Tak to je hnus teda a myslím si, že ti exekutoři na to často nemají vůbec právo, je to taková mafie.
Tak to je hnus teda a myslím si, že ti exekutoři na to často nemají vůbec právo, je to taková mafie.
Sardullah:To člověk může hospodařit jak chce zodpovědně jak chce, stačí, že mám nezodpovědnýho manžela.
Vůbec nechápu… myslím, že dřív to bývalo… že když si chce jeden z manželů někde půjčit peníze, tak že není potřeba souhlas druhého manžela… a když teda ne, tak prostě ten dluh společnej není…
Taky si myslím, že je to špatně nastavené. Pokud se někdo vezme půjčku jen na sebe, byť je ženatý/vdaná, měl by za ni zodpovídat jen on sám. Pamatuju si, že dřív musel být u půjček ručitel a ten, pokud dlužník přestal splácet, musel splácet za něho. Nevím teda, odkdy to není, my jsme to tak měli u novomanželské půjčky za min. režimu a ručil nám manželův kamarád. Pamatuju si, že ale někteří známí nebo i kolegové v práci dopadli špatně a museli platit za kamaráda, který splácet přestal. To ale asi ještě nebyly takové částky, jaké jsou to dnes, dnes to jde s různými poplatky do milionů. Mám sousedy, kteří zastavili dům do podnikání synovi, přestože už měli špatnou zkušenost v rodině, sestra souseda takhle zadlužila dům rodičů a ten musel do exekuce, koupili jsme ho my. Samozřejmě syn v podnikání neuspěl, nestačil nejdřív platit různé pojistky, nevyplácel výplaty zaměstnancům a už to jelo, skončil v exekuci taky. Na ten dům rodičů si někde vzal půjčku a co tak vím, tak dluh je přes dva miliony, ale asi splácí, protože tady bydlí všichni pořád.
Teď nedávno jsem slyšela o případech, že to lidi dávají k soudu a nakonec ty nehorázné úroky platit nemusejí, protože je to soudem označeno jako lichva a půjčka je prý v tom případě neplatná. Jistinu ale zaplatit musí.
Arosek:Ja vim ze jsme asi divna, ale ja chci mraz a snih! Hned ted!
U nas cca 5 cm bahna vsude, na dvore obzvlast. Psi jak dobytci, 3x denne menim prosteradla v predsini (naslapova zona), asi tak 10x denne zametam a vytiram a asi tak 1000x denne nadavam. Fakt hnus fialovej!
Jako bonus jsem se dneska rano vymazla v lese. Snih uz neni nikde krom cest, kde to bylo uslapany na led a jeste to uplne nedoroztalo. A pri vstupu do lesa je nutno prekonat takovy melci sirsi pangejt, cesticka tam samo se zbytky sneholedu, tak jsme pojala napad to sebehnout a vybehnout protisvazik setrvacnosti … jenze on dolu nejakej hajzlik (priroda/osud?) nainstaloval spadnou vetev, ktera tam minuly tyden nebyla a ktera nebyla v ty tme videt …
Takze evolucni vyvoj v praxi - nejprve Poletucha, pak Platys a nasledne Jozin z bazin 😀
U nás přes noc napadlo, odhazovala jsem dnes hodinu. 😊
acher:Jen takový dotaz na ostatní. Línají vám psi? Alan začal brutálně línat. Takto línal až tak v květnu.
Jj, línají všichni.
Já se chvilku dívala, ale byla jsem dost unavená, tak už jsem to nedávala, a Vyšší princip byl až později. Stejně si to můžeme pustit v iVysílání. 🙂
Gratulace veliká. 👍🌺
Ronja s motejlem:Jo, už to vidím, to nemělo být k Žínce. Tam jsem původně myslela na Bobču.
Hele, já si myslím, že já jako utěšující nerozhoduju o tom, co chce nebo nechce slyšet ten, kterého chci utěšit. V první řadě jde o něj, ne o mě, moji víru nebo nevíru. Pokud on chce, tak ok. To je celý. Píšu o utěšování, protože tyhle fráze typu mělo to tak být, už je na lepším místě, udělá tě to silnějším…se často říkají. Jako bychom se někdy báli být prostě a jednoduše potichu.
Podle mě stačí někdy aspoň mlčet. Ať už jde o bolest fyzickou nebo psychickou. Já se po roce od manželovy smrti setkala s řečmi typu Za rok už sis mohla zvyknout, neotravuj už s tím. příp. ozveš se jenom, když si potřebuješ vylít srdce. Připadalo mně to dost neomalené. Kdo určuje, jak dlouho se s tím má člověk vyrovnávat? Je to přece individuální, každý to má jinak.
