Aktuálně: 2 296 inzerátů289 445 diskuzních příspěvků20 879 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 07.04.2026, 20:35:58 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

ve Španělsku je to ze zákona už dva roky - pes nesmí močit na žádné stavby - a když, musí majitel ihned vše spláchnout vodou. Mají vysoké pokuty a plní tím solidně městské pokladny. Skoro všichni tam psy venčí s lahví vody v ruce. Hodně jsem to zjišťovala, když jsme loni byli ve Španělsku s Yodou. 

Taky by se mně to tady líbilo. A ještě lepší by bylo, kdyby to po sobě museli umývat i chlapi. 😄

Sarah01
Sarah01 07.04.2026, 15:07:12 xxx.xxx.162.253

Tak pár fotek z dnešní procházky s Cherry, trochu jsme si to protáhly k"naší" zátoce, už jsme tam nebyly několik let. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 07.04.2026, 15:00:30 xxx.xxx.162.253
Ph:

jste prilis slusna. 

Neni na Vas , prokazat, ze jste si ze zedy nehnula jindy, ale na nem -ze se to nemohlo stat pri te sarvatce psu. Min si ho nekam pozvou, bude o tom zaznam. Uz nepujde tvrdit, ze se to nikdy nestalo.

Přesně tak. Pokud muset muset několikrát někam chodit něco vysvětlovat, případně zaplatí i pokutu, přestane ho to bavit a to vodítko nakonec používat bude.

Sarah01
Sarah01 07.04.2026, 12:53:04 xxx.xxx.162.253
Trickyvoo:

Včera jsme udělali výpady hned dva. Rejvíz Mechové jezero a Čertovy kameny. Na Rejvízu bylo celkem dost lidí, Čertovy z jsme navštívili až odpoledne a to už tam lidi moc nebyly. Oboje jsou moc hezká místa. Mně osobně se moc líbí i samotný Rejvíz. 

Dneska jsem venčila jen sebe a je nádherně vidět i Praděd. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Na Rejvízu bývají davy celoročně, ale jednou za rok to taky vydržím. Většinou to bereme přes Horní údolí, tam odsud moc lidí nechodí. Dnes je vidět Praděd i od nás, jen je to z druhé strany. 🙂

Sarah01
Sarah01 07.04.2026, 12:49:19 xxx.xxx.162.253
šavlozubka:

Asi že jsem jeho miláčka označila za agresivního debila. Nebo, že jsem na něj nejdřív zařvala ať si ho odvolá, zatímco jsem se snažila od sebe psy odtrhnout. Co já vím. Byla jsem vytočená do běla. Ještě jsem se skoro modlila, aby si ten zmetek hryznul i do mě, že by z toho pak měl pán problém. Ale když jsem objevila modřinu až dneska, tak těžko dokážu, že to bylo zrovna od jeho psa a nepraštila jsem se třeba o kliku. Navíc kdybych s tím šla k doktorovi, tak se mi snad ještě vysmějou, že hrotím jednu modřinu. 

Myslela jsem spíš ta záda.

Sarah01
Sarah01 07.04.2026, 12:48:33 xxx.xxx.162.253
šavlozubka:

Asi že jsem jeho miláčka označila za agresivního debila. Nebo, že jsem na něj nejdřív zařvala ať si ho odvolá, zatímco jsem se snažila od sebe psy odtrhnout. Co já vím. Byla jsem vytočená do běla. Ještě jsem se skoro modlila, aby si ten zmetek hryznul i do mě, že by z toho pak měl pán problém. Ale když jsem objevila modřinu až dneska, tak těžko dokážu, že to bylo zrovna od jeho psa a nepraštila jsem se třeba o kliku. Navíc kdybych s tím šla k doktorovi, tak se mi snad ještě vysmějou, že hrotím jednu modřinu. 

Zašla bych si k doktorovi a pak se zprávou na PČR. Předpokládám, že sám od sebe by vám žádnou újmu neuhradil. Když to necháte být, tak to bude čím dál horší, i pro ostatní lidi. 

Sarah01
Sarah01 06.04.2026, 18:19:37 xxx.xxx.162.253

Taky už chci teplooo. 😢 Tady zase děsně fouká a jak je nahoře ještě sníh, tak je to hrozně studené. Včera jsem netopila, dnes už zase budu muset.

Sarah01
Sarah01 06.04.2026, 07:54:25 xxx.xxx.162.253
Trickyvoo:

My dneska venčili v Polsku. Bylo krásně. Muž makal teď pár dní kolem domu, Malina totálně nevyběhaná, tak jsem s ní i chvílemi běžela, byla tak šťastná. 

No a dnes jsem si uvědomila, že je z ní pyšná princezna. Různí pejskové vyváděli, že se s ní chtěli očichat a ona jim většinou nevěnovala ani pohled. Po x nečekaných útocích, usoudila, že už to nemá cenu zkoušet. 

Fotky mám jen nepsí. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Zámek Moszna, tam bývají nádherné výstavy psů, mám to kousek. 

Sarah01
Sarah01 05.04.2026, 15:55:24 xxx.xxx.162.253
Doron:

Ivus, promiňte, že to ještě vířím🙂.

Mám na věc trochu jiný pohled, než většina ostatních.

Psi se vždycky prověřovali prací. Zdraví, odolnost, povaha. Dneska, tuším, foxíci nemají ani povinnou loveckou zkoušku?

Vy máte psa na práci, nedávno zakousnul lišku, je to foxteriér, já mu tleskám. Jsou lidi, který takovýho psa potřebujou. 

Podobně jsou prověřováni prací třeba Evropští saňoví psi , co vím, tak se teď hodně experimentuje s křížením pastevců ,(kvůlivá těm vlkům🙂), u stád  dřív pracovali jako ovčáci takoví vořeši, nebyli horší než bodery, spíš lepší.

