Sardullah: Ještě abych se vrátila k tématu, ten poměr kostí a masa.
Za prvé bych chtěla zdůraznit, že při barfu neplatí zaklínadlo granulí, že každá krmná dávka musí být vyvážená (vím, že nám, co krmíme maso, je to jasný, ale tak nevím, kdo všechno bude tohle vlákno číst), z mého pohledu by to mělo být tak nějak vyvážené v horizontu třeba týdne, 14ti dnů.
No a teda když se budu bavit o kostech (samozřejmě a ideálně masitých - obalených masem, ne holé kosti), tak se nic neděje, když nějaký den nebudou vůbec a nějaký den zase víc než obvykle…jako jasně, vždycky je nejlepší přiměřeně, přiměřeně, aby pes třeba s přemíry kostí neměl třeba zácpu.
Normální krmný den je teda u mě cca 250g nějakého kuřecího dílu a 500g masa..svaloviny nebo svaloviny v kombinaci s vnitřnostmi…ale jsou dny…třeba 1x, 2x týdně, kdy krmím celé kuře…resp. moji psi ve váhové kategorii 50+ dostanou k večeři půlku kuřete…pyrenejka vcelku, lehne si k tomu a zpracuje to, berňákovi to musím naporcovat, ten se k pojídání takhle “velké kořisti” moc nemá. V tyhle dny teda potom nemají kuřecí díl k obědu, ale krmím nějaké maso bez kostí.
Já bych chtěla dodat k té vyváženosti….že jsou granule vyvážené, je podle mě nesmysl, protože každý pes v nich dostane to samé, i když má třeba úplně jinou potřebu té vyváženosti. Vidím to i na hovňousech, když náhodou ty granule někdy musím dát. Každý pes je má jiné, Cherry má dokonce občas i náběh na průjem.