Aktuálně: 2 296 inzerátů289 445 diskuzních příspěvků20 879 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 12.04.2026, 07:41:55 xxx.xxx.162.253

Nevím, proč bych já měla být idiot, když jsem současnou vládu ani nevolila. Jako řadový občan politiku vlády těžko ovlivním.

Sarah01
Sarah01 11.04.2026, 13:20:55 xxx.xxx.162.253

Dnes ráno jsme byli opět přezout autino v Brumovicích, tak jsme si zase s Dráčkem střihli prochajdu, je tam krásně teplo a kvetou stromy. Jen pár kilometrů od nás. 🥰

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 11.04.2026, 13:12:45 xxx.xxx.162.253
tetrivek:

Přesně takové máme a jsme spokojeni.

Od včera už misky používáme na krmení a teda paráda, jsem nadmíru spokojená, tři unesu hravě, protože jsou menší, a hlavně s nimi psi nemlátí do stěn. Díky moc za tip. 👍

Sarah01
Sarah01 11.04.2026, 09:00:59 xxx.xxx.162.253
hmn:

manžel si taky myslel, že z té metrové vepřové pečeně bude něco mít…..😎

Nedostal ani ochutnat? 😁

Sarah01
Sarah01 11.04.2026, 07:52:27 xxx.xxx.162.253

Taky bych se styděla být v armádě státu takovýho psychopata jako je Trump. 

Sarah01
Sarah01 10.04.2026, 10:52:23 xxx.xxx.11.197

Tu mrkev nežer a ty okurky taky ne, ty jsou pro psy. A na ty poslední tři jabka ani nesahej!! 🤣

Sarah01
Sarah01 10.04.2026, 06:28:04 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Tak, když elektřina zdraží i kdyby na pětinásobek, tak prostě elektřinu přestanu v takovém rozsahu používat. Já tu možnost naštěstí mám.

Někde to nejde, hlavně v zimě. V létě bych mohla vařit na ohni na zahradě a taky si tam ohřívat vodu na mytí. 😀

Sarah01
Sarah01 10.04.2026, 06:25:10 xxx.xxx.11.197
kometa:

a asi nejsem sama, kdo neví, kolik ho ta elektřina vlastně stojí,

Mně je to vlastně jedno. V bytě mám všechno na elektřinu a vím, že zaplatit musím. Samozřejmě se snažím šetřit, ale vařit, topit a prát je potřeba.

Jasně, že zaplatit to musím. Naštěstí to mám nastavený vždycky tak, že mám přeplatky, i když teď v lednu to bylo jenom 150 korun, ale pořád lepší, než mít nedoplatek. Ale ta netransparentnost mně teda vadí. V osobním profilu mám napsaný, že moje cena VT i NT  je 2,99 bez DPH, realita je ovšem úplně jiná. Loni jsem zkoušela tu fakturu rozporovat a bez výsledku. Prostě ceny na trhu se mění, i když máte smlouvu.

Sarah01
Sarah01 09.04.2026, 12:59:31 xxx.xxx.11.197
efe:

To netuším, takovou statistiku si nedělám. 

JJ, to je mně jasný, spíš to byla taková moje řečnická otázka, jestli se toto děje i následkem vyšlechtění těchto plemen jako takových.

Sarah01
Sarah01 09.04.2026, 12:57:43 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Neříkám, že má být energie levná, to je nesmysl, a cena energie bude růst, dokud bude závislá na surovinách a budou omezené zdroje. Jasná věc. Říkám, že v rámci motivace lidí k využívání volných kapacit bude účinné zlevnit spotřebu v době přebytku energie oproti špičkám. A to se už děje několik desetiletí, už babička ohřívala na “noční proud”, teď už se ty bojlery umějí zapínat na ten “levný tarif” samy (nevím, jak je to zařízené, že ten bojler “ví”, že teď je elektrika levnější). 

AI poradila: informaci o zapnutí levného proudu přenáší tzv. linka HDO (hromadné dálkové ovládání). Realita dneška, žádné sci-fi. Existuje, funguje.

V tuhle chvíli je to “noční” proud, no za pár let to třeba bude “sluníčkový” proud nebo “zrovna fouká” proud.

Mám na to napojený bojler, pračku, elektrokotel a dva přímotopy. V současné době se to jmenuje nízký tarif a vysoký tarif, není to noční proud, protože ty tarify se přepínají cca 4x i během dne a třeba od půlnoci do jedné je dokonce vysoký tarif. Loni byla cena u mýho dodavatele VT 4,41 Kč/kWh a NT 3,89 Kč/kWh bez DPH. V posledních letech jsou faktury hodně nepřehledný a asi nejsem sama, kdo neví, kolik ho ta elektřina vlastně stojí, než ta faktura přijde.

