Teď zrovna sháním nové misky. Ty staré nerezové začaly rezivět. 😄
Doporučíte, prosím, někdo nějaké takové, které by při jídle vydržely na místě, necestovaly (ale ne prosím s tou gumou, ta stejně hned spadne), ale zase když mi spadnou na zem (jsem občas levá a mám dny, kdy mně všechno padá 😂), se nerozbijí?
Kamarádka chodí na cvičák se psem, který se u ostatních psů není schopen soustředit, přetáčí se, nevnímá… a výcvikářka jim řekla, že s nimi prostě s ostatními psy cvičit nemůže a že si má s tím psem jít sednout na kraj. Ne jít cvičit do vzdálenosti, kterou ten pes zvládne. Ne jít chvíli stranou, aby se jim pak mohla věnovat v klidu individuálně. Ne, máte zaplacenou hodinu, tak si to tady můžete odsedět, těšilomě. Meh…
Snad tady za ty roky mám už cos načteno, tak třeba bych vyloženě trubce odhalila po pár lekcích, ještě než by mi do hlavy natlačil nějaké nesmysly - a hlavně mám vás, no ne? Můžu všechno konzultovat (teda jestli si budu moct pořídit toho psa vůbec).
Na podobný cvičák jsem nějak před kovidem taky chodila a přestala jsem. Drago, když jsme si ho v cca roce a půl přivezli, se na mě hrozně moc fixoval, navíc nebyl absolutně zvyklý na psy a lidi, že na všechny bručel. Nebylo to vyloženě vrčení, prostě takové bručení, na první výstavě jsme kvůli tomu dostali VD. No, a na tom cvičáku mně ty výcvikářky taky řekly, že mám s ním jít mimo ostatní psy si něco dělat individuálně. Naštěstí, když se cvičilo, tak nic neřešil a makal, to vždycky miloval. Pořád to ale neřešilo ty výstavy, zkušenosti jsem tehdy neměla, to mně jen říkaly, že pes to dělat nesmí a že mě s takovou rozhodčí vyhodí. Takže jsme tam skončili, začali jsme jezdit na jiný cvičák, psa brát hodně do města, do restaurací, na náměstí, pes si rychle zvykl a na další výstavě už měl CAC.
Buggyro, vaše ironie přesně vystihuje dnešní dobu. Bez “odborníků” si dnes mnozí svůj život nedokážou představit. Na vše potřebují radu a je jim jedno, že ten jejich odborník si své rady často cucá z prstu. Vytrácí se zdravý rozum a myšlení, přemýšlení, lidi jsou líní si sami vyhledat informace. Vy se smějete tomu, jak jsme se my, starší generace, museli učit za pochodu. Ale právě to nám nejvíc dalo. Díky tomu, tedy nabytým zkušenostem, nevěřím každému “odborníkovi” a jsem hodně kritická. Spoléhám hlavně sama na sebe.
Já si myslím, že začátečník občas odborníka potřebuje, jenže dnes je taková blbá doba, že odlišit odborníka a “odborníka” je občas dost těžký. My starší třeba nějakou tu intuici máme, ale mladší nezkušení moc ne. Různých “výcvikářů” se teď v poslední době vyrojilo mraky, nejsou nijak levní a nezkušeným lidem stačí, když jim pár dní po takovém “výcviku” pes na vodítku netahá. A když zase začne, tak jdou na další lekci. Takže vlastně máte pravdu, je to tak.
Mám lano 6mm a na pohodu. Když nechci tahat batoh, tak to v pohodě strčím do zadní kapsy od bundy… ty mám teda od 4dox. S první stopovačkou jsem přestřelila..10mm šňůra a je to těžký jak prase. Tak jsem musela objednat jinou…. Tu 6mm… ideál a i na rakovou medvědici jako je Gina to stačí… hele až přijde večer z práce a když nezapomenu, tak ti jí zvážím.
Jj, já právě měla to 1 cm široký přepínací a těžký jako kráva, šlo dál.
Tak mi to prodloužili o další sérii procedur..7 dní.. jelikož mi do toho vlezly velikonoce,je to do příštího pátku a jdu domu..4 dny bez ničeho..loni jsem vychytala taky velikonoce,1.a 8.kveten taky ve špitále,kdy se nic neděje…ještě že má být pěkně,tak pujdem ven s kolegyní z přízemí,co chodíme každý den,asi jsem psala,taky je tu do příštího pátku..vemu tablet, začíná svítit slunickotak budou lepší fotky..na pul 10 mám vanu.a bublinkovou!! Jsem nesměla a asi už muzu..odpol.lampu a cvičení.Co se týče cholesterolu,ubrali mi tu že 44 na 20tku,ale nevím, kolík mám.. V pondělí bylo vážení,tak mám 90🙏heč..chci taky zatočit s cukrem.skace mi to….nevím kolík mám momentálně….ale i tady mi dávají jídla,co bych si doma nedala..ale je to vyvážené a vhodné pro mou dietu🤭 hezký den všem..tady už svítí sluníčko..pa
Těhle pár krásných kulíšků bez PP přeci svět nezmění. Ivus přeci určitě nemnoží, možná jsou to úplně první štěníci a kdyby to takhle dělali i ti druzí, tak je psí svět ještě celkem v pořádku. Určitě Ivus vybere ty nejlepší páníky…
Nepřidělávejte si zbytečně vrásky Sarah, mám Vás ráda, ráda Vás čtu….mne to teda neuráží a nerazím se ani, budete-li mi oponovat…znáte mne.
