Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 15.04.2026, 11:35:18
Já zákony neberu jako produkt kolektivismu, jsou tu i od toho, aby chránily jednotlivce. I demokratická společnost potřebuje mantinely, jinak by to byla anarchie. A jsem individualista, ne sobec. 🙂
Co se týká demonstrací, tak toto právo máme, takže když někdo, kdokoliv chce, nechť demonstruje. Já nemám davy ráda. 🙂
Pokud bychom stav státu a státní politiky měli vinit občany za jejich rozhodnutí tímto způsobem tak potom já nejsem zodpovědný za 4 roky minulé vlády, protože jsem je nevolil - proč bych pak měl platit z daní nebo na přímo jejich aktivity např. podpora Ukrajiny, dotování GD aktivit, nesmyslné neziskovky apod…? Jen ať mi teda ty peníze ta nyní opoziční vláda vrátí tím pádem. 🙂Jenže vládnoucí strana/y dělají politiku za všechny díky rozhodnutí “většiny” a docházíme k tomu, že pokud budeme hledat zodpovědnost u občanů tak je to kolektivní - můžou za to všichni ať se to líbí nebo ne. Taková je prostě demokracie.
(berte nadneseně) Jak řekl p. Kodet ve filmu Pelíšky - "To je typický …"
No, jenže já jsem člověk, který kolektivní vinu neuznává. Mám to holt nastavený jinak, jsem individualista. A nemyslím si, že by se individualista v kapitalismu nemohl nějak realizovat, na rozdíl od bývalýho režimu. Já jsem ty kolektivní akce tak nesnášela.
Daně platit musím, s tím nic nenadělám, kromě toho taky uznávám, že je například potřeba nejen po zimě opravit silnice, že je třeba hradit zdravotnictví, školství a taky státní úředníky. Ti lidi, kteří chodí demonstrovat, asi taky spokojení s vládou nejsou, ne?
Pokud někdo napíše doslova “jací jste” , tak je přece jednoznačné, ke komu to směřuje. A pokud tedy nemyslel nás, ale příp. vládu, měl to přímo napsat. Já jsem současnou sebranku nahoře nevolila, takže za ni nejsem ani zodpovědná.
Copak já bych dal cokoli,ale ten bůh je nějak jiného názoru.😀 Jen jsem se ohradil proti lžím že se nic neděje. Ono se sakra děje a ještě bude. O zdraví půjde už jen když by byla nedostupná paliva a to reálné je celkem dost. Hele štěstí přeje připraveným a jak se kdo připraví či zařídí je jen jeho věc, ale nikdo mi nebude bránit abych řekl svůj názor založený na určitých informacích. Jsou i jiní lidé, kterým to může pomoci. Víte že dost lidí už ČR a východ opustilo? Nepsali na Novinkách? 😀 Možná zbytečná panika? Možná…
Svůj názor si klidně říkejte, to vám nikdo nezakazuje. Ale nenadávejte nám tady do idiotů, když sám máte máslo na hlavě.
Myslím, že to nemá smysl. Ať budete volit kohokoliv, bude to podle nich ultralevice. 😂 Fakt se vsadím, že to nenapíše, protože by nakonec vyšlo najevo, že jsme volili úplně stejně. 🤣
N už nekomentuju, zbytečný, z WOT už mu dočista hrabe.
Já jsem se na chřipku nechala očkovat myslím 3x, hradila to tehdy firma a očkovalo se normálně v prostorách firmy, nikam se nemuselo chodit. Za doby kovidu se to zrušilo s tím, že když se očkuje na kovid, tak o chřipku už není zájem. Někteří kolegové se chodí očkovat ke svému praktikovi. Já očkovaná nejsem, ale kdybych pracovala někde ve službách, tak bych určitě šla.
Dost často na mě na FB vyběhne příspěvek o fyzických trestech a dost lidí cca v mém věku je obhajuje a tvrdí, že agresivita dnešní mládeže pramení z příliš volné výchovy, děcka by prý potřebovala pořádně nařezat. Já si to teda nemyslím, protože sama si moc dobře pamatuju, jak to bylo ponižující. Myslím si, že dnes děti nemají doma skoro žádné povinnosti, vymezené žádné mantinely a spoustu těchto blbostí dělají z nudy, navíc doma se příliš nekomunikuje. A taky můžou být ovlivněni kamarády, partou, to bývalo vždycky, jen ne v takové míře. Vždyť si jen vemte, jak často dochází k brutálnímu napadání na ulicích, která často končí těžkým postižením nebo i smrtí.
Neznamená, že když tady vypíšu sazbu za VT a NT a že faktura je nepřehledná, tak nějak řeším celkovou cenu za elektřinu. Nebo vy máte ten pocit? Ceny jsou v podstatě stejné, jak dávno před kovidem.
Právě proto, to o čem píše je důsledek politiky předchozích ultralevicových vlád. Teď to dopadá i na vás, jejich voliče.
Žádný ultralevičáky jsem nikdy nevolila. Že tady každej něco tvrdí, ale o mě neví nic, fakt zajímavý. To jako nikdy nepočítáte s tím, že někdo volil někoho, kdo se do vlády nedostal, ani tehdy ani teď?