janaa:Alčo,a z čeho měla prošlapy?
Po porodu, asi nedostatek vápníku, dala těm štěňatům ze sebe všechno.
Kromě té fyzio a hydroterapie ještě dávám ten hydrolyzovaný kolagen, prášek z vápenatých mořských korálů Lunderland a multivitamín Giom.
janaa:Alčo,a z čeho měla prošlapy?
Po porodu, asi nedostatek vápníku, dala těm štěňatům ze sebe všechno.
Kromě té fyzio a hydroterapie ještě dávám ten hydrolyzovaný kolagen, prášek z vápenatých mořských korálů Lunderland a multivitamín Giom.
Plaka:Mně pobavil výraz “brisket” pro psí předhrudí na obrázku. Znám to z výstav jako “forechest”, brisket u mě vyvolává spíš takovou tu pečínku ala máti od Howarda z TBBT. 🙂
Já mám doma lepší obrázek a v češtině, bohužel jsem to nikde nestihla naskenovat, tohleto jsem rychle našla někde na netu. Taky bych předhrudí řekla spíš forechest.
Dnes jsem s Cherry byla opět na fyzioterapii a hydroterapii a mám radost, Cherrynce se ty prošlapy hodně zlepšily, až byla paní fyzioterapeutka překvapená. Jupííí. 😊
Fotku mám jen z vany a není moc kvalitní.
Kde najdu v Lidlu ten svařák? Včera jsem ho hledala a nenašla. Potřebuju nějakou flašku jako dárek a toto mně přijde docela vhodný.
megi-the-pes:My nemáme povinnost psy registrovat. Ani dospělé ani vrh štěňat.
Máme jen hlásit 3 a více fen.
Máme povinnost vyplnit evidenční list štěňat, ten ale nikomu neposíláme, nikdo neví, že jsme taková malá česká množka.
A pak máme povinnost psovi dát čip.
A to je vše.
My nemůžeme dostat takové povinnosti, na které není registr.
Tohle vše je naprosto k ničemu, protože ani ten čip, což je věc, která se výjimečně týká všech psů, nikdo nekontroluje.
Mám info od několika veterinářů tady na Moravě a ve většině případů se čipuje až u nových majitelů, lidi si stále kupují štěňata neočkovaná, neodčervená a bez čipu. U bezpapíráků teda.
Bobca:jsem přišla s geniální myšlenkou na igelity. Psal se rok tak … 1991 víc ne.
My tohle praktikovaly se švagrovkama,když jsme pekly na svatby ve velkém už v roce 1977..Ne teda na všechna těsta,ale na lepivá určitě…Ony byly amatérské cukrářky od mládí pekly-ode mne o 20 let starší..Hodně jsem se od nich naučila,pak dcera šla na cukrářku…
To si vůbec nedovedu představit, lepivá těsta dělat v igelitu. 🤔 Ale já jsem teda nikdy nijak obzvlášť nepekla, takže se nevyznám.
Arbora:Mám kríženca staforda a nemá nič z plemenných znakov. Mala som kríženca pitbula a nemal nič z plemenných znakov.
Kto o tom bude rozhodovať? Veď nie je ani tá sila, ktorá by riešila prípady ozajstného týrania psov, množky v každej druhej dedine, prefláknuté známe tváre, ktoré okrádajú ľudí o peniaze a týrajú svoje zvieratá chovom. A “nedá sa”. Fakt sú kapacity, chuť a vôľa na to, aby porovnávali plemenné znaky určitých plemien a rozhdovali, či je to ok, alebo nie?
Dnes jsem zase po nějakém čase koukala na útulek Tuláčik….to je nekonečné ty osady, a úplně šílené, strašné. 😢
Daja:No já bydlím v Jindřichově a podle mě rovnější cesta a přímá i kratší je Krnov😉.
Dája
Radši Krnov, než Bruntál. Do Bruntálu maximálně na převaz, jinak ne. ☝️
Sardullah:Teda to čumim, jsem vůbec netušila, že se goldenům zkracujou ocásky 😵
Aby to nebylo špatně pochopeno…zkracují se chlupy na ocásku, zastřihnou se v podstatě přesně na konci ocasu, ale ještě záleží na tom, jak je pes vysoký. Délka ocásku by měla být stejná jak vzdálenost od zadečku po hlezno (na obr. hock).
