Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.04.2026, 09:47:28
Tak já si nemyslím, že za tohle by neměli jít sedět, to určitě ne. Ale vězení má vedle trestu i převychovat, tohle jsou mladí, tam by to ještě třeba mohlo jít. Jenže v našich vězeních se akorát tak přiučí od starších vězňů ještě horší věci. Přitom tou převýchovou naše soudy dost argumentují a i před podmínečným propuštěním se to údajně i zkoumá, jestli se odsouzený dostatečně převychoval a může ven.
Už jsme se tady o tom bavily myslím dřív, vězení jsou přeplněná, kapacity nestačí, veřejnost by chtěla grázly co nejvíc zavírat, ale když by se mělo stavět vězení v jejich obci, je každej proti. Proto bude i v budoucnu co nejvíc alternativních trestů, bohužel. A taky se mně to nelíbí.
Teď mě napadá, že zrovna včera začal na Seznam zprávách Kubík psát seriál o zavražděné tříleté Viktorce vlastním otcem. Hrozný, zadrbal to Ospod i soudy, ale potrestanej nebude nikdo, ani ten otec, protože je schizofrenik. 🤮
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.04.2026, 08:26:28
Ona ta tableta nemá repelentní účinek, klíště chcípne, až se napije. Což jo, napitý najdu mrtvý. A na psa nějak lezou víc, asi jim víc voní nebo co. Tabletu dostali ani ne před měsícem.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 26.04.2026, 06:44:59
U nás nemá vězení výchovnou funkci a společnost to bohužel ani nevyžaduje. To samé bezdomovectví, to se neřeší vůbec a veřejnost by ty lidi nejradši nechala vystřílet jak holuby.
Sarah, zeptám se, že jsem si tak vzpomněla-jak to má prosím vlastně Dráček s tím pitím a loužičkama, ustalo to?
Zrovna včera mě napadlo, že bych asi měla dát vědět. Takže téměř to ustalo. Začala jsem ho ještě každý den těsně před spaním pouštět na zahradu, sám si o to řekne. Předevčírem ani nechtěl domů, spal na zahradě celou noc. To dřív nikdy nechtěl, jak byl zvyklý žít v bytě. Občas, ale velmi zřídka (za tu dobu, co proběhlo to vyšetření, se to stalo tak 5x) mu to ujede, když třeba přijedu z práce později. Chodí na jedno místo, na které mu dávám pratelnou podložku. Misku s vodou nechávám ráno plnou. V červenci mu bude 9 let.
U nás je jich hodně, po procházce na loukách vždy hlavně Dráčkovi vyberu z kožichu tak 20 lezoucích, fenkám míň. A to není nijak vysoká tráva, v červnu to bude horší. ☹️
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.04.2026, 14:08:38
Ona je fakt asi nejdůležitější genetika. 👍
Taky myslím. Já jsem znala několik lidí, spíš teda mužů než žen, kteří se “uchlastali” ještě před šedesátkou, dokonce i před čtyřicítkou. A nebo si vezměme ty lidi, co umřeli za kovidu, a taky mnozí byli sportovci.
Kdyby ji našli rozsápanou a titulek zněl, že netuší kdo to udělal, bylo by to ještě mnohem zajímavější..
Jo, to určitě, byla by to záhada jako v případě Ďjatlovovy expedice. 😂
Ten článek je prostě napsanej hrozně blbě, ti novináři dnes jsou hrozní matllové. Je tam “Neviděl přímo, co se stalo” nebo “Podle informací některých polských médií na ženu mohla zaútočit medvědice” a “potvrzeno to však zatím nebylo”. Kdyby tam bylo, že po pitvě se zjistilo, že to má opravdu na svědomí medvěd, tak ok.
A pro štěňátka z B vrhu jsem měla tyto, ty zase kupovala majitelka krycího psa.
Je to na PP, na očkováky, já si v tom beru vždycky všechno na výstavu, dřív jsem to měla poházený různě v tašce. Já vím, že tady byste to asi nevyužily. Tak jsem to jen zkusila. 😊