Aktuálně: 2 297 inzerátů289 450 diskuzních příspěvků20 879 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 18.03.2026, 11:46:13 xxx.xxx.11.197

Mně taky, některé příspěvky se mně proto zdvojily.

Sarah01
Sarah01 18.03.2026, 11:12:00 xxx.xxx.11.197
hmn:

“Jako je to docela smutný, že se plemena začínají dělit na show a working verze.”

anebo je to naopak dobře…..

Určitě je to dobře v rámci zachování zdravého plemene v případě, že ta show řada možná někdy zanikne. Já to myslela spíš tak, že to takto daleko vůbec muselo dojít.

Sarah01
Sarah01 18.03.2026, 09:00:11 xxx.xxx.11.197
assil:

No zrovna clumbera jsem měla před 10 lety v merku a nakonec jsem ustoupila právě kvůli zdraví, jako obecně i ta blbá stavba těla tomu nahrává.

Working verze vypadá líp a je údajně zdravější.

Jako je to docela smutný, že se plemena začínají dělit na show a working verze.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 17.03.2026, 13:46:18 xxx.xxx.11.197
Ph:

tak hlavne ta puvodni zasilka je stale v tom boxu -chystala jsem se ji vratit -ale ted uz to nejde 🙂asi tam budou dve? 

jako fakt funny vec…

Takže to musíte za každou cenu vyzvednout? To už snad bude i chodit, ne? 😄

Sarah01
Sarah01 17.03.2026, 11:55:57 xxx.xxx.11.197
Ph:

Zacina me to bavit😀

Obrázek

🤣😂 Zajímavý teda. Jsem zvědavá, jestli a kdy to přijde.

Sarah01
Sarah01 17.03.2026, 11:35:00 xxx.xxx.11.197

U nás se od včera hrozně ochladilo, je jen 1 stupeň nad nulou, brrr. ☹️

Sarah01
Sarah01 17.03.2026, 08:30:46 xxx.xxx.11.197
assil:

To jsou ale odvozy do Ománu třeba zase jen k letadlu, takže ten problém co se psem, je pořád stejný. Tam odtud se prostě autem do žádné bezpečné země nedostanete. Možná tak Egypt, ale ten je několik tisíc km daleko a otázka je jestli vůbec ten hraniční přechod na Sinaji ted funguje. Problém jsou i víza pro lidi, dovedu si představit, že vyřídit doklady pro psa je v týhle situaci skoro nemožný.

Utratit, jak píše Varaxi, taky určitě lepší řešení. Ale prostě toho psa někde uvázat, to je podle mě největší humus.

Našla jsem už jen jednu nabídku a máte pravdu, je to do hl. města Ománu, celý auto za cca 16 tisíc, od lidí, kteří tam žijí a zůstávají. 90% útoků se údajně daří zlikvidovat, výstrahy chodí lidem na mobil i během noci, zatím při útocích zahynulo 6 lidí. Někteří trvale žijící Češi se rozhodli zatím zůstat, někteří a hlavně turisti se snaží odletět. No, co bych dělala já, těžko říct, ale rozhodně jsem ráda, že před takovou volbou nestojím. Protože muset tam nechat svýho psa, tak to bych asi nerozdýchala. 

Sarah01
Sarah01 16.03.2026, 12:38:10 xxx.xxx.162.253

Stromy ostříhané, kromě švestky, a bouda konečně pryč. 💪

Na tom místě, kde jsou betonové základy, bude ohniště, to musím ještě promyslet.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 16.03.2026, 09:57:18 xxx.xxx.162.253
janaa:

Ta diskuze ohledně vítěze mi přišla absurdní. Osobně si ani nemyslím,že měl ektropium,jen povolená dolní víčka,což je u clumbrů normální,stejně jako u řady jiných plemen,třeba flatů. Neříkám,že je to v pořádku. Ale zrovna u clumbrů byla situace před lety o hodně horší,to byla většina opravdu lymfatická až hrůza. Zrovna tam je vidět ten posun k ústupu od přehnaných znaků. To samé platí například u neapolského mastifa, člověku může připadat stále přehnaný, ale proti tomu,co bylo před xx lety je to nebe a dudy. Pokud by ten pes měl ektropium,tak by ho nepustili do závěrečného kruhu, stejně jako napříkla bob německých ovčáků,kterému dali stopku za volná hlezna.