Aby si někdo třeba nemyslel, že psům řežeme ocásky. 🙂 I když je pravda, že už se stalo, že v zápalu stříhání chlupů už někdo pejskovi do ocásku střihnul. 😊
Děkuji. 👍🌷
Pokud se mi nepovede uplést, tak bude mazanec. 😊
Daja:No já právě nevím co mám od Krnova čekat, ale je to nejblíž kam dojedu, řídím já.
Dája
Vy nejste z Bruntálu, to bude v pohodě. Mě právě nejvíc štve ta rivalita mezi Bruntálem a Krnovem, to vždycky doktoři na příjmu pacientovi dávají sežrat. V Bruntálu mně řekli: Běžte si do Krnova, kde vám to pokazili, a přijedu do Krnova, tak je to: A proč vás poslali sem, však je v Bruntálu taky nemocnice. 🙄
Vánočku miluju. Vy jste tady asi loni dávala i recept na těsto, že? Můžete prosím znovu připomenout? Děkuji. 🥰
Rentgen to každopádně chtělo hned. Ale já krnovskou nemocnici taky moc nemusím. Tak držím palce, ať to není nic vážného a jste brzo v pořádku.
kometa:Zatím mám za sebou polovinu. Jsem zvědavá, co se z toho vyklube.
Dokoukala. Čekala jsem od toho víc. Mystery film si představuji jinak - třeba ty od Stracha.
Na ČSFD to nemá moc dobrý hodnocení, to je fakt.
megi-the-pes:Protože by těch hal potřebovali mraky. A kdo to bude vytápět?
Tak je mraky slepic v jedné hale, tam po sobě dupou, ožírají se a vejce se válí všude… je to komplet na pytel, to ty obohacené klece jsou o dost lepší.A protože jsou lidé rozmazlení, jak říká Tom,
tak je potřeba mít slepice v klecích, aby se produkce stíhala.
Protože my žereme a žereme a plýtváme.
Kdybychom znali bídu, tak ty slepice z klecí pustíme; nepotřebujeme toho všeho tolik,
protože kdo zažil bídu, se chová jinak než buran, hulvát, hovado; kdo zažil hrůzu, bídu, padl na dno a tak podobně, váží si všeho a nezpůsobuje utrpení ničemu.
To je ironie, že jo? 😊
A jsou ty klece pro slepice přirozený? Na vesnicích běhají slepice po dvorku, nikdo je v kleci nemá. Pamatuju, že i u nás v JZD za min. režimu byly slepice volně v hale. To jako dnes to nejde nebo proč?
No, ona doba od časů našich babiček trochu pokročila, že ano. Moji prarodiče byli chalupníci a taky dřeli na políčku, v chalupě ještě v 80. letech neměli splachovací záchod, koupali se jen v sobotu a vodu si ohřívali v kotli na ohni, ne v bojleru na elektřinu. Zhýčkaná určitě nejsem, nemám sice políčko, ale zahradu, a na ní se musí taky celoročně makat, doma netopím otočením čudlíku, ale klasicky si zatápím dřevem v kotli. Neznamená to ale, že se ke zvířatům musím chovat jako hovado. Ono je to totiž na kvalitě například těch vajec i poznat, domácí jsou úplně o něčem jiném.
JanaJanaJanaJana:Prosím vás, co je to safra ten GR 🧐🤣🤣🤣
Golden retriever nebo zlatý retrívr. 😉
balu:Perla je margarín, stejně jako Hera, Rama, Stela, atd.
Tak to jasný, z toho to nikdy nemůže chutnat, máslo je prostě máslo.
rapotačka:Před (asi) 5 lety mi odešla trouba. Dala jsem si upéct - na zkoušku. Mladá holčina, po vyučení. Cukroví krásné a výborné. Přiobjednala jsem a ….. nechutné. Na dotaz proč,
mi řekla, že nepoužila máslo, ale perlu. Rozhodně na tom záleží. Dříve, ani nevím proč, jsem dávala máslo+Hera napůl. Asi mi někdo poradil=křehčí, nebo … to je fuk. Dávám jen máslo.
No jo, ale Perla je margarín nebo aspoň částečně, ne? Už si to teda moc nepamatuju, kupovali jsme ji kdysi, když byly děti malé, protože obyč máslo nechtěly.