Aktuálně: 2 297 inzerátů289 450 diskuzních příspěvků20 879 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 23.03.2026, 12:38:05 xxx.xxx.162.253
JanaJanaJanaJana:

Ne, je to stejný, co se online reakcí týče, jenže se v mé bublině změnila jedna věc, bavím se teď o offline životě.

Poslední roky jsem někde mezi - ne alibisticky podotýkám, nečekám politického mesiáše, ale nikdy jsem neměl ráda Babiše a PF mně fakt velezklamal. Tak se na těch jejich postupech snažím spíš hledat proč se jim něco nepovedlo nebo aspoň to, co se jim povedlo. Ale  větší část mojí bubliny (městští intelektuálové) jsou hodně chvilkařský ultras a musím se přiznat, že od těch voleb se mi často děje, že sedim u stolu a radši mlčím a o svý názory radši neventiluju, jelikož je mi to na druhou stranu buřt, jelikož na tom moje životní štěstí nestojí, ale taky se nechci, dostat do zbytečných ostrých konfliktů, i když si myslím, že mám celkem přehled, co se aktuálně děje. Jenže to mlčení mě taky propíchne, že jo. To když jsem seděla v hospodě s našima vesnickejma chlapa, který jsou zas Babiš ultras a vládnul Fiala, tak to takhle nebylo, pokud jsme jim toho Bábu nebo Okyho zdrbala. 
Příjemný tyhle chvilky rozhodně nejsou, společnost je fakt extrémně zpolitizovaná a politika se teď v běžný konverzaci dle mýho řeší až zbytečně moc často a respekt vůči protistraně se fakt vytrácí.

Já se o politice nebo spíš o tom, koho jsem volila, zásadně nebavím. Pokud na tom někdo trvá, tak odcházím. V rodině to celkem jde, nikdo to moc nehrotí, ale už jsme se chytli třeba ohledně zbraňové legislativy, tak radši takovou debatu ani nezačínám. Starší syn ztratil několik kamarádů jen kvůli tomu, kde pracuje, nepochopím. 

Sarah01
Sarah01 23.03.2026, 12:14:27 xxx.xxx.162.253
JanaJanaJanaJana:

ok, já nic nezaslechla, tím pádem v tomto směru stejní nýmandi jako ti minulí 😀

Známá si dala fotky z demonstrace na FB veřejně. Co se pod nimi strhlo, je fakt hnus a nemůžu říct, která strana je horší, fakt ne.

Sarah01
Sarah01 23.03.2026, 12:13:05 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

Jasně, každá máme svou zkušenost. 

Určitě. Mně zase nevolají podvodníci, asi mám štěstí. Ale nemám pevnou linku, ta je v dnešní době pro mě zbytečná a chytrý mobil je fakt tak chytrý, že podezřelý čísla vyfiltruje.

Sarah01
Sarah01 23.03.2026, 11:54:56 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

Pokud mi bude volat  PČR nebo nemocnice, zavolám zpět po prověření čísla. Nicméně je mi 52 let a za těch cca 45 let co máme doma pevnou linku a poté co mám mobil , mi ještě nikdy urgentně, nečekaně nemocnice ani policie nevolala. Za to podvodníků a nejrůznějších prodejců čehokoli nespočet. Takže to klidně risknu.

No, mně právě jo. Když zemřel manžel, tak volali hned. A pak PČR asi 2x, když mně zvali na výslech na služebnu, jednou kvůli podvodům na nějakým bazaru a pak kvůli té chovatelce z White Coffee. Číslo PČR ověřit nejde, je vždy skryté nebo teda aspoň tenkrát bylo, dnes nevím, je to víc jak 5 let.

Sarah01
Sarah01 23.03.2026, 11:14:50 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

Já prostě cizí čísla vůbec nezvedám. Klidně vypnu zvonění a ať si vyzvání. Potom se podívám přez aplikaci v internetu, kde vám prověří číslo, kdo volal. Podle toho se teprve rozhodnu, jestli zavolám zpátky nebo ne. 

Prostě to tak dělám a jde to. Jestli dnes existují firmy, odkud nejde poslat sms nebo email, který mě upozorní na cokoli, no to tak nějak neřeším - neberu to jako svůj problém. 

