Aktuálně: 2 489 inzerátů • 292 874 diskuzních příspěvků • 21 472 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

⋮
Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 23:35:24 xxx.xxx.162.253
assil:

Volají i o víkendu a večer, je to víc telefonů, tak to asi není že by člověk furt visel na telefonu. Já ani nechápu to, že někoho přemluví na úvěr, jako ta logika vaše peníze jsou v nebezpečí a zachráníte je když si vezmete úvěr, ta mi přijde tak totálně blbá, že fakt nejsem s to pochopit, že na to někdo může skočit.

U mě je to celkem fuk, jestli i o víkendu nebo večer, já tak nějak všeobecně nemám ráda dlouhý telefonáty. Oni většinou ti okradení říkali, že je ti podvodníci drželi pořád v šachu a ten telefon si pořád předávali, jednou jakože falešnej policajt, pak bankéř atd., nějaká holčina tvrdila, že byla snad dvě hodiny na telefonu a byla to dokonce vysokoškolačka, to už mně hlava vůbec nebere. Všude se o tom mluví a prý je čím dál více poškozených, kámoška dělá na kriminálce a to je prý snad denně, inženýři, doktoři. 

⋮
Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 20:56:01 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No to je fakt… tohle jsem do dneška nepochopila… resp. chápu, že někoho podvodník zblbne tak, že jsou jeho peníze na účtu v bance v ohrožení, dokonce i dokážu pochopit, že dotyčného zmanipulují tak, že si vezme úvěr… že ho přesvědčí, aby ty peníze vybral v hotovosti… ale kurňa, když už je držím v ruce, tak už v bezpečí jsou, už mi je žádný podvodník z toho účtu nevysosá, když tam nejsou, v téhle fázi opravdu nechápu, že ty peníze někomu cizímu na ulici předaj a nebo je nacpou do bitcoin-matu či jak se to zařízení jmenuje. 
Musím říct, že teda kluci podvodniciý to musí mít dost propracovaný, když dokážou člověka tak zblbnout, že přestane používat selskej rozum a peníze předají.

To zase pár tisíc za virtuální štěně vyjde docela lacino.

U mě by skončili hned na začátku, protože prý ty telefonáty trvají i několik hodin a tak dlouho by mě na drátě fakt neudrželi a to by mně mohli vyhrožovat třeba atomovkou. Vždycky si říkám, jak to ti lidi udělali, že s nimi tak dlouho mohli mluvit, já bych prostě nemohla. V práci prostě telefonovat nemůžu a doma kvůli psům to taky nejde. Už mně asi před dvěma lety nějací podvodníci volali, prý mně na PC musí přeinstalovat Windows. 😂 Řekla jsem jen, že nemám čas a típla jsem to.

⋮
Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 18:34:24 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Je to fakt zlatej fešák, tak ať to klapne, až bude ten správný čas🍀

Děkuji. Uvidíme, necháme to na přírodě. 😊

⋮
Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 18:18:25 xxx.xxx.162.253
Chingis:

My stále venčíme jen “okolo komína”, ale bohatě nám to zatím stačí. 

Před pár dny jsme se s manželem na procházce zakecali, a najednou nám přes cestu přeběhla srnka, skoro zakopla o Bailey, která se samozřejmě rozběhla za ní 🙈. Tak šla radši zbytek cesty na šňůře. Chvíli po srnce vylezl z mlází Blue, s takovým nejistým připitomělým výrazem jako “bylo to zajímavý, ale nevím jestli jsem neudělal něco blbě?" 

Balúa strašně láká voda, pořád chce jen šmejdit podél břehů, i v tom jednom stupni nad nulou, co bylo ráno, tam chtěl skočit a vůbec mu nevadilo, že má na sobě vestu zimní a né plovací. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

S tou zvěří je to teď na jaře docela divoké. Já se minulý týden tuším v úterý už vracela se psy domů a Dráčkovi vyběhl zajíc těsně před nosem, za celých 8 let se nám to nestalo. Samozřejmě za ním vyběhnul a zrovna těsně před silnicí, doběhnout bych nestihla. A jak se ukázalo, vyplatil se trénink předsedání před přecházením silnice, Dráček  se zastavil, počkal, až auto přejede a pak teprve pokračoval dál, mezitím mu došlo, že zajíce nedohoní a vrátil se ke mně, to už jsem byla skoro u něho. Uf. Srnky jsme zatím nepotkali, ale počítám, že i na to dojde. 🙂

⋮
Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 17:55:46 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Každý kdo nastoupí do autobusu když bača zapíská a neví proč je ovce. Zvlášť  když za nespočet “úletů” vlády mafie držel hubu nebo co víc, tleskal tomu co mu teď vadí.

