Aktuálně: 2 288 inzerátů289 415 diskuzních příspěvků20 877 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 23.04.2026, 13:48:18 xxx.xxx.162.253

Jsou to dárky pro vnoučátka od Cherry.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 23.04.2026, 13:46:36 xxx.xxx.162.253

Ježíši, holky, to se moc omlouvám, já myslela, že je to veřejně. 🤦 

Ona má profil podle jména svýho psa, Haliflat z Vlčích luk. Takže to takt není chalifat.

Vyfotím vám, co přišlo dnes mně a pak ty fotky zkusím stáhnout. Jo, a je to na psí doklady. 😁

Sarah01
Sarah01 23.04.2026, 12:19:27 xxx.xxx.11.197

Dávám sem odkaz na výrobky jedné kamarádky z FB, končí s výrobou a potřebovala by se zbavit zásob. Jsou to taštičky na doklady pro pejskaře a kus prodává se slevou za 450 korun (podle siluet poznám jen retrívry a kokry, jinak nevím), každý výrobek je originál. Kdyby to tady vadilo, tak nechť kometa smaže. 😊

https://www.facebook.com/haliflat.zvlcichluk/photos

Sarah01
Sarah01 23.04.2026, 08:59:49 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.04.2026, 08:45:18

A Pindař mě dostal 😀

Tak já to znám ještě jinak. 😂

Já asi 3 roky po, žádný závažný problémy typu návalů pocení nemám, hlava se mně točí normálně už desetiletí, protože mám stabilně hodně nízký tlak, na zahradě mám občas tendence sebou seknout, musím si na to dávat pozor. Nauzeu mám občas taky, ale to má spíš souvislost s mým velmi citlivým žaludkem, refluxem atd., beru Omeprazol.

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 18:23:45 xxx.xxx.27.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 22.04.2026, 17:14:03

Tak to jsem si tak nějak myslela, že tam bude i bez PP chov. Hodně smutný. 

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 11:47:37 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 22.04.2026, 11:32:40

Já jsem to teda nemyslela tak, že jen kvůli tomuto končím s chovem, to vůbec. Jen že se to nedá dělat dlouho, protože je to náročný nejen na čas, ale taky hodně na psychiku, hlavně výběr nových majitelů a já už už na to nějak nemám věk nebo co, prostě to pro mě začíná být dost náročný dělat toto všechno v jednom člověku. To si moc nejde plánovat operace a tak. Máte určitě pravdu, že tyto kauzy jsou víc vidět a na ten počet CHS goldenů, kterých je cca 600, to je kapka v moři.

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 11:38:25 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.04.2026, 07:28:21

Jé, děkuju, to mě těší, že na mě myslíte. Neškytala, ale jelo se mně dnes ráno nějak líp. 🙂

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 10:06:25 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 22.04.2026, 09:53:56

Podle chovatelských podmínek je to v pořádku, bohužel.

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 08:48:18 xxx.xxx.11.197
efe:

To mi připomíná kauzu před x lety, kdy hlavní poradkyně chovu mopsklubu měla doma množku (papírovou i nepapírovou). Mopsi, čibaby apod. v králíkárnách ve stodole apod. To mě definitivně utvrdilo v rozhodnutí přestat s chovem…

Normální člověk to nemůže dělat dlouho, taky už na to dlouho mít nervy nebudu. Říkám si kolikrát, že si pořídím už jen psa a budeme si dělat, co chceme a co nás bude bavit.

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 08:44:40 xxx.xxx.11.197
janaa:

Hihi, už vidím,jak chovatel navoněná množka kontroluje další navoněnou novou množku

Jo, to máš pravdu, to jsem taky říkala. A koukala jsem, že taky máte u labradorů kauzičku, ale ne teda takovouto.

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 08:42:25 xxx.xxx.11.197
drvodelkafialova:

Jako jo, jasně že jsou poctiví chovatelé. A je jich určitě většina. Jenže nevěřím že jde dělat jakékoli šlechtění třeba na ty dědičné nemoci, když do chovu zasahují podobní lidé. Když si například někdo od podobné chovky koupí štěně, bude ho chovat ve výborných podmínkách a zrovna se náhodou povede, normálně bude zasahovat do chovu. A pokud je jeho původ z podobných podmínek, absolutně nevěřím že sedí jeho původ. Ve smyslu že je potomkem určitých rodičů a ne třeba sourozenců apod.

Jako nechovateli je mi jedno, jak to kluby udělají. Ale pokud chtějí, abych platila 50 000 za štěně, pak to dám, ale chci mít jistotu minimálně toho, že ten původ sedí. A jak je vidět mají ty papíry cenu toaleťáku.