Ale z nemocnice vám posílat sms nebudou, tak to prostě je. PČR taky ne. Jinak pokud jde o spam, tak telefon mě upozorní, takže se můžu rozhodnout, jestli to vezmu nebo ne. Někdy, když vím, že mně bude zpátky volat srovnávač pojištění, tak to vezmu, jinak taky neberu.

Sarah01
Sarah01 23.03.2026, 10:09:23 xxx.xxx.162.253
Fatia:

A to já si umím představit, že na moje příbuzné důchodce by přesně tohle platilo. Tchýně je velmi obezřetná, ta nevěří ani bankéři na přepážce v bance, furt si u nás ověřuje, jestli něco není náhodou podvod. Kdyby jí ale zavolal "vnuk" s touhle zprávou, vyděšením by se jí vypli všechny nedůvěřivé čidla… a poslala by kamkoliv úspory, našla nejbližší bitcoinmat, vzala úvěry u všech bank v okolí…

Moje mamka ani nikomu nedá číslo svýho účtu, takže posílat jí peníze na účet nelze, jedině hotovost. Kdyby jí zavolal jakože vnuk, tak to vůbec netuším, ale pochybuju hodně, že by si vzala půjčku, natož aby s tím někam běžela. Myslím, že by spíš řekla: Zavolej rodičům. 😀

Sarah01
Sarah01 23.03.2026, 09:35:01 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

Prostě nebrat cizí čísla. Kdo chce něco důležitýho pošle sms. Taky je dobrý takový číslo napsat do googlu a prověřit si ho.

To právě úplně nejde. Můžou vám třeba volat z nemocnice, že se něco stalo rodinnýmu příslušníkovi a pod. Nezvedám jenom čísla s předvolbou z cizího státu, ale dnes jsou ty podvody už vymakanější.

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 23:35:24 xxx.xxx.162.253
assil:

Volají i o víkendu a večer, je to víc telefonů, tak to asi není že by člověk furt visel na telefonu. Já ani nechápu to, že někoho přemluví na úvěr, jako ta logika vaše peníze jsou v nebezpečí a zachráníte je když si vezmete úvěr, ta mi přijde tak totálně blbá, že fakt nejsem s to pochopit, že na to někdo může skočit.

U mě je to celkem fuk, jestli i o víkendu nebo večer, já tak nějak všeobecně nemám ráda dlouhý telefonáty. Oni většinou ti okradení říkali, že je ti podvodníci drželi pořád v šachu a ten telefon si pořád předávali, jednou jakože falešnej policajt, pak bankéř atd., nějaká holčina tvrdila, že byla snad dvě hodiny na telefonu a byla to dokonce vysokoškolačka, to už mně hlava vůbec nebere. Všude se o tom mluví a prý je čím dál více poškozených, kámoška dělá na kriminálce a to je prý snad denně, inženýři, doktoři. 

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 20:56:01 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No to je fakt… tohle jsem do dneška nepochopila… resp. chápu, že někoho podvodník zblbne tak, že jsou jeho peníze na účtu v bance v ohrožení, dokonce i dokážu pochopit, že dotyčného zmanipulují tak, že si vezme úvěr… že ho přesvědčí, aby ty peníze vybral v hotovosti… ale kurňa, když už je držím v ruce, tak už v bezpečí jsou, už mi je žádný podvodník z toho účtu nevysosá, když tam nejsou, v téhle fázi opravdu nechápu, že ty peníze někomu cizímu na ulici předaj a nebo je nacpou do bitcoin-matu či jak se to zařízení jmenuje. 
Musím říct, že teda kluci podvodniciý to musí mít dost propracovaný, když dokážou člověka tak zblbnout, že přestane používat selskej rozum a peníze předají.

To zase pár tisíc za virtuální štěně vyjde docela lacino.

U mě by skončili hned na začátku, protože prý ty telefonáty trvají i několik hodin a tak dlouho by mě na drátě fakt neudrželi a to by mně mohli vyhrožovat třeba atomovkou. Vždycky si říkám, jak to ti lidi udělali, že s nimi tak dlouho mohli mluvit, já bych prostě nemohla. V práci prostě telefonovat nemůžu a doma kvůli psům to taky nejde. Už mně asi před dvěma lety nějací podvodníci volali, prý mně na PC musí přeinstalovat Windows. 😂 Řekla jsem jen, že nemám čas a típla jsem to.

