Aktuálně: 2 323 inzerátů270 103 diskuzních příspěvků19 352 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 20:35:09 xxx.xxx.162.253
Chingis:

Já dárky moc nedávám, hlavně jak se rozrůstá smečka, tak je to náročné uhlídat je, aby se o to neporvali, ale i trochu finančně. Dostanou k večeři bramborový salát s rybou, nějaké ňamky navíc. Mají tu v obchodě takový roztomilý plyšáky s vánoční tématikou, ne moc drahý, možná to koupím a zažiji do toho pískátka. Je stejně nejvíc baví to rozbalovat. 

Na narozeniny jim dělám dort. Všichni moji psi jsou docela buchtový, a potěší je, že jedí s náma. Letos to dvojčata mrkvanec, naštěstí na ledvinovou dietu ideální poměry surovin, jen jsem dala míň žloutků. 

Obrázek

Mňam, to dobře vypadá. 👍🥰

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 20:33:58 xxx.xxx.162.253
Ivus:

Podle mojí zkušenosti ty háčkované hračky vydrží víc než kupované. Ono je to dost pevné, první většinou umře pískátko vevnitř a pak oči, ale zbytek drží. 

Dostali jsme v létě od kamarádky nějakou údajně extra odolnou hračku a ta foxteriérům vydržela 30 minut a pak všude roztahali tu náplň a vyndali si to pískátko ven. I když jsem to zašila zpátky, tak to za chvíli roztrhali na jiném místě… 

Ale pravda je že se o to nepřetahují, spíš jeden to žvejká a píská si a druhý ho honí… 

Já jsem už plyšáky vzdala, vydrželi max měsíc. Vždycky jeden druhýmu závidí, přetahují se a plyšák to samozřejmě nepřežije.

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 18:08:20 xxx.xxx.162.253
Verun:

Při kolono jsem s cítila jako po pěti pivech…prášek + inj.  do žíly

ale úplně mě odrovnal kolega, který se svěřil, že ten rubáš před výkonem si oblékl tím kolečkem dopředu a tak přišel na ten sálek…no asi mu to přišlo tak správně…😂

Asi si myslel, že to půjde předkem. 😂

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 17:13:34 xxx.xxx.162.253
impact:

Holky (i Bodlinka) mě šlo spíš o ty boční cesty a malá parkoviště v lese. Když jezdím od nás Chřiby nebo Hostýn, tak tam jsou vyloženě značky “silnice se v zimě neudržuje”. 😂 O lesních parkovištích typu zbytek placu po těžbě dřeva ani nemluvě. 😂

Aha. Tak to bych se bála, že pak nevyjedu, všude teď bude plno bahna.

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 16:39:06 xxx.xxx.162.253
Daja:

No Sarah já bych radši polykala kameru ústy než si ji nechat dát druhou stranou. Pokud musím na kolono musím jít do narkózy celkové protože cele tělo se brání a vyšetřit se nenechá kdež to gastro udělám s úsměvem😉. To i vyšetřující lékař říkal “s úsměvem na začátku a nezažil jsem, že po vyšetření se někdo ještě směje”.

Opravdu? Tak je vidět, že každý to máme jinak, já gastro nesnáším, ale budu muset zase jít v lednu. Nejhorší bylo, když mně zaváděli hadičku do žaludku nosem před operací. To jsem si fakt myslela, že snad vypustím duši. A ještě s tím dva dny dýchat. 🤮

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 16:26:03 xxx.xxx.162.253

Já jsem už 2x nakoupila hračky, ale nevydržela jsem to a hned jsem jim to dala. 🙄 Takže budu muset jít nakupovat ještě nejlíp až 23. 12. nebo to zase nevydržím. 🙂 Kupuju většinou takové ty pletené z hodně pevného lana, to nejvíc vydrží. 

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 15:29:37 xxx.xxx.162.253
Bodlinka:

to už určitě všechno roztálo

to bylo jenom včera takový vopruz, protože co jiného dělat v pátek odpoledne než stát v hodinových kolonách.

Přesně tak. Mám info, že dnes všude v pohodě, v Brně je výstava Vánočka a nikdo neměl problém dojet z kteréhokoliv směru.

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 10:41:22 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Tak jsem koukala na Donio, že na vipeta z odkazu už se potřebná částka skoro vybrala, přeju mu, aby se uzdravil.🍀 Ale povzdechnu si tady…Těch příběhů z probíhajících sbírek je tam strašně moc a ačkoli jsou pro mne zvířata jasně členy rodiny, tak je mi stejně docela smutno z toho, že na zvířata, zdá se, přispějí lidé peníze v Doniu častěji a rychle se potřebné peníze vyberou, než-li na děti i dospělé lidi. Viz Ivona samoživitelka od nás. Sbírka na ni a teď už spíše na její děti, za 6 dnů končí a vybralo se ani ne půl mega. Je to lepší než nic, to jasně, ale bojím se, jak to s dětmi později dopadne 😪 …

Ano, vnímám to stejně. Pořádají se sbírky na nemocné děti, protože pojišťovna toho spoustu neproplácí a pokud se nenajde nějaký bohatý sponzor, tak se to často ani nevybere. 😟

