Gratuluju. 👍🌼
Gratuluju. 👍🌼
Aluška:Tak nějak si to představuju, že chytím obojek, otočím a škrtím. A nepustím dokud dejchá. Ale realita může bejt jiná. Tohle jsem už jednou radila, když nějakej kříženec bulla něčeho držel za krk jinýho psa a já šla okolo. Zařvala jsem na něj drapni ho za obojek, otoč a škrť. Pes pustil. Každopádně objednám pepřák.
Jenže vy budete mít mít s sebou víc psů a za zádama nebo před sebou ještě dementa.
Lenacia:Mě stále ovšem přijde jako absolutní brainrot ptát se na věci AI, dneska si půl lidí bez AI už ani neuprdne, nesesmolí ani usoplenou odpověď na e-mail, i můj supervisor nám jako radu řekne"nechte si vygenerovat od gpt…" … peferuji konverzace s reálnými lidmi.
- O tom, jaký impakt tyhle věci mají na různá odvětví, včetně faktu že ty AI centra ničí přírodu ve svém okolí a způsobují zdravotní potíže a all in all je to věc, co by se měla rychle začít korigovat…. nejsem prostě ok to používat. A štve mě, že první co vidím na jakýkoliv dotaz je AI… jakýkoliv obrázek hledám, první věcí jsou vygenerovaný AI… cywe, musím matce že babičce vysvětlovat, že to hrozně cute video je AI …
Ale v pohodě, to já taky AI nepoužívám a ani nehodlám a u mamky to mám s videama stejný. 😊 Ale zase není třeba nadávat do psychopatů lidem, kteří ho používají, je to jejich volba.
Velká škoda, že to ještě nenapadlo kluby napříč republikou. Zájem by určitě byl.
Lenacia:a sorry ale doporučovat GPt, který má na svědomí už minimálně jednoho mrtvého protože mu doporučil alternativu za sůl může doporučit jenom psychopat.
To není pravda, ten člověk sice měl zdravotní problémy, ale nezemřel. A byl to Američan, takže se jeho blbosti ani nedivím, když Američanky suší kočky v mikrovlnkách a pak se diví, že to kočka nepřežije. AI naopak upozorňuje v souvislosti s bromidem sodným na zdravotní rizika.
Tak bychom taky chtěli absolvovat, vůbec jsem o tom nevěděla, že něco takového existuje.
Xerxova:a ty nepsí. Počasí velmi proměnlivé - od vedra po déšť a mlhu… A je konečně trošku zalito
Na té desáté fotce to je nějaký lom?
Nevím, kam to mám dát, tak to hodím sem. Je to na pozadí videa, tak snad to bude čitelný, snažila jsem se. Je naprostá katastrofa, jak dlouho už to trvá a jak vlastně náš stát funguje. 😢
Merle:Tak na veterine mi po telefonu řekli, ať přijedeme zítra ve všední den pokud je fenka jinak normální. A ať ji to ostříháme a ošetříme bepandenem. Takto to vypadá bez slepených chlupů kolem, z rány vytékal bílý hnis. Ta bradavka je otevřená do masa. Po telefonu nechtěla doktorka dělat diagnózu ale co myslíte podle fotky?
Podle fotky teda vůbec nevím. Jen vám napíšu, že naše fenka z útulku měla několik let nateklou bradavku, nevytékalo z nic nic a vyklubala se z toho rakovina.
drvodelkafialova:Nejde o to vymlátit všechno. Jde o to umožnit zemědělcům bránit svoje chovy a neházet jim věčně klacky pod nohy.
O kompromis se chovatelé snažili léta. Teď už se jim leda podlijí oči krví a nemají chuť se se zastánci vlků bavit. Na chov se vykašlou a při volbách budou volit kohokoli, kdo je podobných aktivistů zbaví nebo se tak bude aspoň tvářit.
Tak to je taky cesta a otázka je, jestli to pomůže. Protože klacky pod nohy háže stát skoro všem, zajímají ho jen daně. Aspoň mám už několik let takový pocit a je úplně jedno, kdo tam nahoře sedí.
Určitě to řešte, zdraví má člověk jenom jedno a musí se o ně především starat sám. Mohla bych o tom vyprávět.
drvodelkafialova:Klidně si plujte na růžovém obláčku. Pro většinu lidí se slovo ekolog změnilo v nadávku. A pokud se spojí ještě ekolog + aktivista + neziskovka, pak je to sprostá nadávka. Lidé , jako vy, zapomněli že potřebují přízeň široké veřejnosti a tu už rozhodně nemáte. Dopady na vaše aktivity a to i ty přínosné, budou likvidační.