Oni dali 50? 😲 Tak to je masakr teda.

Podle zápisu z klubové schůze ta štěňata z té CHS PP nedostanou. Ještě bych se musela podívat na přesný znění. Já asi, kdybych byla na místě majitelů štěněte od nich, nechala bych si udělat test paternity. 

Ono se to s těmi testy na dědičné nemoci má tak, že povinné jsou rentgeny kyčlí, loktů budou povinné od července, dosud byly jen informativní. Ostatní genetické testy jsou nepovinné a většina chovatelů je dělá…na onemocnění očí, srdce a tu ichtyózu. Pro mě jsou důležité nejen výsledky rodičů, ale i jejich sourozenců. 

Jako můžu vám říct, že i mezi samotnými chovateli, jak je jich teď hodně, vznikají nechci říct rovnou hádky, ale spíš takové napětí. Já nikomu neříkám, jak to má dělat, ale nesouhlas vyjádřit umím.  Zatímco jiní pomlouvají ten a ten chov a sami dělají buď to samé nebo i horší.

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 07:56:45 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Myslela jsem, že kontroly vrhů normálně probíhají… teda u Giny nevim, ale u Máti kontrola vrhu byla.

Chci říct, že dřív moje představa byla, že klub je ten, kdo tak nějak kormidluje plemeno správným směrem a doporučuje a nebo naopak nepovoluje krytí konkrétní feny a psa. Právě s ohledem na to zdraví, povahu, pracovní vlohy, linie,  atd atd Ale pak člověk tak nějak nakoukne pod pokličku, tak mu ty růžové brýle spadnou.

Ale pořád je to o tom, že já jako zájemce o štěně mám u PP štěňat pořád šanci vybrat si chovku, zjistit si, co jde o rodičích štěněte… pořád mám šanci jít tomu štěstíčku naproti…. u anonymního štěněte od anonymního bez PP chovatele jsem bez šance a jediný informace, který mám je to, co mi nabulíkuje prodávající.

Jinak je to masakr… dle toho bince mi přijde, že prostě takoví lidi nejsou psychicky zdraví….myslím, že i množírna by se dala dělat třeba v kotcích a čistě… tohle není normální.

Myslím si, že ty kontroly vrhů jsou jen u některých plemen. U GR to prý dříve bylo, ale bylo to zrušený. Ročně se narodí víc než 700 štěňat, plemenná kniha není ani schopná včas dodávat PP, á jsem je třeba u prvního vrhu musela doposílat poštou, když už štěňata dávno byla u svých majitelů. Chovatelka mojí feny třeba navrhuje, aby tu kontrolu prováděl chovatel od feny, což mně nepřipadá až tak špatnej nápad, v rámci chovatelskýho servisu třeba.

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 07:46:31 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

V zásadě by měl platit nějaký všeobecný předpoklad, že plemeno má nějaký cíl, chovatelský plán, který je prostřednictvím chovu sledován, a mezi ty cíle by samozřejmě měla patřit eliminace dědičných zdravotních zátěží. Jenže to by ten chovatelský klub musel mít přísná a dodržovaná pravidla, jejichž porušení by mělo být pro chovatele dostatečně namáhavé a jejichž dodržení by mělo být dostatečně motivační, aby se chovatelům vyplatilo se podle nich řídit. To ovšem znamená například tu kontrolu vrhů, ověřování paternity, připouštěcí plán nebo něco na ten způsob… A to vyžaduje lidi a lidi jsou drazí. Přesně jak to tu Sarah vypíchla.

No, chovatelský plán nebo záměr, ten třeba u spousty chovek vůbec nevidím. Například krýt jednu fenu opakovaně cca 5x pořád stejným psem a celkově u všech chovných fen v jedné CHS točit na krytí jen 3 psy, genetický testy udělat maximálně na ichtyózu, protože ta jediná je vidět na pohled, se psy se nijak nepracuje, na výstavách nejsou vidět. Tady se prostě nabízí jediný vysvětlení a to že se jede na kvantitu, aby to vynášelo. Na stránkách klubu si přečtete, že je to na etice chovatele, jenže na to někteří zvysoka kašlou. Ano, začátečník toto všechno neví a pak je třeba zklamanej, kde že si to štěňátko koupil. Já bych si třeba po zkušenostech nevzala štěně z CHS, na jejíž stránkách ani nenajdu informace o předchozích odchovech a nenajdu tam ani, jak se CHS stará o svoje seniory. 

