Aktuálně: 2 296 inzerátů289 445 diskuzních příspěvků20 879 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 15:54:35 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 02.04.2026, 15:08:24

Taky mám ze včerejška příhodu, která pobaví. Přijela jsem z práce a vjezd do domu mně blokovala černá oktavia, vystoupila paní a spustila: My jedem za váma, známe vás z procházek, neměla byste štěňátko, ale bez papírů, my na výstavy nechceme a všechny štěňata z vrhu přece PP nedostanou. 🙄

Nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo co, ale paní jsem rychle vyprovodila, i když byla docela neodbytná.

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 13:26:38 xxx.xxx.162.253
Ivus:

Když se tak pěkně ptáte, proč jsou bez PP, tak protože jsem chtěla krýt naším psem, který je bez PP. A ano, znám oba jeho bez PP rodiče. Jak jsem psala výše, pro mě je PP jen papír, nemyslím, že by můj bez PP pes byl horší než jiní foxterieri jen proto, že ten papír nemá. 

Ale samozřejmě je to každého věc, jaké štěně si pořídí. 

Jinak když už jsme u toho, tak chovám hybridky slepice a taky si je křížím s oravkami, kralika s PP jsem měla jednoho a krizila ho ze samicemi bez PP, dokonce s potomky PP králíků, kteří nebyli uchovneni z důvodu špatne rozmistenych skvrn, mám kříženec kozy a i husy mám křížence landeskych, německých a brojlerovych. 

Tak já nerozumím slepicím, králíkům ani husám, takže vyjadřovat se k tomu nebudu a ani nemůžu. Ale chápu to tedy tak, že je to silná osobní vazba k vlastnímu psovi, přes kterou nejede vlak? A rodiče svýho psa do třetího kolena znáte včetně těch zdravotních výsledků? 

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 12:33:56 xxx.xxx.162.253
Kilian:

..nad tím marně dumám, jaký je povahový, exteriérový nebo zdravotní problém, když neuchovněnou  fenu s PP  nakryju s neuchovněným  PP psem. .

Většinou za tím, co tak vím, stojí lenost něco cokoliv vyřizovat a neochota podřizovat se autoritám. To, že nepotřebuju cár papíru, je kec, jinak bych si přece nepořizovala zvíře s PP.

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 08:33:29 xxx.xxx.11.197
Lenocka:

Obavám se, že tahle bude podstatně lehčí, protože prostě nemá ty silné dvojité stěny. Ale normálnímu nedemolujícímu psovi stačit bude 🙂

Já je právě potřebuju co nejdřív, tak uvidíme.

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 07:20:58 xxx.xxx.11.197
Lenocka:

Pamatuju a stydím se přiznat, že jsou z čínského Temu. Nikde jinde jsem je neviděla. A jsou fakt skvělé, zatím je mám 2 roky denního užívání a jsou jak nové.

Našla jsem podobné na českém e-shopu, potřebuju tři barvy, tak podpořím českého obchodníka. 👍😊

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 06:12:44 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Nestíhám všechno pročíst teď do podrobna… takže stojím si za tím, že ti malí foxíci jsou kulíšci… no skorem jako každé štěňátko, ať už je nějakej von a nebo voříšek.

Při mé děravé paměti jsem teda pozapomněla, že bez PP s tady teda musím říct, že s tím nesouhlasím. 

Pokud je foxlíků málo a chci zvýšit počty tím, že odchovám štěnďata, tak proč se do toho nepustit zodpovědně… uchovnit, vybrat krycího psa a odchovat s PP, aby se mohlo třeba na tom mém odchovu chovat dál…

Prostě si myslím, že když má někdo psa bez PP, tak by ho neměl množit a když má psa s PP, tak ať ho uchovní…

Ano, jsou kulíšci, protože všechna štěňátka jsou roztomilá. Ale i ta jednou vyrostou. Je to naprostá degradace plemene, pokud jsou z tak staré chovky s tradicí, jak píše Ph…..když to vidím na tom Bazoši za těch 8 tisíc. ☹️

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 21:42:52 xxx.xxx.162.253
Ph:

Pokud si všechna štěňátka ze všech krytí necháte doma, tak to lepší místo na světě bude určitě jen vaše věc.

uz jsou na ne inzeraty ….

To jsem tak nějak čekala.

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 20:35:24 xxx.xxx.162.253
Lenocka:

Ty z odkazu mám na cesty. Guma drží už roky, ale těžké moc nejsou a cestovat s nimi po podlaze jde relativně snadno (ale aspoň tiše).

Já mám pro všechny tyhle, je to hodně podobné, ale jsou fakt těžké (mám zvážit?) a vyhovuje mi víc barev..

Obrázek

Ne, vážit nemusíte, jen aby prostě neběhaly po celém bytě. 😄 A nepamatujete si, kde jste je koupila, prosím?

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 19:45:44 xxx.xxx.162.253

Hádat se tady taky nehodlám, navíc opět jen kvůli blbýmu lajku/nelajku. Pokud si všechna štěňátka ze všech krytí necháte doma, tak to lepší místo na světě bude určitě jen vaše věc.

Vždycky jsem si myslela, že tady chov bezpapíráků nepodporujeme, ať už se jedná o nově příchozího nebo stálého přispěvatele. Pro mě PP cár papíru rozhodně není. Nemám ho sice zarámovaný na stěně, ale jsem pyšná na to, z jaké linie můj chov pochází.

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 16:06:34 xxx.xxx.162.253
Elisak:

Basenji… A drtivá většina fen hárá jen 1x do roka, na podzim. Takže štěňata budou fakt až zase za rok.

