Hana:A asi by se hodili ještě nějaké light granule to říkal i veterinář.
Light granule určitě ne, nedoporučuju.
Hana:A asi by se hodili ještě nějaké light granule to říkal i veterinář.
Light granule určitě ne, nedoporučuju.
Já krmení odvažuju, všichni dostávají snídani a večeři, množství dle momentální kondice. Misky mám nerezové a podávám je od nejstaršího k nejmladšímu, ten prostě musí být trpělivý a čekat. Ještě nikdy se nestalo, že by někdo vlezl do misky jinýmu, akorát se teda po žrádle tradičně kontroluje, jestli někomu něco nezbylo. 😂 Pokud zbyde, což se opravdu stává málokdy, tak to značí nějaký problém, jak už zmíněno výše. U nás je do 5 minut nakrmeno, misky uklízím, zůstává jen miska s vodou. Nikdy jsem nekrmila stylem, že by miska se žrádlem někde stála půl dne a já bych ji třeba ještě dosypávala. To by mně mohlo taky zmizet všechno krmení na celý měsíc a ze psů by byly sudy. 🤭
rapotačka:Nerejpu, fakt mě to zajímá: proč si to někdo kupuje - pořizuje …..
A) Je levnější.
B) Myslí si, že to není žádný významný problém, nevyznají se.
?
U nás prší od rána, ze zahrady jsem přišla úplně mokrá, ale prostě jsem neodolala nadýchat se toho čerstvýho vzduchu po těch vedrech. 🙂
Ano, sonografie = ultrazvukové vyšetření
Na FB bylo k tomu blackoutu toto
Buggyra:U nás ve fabrice vypadává proud celkem několikrát do roka a výpadek trvá klidně ten půlden, že se musí zrušit směna. A je to neohlášené. Nevím, z jakých příčin, hádám nějaké ty padající stromy, strhané vedení námrazou a podobně. Ale stává se celkem běžně. Pravda je, že elektrikáři na to naskočí hned a druhý den je vyřešeno. Nicméně domácnosti řeší přednostně a fabriky až v druhém sledu, prostě k nám tu elektřinu nepustí, dokud to vedení není v takovém stavu, aby to přenosová soustava ustála, máme holt velký odběr. (není totéž jako poslání přepětí jinam, jen tak kdyby někoho napadla souvislost)
Tak toto jsem u nás ve firmě nezažila už fakt hodně dlouho, ale asi to bude tím, že máme nějaký záložní zdroj. 🤔 Pracuju tam už víc jak 20 let a v začátcích se to stávalo. Ale zrušenou směnu si nepamatuju. I když nevím, co dělníci, my v kancelářích jsme si prostě našli jinou práci, třeba úklid v šanonech a tak podobně.
Já teda nevím, jak je to v Čechách, ale tady jsou ty výpadky elektřiny na vesnicích vždy hlášené předem, takže lidi jsou na ně připraveni. A nikdy to není celý den. Pokud je to kvůli nějakým opravám potřeba vypnout na více dní, tak je to vždy maximálně 6 hodin denně. Naposled jsem zažila, že nefungovala elektřina celý víkend (vyhořel transformátor) někdy před 30 lety, bydleli jsme na sídlišti a tehdy se prostě o víkendu nepracovalo. Dnes by si to energetici nedovolili. Jakmile je nějaká porucha vlivem třeba počasí (padají třeba stromy a poškodí vedení), pracuje se na odstranění co nejdřív. Když byly povodně, tak to se v postižených obcích samozřejmě čekalo, až voda opadne, takže to trvalo dýl.
kometa:já jsem jela sotva 60
No právě. Kdybyste jela rychleji, tak tu díru přelítnete.😉 I když asi ne, to byste tam to kolo nechala.
To je strašně různě pozáplatovaná silnice, místy asfalt s dírami, místy žulové kostky, místy panely…kdo to zná mezi Žešovem a Dobrochovem na Prostějovsku, tak bude vědět, je to cesta souběžná s dálnicí. Se mně prostě nechtěla kupovat dálniční známka, protože tam jezdím tak 2x do roka. Příště už tamtudy nepojedu, ovšem otázka je kudy. Na Prostějovsku jsou totiž, nevím z jakého důvodu, tyhlety silnice soukromé a jejich stav podle toho i vypadá.