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 10:36:34 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Ne, že by se mě to ještě nějak týkalo, ale já se nebojím bolesti, to nějak vůbec. Jsem na sebe tvrdá, vydržím hodně a nemám se zvládáním bolesti problém. Mám asi hodně posunutý práh bolesti, ale to my asi celá rodina. Když mi trhal zuby, ani jsem nepoznala, že hotovo, nebolelo mě to ani následně, vůbec jsem si nemusela vzít tabletu, i když mě všichni strašili a měla jsem ji přichystanou. Nic si od bolestí čehokoliv neberu, takže když už jsem si někdy kvůli něčemu vzít musela, tak mi zabrala okamžitě a nafurt😉 Mám problémy se střevy, koliky minimálně jednou do týdne takové, že drápu na WC zdi, takže jsem nějak zvyklá a asi si ani nedovedu představit, že by porod mohl být ještě horší🙄

Já bych se bála jen a pouze bezmoci z toho, že je to něco, co nemám pod kontrolou a víceméně nemůžu ovlivnit. A to, že bych byla v nemocnici, to by byla pro mě teprve nálož. Nesnesu absolutně nic invazivního, injekce, z kanyly omdlévám jen, když ji vidím u někoho jiného(teda snažím se to nevidět) se mi chce zvracet a musím jít pryč. Nikdy jsem v nemocnici hospitalizovaná nebyla, jen jednou mi na pohotovosti šili prsty a to jsem předvedla slušný hysterák👎 A doufám, že se tam nikdy nedostanu, protože bych asi umřela jen z toho🙄

A ty bolesti břicha už vám přestaly nebo jsou aktuální? Nevím, kde jste to psala o té kolonoskopii, že jste tam nakonec nešla. Já bych to na vašem místě nepodceňovala. Ta kolono není nic hrozného, je to rozhodně míň nepřijemné než gastroskopie.

Sarah01
Sarah01 07.12.2024, 10:06:52 xxx.xxx.162.253
Daja:

No nemám slov ohledně sněhu😟. Včera tady vypadalo, že jako už se zadaří a my budeme brouzdat v metrových závějích. Nakonec prd, nic se nekoná a to bydlím v Jeseníkách. Moc milují sníh a kde nic tu nic, zato nám kvetou kytičky na zahradě. Mě už fak picne☹️. Já chci sníh❄️.

Po včerejší kalamitě v Bruntálu, kdy napadlo asi 10 cm sněhu, ho radši už nechci. Absolutně neuklizene silnice přímo ve městě, busy zpožděné i o 50 minut a mně zrovna chcípla baterka v klíčku od auta. Asi zákon schválnosti. Přijela jsem domů v 7 večer a odklízet sníh kolem domu budu až dnes. Zatím se mně ale nechce ani vylézat z postele.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 06.12.2024, 21:52:39 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

Teď už skoro je. V ČŘ se rodí tak málo dětí, že porodnice se můžou přetrhnout, aby poskytly lepší podmínky a vyšly rodičkám všemožně vstříc.

Ty 3 porodnice, kde jsem já rodila svoje děti, už jsou dávno zrušené, dětí je fakt málo.

Sarah01
Sarah01 06.12.2024, 21:22:01 xxx.xxx.162.253
Skeeve:

Protože to by váš názor o špičkové lékařské péči poněkud doplnilo o ošklivá fakta? Třeba jsou u vás nadšení, vzdělaní a ochotní lékaři i personál, ale není to standardem všude 

Nic o špičkové lékařské péči jsem nepsala, přečtěte si to ještě jednou. Psala jsem o porodnicích, že je tam o rodičky i děti výborně postaráno. Nevím, co myslíte tím “u vás”, já jsem pokaždé rodila v jiné porodnici. Kdybyste četl vše, co jsem tady o všeobecné lékařské péči v našem státě napsala, tak byste věděl, že si rozhodně nemyslím, že je všude špičková, hlavně na úrovni praktických lékařů a v některých regionech. Jinak bych asi nebyla 3 roky vdova, že.

Sarah01
Sarah01 06.12.2024, 21:01:06 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 06.12.2024, 20:39:29

Nenapsala jsem, že je u nás novorozenecká úmrtnost nejnižší na světě, ale že patří k nejnižším na světě. 😉 

Nevím, jestli je pravda to, že u nás není in porodit postižené dítě, zatímco na západě to in je. Ale určitě je ta statistika ovlivněná i tím, že dětí se rodí čím dál míň. U nás v rodině je docela dost císařů, takže my bychom rodit doma nemohly.

Co se týká tatínka u porodu, tak já jsem ho tam nikdy neměla, u prvních dvou porodů to nešlo a u toho posledního to zase nešlo z důvodu chřipkové epidemie. Manžel tam tedy moc být chtěl, mně to bylo tak nějak jedno, ale pravda je, že po porodu bych klidně někoho z rodiny v porodnici ráda měla. Můj syn u porodu byl a partner mojí dcery taky.

Sarah01
Sarah01 06.12.2024, 20:49:49 xxx.xxx.162.253
Skeeve:

Mluvila jste někdy soukromě s někým z nemocnice? Očividně asi ne. 

Proč bych měla s někým mluvit? V porodnici jsem rodila 3x a vždy bylo o mě i o dítě výborně postaráno. Rodit doma bych se neodvážila.

Sarah01
Sarah01 06.12.2024, 20:11:41 xxx.xxx.162.253

No, ono většinou je v porodnicích o ty rodičky výborně postaráno, novorozenecká úmrtnost u nás patří k nejnižším na světě, tak čeho se bát?