Tak to jsem moc ráda, že jsi zase tady, a hlavně, že je všechno v pořádku. 🌼
Tak to jsem moc ráda, že jsi zase tady, a hlavně, že je všechno v pořádku. 🌼
Buggyra:And now something completely different: kdo si ještě myslí, že se blíží VEELKÁ krize? Jak vnímáte náladu ve společnosti? Čují lidé okolo vás nějaký společenskohospodářský průšvih a nebo doufají spíš ve status quo (zlepšení nezmiňuji, to snad není na pořadu dne vůbec)?
Náladu ve společnosti vnímám jen okrajově, lidi kolem mě většinou nic moc nečují. Ale včera mně psal fin. poradce, že se očekává zvýšení úrokových sazeb u úvěrů a hypoték.
Buggyra:Ale tak to je dobrý zákon, to mě překvapuje 🙂 Tak to je fajn. Pak na něj páky nějaké jsou, ale kdo si vezme psy a kdo bude platit to ustájení…
Nejspíš by si je útulky rozebraly, ale s takovými psy je problém. Musí být drženi zvlášť, nemůže je venčit každej a nikdo je nechce. Zaplatí to obec, takže vlastně my všichni.
Buggyra:Já ve svém okolí měla několik lidí se závažnými následky po Covidu a dokonce i úmrtím při Covidu, ale kupodivu ani jediného člověka s nežádoucími účinky po vakcinaci.
Kdo měl v okolí více nežádoucích účinků po vakcinaci než nežádoucích účinků po covidu? Je někdo takový?
Já svoje zdravotní problémy nespojuju s očkováním, domnívám se, že je to prostě věkem. Ale kvůli průběhu kovidu u mě, poprvé před očkováním (lehký průběh) a podruhé po očkování (těžký průběh), bych se už očkovat nenechala. Mimochodem proti klíšťovce očkovaná jsem, letos půjdu na přeočkování.
assil:Nekončí, jen se stěhuje. A to má zakaz chovu psů. A doporučuju přečíst ten odstavec o tom jak mu vrátili zabavené psy a zdůvodnění. Naše republika v praxi na blití.
Jo, četla jsem, zima prý pominula.
Hrozím se toho, že to stejně dopadne s Odrovákama, kteří si teď v dočaskách hoví na gauči, jsou dostatečně vykrmení a bez kožních nemocí. Zkusím sem zkopírovat fotky.
Tak jen část, musela bych to vkládat postupně.
Tak ta pitbulí farma v Brně prej skončí, to jsem teda zvědavá, jak moc rychle to bude.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-pitbuli-farma-u-bytovek-skonci-sousede-roky-upozornovali-na-problemy-302564#
Já jsem měla protilátky na kovid ještě po roce, co jsem ho prodělala. Ale co tehdy měly ty sestry při odběru keců. 🙄 A kdybych si nezavolala, tak se ty výsledky ani nedozvím, i když jsem jim přímo na jejich žádost psala na odběrový formulář všechny možný kontakty.
Mně třeba Paralen nedělá dobře na žaludek, tak ho prostě neberu. To si musí každej rozhodnout podle sebe. A to očkování proti chřipce nebo kovidu bych zařadila do stejné kategorie. Do povinných očkování nepatří, tak je to na každém jednotlivci.
No, byrokracie, ta stále bují a bují, ačkoliv každá strana nebo koalice ještě před volbami slibuje její snižování.
rapotačka:
Jako nemám úplně vyhrazený názor na to, jestli by zdravotníci měli být očkovaní proti chřipce a kovidu nebo ne, ale jednou je to nepovinný očkování, tak ať se každej rozhodne za sebe. Od pana Cikrta zase lítají slova jako antivaxeři, odmítači, vliv Ruska atd. , ale že by se někdo rozhodl na základě svých zkušeností, ho asi nezajímá. Když si vzpomenu na ten kovidovej teror, tak to zpátky teda rozhodně nechci.
Mně teda překvapuje, že podnájemnice si takto diktuje podmínky.
Buggyra:Nemám apku, takže bankéře neověřím 🙂
Já se u ČS bez apky ani nepřihlásím do internetového bankovnictví. Je to jediná apka, kterou mám.
Ta třetí fotka od konce se AI moc povedla. 👍
Buggyra:Možná proto mi nevolají 🤣
Právě, mně taky ne. 😄
Zrzavci:No a ten teroš tohle přesně dokáže. Zas by jí čistil koňopozemky od myší 😀
Jo tak myši zabijí i moji retrívři, je to pro ně ohromná zábava, nejdřív si s myškou pohrají a pak cvaknou zuby. 😄
Buggyra zmiňovala, že nechce psa, který aktivně loví. Tedy takového psa, který kořist vystopuje a sám zabije. (?) Aspoň já to tak chápu.
Doron:Teď volali mojí kamarádce.
Volala policie, že byl účet napaden a vyzvídali kolik má peněz a na jakých účtech. Měli podezření, že krádež připravuje zaměstnanec banky.
Nadporučík Navrátil ji upozornil, že o věci nesmí s nikým mluvit . Pak volali z banky, že jí úspory raději bezplatně pojistí, potřebují jen její podpis a pro forma ověřit nějaké údaje. Pak volal nadřízený nadporučíka Navrátila, že se záležitost komplikuje, pravděpodobně se jedná o organizovaný zločin, možná bude nutná konspirační schůzka, ještě se ozve, banku ať nekontaktuje.
Prý byli moc milí, starostliví a empatičtí, kámoška říkala, že kdybych jí o tom před nějakým časem neřekla, možná by podlehla.
Policii to nezajímalo, prý obvyklý podvod.
Pořád mě v souvislosti s těmito podvody napadá, že ti podvodníci musejí nějak vědět, že ten člověk, kterýho chtějí obrat, na účtu aspoň něco má. Rozhodně si nemyslím, že tyto informace mají z banky, ale jak se k nim probůh dostanou?
Mně ještě žádní podvodníci, kteří by po mě chtěli vybrat moje peníze nebo vzít si půjčku, nikdy nevolali. Různý průzkumy trhu ano, naposled včera, ale to jsem jim řekla, že na takové blbosti nemám čas a zavěsila. A to přes e-shopy nakupuju si myslím docela hodně. Ovšem nějakou petici jsem podepsala asi hódně dávno, ani si nevzpomínám.
impact:Pošli screen ikony, na které si prohlížeč otvíráš - kde klikneš, aby šla na internet. Máš stejnou?
Mám Microsoft Edge a nedělá mně to nic takovýho, jak tady všichni popisujete.
assil:Jo mě taky rovnou telefon napíše, že je to obtěžující hovor a jestli chci přijmout a nebo blokovat.
Neznámý čísla beru protože volají dopravci a občas i z eshopů kvůli objednávce třeba
Jj, kvůli tomuto si ten telefon fakt nemůžu vynachválit, a to jsem ho tak nechtěla. 😀
Bože, miniaturní labrador a prý dlouholetý registrovaný chov, 8 tisíc, to mně zavání podvodem https://www.chovzvirat.cz/inzerat/220728-stenata-labradorskeho-retrivra/