Predevčírem to bylo 23 let, co jsem se přestěhovala ze severu (Těšín) na sever (Frýdlant), tak jsem měla celý den takovou vzpomínkovou. Tady je hezčí příroda, tam jsou …lidi. Tady jsem za celou dobu nenarazila na jakoukoliv kamarádku, natož nějakou lepší (to je těma koněma), naštěstí jsem měla obrovské štěstí v životním parťákovi (jsme spolu letos 20let), a to je to nepodstatnější, pak šlo a jde všechno samo. Taťka prodává “můj rodný dům”, chtěl mi ho nechat, nebo dceři, ale já se tam nevrátím. Místo, kde jsem si poslední roky v pohodočce přebývala s koněm dostal bratr (přebývají tam s taťkou) tak jednak nikde jinde jsem být nechtěla, a kdyby bylo jo zle, tak mířím do jižních Čech za krajem svého srdce, a taky nevím, kam bych narvala těch 13 velkých koní a 7 poníků s oslíkama 😁
Přeji všem hezký začátek jara.
Jé, tak vy jste z Těšínska. Já zase před skoro 40 lety přešla z jižní Moravy na severní. Jestli tady zůstanu, zatím nevím.
zkuste hovězí hrubomleté u Pošváře (do 60/kg)+ skelety😉(u nás jsou 38Kč/kg)
Díky, ale bohužel se mně toto balení nevejde do mrazáku, ty šuplíky jsou jen 45 cm široký. A na pulťák nemám místo. Na příští týden jsem objednala toto, už to mám vyzkoušený a je to ok http://www.barf-opava.cz/38/118/hovezi-h2-2kg.html
Já jednoho měla doma …Jacka…tak tohle mi přijde jako nejmenší problém…prostě maso uvařím a fertig. …
Tak já bych třeba taky radši vařila, než granule. Ale pro někoho je to prostě moc práce, no. Naštěstí všem mým psům vyhovuje syrové. Jen teda budu muset přejít jen na čistě hovězí, krmila jsem směs hovězího s červenou řepou od Pošváře a Dragouš a Cherry na tom děsně zhubli. Nejspíš tam té řepy bude moc (výrobce poměr neuvádí), musela bych jim dávat tak 2x tolik a to už by bylo cenově mimo moje možnosti.
Já byla dnes celý den na zahradě, resp. všichni jsme byli, potřebovala jsem radikálně prořezat mirabelku, tak z poloviny mám hotovo. Jabloně jsou hotové, ještě mě čeká ta švestka, ale podle všeho je ještě čas. Půda už pomalu osychá, už se dá místy pohrabat suchá tráva, díry zasypané a můžu posypat travním dosevem.
Na kopec s kostelem dnes taky zamířilo plno turistů, chodí mně všichni kolem domu, tak jsem usoudila, že dnes to na zdejší procházku kolem komína moc nebude. I včera jsme potkali dva známé se psy, už to sluníčko všechny láká ven.
Já jsem o barfu i reálně uvažovala. Jenže jeden mi syrový maso vůbec nežere a u druhýho si to teď už vůbec netroufnu. Bála bych se, že bude mít moc bílkovin a ucpe se mi, to už znova řešit nechci…
Znám taky několik psů, kteří syrový maso prostě nepozřou, a to majitelé vyzkoušeli všechno možný. Takže nejste sama.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 28.02.2026, 08:23:06
Já krmím barf, ale v případě nouze nebo při cestování klidně granule dám. Krmí s nimi i většina mých odchovů. Ale zrovna Brit bych nikdy nekrmila a ani nikdy nedoporučila. Ten popis je hrozný, když už to chtějí doporučovat jako nějakou dietu.