Sardullah:Já měla před lety období, kdy jsem během měsíce píchla 3x a vždycky v pátek k večeru a tak jsem vždycky volala svého dvorního pneu-mechanika (můj spolužák ze základky), ten už mi zvedal telefon se slovy “Nemá, nepracuju…., bože ty si vždycky vebereš čas" a já mu říkám.."já za to fakt nemůžu, že píchám jen v pátek večer…"😀
Jako já mám na to nějakou smůlu nebo co, naštěstí disk v pořádku a pneu se nemusela teď kupovat nová, protože minule jsem kupovala dvě zadní, aby byly ve stejném stavu. Všechno píchnuté na našich “bezvadných” silnicích. Nechápu, jak někdo může jezdit devadesátkou, já jsem jela sotva 60 a stejně jsem tu díru nevybrala. 🙄
Nepíšete, jak je starý, ale mám zkušenost, že pokud nejsou varlata sestoupla při odběru, tak už nepomůže nic.
Trickyvoo:Kdyby to byla jen otázka generace, ale třeba znám poměrně mladý lidi, kteří mají něco jako labradora a ten pes vůbec nechodí ven za plot. Jednou jsem venčila Malinu na malou čmuchačku a potkala jsem tu rodinu cca 500 m od baráku a oni žašli jak chodím s Malinou daleko 🙄. Jejich pes je furt doma a nebo u baráku a sleduje ulici. No aspoň mají psa, co berou domů. Na procházkách vidím psy, který jsou jen v kotci nebo na řetězu, jsou to uštěkaní magoři, protože je to jejich jediná zábava za celý den.
No, bohužel na vesnicích to takto často pořád vypadá. Lidem se nechce. Manžel dřív minulou smečku chodil venčit naráz, měl 3 feny a měl co dělat. A soused se ho ptal, jestli mu může přidat i toho svého a myslel to fakt vážně. 🤦
Dublinbarzoj:Tak my venčili Satánka na výstavě, byli jsme tam jen dva dny, že tří možných, a hafík velký šikula . První den CAC,CACIB a BOB, druhý den CAC,CACIB a BOS. Ale auto menší šikula, těsně před cílem výstavy odešla spojka🙈. Místní moc milí, včetně organizačního týmu výstavy, snažili se pomoci , ale díky svátku oprava nejdříve v úterý, tak nás včera zachránili s odtahovkou. Hurá jsme doma 😉. Jo a auto umřelo necelých 500km od domova.🤣🤣🤣
Jé, moc gratuluju, cesta se vyplatila. 👍🎉 Nebýt teda potíží s autem, to je mně líto, to nechce žádný řidič. Jinak já jsem opět píchla, už potřetí.🤦 Mechanik už ze mě má srandu.😁
šavlozubka:Tu byla někde ta debata o vodítkách. Ráno jsem vycházela a vodítko bylo zcela určitě v pořádku. Do cíle jsem došla před devátou. V devět dopoledne už vypadalo takhle. Pes prakticky neustále pod dohledem. Kdy a jak se mu to povedlo…🤦♀️ Ještěže zítra odjíždíme domů.
Jo, tak takových vodítek mám po minulé smečce několik a taky Manmat. 😁
Fiona.Praha:Znám 2 myslivce, stejně staré, věk 58 let. Nevím, jestli je to mladší nebo starší generace myslivců 😉. Oba měli stejné magory jagoše, lovecky vedené, jeden fenku, druhý psa, oba bydleli v baráku. Jeden měl fenku jako kámošku do lesa, měla na zahradě volný pohyb, spala v baráku v pelíšku, chodila na hony a v zimě třeba krmit zvěř. Takhle měl 2 fenky po sobě a teď, když děti mají své životy, s manželkou cestují a dalšího psa zatím neplánují. A ten druhý, prostě buran, pes celý den celý rok zavřený v kotci, jednou za den vypuštěný na cca hodinu na zahradu, krmený zbytky masa se zbytky z kuchyně, v kotci moč, bobky, zbytky žrádla, smrad, v létě roje much (nevím, jestli ho někdy čistil). Jednou za čas šel pes do lesa, aby se asi něco naučil (i když zrovna jagoš to má asi v sobě) a pak ještě se dostal ze zahrady, když byly hony. Evidentně je to o lidech, jejich IQ a nějaké empatii k živé bytosti.