Tak co jsem se všimla, hodně diskutujících z jiných zemí řešilo chovatele, že byl kdysi dávno odsouzen za týrání, přitom podle informací, které jsem dohledala, šlo o nemocné ucho, které muselo být psovi údajně amputováno. To mně přijde jako fakt blbost toto řešit, to žádný týrání podle mě není, prostě stalo se. Kdyby měl být za každý onemocnění psa majitel odsouzenej, že ho týral, tak je tady trestaných x lidí. Ten clumber, kterej letos zvítězil, měl teda nádherný pohyb, to se musí nechat. Mně se toto plemeno líbí moc a popravdě jsem si nikdy nevšimla, že by tito psi měli taková víčka. Třeba jednu chovatelku z Polska znám osobně a její psi to rozhodně nemají. Tady u toho psa mně to přišlo fakt extrémní.

Sarah01
Sarah01 16.03.2026, 09:48:19 xxx.xxx.162.253
assil:

Ovšem v kontextu celkového počtu plemen těch s problémama je minimum.

Jo, to určitě. Moc se mně líbil chesepeak, který zvítězil ve svém plemeni a byl z ČR. Úžasný úspěch.

Sarah01
Sarah01 15.03.2026, 20:14:02 xxx.xxx.162.253
Doron:

Ale někdy je smutné pozorovat, kam se ubírá i chov s PP.

Koukněme namátkou na exteriérové německé ovčáky , dobrmany, všechna ta krátkolebá plemena…, vždyť je to úplné šílenství.

Lidi nemaj rozum.

Jo, to máte pravdu. Napříč FB byla v minulém týdnu docela divoká diskuze kolem psa, který zvítězil na CRUFTs…..clumber španěl, u kterého bylo na první pohled poznat, že trpí ektropiem obou očí. ☹️

Sarah01
Sarah01 15.03.2026, 20:04:37 xxx.xxx.162.253
impact:

Tak já se nakonec nechala rozhodit bodlinkou 😁 a poté, co mi ostatní účastníci odpadli, tak jsem tu poslední vyhnala z postele a v osm už jsme vyráželi z parkoviště do údolí. Za údolím jsme prošli až k Jedovnici, tam to vzali kolem Lipového kopce nahoru, kolem Berana po hřebeni podél údolí a když jsme scházeli zpět do údolí, tak teda lidí jak 💩. 

Aleeeeeeeee! Co je nejdůležitější! Tak to je druhá dvacka po sobě! Huraaaaaaa! 😁

Fotek moc nemám, no. Nejvíc fotím, když jdu sama. 🤷‍♀️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Úplně jste mě holky navnadily a až pojedu zkontrolovat odchov do Bukovinky, tak se do údolí až k Jedovnici podívám taky. 🙂

Sarah01
Sarah01 15.03.2026, 19:53:26 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Mrzí, že jsem nechtěně rozpoutala takovouhle diskuzi…

Nejsem PP fanatik….nebudeme si lhát do kapsy, někdy fakt lepší povedená křižovatka, než sázka do loterie plemene, které je chodící diagnoza a nebo má velké predispozice k nemocem.

Nejsem PP fanatik a tak mi přijde, že cílené spojení dvou čistokrevných bez PP nebo i nečistokrevných psů má smysl pokud je to pracovní spojení…teda, že v tu chvíli nekoukám úplně na to jak pes vypadá a jestli je von Banhof, ale spíš, že je zdravej, vysoce funkční a pracovně se osvědčil velmi dobře…

Množit psy na mazly mi přijde prostě zbytečný, když se všude štěňat tři zadele a kousek..nehledě na to, jak potom lidem vysvětlíte, která bez PP štěňátka si může koupit, protože to jsou ta vymazlená a maminka je doma za princeznu a která ne, protože to jsou z těch eaných množíren.

