tableta nepůsobí preventivně, zabíjí až přisáté klíště takže teaoreticky k nákaze může dojít (píší i v příbalovém letáku)
Ano, je tam, že zabíjí klíšťata do 48 hodin, jinak jsem tam nic nenašla, ale AI tvrdí , že anaplazmózou se může nakazit, pokud je klíště přisáté víc jak 24 hodin…takže jo, kryje se to. No, tak musím ještě ten repelent, nedá se nic dělat.
Nedala bych tabletu,natož injekci. Dávám spoty. Ale pokud bych měla jednoho psa,natož malýho,tak bych kupovala sprej od Barona. Ačkoli jiný přírodní věci se mi neosvědčily,ani od nich,tak loni březí fena dostala keramický obojek (nevěřím,že to pomáhá,ale do kdyby😀) a stříkala jsem před každou procházkou tímhle sprejem. Od dubna do konce června jsem z ní nesundala jediný napitý klíště. Uvidíme,teď začala hárat,od začátku března mám nakapaný spoty,ale v dubnu už kvůli březosti nemůžu,tak zas nasadím tuhle kombinaci a uvidím,jestli se osvědčí jako loni. https://www.baron.cz/sprej-proti-klistatum-cdvet/
Ono je to těžký. Já mám chlupatý psy a bývá to masakr, hlavně teď zjara. Roky jsem nepřinesla klíště ani já, loni cca 5 kousků, přicucaných teda. Člověk si prostě musí stanovit priority a po tom, co měl známej fenu s anaplazmózou od klíštěte, tak se prostě bojím. A pak je tady ještě ta věc, že spot dělá na srsti mastný fleky a pokud chci na výstavu, tak to musím pořádně vymýt a tím se prostě účinek snižuje, zvlášť když moji psi jsou takový vydry. Vždycky jsem toho spotu brala koňský balení a ten poslední rok už mně to na to sezónu nevydrželo, kapala jsem každej měsíc a bez účinku.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 19.03.2026, 10:54:21
Já asi ne. Mně i docela vadí jedna rodina u nás, co si pořídila středoasiata, sice na zahradu do baráku, ale venčí ho zásadně bez vodítka, pes už napadl několik psů. A paní majitelka si ještě dovoluje na všechny pejskaře řvát, jak kdyby jí to tady patřilo. Raději se jim vyhýbáme.
Já teď dávám třetím rokem Simparicu, protože už se to nedalo zvládat. Roky jsme dávali Top on spot stronger od Biovety cca 2x ročně, ale právě poslední roky už to vůbec nezabíralo, i když jsme to aplikovali každý měsíc. Pak jsem zkoušela pipetu Advantix v kombinaci přírodními repelenty (nějakou fytopipetu, vylouhovaný hřebíček, levandulový olej) a nějaký sprej z dm, nic už neúčinkovalo, denně byly doma zástupy lezoucích klíšťat, i cca 50, tak jsem vyměkla. Bravecto se ale pořád zdráhám dávat. Tu Simparicu zvládají psi dobře, žádný problémy zatím nebyly. Beru vždycky Trio i proti srdečním červům.
Viděla jsem fajn krimi komedii, jmenuje se to Na nože. Ne že by to byla až taková psina, ale jako detektivka, kterou není třeba brát až tak vážně, to funguje skvěle.
Díky za tip, má to vysoký hodnocení, kouknu na to.
Tak hlavně žádný střední pomeranč neexistuje. Tipuju to na středního německého špice ( teda je tomu hodně podobný). Napíšete pomeranč a myslíte jek Vám lidí utrhaji ruce …
No právě. Kamarádka má japonský špice a vypadají úplně stejně. 😀 Ale možná je to jen hezká křižovatka.