Ph:Pokud si všechna štěňátka ze všech krytí necháte doma, tak to lepší místo na světě bude určitě jen vaše věc.
uz jsou na ne inzeraty ….
To jsem tak nějak čekala.
Ph:Pokud si všechna štěňátka ze všech krytí necháte doma, tak to lepší místo na světě bude určitě jen vaše věc.
uz jsou na ne inzeraty ….
To jsem tak nějak čekala.
Lenocka:Ty z odkazu mám na cesty. Guma drží už roky, ale těžké moc nejsou a cestovat s nimi po podlaze jde relativně snadno (ale aspoň tiše).
Já mám pro všechny tyhle, je to hodně podobné, ale jsou fakt těžké (mám zvážit?) a vyhovuje mi víc barev..
Ne, vážit nemusíte, jen aby prostě neběhaly po celém bytě. 😄 A nepamatujete si, kde jste je koupila, prosím?
Hádat se tady taky nehodlám, navíc opět jen kvůli blbýmu lajku/nelajku. Pokud si všechna štěňátka ze všech krytí necháte doma, tak to lepší místo na světě bude určitě jen vaše věc.
Vždycky jsem si myslela, že tady chov bezpapíráků nepodporujeme, ať už se jedná o nově příchozího nebo stálého přispěvatele. Pro mě PP cár papíru rozhodně není. Nemám ho sice zarámovaný na stěně, ale jsem pyšná na to, z jaké linie můj chov pochází.
tetrivek:
Děkuju, to jsem ještě neviděla, tahle velikost by byla akorát. 👍
Elisak:Basenji… A drtivá většina fen hárá jen 1x do roka, na podzim. Takže štěňata budou fakt až zase za rok.
Jejda, tak to jsem si vás spletla. Mně hárá fena taky jenom jednou za rok a její dcery taky, většinou jaro - léto.
Plastový nevím, to by asi moc “běhalo” po kuchyni i předsíni…já si říkala, jestli nemá třeba někdo zkušenost s tímto: https://www.drmax.cz/miska-dog-fantasy-nerez-tezka-20-5cm-1830ml 🤔
Elisak:Tak jsem schválně koukla, u nás letos 15 vrhů a všechna štěňata už jsou u nových majitelů. Takže další štěňata až zase za rok…
Mamka asi příští rok štěňata udělá, když najde vhodného psa, jednu fenku by si chtěla nechat…
To moc není, co máte za plemeno? Já už si to asi moc nevybavuju, bedličky?
Zrzavci:bohužel na úkor lidí i zvířat.
jo přesně tak.
Já bych dneska nemohla chovat. Nic, vůbec nic, protože bych se prostě bála, do jakých rukou mnou vypiplaný mládě půjde.
Je to čím dál těžší, vidím to u kamarádů dlouholetých chovatelů, kteří to fakt dělají srdcem, že se snaží být vstřícní, ale skoro vždycky se jim v poslední době buď jedno štěně z vrhu vrátí, nebo s ním jsou nějaké problémy v tom smyslu, že majitelé nezvládají výchovu. Já jsem si to zkusila dvakrát a fakt nevím, jestli budu pokračovat. Jestli si radši nepořídím psa místo fenky a nebudu si jen tak dělat, co nás baví.
janaa:Není to Apríl, Baruška dnes slaví 15. narozeniny. Pořád je stejně veselá,prdlá a praštěná,tak doufám,že nám osud dopřeje ještě spousty času
Moc gratuluju, krásný věk, tak ať jí to ještě dlouho šlape. 😍
eva:Měli jsme psa bez pp, labradora, protože muž by za papíráka nikdy tolik peněz nedal…a jako nezkušení, tehdy před x lety, jsme neřešili, jestli paní množí nebo ne..ono se to všeobecně tehdy moc neřešilo, co si pamatuju…mladší skoro dospělý syn chtěl tehdy mermomocí psa, nakonec zůstal u nás…a prožili jsme s ním moc hezké roky, vzpomínám na něj pořád…dalšího psa už nechci, jednak kvůli mužovi ( není až tak psychicky úplně zdravý ) a potom kvůli sobě…ten odchod už zažít nikdy nechci…a v neposlední řadě jsem starší, mám vnoučata, čili nemám už tolik času jako tenkrát, a tolik síly..