Sarah01
Sarah01 09.04.2026, 12:36:33 xxx.xxx.11.197
efe:

Bývá to i u mladých psů.

Já se snažila něco vygůglit, ale nic moc to nenašlo, uvádí jen, že to vzniká následkem úrazu, traumatu, nádorů, neurologického onemocnění. Ten pejsek, co jsem dávala odkaz na FB, je z nějaké slovenské množky. Přijde mně to strašný. Já se teda fakt v těchto plemenech vůbec neorientuju, je toto možný i v PP chovu?

Sarah01
Sarah01 09.04.2026, 12:27:10 xxx.xxx.11.197
tetrivek:

Přesně takové máme a jsme spokojeni.

Jsou hodně těžké? 

Vypadá to, že už zítra je doručí, to jsem ani nečekala, když je to doručovaný z Německa.

Sarah01
Sarah01 08.04.2026, 18:49:16 xxx.xxx.162.253

Tak jsem si dnes u krmení uvědomila, jak je to u nás všechno naopak. Zatímco jinde lidi jogurt sežerou a psi dostávají kelímky jen vylízat, u nás je to naopak….jogurt nebo tvaroh dostávají psi a na mě zbude jen vylízat. 😀

Sarah01
Sarah01 08.04.2026, 15:50:53 xxx.xxx.162.253
efe:

To je obrna jazyka, nevím, čím to je způsobeno, ale např. u starých placek to je časté a taky jsem to viděla myslím u čibab. Naše Šakal to měla taky.

Obrázek Obrázek Obrázek

A to je trvalý stav? Vůbec jsem nevěděla, že něco takovýho existuje. ☹️

Sarah01
Sarah01 08.04.2026, 14:05:39 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Dobré řešení ale není zastavět republiku dálnicemi, řešení by se mělo hledat jinde. Podle mě. Sdílená doprava, zvýšení atraktivity mastné tyčky, železnice… Pokud máme problém, aby se vešla auta na silnice a za 10 let se nevejdou, co budou dělat ty vesnice, kde teda ta dálnice zatím nepovede?

Jj, aut bude víc a víc, až jich bude nejvíc na celém světě. 😀

No jako co si budem, mně se busem už taky jezdit nechce a koleje k nám nevedou. Busem proto, že ráno se sice do práce dostanu, ale musím vstávat o hodinu dřív, než když jedu autem, zpátky do ještě docela ujde. Spousta spojů se prostě zrušila, takže ačkoliv to mám jen kilometr od cedule okresního města, tak do práce musím přestupovat. Busy jezdí skoro prázdné, jen tedy, když bych jela z práce, tak je to narvané děckama ze škol, a to pak mám zas problém vystoupit.

Sarah01
Sarah01 08.04.2026, 13:57:27 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

Za předpokladu, že počet obyvatelstva bude růst (s klesající porodností asi moc ne) nebo každá rodina nebude mít tak 3-4 auta jako je dnes, ale udělají si vozový park třeba 7 aut na rodinu tak máte pravdu. Ale kde si ty auta zaparkují. U starších nemovitostí se prostor najde, ale rodina co si koupí dnes novostavbu který se dělají typu “řadovka” jsou rádi, že mají dvě auta zaparkovaný a třetí před domem. Je to trošku komplexnější a hlavně záleží na lokalitě a taky jak se objeví třeba možnost práce.

Uvidíme jak nakopne Daimler se svojí výrobou Chebskou lokalitu.

U nás je to katastrofa už teď a myslím, si, že je to snad na každým sídlišti, ta auta se už dnes na parkoviště prostě nevejdou. U nás se běžně parkuje u obchoďáků, kde pak samozřejmě nemůžou ve špičce zaparkovat nakupující, a svorně se nadává na zastupitele, že se pro to nic nedělá. Zastupitelstvo navrhovalo postavit parkovací dům, náklady by ale byly tak vysoké, že by se potom muselo platit parkovné a to lidi samozřejmě nechtějí, chtějí to zadarmo. No, co má město svoji FB stránku, tak každý den žasnu, co jsou schopni někteří zdejší obyvatelé vyplodit.

Sarah01
Sarah01 08.04.2026, 13:47:36 xxx.xxx.11.197
efe:

Vypadá to na neléčený demodex v generalizované formě.

Já si nejdřív všimla asi toho jazyka, že se nevejde do tlamy. 😢 Ta pokožka je samozřejmě hrozná a má to chudák po celým těle.