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 07:26:51 xxx.xxx.11.197
drvodelkafialova:

Teď se nechci dotknout poctivých chovatelů, ale pokud mezi sebou v klubech trpí tenhle hnus, nemůže být řeč o jakémkoli cíli mimo získání peněz za štěňata .

Já si právě nejsem jistá, jestli klub může mít přísnější podmínky chovu než ČMKU. V Retriever klubu vždycky tvrdili, že to nejde. Ale nakonec bych řekla, že nastal čas, aby s tím začala něco dělat i samotná ČMKU.

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 07:21:23 xxx.xxx.11.197
drvodelkafialova:

Kamarádům teď umírá fena zlaťáka na rakovinu. Je to o to horší, že z toho kamarádka úplně zhroutila, nechává jí pořád operovat a naplánovanou má nějakou agresivní chemoterapii. Vím to od jejího syna ,(s nikým nekomunikují) protože k nim ani nesmí vnučka, prý je to moc velké svinstvo. A to její muž v remisi.

Taky je s pp, možná právě od podobných chovatelů.

Já vím, že průkaz původu není záruka zdraví, ale člověk se musí sám sebe ptát, je vůbec záruka něčeho?

Nám umřely na rakovinu dvě labradorky bez PP, vlastně tři, i když ta poslední se teda dožila 12ti let, ale rakovinu měla taky. Dvě byly od prvních majitelek přes bazoš (první se rozešla s přítelem a pes jí “zbyl”, druhá se stěhovala do jiného bytu a psa tam mít nemohla), třetí byla z dočasky, kde se ocitla po smrti majitelky. Ty první dvě byly určitě kříženci, přesto teda i když se říká, že jsou zdravější, tak nebyly. Jenže rakovina si nevybírá.

PP je záruka plemene a hlavně u PP všechno dohledáte, vše se eviduje. Třeba zrovna u této paní jsem hned našla chovku, jméno majitelky, kolik má fen, kolik chovných, kolik na které feně bylo krytí a jakým psem se krylo, kolik štěňat se narodilo. To u bez PP nikde nenajdete. Ale je jasný, že i u papírovýho chovu musíte vybírat. Ono to není o tom, že si řeknete OK je s PP, tam bude všechno v pohodě. Je to jako vždy o lidech. Mezi chovateli s PP jsou i takoví, kteří předtím chovali bezpapíráky nebo jedou souběžně chov s PP a bez PP. A co mě třeba hlava nebere, tak že je povoleno mít třeba tři vrhy jednoho plemene naráz. U některých CHS mám opravdu velký pochybnosti, že se ta štěňata nepomíchají. A zrovna tady u této paní mám i pochybnosti o paternitě. Prostě kdo má bordel v baráku, tak bude mít bordel ve všem, podle mě.

Sarah01
Sarah01 22.04.2026, 04:47:57 xxx.xxx.162.253

Aha, takže stačí sdílet názory. 😂 Tak jo, to nás určitě spasí. Víte prd o tom, co já vím a nevím, vůbec mě neznáte. Zato o vás jsme si tady přečetli až dost.

Sarah01
Sarah01 21.04.2026, 20:04:31 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 21.04.2026, 19:44:25

Právě podle databáze chovných jedinců a vrhů u našeho klubu to nevypadá na nějaký velký chov těch zlatých retrívrů. Jezevčíků a jiných plemen nevím. Ale slyšela jsem už od některých lidí, že ti retrívři nevypadali úplně jako standard. Teď to vypadá, že klub bude chtít obnovit kontroly vrhů. Kdo to ale bude dělat, je otázka, když všichni v klubu to dělají jako zájmovou činnost mimo svoje běžné zaměstnání. Jako hrůza je, v čem ti lidi žili, to vůbec nepochopím ten nepořádek všude, včetně koupelny. A paní prý údajně pracovala někde na úřadě.

Sarah01
Sarah01 21.04.2026, 19:12:43 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Fuj! Ta chovatelka musí být nemocná, jinak to není možné. Chudáci psi. 

Taky si myslím, že asi nějaká psychická porucha, úplně na množku to nevypadá, těch psů tam podle informací nebylo zas až tak moc. Navíc v tom žilo i dítě, prý už je odebráno.

Sarah01
Sarah01 21.04.2026, 19:09:44 xxx.xxx.162.253

Je mně to moc líto 💔😢 

Sarah01
Sarah01 21.04.2026, 17:28:04 xxx.xxx.162.253

Netuším, jestli jste zaznamenali na FB kauzu chovatelky GR, CHS z Hájovského lesa, dávám sem odkaz z Youtube na video KCHLS, stačí se podívat na úvod.