To já taky, první goldenka byla bez PP, protože před cca 25 lety mě ani nenapadlo, že je to nějakej rozdíl, vlastně jsem ani nikoho se psem určitýho plemena ani tehdy neznala, na vesnici měl každej voříška. Až když jsme si následně vzali dvě další xlabradorky od prvních majitelek, tak pak jsem se začali zajímat víc, jezdit na psí srazy a tak. Tehdy se ani tolik nemnožilo, však už tady někdo psal, že se to rozmohlo hlavně s kovidem. Vlastně před 9 lety, kdy jsem sháněla první goldenku s PP, těch chovek tady na severu Moravy ani moc nebylo. Teď bych jich v okruhu do 50 km napočítala nejmíň 10, pokud ne víc. Co tak vím, už bývá i problém s umístěním PP štěňat některých plemen, proto už některý ty velký chovky ani pořádně neprověřují zájemce a prodají prvnímu a za pár let se pes vrací nebo putuje dál. Víte, že některým chovatelům dokonce fungují jejich stránky jako e-shop? Vyberete si rasu, barvu, matku, pohlaví a rezervace je platná, když zaplatíte zálohu. Co na tom, že štěně se ještě nenarodilo, často i fena ještě není nakrytá.
Já nemám nic proti psům bez PP, ale proč množit dál, když o spoustu chudáků se už nemá kdo postarat, na FB se neustále škemrá o peníze, na Donio a různých platformách taky. Proto to prostě nikdy schvalovat nebudu, nebudu to lajkovat ani srdíčkovat.
Daja:Já tohle všechno vím, ale jen nepochopím, že jako dám fotku mých štěňátek a okamžitá reakce “ není tam PP” .Proč? No a taková ta polívka okolo toho jde mimo mě. Já měla taky pejsky dva bez PP a říkám, že bych si od kamarádky a nebo známe znova vzala psa bez PP, klidně a určitě na 100% bych nepřišla sem pro radu, to v žádném případě. Dost jste mě tady vyškolily. Dostala jsem pěkné rady ( bez ironie) když jsem měla pejska nemocného a nebo mám nemocného a za to děkuji.
Já jsem taky měla psy bez PP, který nikdo nechtěl, jedna fenka byla z útulku a další dvě z bazoše od lidí, kteří je už nechtěli. Ale o tom to přece není. Je to o cíleným množení. Proto to lajkovat nebudu, nic víc jsem nenapsala.
efe:Tak to neporadím, u nás žerou psi z porculánu 😀
Já musím mít něco, co vezmu do rukou naráz, tři porculánový misky nebo talíře bych opravdu rozflákala. 😄
No,mě kromě toho fascinují ještě jiný věci…ale nemám sílu už to tady psát…
Jo, to já taky. 👍 Je toho fakt hodně.
Teď zrovna sháním nové misky. Ty staré nerezové začaly rezivět. 😄
Doporučíte, prosím, někdo nějaké takové, které by při jídle vydržely na místě, necestovaly (ale ne prosím s tou gumou, ta stejně hned spadne), ale zase když mi spadnou na zem (jsem občas levá a mám dny, kdy mně všechno padá 😂), se nerozbijí?
Buggyra:Kamarádka chodí na cvičák se psem, který se u ostatních psů není schopen soustředit, přetáčí se, nevnímá… a výcvikářka jim řekla, že s nimi prostě s ostatními psy cvičit nemůže a že si má s tím psem jít sednout na kraj. Ne jít cvičit do vzdálenosti, kterou ten pes zvládne. Ne jít chvíli stranou, aby se jim pak mohla věnovat v klidu individuálně. Ne, máte zaplacenou hodinu, tak si to tady můžete odsedět, těšilomě. Meh…
Snad tady za ty roky mám už cos načteno, tak třeba bych vyloženě trubce odhalila po pár lekcích, ještě než by mi do hlavy natlačil nějaké nesmysly - a hlavně mám vás, no ne? Můžu všechno konzultovat (teda jestli si budu moct pořídit toho psa vůbec).
Na podobný cvičák jsem nějak před kovidem taky chodila a přestala jsem. Drago, když jsme si ho v cca roce a půl přivezli, se na mě hrozně moc fixoval, navíc nebyl absolutně zvyklý na psy a lidi, že na všechny bručel. Nebylo to vyloženě vrčení, prostě takové bručení, na první výstavě jsme kvůli tomu dostali VD. No, a na tom cvičáku mně ty výcvikářky taky řekly, že mám s ním jít mimo ostatní psy si něco dělat individuálně. Naštěstí, když se cvičilo, tak nic neřešil a makal, to vždycky miloval. Pořád to ale neřešilo ty výstavy, zkušenosti jsem tehdy neměla, to mně jen říkaly, že pes to dělat nesmí a že mě s takovou rozhodčí vyhodí. Takže jsme tam skončili, začali jsme jezdit na jiný cvičák, psa brát hodně do města, do restaurací, na náměstí, pes si rychle zvykl a na další výstavě už měl CAC.
