Měla jste volat policii hned, pokud jste u sebe měla telefon. Každopádně dobře, že jste to nahlásila. Asi už bych bez paralyzéru nevylezla. Ale takovej hajzl vám i tak může ublížit. Myslím toho chlapa.
Měla jste volat policii hned, pokud jste u sebe měla telefon. Každopádně dobře, že jste to nahlásila. Asi už bych bez paralyzéru nevylezla. Ale takovej hajzl vám i tak může ublížit. Myslím toho chlapa.
A kdo určuje, co je škodná a co ne? Znám to jenom jako myslivecký termín a v podstatě mně připadá, že jsou to všechna zvířata, která nějak škodí tomu, aby měl člověk užitek.
Tak dnes výlet na Suchý vrch a tvrz Bouda. Krásná cesta lesem, všude potůčky, celý den zataženo, ale docela dusno.
Tak držím palce, ať je to jen nějaká přechodná záležitost. 🍀
Já jsem to už myslím psala jinde na dotaz Vahine, že je to tak nějak v normě, občas mu to ujede a to vždy ráno při odchodu do práce slyším, jak pije, a tak nějak tuším, že vyžahne celou misku vody a prostě to do odpoledne, kdy se vracím z práce nevydrží. Je to asi od 6:30 do 15:30, což je cca 9 hodin. Ale loužička je vždy na stejném místě na pratelné podložce. V červenci mu bude 9 let, tak to beru tak, že je to už k věku. Jsem moc ráda, že jsem mu nechala udělat všechna ta vyšetření a vím, že je vlastně zdravý a nic mu není. Dnes jsme to na výletě sice asi trochu přepískli, ušli jsme cca 16 km a mám pocit, že je to na něj už fakt moc, nevyskočil do auta, museli jsme mu pomoct, celou cestu ležel a pak doma trošku zakulhal. Takže výlety už budeme muset zkrátit, nedá se nic dělat.
acher:Jenže dřív jste si mohla koupit sele,vykrmit a porazit. Dnes je to samé papírování, mít na vše povolení.Musíte mít registrované hospodářství, po koupi nahlásit přesun selete a také hlásit porážku.A to už se prostě lidem nechce.
Jo, papírování, to je dnes skoro ve všem a nebaví to nikoho. Za komunistů jsme mívali doma prase celá rodina, my, babička a strejda, dnes nikdo.
kometa:A co je vlastně influencer?
Viz Coudas. Ale mně na první dobrou vždycky naskočí chřipka 🙂
Ono zrovna nedávno proběhlo asi spíš soc. sítěma, že zahynula při nehodě v Thajsku “známá” influencerka Mína Elischerová. Tak jsem přemýšlela, co ta holka vlastně dělala, jestli studovala nebo pracovala a ono asi ani jedno.
acher:Také nejsem jeho fanoušek, ale to neznamená, že nemohu s nějakým jeho názorem souhlasit.
Hostka to mě také tahá za uši a na co jsem už alergická je “jůtuber”.Zrovna nedávno přišel desetiletý vnuk s kamarádem a na dotaz čí je a jestli spolu chodí do školy, kamarád odpověděl : “Že je jůtuber” Načež ze mně vylítlo, že jůtuber je dnes každý debil, co umí točit na telefon.
😂 Tak to bylo trefný.
A co je vlastně influencer?
lesakm:Tak jen pro upřesnění zdroj je statistika ČMSCH která vede centrální evidenci zvířat a vydává čísla hospodářství 🐑ML.
Ano, ale už nejsou udány důvody, který blíže specifikuje právě ta Asociace SZ ČR, vlka nezmiňují.
Hele, já se nebudu hádat, mě prostě zajímají relevantní zdroje a našla jsem, co jsem našla. U nás nemá ovce nikdo, tady jsou široko daleko jenom krávy už víc než 20 let a asi se to rentuje, majitel si nestěžuje.
lesakm:To asi taky, ale myslíte si že někdo nový bude začínat s chovem ovcí když mu za plotem běhají vlci ?
To netuším, jaký to má vliv, ale na stejných stránkách je psáno, že nejvíce se přestala chovat prasata. Tam počítám vlk nehrozí.
Podle těch dat, co jsem našla, končí s chovem už chovatelé po čtyřicítce a mladí chovat nechtějí….můj odhad: změnil se způsob života, lidi si chtějí víc užívat, cestovat, prostě odpracovat si svých 8 hodin v klidu někde ve fabrice, mít své peníze jisté a zbytek času věnovat svým zálibám a relaxaci.
Ono by to chtělo i uvést zdroj, takhle je to nicneříkající a jak píšu výš, tak ta čísla jsou i špatně opsaná nebo zkopírovaná, pravděpodobně ta dvacítka na konci je tam asi navíc (?). Co jsem našla data Českého statistického úřadu nebo info na stránkách Asociace soukromého zemědělství ČR, tak spousta chovatelů ovcí přešla na chov skotu nebo skončila s chovem hlavně kvůli ekonomické neefektivnosti a špatnému odbytu vlny.
lesakm:Tak jen pro informaci : Vývoj počtu chovatelů ovcí v ČR (2017–2025):2017: 36 29520 18: 32 29620 19: 27 53220 20: 26 81420 21: 25 80020 22: 25 54620 23: 24 06820 24: 22 81820 25: 22 522 Takže mezi roky 2017 a 2025 pokles počtu chovatelů ovcí o cca 10000 🐑ML.
Promiňte, ale těm číslům nějak nerozumím nebo možná špatně vidím….co je 36 29520?
Moc gratuluju, máte být na co pyšná. 👍
kometa:tak i něco napršelo.
U nás přes noc. Ráno louže se spláchnutým pylem, ale to je všechno. Potřebovalo by pršet aspoň dva, lépe tři týdny v kuse.
Vůbec by mně to nevadilo. 🙏
Já taky hodně ráda cestuju, ale spíš do hor, moře nemám ráda, to jsem si vyzkoušela jako dítě, rodiče jezdívali hodně a rádi, mě to nebavilo. Loni ty Roháče byly super, tak bych si to chtěla letos zopakovat, pokud to půjde. A musím s sebou mít aspoň jednoho psa, bez toho si to prostě neumím užít. Plánuju už několik let Dolomity, tak snad se mi to ještě splní.
Xerxova:naštěstí u nás na druhé straně kopců zapršelo dost - na zahradě za noc skoro 12 mm. Tak přeju, aby ta další vlna vody dolezla i za kopce k vám
😲
U nás ani kapka, doslova.
No jejda, jak jsem potom rozmazlená já. 😀
Biewer s PP opravdu stojí jenom 6 tisíc?
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/221485-jorksirsky-terier-s-pp-biewer/
kometa:Kamarádka byla na svatbě na jižní Moravě a povídala, že už teď dost špatný. Meruňky, ořešáky.
No, moje broskev vypadá divně, asi z toho letos nic nebude. ☹️
Zrzavci:tak vzhled by mi byl celkem buřtíček, ale ta povaha a asi i zdraví?
No, mně se pes musí aspoň i trochu líbit, abych si ho pořídila. Není to samozřejmě hlavní kritérium, povaha a zdraví taky. Nemám ani zkušenosti na to, abych se na to cítila. Lidi, který jsem kdysi potkávala se štěňátkem bullem na procházkách, už nepotkávám. Nechtěla bych tak skončit. Prostě tak nějak vím, na co mám.