Anonymní:Normální je to co bylo vždycky. Jenom někteří si nechávají vnutit různé konstrukty nemocných.
Dost často mně přijde, že jsou to jen recese, jak už zmiňovala drvodělka.
Anonymní:Normální je to co bylo vždycky. Jenom někteří si nechávají vnutit různé konstrukty nemocných.
Dost často mně přijde, že jsou to jen recese, jak už zmiňovala drvodělka.
Buggyra:Tak budu za blbce. A?
Co má co výkladní skříň chodit co s dítětem do školy. Na schodech se akorát roztříská a kdo to má pak uklízet.
😂
Chápu, že to dnes učitelé musejí mít hodně těžké občas, ale otázka je, co je dnes normální, že jo.
Nepochopil. Bavili jsme se primárně o ZÁKONECH. Ty moje příklady nespadají pod kolektivitu, zjistěte si to. Ano, právo má každý, protože základem společnosti je pořád jednotlivec. Vy popisujete dopodrobna ty kolektivistické aspekty, které jsem zmiňovala já obecně…..sociální stát a solidarita, vlastnická práva a omezení, kolektivní odpovědnost a práva, veřejnoprávní regulace, daně a veřejné rozpočty atd.
A trefila, protože jinak byste snesl opačný názor a nevysmíval se.
Lenocka:Chlubit se prý moc nemá. Ale já musím. Je to doma!! V necelých 3 letech ČESKÝ ŠAMPION PRÁCE! ❤️
Obvykle nebývám, ale jsem dojatá, i slzička ukápla 🥲
Moc gratuluju. 👍💐🤩
Už je to nahlášené, já jsem to tedy nestihla. 🙂
Nějak nechápu, proč je tady okopírován text z inzerátu na prodej labradorských retrívrů
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/221187-prodavame-stenata-pomeranskeho/
No, ale vy taky naprosto nechápete, co se vám snažím sdělit.
Netušila jsem tedy, že vám to musím psát, to ví přece každý, ale mohl jste se tedy zeptat přímo a ne se mi vysmívat.
Napíšu to stručně, ale můžu to třeba dovysvětlit…..individualistické aspekty zákonů se týkají ochrany jednotlivce, jeho nezávislosti a soběstačnosti, ochrany jeho základních lidských práv a svobod, ochrany majetku a jeho osobní identity, svobody jednání. Jedinec je naopak zodpovědný za své činy a nese osobní odpovědnost a následky za porušení práva. Jednotlivec má tedy volnost jednat, pokud neporušuje zákon.
Takže například můžu vlastnit a použít zbraň na obranu svoji a svých blízkých, nemůže mě někdo proti mojí vůli držet ve zdravotnickém zařízení, nemůže mě nikdo omezovat na osobní svobodě (kromě PČR), nemůže mně nikdo nutit podepsat to, co nechci. A pokud už tady byl zmíněn gender, tak ano, můžu se cítit čímkoliv, pokud tím nikomu nezpůsobím újmu. Můžu svobodně podnikat, svobodně cestovat (když na to mám), mám také zaručen volný pohyb krajinou, pokud neporuším zákon. A můžu si taky říkat, co chci, pokud tím nepoškodím někoho jiného. Našlo by se toho určitě víc.
Kolektivistické aspekty teda už nezmiňuju, protože je znáte.
Jinak tedy vidím, že do té ješitnosti jsem se trefila. 🙂
A četl jste to pořádně? Vždyť vy ty moje příspěvky rozebíráte tak, že tam uvádíte to, co v nich vůbec není. A snažíte se mně vnutit kolektivismus a když s vámi nesouhlasím, tak mě označujete jako naivní. 😀 Nemám z vás pocit, že jste přístupný odlišným názorům, opravdu ne. Navíc vůbec nechápu, proč do toho ještě pletete výkladní skříň, já jsem přece o nějakých genderech vůbec nic nepsala. A ty demonstrace, nejdříve napíšete, že je do toho nebudete tahat a pak je rozebíráte, proč a kdo. A dle palců předpokládám, že jsou tady lidi, kteří mně rozuměli.
Shrňme si to tedy takto: Zákony nejsou čistě jedním či druhým. Jsou nástrojem, který balancuje mezi ochranou práv jednotlivce (individualismus) a potřebami celku (kolektivismus). To snad už chápete.
trojAAAcko:Domnívat se opět jedna věc a druhá je realita…
Píšete, že chápete, ale podle dalších vět je vidět, že to vůbec tak není. 😀
Njn, dokud budete mít problém s názorovou pluralitou a ješitností, tak už nemá cenu se o tom bavit, to je jasné.
kometa:že jsem se potkanů zbavila napořád,
To si myslím, že je sci-fi. S potkany je to nekonečný příběh.
Jasně, budou se zdržovat tam, kde mají co žrát a to u těch slepic mají pořád jak na talíři. Ke mně asi chodili jen spát nebo co, měla jsem tam balíky s polystyrenem a tam si udělali hnízdo.
Domnívám se, že jsem formulovala dostatečně, jednoduše a věcně. Kromě toho na vypisování dlouhých příspěvků mě příliš neužije. Chce to prostě jen míň domněnek a různých dedukcí.