BaLu:Buggyro, vaše ironie přesně vystihuje dnešní dobu. Bez “odborníků” si dnes mnozí svůj život nedokážou představit. Na vše potřebují radu a je jim jedno, že ten jejich odborník si své rady často cucá z prstu. Vytrácí se zdravý rozum a myšlení, přemýšlení, lidi jsou líní si sami vyhledat informace. Vy se smějete tomu, jak jsme se my, starší generace, museli učit za pochodu. Ale právě to nám nejvíc dalo. Díky tomu, tedy nabytým zkušenostem, nevěřím každému “odborníkovi” a jsem hodně kritická. Spoléhám hlavně sama na sebe.
Já si myslím, že začátečník občas odborníka potřebuje, jenže dnes je taková blbá doba, že odlišit odborníka a “odborníka” je občas dost těžký. My starší třeba nějakou tu intuici máme, ale mladší nezkušení moc ne. Různých “výcvikářů” se teď v poslední době vyrojilo mraky, nejsou nijak levní a nezkušeným lidem stačí, když jim pár dní po takovém “výcviku” pes na vodítku netahá. A když zase začne, tak jdou na další lekci. Takže vlastně máte pravdu, je to tak.
Sardullah:Mám lano 6mm a na pohodu. Když nechci tahat batoh, tak to v pohodě strčím do zadní kapsy od bundy… ty mám teda od 4dox. S první stopovačkou jsem přestřelila..10mm šňůra a je to těžký jak prase. Tak jsem musela objednat jinou…. Tu 6mm… ideál a i na rakovou medvědici jako je Gina to stačí… hele až přijde večer z práce a když nezapomenu, tak ti jí zvážím.
Jj, já právě měla to 1 cm široký přepínací a těžký jako kráva, šlo dál.
Bobca:Tak mi to prodloužili o další sérii procedur..7 dní.. jelikož mi do toho vlezly velikonoce,je to do příštího pátku a jdu domu..4 dny bez ničeho..loni jsem vychytala taky velikonoce,1.a 8.kveten taky ve špitále,kdy se nic neděje…ještě že má být pěkně,tak pujdem ven s kolegyní z přízemí,co chodíme každý den,asi jsem psala,taky je tu do příštího pátku..vemu tablet, začíná svítit slunickotak budou lepší fotky..na pul 10 mám vanu.a bublinkovou!! Jsem nesměla a asi už muzu..odpol.lampu a cvičení.Co se týče cholesterolu,ubrali mi tu že 44 na 20tku,ale nevím, kolík mám.. V pondělí bylo vážení,tak mám 90🙏heč..chci taky zatočit s cukrem.skace mi to….nevím kolík mám momentálně….ale i tady mi dávají jídla,co bych si doma nedala..ale je to vyvážené a vhodné pro mou dietu🤭 hezký den všem..tady už svítí sluníčko..pa
Paráda, tak to se brzo uvidíme. 😊
Vahine:Těhle pár krásných kulíšků bez PP přeci svět nezmění. Ivus přeci určitě nemnoží, možná jsou to úplně první štěníci a kdyby to takhle dělali i ti druzí, tak je psí svět ještě celkem v pořádku. Určitě Ivus vybere ty nejlepší páníky…
Nepřidělávejte si zbytečně vrásky Sarah, mám Vás ráda, ráda Vás čtu….mne to teda neuráží a nerazím se ani, budete-li mi oponovat…znáte mne.
Njn, tady se neshodneme a první to asi nebudou, když i pes je nabízen ke krytí. Říká si to takhle asi každej, kdo doma ty bezpapíráky na gauči množí a bohužel z tohoto domácího množení jich v útulcích končí nejvíc, protože ten, kdo je namnožil, si je zpátky nikdy nevezme, většinou už se o jejich další život vůbec nestará.
Daja:Paní to hezky napsala, ale nevidím souvislost s PP . Já chápu s PP a bez PP, ale reakci Vaší na fotku tady těch malých kulíšku☹️ ne-e?
No, tak se asi nechápeme, protože já zase nechápu vás. 😉