Já teď dávám třetím rokem Simparicu, protože už se to nedalo zvládat. Roky jsme dávali Top on spot stronger od Biovety cca 2x ročně, ale právě poslední roky už to vůbec nezabíralo, i když jsme to aplikovali každý měsíc. Pak jsem zkoušela pipetu Advantix v kombinaci přírodními repelenty (nějakou fytopipetu, vylouhovaný hřebíček, levandulový olej) a nějaký sprej z dm, nic už neúčinkovalo, denně byly doma zástupy lezoucích klíšťat, i cca 50, tak jsem vyměkla. Bravecto se ale pořád zdráhám dávat. Tu Simparicu zvládají psi dobře, žádný problémy zatím nebyly. Beru vždycky Trio i proti srdečním červům.
Viděla jsem fajn krimi komedii, jmenuje se to Na nože. Ne že by to byla až taková psina, ale jako detektivka, kterou není třeba brát až tak vážně, to funguje skvěle.
Díky za tip, má to vysoký hodnocení, kouknu na to.
Tak hlavně žádný střední pomeranč neexistuje. Tipuju to na středního německého špice ( teda je tomu hodně podobný). Napíšete pomeranč a myslíte jek Vám lidí utrhaji ruce …
No právě. Kamarádka má japonský špice a vypadají úplně stejně. 😀 Ale možná je to jen hezká křižovatka.
“Jako je to docela smutný, že se plemena začínají dělit na show a working verze.”
anebo je to naopak dobře…..
Určitě je to dobře v rámci zachování zdravého plemene v případě, že ta show řada možná někdy zanikne. Já to myslela spíš tak, že to takto daleko vůbec muselo dojít.