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 18:34:24 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Je to fakt zlatej fešák, tak ať to klapne, až bude ten správný čas🍀

Děkuji. Uvidíme, necháme to na přírodě. 😊

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 18:18:25 xxx.xxx.162.253
Chingis:

My stále venčíme jen “okolo komína”, ale bohatě nám to zatím stačí. 

Před pár dny jsme se s manželem na procházce zakecali, a najednou nám přes cestu přeběhla srnka, skoro zakopla o Bailey, která se samozřejmě rozběhla za ní 🙈. Tak šla radši zbytek cesty na šňůře. Chvíli po srnce vylezl z mlází Blue, s takovým nejistým připitomělým výrazem jako “bylo to zajímavý, ale nevím jestli jsem neudělal něco blbě?" 

Balúa strašně láká voda, pořád chce jen šmejdit podél břehů, i v tom jednom stupni nad nulou, co bylo ráno, tam chtěl skočit a vůbec mu nevadilo, že má na sobě vestu zimní a né plovací. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

S tou zvěří je to teď na jaře docela divoké. Já se minulý týden tuším v úterý už vracela se psy domů a Dráčkovi vyběhl zajíc těsně před nosem, za celých 8 let se nám to nestalo. Samozřejmě za ním vyběhnul a zrovna těsně před silnicí, doběhnout bych nestihla. A jak se ukázalo, vyplatil se trénink předsedání před přecházením silnice, Dráček  se zastavil, počkal, až auto přejede a pak teprve pokračoval dál, mezitím mu došlo, že zajíce nedohoní a vrátil se ke mně, to už jsem byla skoro u něho. Uf. Srnky jsme zatím nepotkali, ale počítám, že i na to dojde. 🙂

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 17:55:46 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Každý kdo nastoupí do autobusu když bača zapíská a neví proč je ovce. Zvlášť  když za nespočet “úletů” vlády mafie držel hubu nebo co víc, tleskal tomu co mu teď vadí.

Nerozumím tomu, jak je to myšleno. Ale spousta lidí tady z Moravy nejela autobusy, ale jely celé rodiny autem. Je to jejich volba, já mám každopádně jiný starosti a jak vidím, je nás tady takových víc. 

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 17:50:25 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Hledáme pro ně milující a zodpovědné majitele

No tak určitě …no hlavně, že mají štěňata zodpovědné odchovatele…už jen to, že merle barva u čivavy není přípustná, takže merlatej čivaví tatínek je kříženec bůh ví čeho a o mamince si tím pádem nedělám žádné iluze. Odchovatelé se určitě zabývali genetikou takového spojení…😂

Ale nemám strach, že to lidi, co chtějí nějakou raritku koupí a ještě se tím budou chlubit…chjo…😴

Radši jsem to ani nekomentovala, člověku až zůstává rozum stát nad tím, co ti lidi ještě vymyslí. 🤮

Sarah01
Sarah01 20.03.2026, 06:48:27 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Tak je to tenhle…ale nevím jak hodně je účinnej… resp. s Máťou většinou chodím po posekaných plochách, kde je teda asi i menší výskyt klíšťat. A teda loni jsme klíště neměli ani lezoucí.

Obrázek

Díky. Tak to je ten od Barona, co tady dávala janaa https://www.baron.cz/sprej-proti-klistatum-cdvet/

Pořídím ho, když funguje. Já teda dávám tabletu Simparica, ale zásadně jen jednou ročně, víc nechci, a na září už to nestačí. Navíc dva jsou už senioři, letos 9 let, tak si říkám, že příští rok už bych tabletku nedala.

Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 14:09:52 xxx.xxx.11.197
janaa:

Tak tam není olej,takže ne. Hele,ale upřímně na velký psy,pokud se dává každý den,je to raketa. Proto to dávám jen březulím,resp. dávala jsem loni a teď zas začnu. Jako stříkat tím všechny bych fakt nemohla

Jo, koukala jsem, že je to pěkně drahý. Na druhou stranu třeba ta injekce Bravecto přijde na velkého psa na cca 3500 (nedávám, ale někdo to psal na FB). Tak to pořád ten Baron vyjde o hodně levněji, pokud by ten jeden sprej 0,5 l vyšel na 1 psa na celej rok. 😎

Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 13:45:39 xxx.xxx.11.197

U mě to bylo na školní zahradě, měla ho tam ředitelka.