No a ti, co v PP chovu některá plemena dotáhli tak nějak zdravotně do zadele v honbě za nějakou ideou extreriéru, tak ať si dají přes tlamu…

Já mám trošku jinej názor. Proti křížencům jako takovým nic nemám a klidně bych si nějakýho hodnýho prcka z útulku zase někdy vzala. Z útulku jsme už měli xlabradorku a z bazoše další dvě od lidí, kteří se buď stěhovali a nemohli si psa nechat nebo měli alergii. Klasika. 🙂 Ale jestli a pokud to někdy ještě udělám, bude to jen čistě moje rozhodnutí. Třeba se naopak zase rozhodnu pro PP psa, kde je jisté plemeno a povaha, protože popravdě se mně už nechce hasit něco, co někdo pos.al a je mu to úplně jedno.

Sarah01
Sarah01 15.03.2026, 19:43:06 xxx.xxx.162.253
Ivus:

Tak třeba, co se týče té příbuznosti, tak PP nezaručuje naprosto nic. Moje fenka má v rodokmenu praprababičku stejnou z otcovy i matčiny strany, takže u těch méně početných plemen, se to prostě i s PP kříží. Speciálně pokud se snaží prosadit nějaký rys (u foxterierů například aby byli mrňaví).

Jak nezaručuje? Chovatel má k dispozici PP obou případných rodičů a může si přece vybrat. U málopočetných plemen je to samozřejmě horší, ale společná praprababička je ještě v pohodě. U bez PP nevíte vůbec nic, tam prostě fakt vybíráte podle ksichtu, resp. podle fotky, dle vašeho příspěvku, a nejenže o příbuznosti nevíte zhola nic, ale ani nevíte, jestli se tam v minulosti nepřichomýtlo něco jinýho. 

Sarah01
Sarah01 14.03.2026, 19:09:20 xxx.xxx.162.253
Bodlinka:

Dneska to docela šlo. Okolí Bukovinky.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Bukovinka u Křtin?

U nás dnes děsně foukalo, do lesa jsme radši nešli, občas tam spadne strom.

Sarah01
Sarah01 14.03.2026, 18:25:56 xxx.xxx.162.253
Doron:

No už do chovu zasáhli, když se rozmnožili a pro jejich potmky platí totéž. 🙂

A v klubu asi nejsou, tak je jim to fuk.

To bych asi neřekla, že zasáhli do chovu jako takovýho. Protože bez PP se nikde nic neeviduje, takže ten jakože chovatel nemůže ani sledovat, jak si ta jeho linie vede. Jedině snad že by si vedl vlastní plemennou knihu. 😄 Ono stejně vybírat krycího psa jen podle vzhledu je fakt dost mimo. Já když hledám psa na krytí, tak úplně nejdřív samozřejmě zjišťuju příbuznost, potom zdraví a až pak jak pes pracuje a vzhled, u kterého mě ale hlavně zajímá, jestli splňuje standard a až pak teprve barvu, aby se hodil k mojí feně.

Sarah01
Sarah01 14.03.2026, 18:02:49 xxx.xxx.162.253
kometa:

Děkuji za vysvětlení. Pozapomněla jsem, že papírová fena může být neuchovněná. 

Mně tohle bez mýho vědomí udělat můj odchov, tak budu hodně zlá.

Sarah01
Sarah01 14.03.2026, 17:56:56 xxx.xxx.162.253
kometa:

Tak pokud pes není uchovněn,klubu se to netýká

Já myslela, že papírovou fenu by neměl krýt nepapírový pes. Je mi jasné, že v praxi je to jinak.

Uchovňuje se pod klubem. Pokud je s PP a uchovněna není, tak majitel nejspíš v klubu není. No, a pokud uchovněna pod klubem je, tak následuje vyloučení nebo sankce. Ale prskat bezpapiraky může dál.

Sarah01
Sarah01 14.03.2026, 10:20:37 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Tohle není klasická inzerce… je to nabídka na krytí, ve své podstatě mě to zaujalo, protože pes byl na první pohled dost podobnej mým berberům.

To je prostě neuvěřitelný, lidi nabízí ke krytí i vořecha a ještě vypíchnou, že je to unikát🙄

Obrázek Obrázek

Bohužel, Jani, a on se navíc najde někdo, kdo na to skočí. ☹️