Doron:Řekla bych že dřív..
Psali, že po berňácích nastupovali do stejného kruhu kangalové.
😲
Aha, tak to jsem přehlídla. Tak to nechápu.
Doron:Řekla bych že dřív..
Psali, že po berňácích nastupovali do stejného kruhu kangalové.
😲
Aha, tak to jsem přehlídla. Tak to nechápu.
Anonymní:Rekevantní neznamená nárokované pochopitelně. My existujeme v současných hranicích od 1.1. 93. Před tím žádná ČR neexistovala. Nikdy. Jen pro upřesnění.
Proto píšu plus minus, tedy před odtržením SK a neoznačuju náš stát jako ČR. Chtěli se osamostatnit, tak se osamostatnili a nebylo to na základě válečnýho konfliktu. A ještě dodám, protože zase budete rejpat, že Podkarpatskou Rus nám Rusák sebral, ale jazykově stejně patří k Ukrajině.
Já to chápu tak, že současné hranice států byly snad stvrzeny nějakými dohodami. Samozřejmě jsou tady velmoci, které žádné dohody buď neuznávají nebo je prostě porušují. Ale kdyby si každý stát nárokoval území, které někdy vlastnil někdy v minulosti, tak bychom z válek nikdy nevyšli. Za Karla IV. k Českému království patřila třeba Horní Falc, obě Lužice, Braniborsko, Slezsko a válčíme kvůli tomu snad?
Tak relevantní jsou současné hranice pochopitelně. My taky existujeme plus minus v současných hranicích až od roku 1918.
Dublinbarzoj:Klasika, pokud měl tituly tak o ně přijde a měla by být stopka výstav, jak píše Jana, a samozřejmě zaplatí veterináře, doktory…, sepisovala to i policie, takže možná přestupek. Můžu zjistit podrobnosti, ale zatím je brzo.
OK. Koukala jsem právě, že získal V1, CAC. To asi ještě před tím incidentem, že?
Masakr teda, vůbec nelituju toho, že jsem tam nebyla. Nevíš náhodou, bude se to nějak řešit? Na sítích kdosi tvrdil, že ČMKU to řeší a že majitel bude potrestán, netuším teda jak.
Ph:cetla jsem to i na FB.
Pro me je nejsmutnejsi, ze nedokazal nikdo nejak lepe zasahnout. Majitel je sam o sobe smutny pribeh -a ten teda evidentne byl uplne mimo. Ale i okoli. Kde uz jinde, nez na psi vystave, by meli mit lide schopnosti adekvatne reagovat?
Já jsem tam četla až dnes vyjádření paní, která se snažila psa vyškrtit, prý měl na sobě řetízkový stahovák, ona byla celá mokrá, jak toho psa polévali vodou a má pohmožděné obě ruce, naštěstí ne pokousané. Všichni svědci se shodují na tom, že majitel nebyl schopen naprosto ničeho, jen opakoval, že pes je hodný. No, podle výsledků je majitelem psa chovatelka, takže netuším, v jakým vztahu ten člověk k psovi vlastně je. A podle jiných chovatelů kangalů, kteří se vyjadřovali pod příspěvkem, je tato chovatelka velmi kontroverzní. A co jsem si tak různě přečetla a zjistila o tomto plemeni, mně vlastně přijde hodně zvláštní, že se kangal vůbec chová pod FCI. 🤔
Sardullah:Nemám zkušenosti z výstav ani jako divák. Takže si neumím představit, jak fungují nebo nefungují pastevci na výstavě….resp. jestli je běžné, že třeba mimo kruh mají nasazené náhubky, jak se obecně chovají, když je okolo tolik lidí a psů, jak se chovají jejich páníčci v takovém prostředí.
Nicméně si neumí představit, že se v takovém prostředí pohybuju s pastevcem bez náhubku…to bych si nelajzla ani s hodnou Ginou, protože nikdy nevím, co se může stát a v takovém prostředí bych nebyla schopná udržet nějakou distanční vzdálenost a vzhledem k tomu, když vím, jak rychle je schopná reagovat….
A teda dost mě překvapilo, že skočil po feně…
Organizátor, aby ušetřil, nacpe všechny psy do jedné haly, každé plemeno má většinou svůj kruh, někdy ani to ne. Vůbec netuším, kolik stojí pronájem takové haly, to fakt ne, ale za jednoho psa zaplatí vystavovatel průměrně 1100 korun, za štěně nebo veterána míň, na tuto výstavu byl přihlášeno 2363 psů, podle mě míň, než obvykle. Mezinárodní bývají obsazené víc, toto byla národní. V propozicích bývá napsáno, že agresivní jedinci musí být opatřeni náhubkem. Já osobně jsem na výstavě nikdy žádného psa s náhubkem neviděla, ani jsem nikdy svědkem žádnýho napadení nebyla (jen v Polsku, tam pes vrčel a byl rovnou vyloučen), ale od některých přátel vím, že se jim to už stalo, ale nebylo to tak hrozné, šlo jen o chlupy. Tady ta fenka prý hrozně brečela, snažila se bránit, ale na toho psa nedosáhla, zakousnul se jí do zadku. Ti pokousaní lidi byli právě od ní, jednoho prý údajně i odvezla sanitka. Svědkové tvrdí, že majitel psa nedělal vůbec nic a tvrdil, že pes je hodný a nikdy nic neudělal. Klasika. Já sama si myslím, že tady tato plemena, pokud musí na výstavu, by měla být posuzovaná zvlášť v jiné hale, tam ať se třeba sežerou navzájem. Ta jedna hala bývá fakt nacpaná, kolikrát se cestou na WC prodíráte mezi lidma a psama, já proto koupila kennelku a vždycky psa šoupnu do ní, před posuzováním jdu vyvenčit a po posuzování zase šup do kennelky. Někteří lidi si o výstavách myslí svoje, chápu je naprosto, protože chtě nechtě musím uznat, že ta výstava o kvalitách toho daného psa nevypovídá vůbec nic, i když dostane BOBa. Ale pro mě třeba je to hlavně společenská událost. Jak někdo chodí do divadla, já prostě jezdím na výstavy, popovídám si s přáteli, kouknu, kdo má nového chovného psa, kdo si přivezl štěně. Jinde nemám možnost, na hony nechodím, na výcvikové akce už taky nejezdím, není důvod.