Asi bych neházela všechny do jednoho pytle, co takhle nějaký rozumný kompromis? Podle zdejších příspěvků si rozhodně nemyslím, že Ladd je nějaký ekologický aktivista. Přece není cesta všechna zvířata v přírodě vymlátit, měla by být nějaká rozumná regulace.
lesakm:No teda nevím kde žijete, ale před 30ti lety u nás byl naprostý ovčí BOOM spoustě lidí tehdy vrátili pozemky a ovce chtěl každý druhý, když si jen vzpomenu na ty aukce plemenných beranů kde se tenkrát šroubovaly ceny na 20000 i víc, kdeže ty doby jsou, mléčné kravky tu dnes tedy taky vymizely protože nikdo nechce dojit, ale minulý týden jsem byl vedle ve vesnici dělat u jedněch mladých perspektivních chovatelů a pořídili si ke koníkům jerseyku kravičku tak příští rok po telátku zase budu mít kam jezdit s tou bandaskou pro mlíčko, vlna je dnes bohužel odpad lidi spí dnes raději pod kusem “ropy” a přírodního materiálu se štítí (nepochopím), ovčí a jehněčí maso ale frčí alespoň tady moc dobře jen ho už bohužel nemám možnost kde víc vyprodukovat.🐑ML.
Já bych si jen dovolila poznamenat, že se neštítím přírodního materiálu, spíš naopak. Ale bohužel jako alergik - atopik výrobky z vlny nemůžu. A takových lidí je dnes víc.
Měla jste volat policii hned, pokud jste u sebe měla telefon. Každopádně dobře, že jste to nahlásila. Asi už bych bez paralyzéru nevylezla. Ale takovej hajzl vám i tak může ublížit. Myslím toho chlapa.
A kdo určuje, co je škodná a co ne? Znám to jenom jako myslivecký termín a v podstatě mně připadá, že jsou to všechna zvířata, která nějak škodí tomu, aby měl člověk užitek.
Tak dnes výlet na Suchý vrch a tvrz Bouda. Krásná cesta lesem, všude potůčky, celý den zataženo, ale docela dusno.
Tak držím palce, ať je to jen nějaká přechodná záležitost. 🍀
Já jsem to už myslím psala jinde na dotaz Vahine, že je to tak nějak v normě, občas mu to ujede a to vždy ráno při odchodu do práce slyším, jak pije, a tak nějak tuším, že vyžahne celou misku vody a prostě to do odpoledne, kdy se vracím z práce nevydrží. Je to asi od 6:30 do 15:30, což je cca 9 hodin. Ale loužička je vždy na stejném místě na pratelné podložce. V červenci mu bude 9 let, tak to beru tak, že je to už k věku. Jsem moc ráda, že jsem mu nechala udělat všechna ta vyšetření a vím, že je vlastně zdravý a nic mu není. Dnes jsme to na výletě sice asi trochu přepískli, ušli jsme cca 16 km a mám pocit, že je to na něj už fakt moc, nevyskočil do auta, museli jsme mu pomoct, celou cestu ležel a pak doma trošku zakulhal. Takže výlety už budeme muset zkrátit, nedá se nic dělat.
acher:Jenže dřív jste si mohla koupit sele,vykrmit a porazit. Dnes je to samé papírování, mít na vše povolení.Musíte mít registrované hospodářství, po koupi nahlásit přesun selete a také hlásit porážku.A to už se prostě lidem nechce.
Jo, papírování, to je dnes skoro ve všem a nebaví to nikoho. Za komunistů jsme mívali doma prase celá rodina, my, babička a strejda, dnes nikdo.
kometa:A co je vlastně influencer?
Viz Coudas. Ale mně na první dobrou vždycky naskočí chřipka 🙂
Ono zrovna nedávno proběhlo asi spíš soc. sítěma, že zahynula při nehodě v Thajsku “známá” influencerka Mína Elischerová. Tak jsem přemýšlela, co ta holka vlastně dělala, jestli studovala nebo pracovala a ono asi ani jedno.
acher:Také nejsem jeho fanoušek, ale to neznamená, že nemohu s nějakým jeho názorem souhlasit.
Hostka to mě také tahá za uši a na co jsem už alergická je “jůtuber”.Zrovna nedávno přišel desetiletý vnuk s kamarádem a na dotaz čí je a jestli spolu chodí do školy, kamarád odpověděl : “Že je jůtuber” Načež ze mně vylítlo, že jůtuber je dnes každý debil, co umí točit na telefon.
😂 Tak to bylo trefný.
A co je vlastně influencer?