Já váš příspěvek chápu, jak to myslíte, ale v tomto nemáte pravdu. Není to o tom, jestli zákony dodržovat nebo nedodržovat, o tom individualismus ve své podstatě vůbec není, zkuste si o tom nejdřív něco zjistit. A ne, za současnou vládu se opravdu necítím zodpovědná a nikdy nebudu. A to na ni vlastně ani nikde nenadávám, ani v hospodě, ani na nádraží, ačkoliv bych vlastně mohla. 🙂 Prostě a jednoduše váš pohled nesdílím a naivní opravdu nejsem ani trochu, to mi věřte. 😉
Potkan to není určitě. Měla jsem potkaní hnízdo v dřevníku, vloni tedy zlikvidováno, a ten trus vypadal jak větší myší, už to tu psala tuším kometa.
Jinak teda jak jsem si myslela, že jsem se potkanů zbavila napořád, tak to nebude tak jednoduchý, u souseda to normálně běhá mezi slepicemi, viděla jsem z okna. Takže do dřevníku už dřevo dávat nebudu a asi ho taky můžu zbourat, stejně jak skleník a psí boudu.
Tak to jsme si asi nerozuměli. Můj příspěvek je odpověď a vysvětlení vám, jak chápu já individualismus. Nejde o stížnost, že by mě někdo označoval sobcem. Nejsem si teď tedy jistá, jestli tady má vůbec smysl otevírat nějaké filozofické otázky, když se nechápeme. Zákony lze brát z obou hledisek, z kolektivního, ale i individualistického.
S těmi demonstracemi jste mě taky nepochopil. Právo demonstrovat je dáno ústavou. Ne že si jen dupnu, že na to mám právo. 🙂 Ano, demonstrovat si může každý, za co chce, když tu demonstraci bude mít povolenou, třeba za větší vejce nebo menší banány. 😉
Já zákony neberu jako produkt kolektivismu, jsou tu i od toho, aby chránily jednotlivce. I demokratická společnost potřebuje mantinely, jinak by to byla anarchie. A jsem individualista, ne sobec. 🙂
Co se týká demonstrací, tak toto právo máme, takže když někdo, kdokoliv chce, nechť demonstruje. Já nemám davy ráda. 🙂
trojAAAcko:takže za ni nejsem ani zodpovědná.
To vyznělo dosti alibisticky - nemyslím zle.
Pokud bychom stav státu a státní politiky měli vinit občany za jejich rozhodnutí tímto způsobem tak potom já nejsem zodpovědný za 4 roky minulé vlády, protože jsem je nevolil - proč bych pak měl platit z daní nebo na přímo jejich aktivity např. podpora Ukrajiny, dotování GD aktivit, nesmyslné neziskovky apod…? Jen ať mi teda ty peníze ta nyní opoziční vláda vrátí tím pádem. 🙂Jenže vládnoucí strana/y dělají politiku za všechny díky rozhodnutí “většiny” a docházíme k tomu, že pokud budeme hledat zodpovědnost u občanů tak je to kolektivní - můžou za to všichni ať se to líbí nebo ne. Taková je prostě demokracie.
(berte nadneseně) Jak řekl p. Kodet ve filmu Pelíšky - "To je typický …"
No, jenže já jsem člověk, který kolektivní vinu neuznává. Mám to holt nastavený jinak, jsem individualista. A nemyslím si, že by se individualista v kapitalismu nemohl nějak realizovat, na rozdíl od bývalýho režimu. Já jsem ty kolektivní akce tak nesnášela.
Daně platit musím, s tím nic nenadělám, kromě toho taky uznávám, že je například potřeba nejen po zimě opravit silnice, že je třeba hradit zdravotnictví, školství a taky státní úředníky. Ti lidi, kteří chodí demonstrovat, asi taky spokojení s vládou nejsou, ne?
Pokud někdo napíše doslova “jací jste” , tak je přece jednoznačné, ke komu to směřuje. A pokud tedy nemyslel nás, ale příp. vládu, měl to přímo napsat. Já jsem současnou sebranku nahoře nevolila, takže za ni nejsem ani zodpovědná.
N:Copak já bych dal cokoli,ale ten bůh je nějak jiného názoru.😀 Jen jsem se ohradil proti lžím že se nic neděje. Ono se sakra děje a ještě bude. O zdraví půjde už jen když by byla nedostupná paliva a to reálné je celkem dost. Hele štěstí přeje připraveným a jak se kdo připraví či zařídí je jen jeho věc, ale nikdo mi nebude bránit abych řekl svůj názor založený na určitých informacích. Jsou i jiní lidé, kterým to může pomoci. Víte že dost lidí už ČR a východ opustilo? Nepsali na Novinkách? 😀 Možná zbytečná panika? Možná…
Svůj názor si klidně říkejte, to vám nikdo nezakazuje. Ale nenadávejte nám tady do idiotů, když sám máte máslo na hlavě.
Jo, patří to do politiky.
drvodelkafialova:Legrační.
Nicméně názory zdejšího hejna znáte.
Svěřte se. Koho tedy volíte VY?
Myslím, že to nemá smysl. Ať budete volit kohokoliv, bude to podle nich ultralevice. 😂 Fakt se vsadím, že to nenapíše, protože by nakonec vyšlo najevo, že jsme volili úplně stejně. 🤣
N už nekomentuju, zbytečný, z WOT už mu dočista hrabe.