Njn, tady se neshodneme a první to asi nebudou, když i pes je nabízen ke krytí. Říká si to takhle asi každej, kdo doma ty bezpapíráky na gauči množí a bohužel z tohoto domácího množení jich v útulcích končí nejvíc, protože ten, kdo je namnožil, si je zpátky nikdy nevezme, většinou už se o jejich další život vůbec nestará.
Takže kopíruju (včetně nadávek, nedivím se jí), protože je to dlouhý a kdybych dala printscreen, tak by to nešlo přečíst. Má to na své stránce paní, která měla u sebe i Odrováky.
“Volala mě ženská, že ke mě chce umístit psa. Původně sem myslela, že na hlídání, ale to ne. Do útulku. Tak říkám a co je to za psa? To jste našla? Ne to je náš pes. Je to čuvač, je mu pět let. Aha a proč chcete dávat vlastního psa do útulku? No to víte, to je tak. My máme strašně malej dvůr a von tam furt vyštěkává a sousedovi to vadí. (Pastevec se překvapivě nudí, na pidi dvorku, kdo by to byl čekal?!) Otvírá se mě kudla v kapse.. Aha, a co zkusit něco aby nevyštěkával? No víte, my už sme ho dali jedné paní, ale ta nám ho chce vrátit protože nepobral jejího manžela. (Nvm co znamená nepobral, ale předpokládám, že ho něm vyjel) 🤷♀️ No tak tahle to nefunguje, kontaktujte chovatele, dejte si inzerát. Je bez PP, inzeráty máme a nikdo ho nechce (překvapivě). Tak to bohužel nevím, ale já nejsu odkládací prostor, já beru bezprizorní zvířata, která nikoho nemají. No ale on se nudí, my mame ten dvůr fakt malej! To máte blbý, to se mu budete muset věnovat a, aby se nenudil 🤷♀️ A dneska sem se dozvěděla, že mi má volat pán, kterej se potřebuje zbavit dvou ročních fen NO, samo bez PP, ale za to prej dobře stavěných 🤦♀️, protože je čerstvě v důchodu a chce cestovat a ne se věnovat psům. A ony mu ničí zahradu. Kurva do píči. Už se vy ichtylové konečně proberte a vyndejte si hlavy z prdelí a nepořizujte si nic, na co nebudete mít minimálně dalších deset let čas!!!!!! Když chcu pastevce, tak ho nezavřu na dvorek 5x5 metrů do prdele. A když si vezmu NO, tak s nim něco dělám. Nečekám, že se vychovají sami a když ne, tak je odložím bo mě vlastně obtěžuje se vo ně starat. Fakt čuráci všeci. Kurva. Zdar!”
Že to prostě lajkovat nebudu, protože to nepodporuju. Sice jsem si říkala, že už na to kašlu, ale včera jsem se zase na FB tak vztekla, čeho všeho jsou lidi schopní, schválně vám to zkopíruju, jestli to ještě najdu.
Ale tak z čistého entuziasmu to chovatelé psů s PP taky nedělají. Všichni nechovají jen z ušlechtilých pohnutek, jako je rozvoj plemene.
Tak aby na tom člověk vydělal tak, že si koupí barák, nové auto a několikrát ročně dovolenou v zahraničí, tak musí mít štěňata několikrát ročně a tedy několik chovných fen. A ještě k tomu nejlíp e-shop, kde lidem vnutí výbavičku pro štěně. Taky znám některé, kteří to tak dělají.
Protože odchov štěňat i koťat a další havěti něco stojí. Když to chce člověk dělat dobře, má chov s PP a vše něco stojí, pořízení štěněte s PP, výstavy, očkování, kvalitní granule, uchovnění, povinná vyšetření, nepovinná vyšetření, krycí list, krytí, odchování štěňat-očkování, kvalitní granule, vyšetření, vystavení PP štěňatům a všichni za to chtějí peníze. Tak je snad logické, že chovatel neprodá štěně za pár korun každému, kdo má do zadku díru.
Jenže někteří lidi mají představu, že si za to chovatelé kupují drahá auta, baráky a jezdí na drahé dovolené. 😂 Prostě závist je nekonečná.
Vím, že tu řada z vás má přehled i o právních úkonech.Tak na vás bych měla dotaz. Řešíme stále ještě dědictví po mamce. Notářka, co řešila dědictví po tátovi po nás nic nechtěla. Cenu nemovitosti a pozemků určila z cen obvyklých pro naši oblast a na zaplacení notářských poplatků poslala fakturu. Mámu má na starosti jiná a tam už jsme museli dodat odhad tržní ceny a teď nám poslala předvolání a tam je napsáno, že si máme vzít sebou hotovost na uhrazení notářských poplatků a částku. Nevíte někdo, jestli je naší povinností to platit hotově přímo u ní. Není to zrovna malá částka. Pokud někdo ví, děkuji za info.