To je střední generace. 😊
Jo, je to o lidech…i když v době, kdy jsem byla malý dítě, jsem moc nevdiěla, že by pes spal doma u kamen, třeba. To jen moje babička měla fenku doma, aby nebyla sama, když děda umřel.
Plaka:Konzultace i u jiného veta je skvělý nápad, určitě bych se s vetkou v po zkusila na tom domluvit. Poslat fotky, výsledky, dosavadní léčbu, víc hlav víc ví. Náš vet s tím tehdy neměl problém, když řešil našeho rotíka, také se ptal zkušenějších kolegů v minulém století.
Sarah, fajné, že je Dráček zhojenej. Přeju, ať se mu podobnej hnusanec už neopakuje.
Děkuju, už je to v cajku, ještě dobírá poslední atb, jen ať to letos už nepřijde, stačilo. 🙏
Sardullah:No jasně..poklidí kotec, upraví boudu a jede se dál…
Mě na tom nejvíc děsí, že majiteli psů tohle připadá v pořádku a že vlastně on chová furt stejně dobře, ale změnily se ty podmínky…to je prostě neskutečný.
No upřímně, vzhledem k tomu, že to jsou lovečtí psi…tak mám takovýho tucha, jestli pan majitel nebude zároveň myslivec a upřímně myslím, že dřív se s lovečákama nikdo moc necrcal…ve své podstatě si myslím, že mnoho z nich mělo dost sparťánskou výchovu a životní podmínky, protože kdyby ne, tak by byl takovej loveckej pes nepoužitelnej měkota. Jako už je to dlouho a léta letoucí, ale když jsem viděla, jak to mají někteří myslivci se svými psy, tak se mi chtělo hodně brečet…
Já fakty nevím, že má někdo na tohle žaludek…myslím, že v tomhle případě psa nebere ani jako nějakého živého tvora ke kterému má citový vztah, ale spíš jako pracovní nástroj, popř. u fen eventuelně jako výrobnu štěňat.
Od samotných myslivců jsem několikrát slyšela, jak cvičili někteří starší z jejich řad, hnus fakt. Mladší generace už to dělá jinak, kamarádka mi říkala, že známýmu se na honu zaběhl pes, olamžitě se sebral a 3 hodiny ho hledal, až našel. Staří myslivci by se na to vykašlali, ke psům často neměli žádnou citovou vazbu, prostě prej přijde domů a nebo psa vem čert.
Trickyvoo:Ano, naše šťastná vysmátá Malina, protože zrovna něco vymyslela
Dlouho jsem ji tady neviděla, šibalský úsměv. 🥰
Trickyvoo:V koupelně jsem ukradla toaletní papír a teď ho měním za mlsku, to jsem šikovná co.
To je Malina?
Sardullah:Takže dnes na veterině. Máťovi odstranila ten dráp….
A jsem ráda, že to vetka konečně viděla v reálu, jak to vypadá …musím říct, že jí dost překvapilo, že ten dráp šel do hajzlu v průběhu pobírání antibiotik.
Dneska nám žádný vyšetření nedělala, měli už předtím domluvenej termín na pondělí, takže dneska jen ten dráp a další vyšetření budeme řešit v pondělí.
Přikládám foto drápu. Tenhle dráp byl resp. vypadal ještě v úterý večer v pořádku….ve čtvrtek ráno už bylo vidět, že je tam hnis a dneska ráno to vypadalo takto…to jen abyste měli představu o nějakém časovém průběhu.
No, vypadá to hrozně a je mně Matýska líto teda, musí to děsně bolet. ☹️
Nezmínila se vetka, jaký bude další postup?
My dnes dobrali atb na ten hotspot, už se to pěkně zhojilo, oproti tomu drápku je to brnkačka, i když taky naprd.