Nebude tam čárka, protože se to pořád týká té schránky ztrát a nálezů. Je to vedlejší věta přívlastková v poměru slučovacím (spojení vedlejších vět).
Nebude tam čárka, protože se to pořád týká té schránky ztrát a nálezů. Je to vedlejší věta přívlastková v poměru slučovacím (spojení vedlejších vět).
megi-the-pes:Raději ho zvedla a rozhodla se, že ho dá do schránky ztrát a nálezů, která byla v přízemí, a správce ji pravidelně kontroloval.
Podle mě tam čárka za “přízemí” být nemá, protože se stále bavíme o té schránce, jen je vypuštěno “kterou”. Čárka by napovídala, že správce kontroluje onu osobu, která chce cosi zvednout a dát do schránky.
Může mě někdo vyvést z omylu? Za pět si už dám sama.
(Že je tam trapně 2x “ho”, vidím. 🙂)
Já bych to napsala jinak: Raději ho zvedla a dala do schránky ztrát a nálezů, která byla v přízemí a správce ji pravidelně kontroloval.
Domnívám se, že je krajně nevhodné zdejší dámské osazenstvo oslovovat “děvenko”.
To jsem určitě nikdy nenapsala.
“Aby jste ” je špatný tvar, správně je “abyste” 😉
Jak já bych chodila, kdybych mohla, psi by dali i tu dvacítku, já si musím počkat.
Já používám stejnou pomůcku, jak Megi, nejlíp se mně to pamatuje.
U nás je stále jasno a mrzne. ❄️
orionka-2:Máte krásný sníh, ale my zas máme houby 😇 Sníh jsme měli včera.
Bylo to trošku vejš, cca o 120 metrů, tak tam bylo sněhu víc než tady. A dnes ráno mráz -9, během dne to na sluníčku trochu stouplo. U vás taje?
Děkuju moc za fotky, já stihla jen jednu z auta (v dálce je vidět Velká Kotlina). 😊 Bylo fakt nádherně jasno, viděly jsme i Praděd.
Anonymní:To vypadá jako kluci Dublinbarzoj…
Jj, Satan a Kejny, jestli si to dobře pamatuju. 😊
Naše holky se dnes venčily s barzojikama. 😁
Taky jsem dostala knížku, Sudetský dům III. A ještě ten čas, protože pořád nemám přečtenou Ohař kam se podíváš a ta je první na řadě. 😁
hmn:nám ježíšek donesl moc moc hezký dáreček ❤️ :
https://www.botovo.cz/sede-kojenecke-ponozky-50-mum-50-dad.html
Moc gratuluju. 🥰
Já jsem dostala elektrický difuzér, knihu, tričko s goldenem a Manufakturu. A peníze, za který si koupím výcvikovou vestu a kalhoty.
❄️Dnešní sváteční procházka s Dráčkem kolem komína, resp. kolem kostela. Holky pojedou zítra.
Tak to asi nechápu, ve mně třicítka žádnou agresivitu nezvyšuje a nejspíš je to opodstatněné, bývá to ve velmi úzkých ulicích, kde nebývají chodníky a chodí tam dost pěších a většinou už se tam nějaká nehoda stala. Mě točí jiný věci na silnici, většinou jsou takoví ti kreténi řidiči. Třeba jede celou cestu cca 70, tak ho předjedu, a naráz mu to sviší i 130 a předjede zase on mě. 😀 Nebo třeba dodávka jede po prostředku taky 70 a já tam nevidím, předjet prostě nejde. A nebo plný kamion, jede 50 i mezi obcemi a od nás až do Šternberka jde předjet jen na velmi málo místech a je to cca 40 km. Někteří kamioňáci jsou takoví, že dají vědět, že nic v protisměru nejede a můžu jet 👍, jiní naopak jedou po prostředku a když vyjedu, abych se podívala a případně předjela, tak začnou troubit a zrychlí. 🙄
Jé, a ještě se mně líbí Císař a tambor (natáčelo se na zámku v Bruntálu) a Tajemství staré bambitky jednička.
Dublinbarzoj:Tak pár z dnešního rána, kluci sníh opravdu milují
Sněhu máte hodně, víc, než je tady, taje to.
lesnizinka:Tomáš byl naprosto vyjímečná dětská hvězda👍 Bohužel si myslím, že by dopadnul jako většina jemu podobných, ať už našich, či zahraničních. Dospěl a nebyl by o něj zájem, nebylo by to už ono. Vlastně nejspíš už to tak bylo…a uchlastal by se…stejně😕
On už nechtěl hrát, chtěl být právníkem. Ano, říká se, že tu nehodu způsobil v opilosti. Třeba by ale dospěl a dostal rozum, jako mnoho jiných, co v tom věku taky nadělali spoustu blbostí.