Platila jsem to převodem, tolik peněz s sebou zásadně nenosím, bylo to tuším 24 tisíc.
To pojištění není špatný nápad, ale u staršího útulkáče mi asi nepojistí. Vím, že u starších koní je to problém.
Seniora už asi ne. Já jsem pojišťovala všechny psy asi před 2,5 lety, to měla nejstarší Julinka 6,5 roku, mám spoluúčast 500 korun a měsíčně platím cca 530 korun.
No, já teda řeším pořizovací cenu psa. Stejně, jako řeším pořizovací cenu auta, pračky, mobilu, atd. Nevydělávám miliony, aby pro mě byly např. 25000,- Kč drobné, nad kterými se nemusím vůbec zamýšlet. Pro mě je rozdíl 25000 a 35000. Ale souhlasím, že pořizovací cena není rozhodně ten největší náklad na psa
A když jsme u těch nákladů na psa, největší položky u nás tvoří krmení, pamlsky a veterina (očkování, odčervení ). Vybavení, jako obojek, vodítko, se koupí jednou za čas, kór v dospělosti, když už pes neroste. Nemusíme mít fůru obojků, vodítek a postrojů, a už vůbec ne značkové. Pelechy jsme koupili až teď chodce, dva, jeden menší, když byla štěně a druhý už pro dospělou. Předchozí psi si vystačili se starými štepdekami. Hračky kupujeme sporadicky.
Tak já samozřejmě chápu, že někdo cenu řeší. Já bych taky nedala 50 tis. za goldena, když vím, že se dá sehnat za 35 a třeba i lepší spojení. Ale mně se zdálo, že paní, která se dotazovala, se pozastavovala nad tím, že se vůbec něco musí platit. Jedna moje bývalá kolegyně, která se angažuje v hnutí Extencion Rebellion, taky tvrdí, že všechna zvířata by měla být zadarmo. To ale jaksi v tržní ekonomice nejde. A komunismus z podstaty věci nikde nikdy na světě nebude.
Když bude pes z útulku dražší, tak zkusím nějaké ty skupiny “v nouzi” nebo bazoš a uvidí se.
Kdo ví, co za pár let bude… budu ráda, že si na koni dojedu nakoupit, protože nafta bude rezervovaná jen pro sanitky. A budu mít klid. (zase se štěňata po vsi budou asi rozdávat zadarmo, to se psů bude zbavovat každý…)
My měli kdysi fenku z útulku úplně zadarmo. Byla tam tři dny a paní nic nechtěla. Přivezli jsme něco pro ostatní pejsky, ale už je to cca 15 let, tak už si nepamatuju přesně, co za krmivo to bylo.
To mi nějak nesedí, několik měsíčních “platů”. Však teda fena vyprdne třeba pět štěňat (třeba osm, třeba tři), a: potřebuju pelech, potřebuju zvýšit péči o psy, protože to smrdí (kdyby nic jiného), potřebuju ty štěňata něčím začít krmit, teda koupím granule navíc, ještě štěněcí, takže to stojí dvakrát víc než dospělácký. Dám jeden měsíční “plat” jen za to, že štěňata existují, taky nesmíme zapomenout na odčervení a očkování, dneska i čipování, protože nejsem množka, jen chovatel bezpapošů a mám přece všechno v pořádku (a on mi je vet asi bez čipování stejně nenaočkuje). A pak strávím čas inzercí, jednáním s odběrateli, cestami na benzínky, kde předávám štěně. Jedno štěně prodám za patnáct, tak dvě štěňata padnou jen abych byla na nule. Z těch tří zbylých si jedno nechám já, jedno majitel tatínka, no a čumim, nic tak fantastického jsem teda nevydělala, a to mám chválabohu porod bez komplikací a stálo mě to jen čas…
Já si myslím, že množitelé bezpapíráků se s tím často tak nese.ou, to jsou výjimky.
Já třeba do pořízení psa nehodlám investovat než nějakou dvojku na dojetí do útulku a adopční poplatek. Je teda fakt, že psa nehodlám nějak rozmazlovat ani potom, ale s nějakou tou tisícovkou měsíčně jsem smířená. Jen prostě do pořizovačky (když je mi do značné míry jedno, co to bude za psa) nehodlám strkat peníze 😀
Já mám pocit, že už ani pes z útulku nepřijde na dvojku, že se ty poplatky zvýšily. 🤔
Ale ohledně dotazu…pokud mně bude ošetřovat veterinář štěňata zadarmo, živit je budu taky zadarmo, tak je potom klidně budu prodávat jen za cenu svojí práce. Jenže máme tržní ekonomiku, tak se holt musí platit za všechno, tak jednoduchý to je.