Buggyra:Protože je mi líto být bez pořádných měsíčních splátek a už dlouho (od listopadu) jsem neměla žádný úvěr, tak jsem si půjčila, aby bylo veselo 😀 Samozřejmě od banky, ale celkem povšimnutelnou částku, takže mi to teď různě převaluje hlavou, no a samozřejmě kam jinam mě to mohlo dovést, než k exekucím (snad se mi vyhnou), tak teď sjíždím seriál na ČT iVysílání “V exekuci”, je to dokument, už jsem to viděla, je to drsný. Jako, stát by se mi to nemělo, ale je to dobré memento. Doufám, že se vám to všem také vyhne, že budete zodpovědně hospodařit a případně se obrátíte o pomoc na stát a ne na nebankovní syčáky, kteří snad už fungují teď pod regulacemi úplně jinak…
Kouknu, díky za tip. Mimochodem Jirka už má nový video a taky velice zajímavý a poučný, i když se týká spíš mladší generace.
Bodlinka:jo, ale někoho sebere zubatá ještě dřív, než třeba dojde na ty šediny. jako jestli si do toho chce někdo namlouvat něco o milosrdném bohu, aby se to nejevilo tak děsně, prosím. ale na podstatě to nic nemění. umřít sice musí každý, ale bývají sakra rozdíly v časech i způsobech těch odchodů.
To je pravda, to bývají a někdy fakt dost nespravedlivý. Věřící nejsem.
Oprava, bude to na ČT art.
Orionka:To je jen takové otřepané klišé. Co je spravedlivého na tom, že někomu sfoukne svíčku před třicítkou…….
Tak já jsem to pochopila jinak. A to tak, že každej jednou umře, nikdo tu nebude věčně, jak bohatej, tak chudej.
janaa:já už jsem z toho počasí šílená,sníh ještě máme,ale zmizely ty největší ledy, a zase to začíná. Normálně je to otravný,ale teď jsem zoufalá,páč Baruška a její zadní nohy už ty klouzačky nedávaj,na jedný má prasklou a špatně srostlou achilovku,takže to rve druhou nohou,a samozřejmě si jí na těch ledech tak namohla,že dva dny tahala nohy za sebou a nemohla vstát. Teď je dva dny klid,tak se začala dávat do cajku a zas to začne.
Aspoň na bažantech už ledy nebyly…
Fotka se povedla. 👍
lesnizinka:No…tomu musíte asi taky věřit. Já bych si to zřejmě vysvětlila úplně jinak, tedy nějak racionálně. Už jsem taková, pro všechno hledám důkazy. Ono je zajímavé, že ,,různé divné věci", se dějí jen těm lidem, kteří jsou jim naklonění. Mě se nic takového nikdy nestalo. A ne jen mě. Když umřel taťka, tak moc jsme chtěli, aby se nějak vrátil, aspoň nám dal nějaké znamení, že pořád tu někde je atd…znáte to asi. Nikdy se nic takového nestalo ani mě, ani mamce, ani bráchovi. A chtěli jsme to strašně moc, všelijak jsme se snažili nějak ho přivolat. Od té doby už nevěřím ani za mák, že někde, něco je atd. Protože kdyby jen trochu mohl, minimálně mamce by znamení dal, měli se moc rádi😔
A ani se mamce o něm nezdálo? Mně se zpočátku o manželovi zdály tak živé sny, že jsem fakt v těch snech věřila tomu, že se mně to jen zdálo, že umřel. Pak jsem se probudila. Bylo to tak první rok, rok a půl, teď už se mně nezdá nic.
Tak mě už asi fakt klepne, tady opět sněží a už je -2, takže se to bude držet. Néé, už fakt nechci. ☹️
Ano, jediné to je na světě spravedlivé.
Dnes večer bude ČT2 patřit zesnulé herečce Janě Brejchové.
Kilian:..tak pes, alespoň můj se nenervuje vůbec, protože tohle je spíš disciplina moje než jeho…mně štve, že si prostě nejsem schopna něco zapamatovat a zorientovat se v prostoru a skloubit to se psem, toť vše…abych psa nenervovat a hlavně neotrávila, trénuju hodně bez něj na sucho….
Ne nadarmo se říká, že když se něco na zkouškách pokazí, tak za to nemůže pes, ale vůdce. Bych mohla vyprávět, jak jsem psovi totálně ale fakt totálně pokazila barvu. Ale to sem nepatří. 😊
Tak potřebují to prodat, takže reklama snese cokoliv. Jestli to složení nekecá, tak si můžu složit něco podobnýho a za míň. Jako 150 gramů za 1200, to je fakt masakr. Já zásadně kupuju jen to, co mně doporučí známí chovatelé, kteří mají s přípravkem dlouholeté zkušenosti a ví jistě, že pomáhají. Toto může koupit jen blázen, který neví, co s penězma.
💔
impact:Já je stejně většinou ani na svým profilu nemám. Všechno je na stránkách RR. ♥️
Jj, koukala jsem.