Buggyra:Tak já bych si tipla, že na Tail Story (netuším, co to je)
Našla jsem, že nějaký bývalý útulek, zrušený.
Na FB je dnes příspěvek, že na víkendové výstavě Špilberka v Brně došlo k ošklivému pokousání fenky berňáka přímo u kruhu psem kangala, při zásahu i několik lidí pokousaných, strašný.
drvodelkafialova:Já třeba vím, že se mi moc nelíbí takhle masivní příliv cizinců. A hlavně nemám pocit, že by se chtěli začleňovat do společnosti. Já chápu že vzájemně k sobě tíhnou, ale pokud tu chtějí zůstat, musí se pořádně naučit česky a tak nějak víc splynout.
Vůbec si nejmím představit, jak strašný to musí být v zemích s přistěhovalci z Afriky a muslimských zemí. Zas musím ocenit vietnamce, ti se opravdu snaží a nemám pocit, že by vyvolávali konflikty až na pát excesů.
Masivní příliv cizinců se mně taky nelíbí, teda především těch hódně necivilizovaných a tzv. kriminálníků třeba. Tady u nás například nebýt vietnamských podnikatelů, tak nemáme ani pořádnou restauraci (jsou to mladí lidi, kteří tady už vyrostli). A jsou to fakt restaurace na úrovni, žádná špeluňka, vždy je potřeba rezervace, jinak se tam člověk v pátek a o víkendu vůbec nedostane. Kromě toho tady máme vynikajícího černého lékaře - chirurga (ze kterého afrického státu pochází, vůbec netuším), ke kterýmu chodím už pravidelně několik let a jeho péče je fakt top. Ukrajinci vím, že tu nějací jsou, občas je potkávám v obchodech, ale nemám pocit, že by dělali problémy a že by jich bylo 1:1 vůči našemu etniku, jak zmiňuje rapotačka. Taky nevím, co by tady na bruntálsku pořádného dělali, že jo. Ale co tak vím, tak ze socek znám případy i těch místních (jo, jasně, socky), kteří třeba mají zájem o různé podnikání a sondují si předem, o co by tak byl zájem, prostě fakt chtějí pracovat a to většinou v takovém oboru, kde by našinec ani nehnul prstem, a přečtu si většinou: Táhni na Ukrajinu. Takže se pak nedivím, že se na to vykašlou a nedělají nic. A jsou to většinou ženy. Čímž tedy nepopírám ty případy zneužívání dávek, ale to už je chyba našich úřadů, že to dávají plošně a kontrola je nula.
Ph:Kace 11,5 a Venca je invalidni duchodce, cerstvych 7
Hm, nevypadají a určitě je dobře, že pořád chtějí něco dělat, hlavně zdraví. 🍀
Kolik jim je?
My jsme dnes šli ven až po šesté v domnění, že už nikde nebude moc lidí, ale narazili jsme v lomu u táboráku na několik lidí s dětmi, naštěstí Dráček se staral jen o to, jestli někomu něco neupadlo do trávy. 😄 Pak už jsme nepotkali nikoho. V neděli odpoledne to tady vždycky vypadá jak na Václaváku a dnes se mně nechtělo nikam vyjíždět, měla jsem náročný pracovní týden. A včera jsme byli celý den na zahradě, už to vypadá líp, ale práce ještě bude dost.
Myslím, že na světlou barvu reaguje i kloš jelení.
Třeba jich u vás moc není. Když to nezkusíš, tak to nezjistíš. 🙂 Mně připadá, že u nás jich je tak nějak víc cca 5 let. Ale třeba je to jen můj dojem. Ovšem já dřív nepoužívala na sebe nic a nikdy se mně nepřicuclo, zatímco v posledních letech vždycky nějaký chytnu a to nosím do přírody zásadně oblečení s dlouhým rukávem a nohavicemi i v létě v těch vedrech.
Sardullah:Tak obecně se traduje, že klíšťata přitahují světlé barvy…hlavně bílá.
Tak třeba na Máťu tak nepolezou. 🤔
Ph:ta tableta nemá repelentní účinek,
to vim😉 jen hlasim, ze na tmavych psech je i tak nenachazim
a jak ctu i tady -svetly pes je asi fakt pritahuje vic
No, vypadá to, že je to tak. Jestli teda feny jde brát jako tmavý, když jsou zlatý. Na ně to leze fakt míň a třeba ta mladší vymete každý křoví.
Jo, je ve vazbě, ale podle mě odsouzenej nebude, když je schizofrenik. Možná detence, nevím. Ale je hrozný, že instituce za svoje pochybení nikdy potrestaný nejsou. Maximálně tak srážkou z platu.
Ten alternativní pasťák je výborný řešení, si myslím. Asi teda ne pro všechny a hlavně jen pro děcka, která ještě neudělala nic hrozného, hlavně nezabíjela. A s těma, kteří berou drogy, to jednoduchý není vůbec.
Tak když někdo neví, kde je Evropa, tak to je potom těžký.
tetrivek:Dceru jí asi nevzali, v týdnu ji vyzvedávala u školy…….
A co ti psi, nevíte? Skutečně je odebrali?