukce v kupní smlouvě.

Sarah01
Sarah01 08.03.2025, 21:03:36 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

a teď hromada těch nepsích - když ono je fotogenické jaro… Sníh je z neděle a pondělí v lese za humny,  kytičky jsou naše zahradní, Lemberk a Zdislavina studánka z úterka, potok je v lese za humny a pak je dost fotek z pátečního hledání zaniklých obcí vojenského prostoru Ralsko - Černá Novina, Medný a Holičky… Poslední fotka je dnešní ráno nad Libercem

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Nádherné fotky, ty barvy. 👍

Sarah01
Sarah01 07.03.2025, 14:54:30 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 07.03.2025, 12:30:22

Jo, není to takový prase. A úprava není ani nijak náročná, hlavně je to prcek. A je jich docela málo, takže je to na výstavě samý BOS, BOB a CACIB. 😁

Sarah01
Sarah01 07.03.2025, 12:07:55 xxx.xxx.162.253
assil:

Kdo chce normálního pejska a asijské plemeno, pořídí si japonského špice. 😀

Jo ani bangkaew se u nás moc nerozšířil, hodně jsem o něm četla, je to fakt pěkný pes, a ono není divu, těch lidí, kteří jsou na asijská plemena nastavení, u nás asi moc není.

Jj, má ho kamarádka, docela nenáročnej kromě toho, že obskočí každou fenu. 😄

Sarah01
Sarah01 06.03.2025, 10:49:05 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 06.03.2025, 10:47:18

🤣😂

Tak koukám, že ten přístroj můžu využít i jinak. 

Sarah01
Sarah01 06.03.2025, 08:17:10 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.03.2025, 22:17:51

Já mám nejstarší SZ z 10. 6. 2023, některé si ale neukládám a mažu je. Netuším teda, odkdy tady všichni jsme. Zkuste se na to zeptat adminů.

Sarah01
Sarah01 05.03.2025, 09:48:02 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 04.03.2025, 19:23:38

Ne, nejsem žádnej ochranář. Ale dělat humbuk kvůli jedné oběti, která navíc vlezla medvědovi do teritoria a vystřílet proto všechny medvědy? Slováci uvažují redukovat ty, kteří ztratili plachost a lezou přímo do měst nebo do vesnic, což mně přijde rozumný. 

No, všimla jsem si, že zrovna vám vadí skoro všechna divoká zvířata. Pro vás je nejlepší zvíře domácí a nejlíp užitkový a ještě s minimem péče. 😉

Sarah01
Sarah01 05.03.2025, 09:32:39 xxx.xxx.162.253

U nás zatím nic, ale už týden je moc teplo, ve vysoké trávě už určitě budou. Včera jsem objednala Symparicu Trio, bude zítra a hned ji dostanou.

Včera jsme byli zatim jen jedno kolečko přes lom.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 04.03.2025, 17:40:15 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

No jistě.  Takže až příště někoho medvěd roztrhá nebo jen zraní, tak  řeknete podle situace jeho rodině či jemu, že to je vlastně v pořádku, protože na přejezdu ve Višňové se srazila dvě auta.

Ne. Ale zrovna vy jste ukázkovým příkladem toho, že těch 450 mrtvých ročně na silnicích vám tak nějak nevadí, však co, mrtvej sem, mrtvej tam. Kdežto jeden mrtvý za 100 let po setkání s medvědem je strašná tragédie, a proto zničit medvěda.

Jinak si myslím, že Slováci si s medvědem nějak poradí, na to zrovna my jaksi nemáme vliv. Může se nám to nelíbit, můžeme se vztekat, ale to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. A popravdě je mně to nějak jedno. 

Sarah01
Sarah01 04.03.2025, 16:49:49 xxx.xxx.162.253

No, tak očividně to tak je, mrtvých na silnicích je cca 450 ročně, mně to málo nepřijde, ale dle některých je to normální.  Oproti jednomu zabitému medvědem. Ale ten vadí. Protože medvěda nechceme, ale auta jo a jejich provoz si omezovat rozhodně nenecháme a pravidla dodržovat nebudeme. 🤷

Sarah01
Sarah01 04.03.2025, 16:36:05 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

Takže, protože na silnicích jsou nehody, je vlastně jedno, že někoho sem tam zabije nebo zraní medvěd

Tak když je jedno, že na silnicích je plno mrtvých, očividně to asi nikomu vadit nemá, tak proč by mělo vadit pokousání od medvěda? Navíc když je plno pokousanych lidí od nezvládnutých psů jejich majiteli a to taky nevadí? Toho medvěda tady uměle nikdo nevysadil, ani na Slovensku ne. Jak už bylo řečeno vejš, mění se klima, zvířata migrují, migrují i lidi, tak to tak prostě je. Jaká je vůbec šance, že toho medvěda za život potkáte? Větší šanci máte umřít na klíšťovou encefalitidu.