Chov s PP šel u některých plemen úplně do háje, protože se šlechtí na vzhled ne na povahu a vlohy, je to někdy naprosto bizarní.

Jediný co, já bych tomu Vašemu psíkrovi základní zdravotní testy pro Váš dobrej pocit určitě udělala. 

Tak nějak nevím, jestli si foxe z Bazoše lidi pořídí hlavně na práci. Pokud by nebyli inzerovaní a dopředu ještě před krytím by byli o ně zájemci, neřeknu ani popel. Protože by se o nich nikdo ani nedozvěděl.

Sarah01
Sarah01 05.04.2026, 10:34:43 xxx.xxx.162.253

A ještě se mně podařilo vyfotit veverku z okna v práci, jak na mě kouká. Běhají nám tam zajíci, lišky, srnky a samozřejmě i lítá spousta ptáčků, nejvíc sýkorek.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 04.04.2026, 20:29:17 xxx.xxx.162.253

Syn mě dnes vytáhnul na túru, nakonec z toho bylo 17 kilometrů, já i Dráček jsme unavení, ale užili jsme si to. Překvapilo mě, že nahoře je místy ještě sníh a přesto měl Dráček na hlavě několik lezoucích klíšťat.

Fotky budou zítra. 😊

Sarah01
Sarah01 03.04.2026, 20:13:45 xxx.xxx.162.253

My dnes nevenčili, přijely děti s vnoučaty, tak se nestíhalo, ale včera jsme strávili venku celé odpoledne, bylo konečně nádherně teplo. Zítra je v plánu výlet do Lipové Lázní a okolí, moc se těším a Dráček určitě taky. 

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 21:39:38 xxx.xxx.162.253
Elisak:

Tak tady nakonec taky zareaguju. Já se sice chystám jen na běh ultra cca 67km a 1700m nahoru. A od letošního roku cca 400-500km měsíčně neběhám a z toho aspoň jednou týdně něco 25km+ na Kokořínsku a cca 600m+ převýšení. A stejně si pořád říkám jestli na to mám a jestli to dám… 

No uvidím z loňska znám druhou půlku závodu dokonce jsem skončila jako 4. žena a do 10. místa i celkově. Maraton pod 4h mám taky, a teď čerstvě “Řípska 7”, nakonec všech 14 koleček, za ženy cca 34km a skoro 2000m nahoru, lehce pod 5h. A ano za 5h jsem 14x vyběhla a seběhlo Říp…

😲 Jste dobrá. Mně by stačilo, kdybych denně uběhla aspoň 3 km, ale v poslední době mě hrozně zlobí nohy, pořád něco. 

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 21:35:04 xxx.xxx.162.253
Ph:

jako mrskat na mém odchovu někdo bezpapírový štěňata

presne!

Ivus, chovateli fenky jste se pochlubila? 😇pan doktor bude mit radost z kulisku urcite taky. To proste chcete, aby na vasich odchovech se tohle delo…

Jestli uvidí ty inzeráty, tak bude štěstím bez sebe. Mě by kleplo.

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 21:33:59 xxx.xxx.162.253
Vahine:

A přitom Dráček je takový fešák smetanový…není to škoda, Sarah?

I holky jsou fešandy…

Je to škoda, Dráček má titul C. I. B. a i pracovně je výborný, jen už jsme nestihli spolu dodělat U, chybí jedna zkouška. Při prvním krytí to neklaplo a já už jsem to pak neřešila.

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 21:03:59 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 02.04.2026, 20:04:01

Já mám tři s PP, z toho jednu neuchovněnou fenu z důvodu špatnýho skusu, už je jí 9 a je vykastrovaná. Pes a mladší fena jsou uchovnění oba, ale pes nikdy nekryl.

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 19:21:53 xxx.xxx.162.253
Elisak:

Navíc kryje svým bez papírovým “úžasným“ psem, který určitě má všechna zdravotní vyšetření a je zaručeně nepříbuzný…

No nevím jak u jiných plemen, ale u nás je krycí pes docela drahá položka při odchovu, většinou cca cena jednoho štěněte a to u nás nejsou extra početné vrhy (průměrně tak 5 štěňat)… Navíc cesta kolikrát přes půl republiky…

Já nechtěla původně nic psát, ale něco odchováno máme. Ne konkrétně já, chová mamka, když to letos vyjde tak to bude “K” vrh a do “E” vrhu jsem se všeho ještě dost účastnila, pak jsem šla na VŠ… A vím jaká je práce najít kvalitního krycího psa, který bude k feně pasovat, jak exteriérově, tak zdravotně, navíc ideálně úplně nepříbuzný a aby ten odchov mohl být pro chov i přínosem do budoucna. A jako mrskat na mém odchovu někdo bezpapírový štěňata, tak jsem docela vytočená…

To mi povídejte. Já mám zákaz i ve smlouvě, ale znáte to. Jednou je pes ve vlastnictví někoho jinýho a dotyčnej si může myslet, že si s ním může dělat, co chce. A z hlediska práva je pes pořád braný jako majetek, takže pak chovatel nemůže dělat vlastně nic.

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 19:12:17 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Hele, to si myslí spousta lidí…je to ještě z dob, kdy opravdu byla vybrána štěňata, která PP dostanou a zbytek se měl utratit a jo pak je třeba chovatel na tajňačku nechal a prodal nebo podaroval někomu známýmu, ale tohle štěně samozřejmě nemělo PP…

Jenže tohle povědomí přetrvává dodnes…klasicky třeba u bílých boxerů, kteří se dřív utáceli a dneska má i bílé štěně PP.

Já si právě myslela, že už je tolik osvěty, že je tento blud snad vyvrácenej. A ono ne, ono to jede furt.