Jejda, tak to jsem si vás spletla. Mně hárá fena taky jenom jednou za rok a její dcery taky, většinou jaro - léto.

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 14:39:47 xxx.xxx.11.197
Elisak:

Tak jsem schválně koukla, u nás letos 15 vrhů a všechna štěňata už jsou u nových majitelů. Takže další štěňata až zase za rok…

Mamka asi příští rok štěňata udělá, když najde vhodného psa, jednu fenku by si chtěla nechat…

To moc není, co máte za plemeno? Já už si to asi moc nevybavuju, bedličky?

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 14:38:42 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

bohužel na úkor lidí i zvířat.

jo přesně tak. 

Já bych dneska nemohla chovat. Nic, vůbec nic, protože bych se prostě bála, do jakých rukou mnou vypiplaný mládě půjde.

Je to čím dál těžší, vidím to u kamarádů dlouholetých chovatelů, kteří to fakt dělají srdcem, že se snaží být vstřícní, ale skoro vždycky se jim v poslední době buď jedno štěně z vrhu vrátí, nebo s ním jsou nějaké problémy v tom smyslu, že majitelé nezvládají výchovu. Já jsem si to zkusila dvakrát a fakt nevím, jestli budu pokračovat. Jestli si radši nepořídím psa místo fenky a nebudu si jen tak dělat, co nás baví.

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 14:29:58 xxx.xxx.11.197
janaa:

Není to Apríl, Baruška dnes slaví 15. narozeniny. Pořád je stejně veselá,prdlá a praštěná,tak doufám,že nám osud dopřeje ještě spousty času

Obrázek

Moc gratuluju, krásný věk, tak ať jí to ještě dlouho šlape. 😍

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 14:07:07 xxx.xxx.11.197
eva:

Měli jsme psa bez pp, labradora, protože muž by za papíráka nikdy tolik peněz nedal…a jako nezkušení, tehdy před x lety, jsme neřešili, jestli paní množí nebo ne..ono se to všeobecně tehdy moc neřešilo, co si pamatuju…mladší skoro dospělý syn chtěl tehdy mermomocí psa, nakonec zůstal u nás…a prožili jsme s ním moc hezké roky, vzpomínám na něj pořád…dalšího psa už nechci, jednak kvůli mužovi ( není až tak psychicky úplně zdravý ) a potom kvůli sobě…ten odchod už zažít nikdy nechci…a v neposlední řadě jsem starší, mám vnoučata, čili nemám už tolik času jako tenkrát, a tolik síly..

To já taky, první goldenka byla bez PP, protože před cca 25 lety mě ani nenapadlo, že je to nějakej rozdíl, vlastně jsem ani nikoho se psem určitýho plemena ani tehdy neznala, na vesnici měl každej voříška. Až když jsme si následně vzali dvě další xlabradorky od prvních majitelek, tak pak jsem se začali zajímat víc, jezdit na psí srazy a tak. Tehdy se ani tolik nemnožilo, však už tady někdo psal, že se to rozmohlo hlavně s kovidem. Vlastně před 9 lety, kdy jsem sháněla první goldenku s PP, těch chovek tady na severu Moravy ani moc nebylo. Teď bych jich v okruhu do 50 km napočítala nejmíň 10, pokud ne víc. Co tak vím, už bývá i problém s umístěním PP štěňat některých plemen, proto už některý ty velký chovky ani pořádně neprověřují zájemce a prodají prvnímu a za pár let se pes vrací nebo putuje dál. Víte, že některým chovatelům dokonce fungují jejich stránky jako e-shop? Vyberete si rasu, barvu, matku, pohlaví a rezervace je platná, když zaplatíte zálohu. Co na tom, že štěně se ještě nenarodilo, často i fena ještě není nakrytá. 

Já nemám nic proti psům bez PP, ale proč množit dál, když o spoustu chudáků se už nemá kdo postarat, na FB se neustále škemrá o peníze, na Donio a různých platformách taky. Proto to prostě nikdy schvalovat nebudu, nebudu to lajkovat ani srdíčkovat. 

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 11:56:23 xxx.xxx.11.197
Daja:

Já tohle všechno vím, ale jen nepochopím, že jako dám fotku mých štěňátek a okamžitá reakce “ není tam PP” .Proč? No a taková ta polívka okolo toho jde mimo mě. Já měla taky pejsky dva bez PP a říkám, že bych si od kamarádky a nebo známe znova vzala psa bez PP, klidně a určitě na 100% bych nepřišla sem pro radu, to v žádném případě. Dost jste mě tady vyškolily. Dostala jsem pěkné rady ( bez ironie) když jsem měla pejska nemocného a nebo mám nemocného a za to děkuji.

Já jsem taky měla psy bez PP, který nikdo nechtěl, jedna fenka byla z útulku a další dvě z bazoše od lidí, kteří je už nechtěli. Ale o tom to přece není. Je to o cíleným množení. Proto to lajkovat nebudu, nic víc jsem nenapsala.

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 10:48:52 xxx.xxx.11.197
efe:

Tak to neporadím, u nás žerou psi z porculánu 😀

Já musím mít něco, co vezmu do rukou naráz, tři porculánový misky nebo talíře bych opravdu rozflákala. 😄

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 10:47:21 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 01.04.2026, 09:43:52

No,mě kromě toho fascinují ještě jiný věci…ale nemám sílu už to tady psát…

Jo, to já taky. 👍 Je toho fakt hodně.