Nerozumím tomu, jak je to myšleno. Ale spousta lidí tady z Moravy nejela autobusy, ale jely celé rodiny autem. Je to jejich volba, já mám každopádně jiný starosti a jak vidím, je nás tady takových víc. 

⋮
Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 17:50:25 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Hledáme pro ně milující a zodpovědné majitele

No tak určitě …no hlavně, že mají štěňata zodpovědné odchovatele…už jen to, že merle barva u čivavy není přípustná, takže merlatej čivaví tatínek je kříženec bůh ví čeho a o mamince si tím pádem nedělám žádné iluze. Odchovatelé se určitě zabývali genetikou takového spojení…😂

Ale nemám strach, že to lidi, co chtějí nějakou raritku koupí a ještě se tím budou chlubit…chjo…😴

Radši jsem to ani nekomentovala, člověku až zůstává rozum stát nad tím, co ti lidi ještě vymyslí. 🤮

⋮
Sarah01
Sarah01 20.03.2026, 06:48:27 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Tak je to tenhle…ale nevím jak hodně je účinnej… resp. s Máťou většinou chodím po posekaných plochách, kde je teda asi i menší výskyt klíšťat. A teda loni jsme klíště neměli ani lezoucí.

Obrázek

Díky. Tak to je ten od Barona, co tady dávala janaa https://www.baron.cz/sprej-proti-klistatum-cdvet/

Pořídím ho, když funguje. Já teda dávám tabletu Simparica, ale zásadně jen jednou ročně, víc nechci, a na září už to nestačí. Navíc dva jsou už senioři, letos 9 let, tak si říkám, že příští rok už bych tabletku nedala.

⋮
Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 14:09:52 xxx.xxx.11.197
janaa:

Tak tam není olej,takže ne. Hele,ale upřímně na velký psy,pokud se dává každý den,je to raketa. Proto to dávám jen březulím,resp. dávala jsem loni a teď zas začnu. Jako stříkat tím všechny bych fakt nemohla

Jo, koukala jsem, že je to pěkně drahý. Na druhou stranu třeba ta injekce Bravecto přijde na velkého psa na cca 3500 (nedávám, ale někdo to psal na FB). Tak to pořád ten Baron vyjde o hodně levněji, pokud by ten jeden sprej 0,5 l vyšel na 1 psa na celej rok. 😎

⋮
Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 13:45:39 xxx.xxx.11.197

U mě to bylo na školní zahradě, měla ho tam ředitelka. 

⋮
Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 13:38:11 xxx.xxx.11.197
hmn:

tableta nepůsobí preventivně, zabíjí až přisáté klíště
takže teaoreticky k nákaze může dojít (píší i v příbalovém letáku)

Ano, je tam, že zabíjí klíšťata do 48 hodin, jinak jsem tam nic nenašla, ale AI tvrdí , že anaplazmózou se může nakazit, pokud je klíště přisáté víc jak 24 hodin…takže jo, kryje se to. No, tak musím ještě ten repelent, nedá se nic dělat.

⋮
Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 13:19:59 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.03.2026, 13:07:58

Jani a jaký repelent dáváš?

⋮
Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 13:18:34 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 19.03.2026, 12:54:01

Jako že se pes nakazil i přes tabletu?

⋮
Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 12:46:30 xxx.xxx.11.197
janaa:

Nedala bych tabletu,natož injekci. Dávám spoty. Ale pokud bych měla jednoho psa,natož malýho,tak bych kupovala sprej od Barona. Ačkoli jiný přírodní věci se mi neosvědčily,ani od nich,tak loni březí fena dostala keramický obojek (nevěřím,že to pomáhá,ale do kdyby😀) a stříkala jsem před každou procházkou tímhle sprejem. Od dubna do konce června jsem z ní nesundala jediný napitý klíště. Uvidíme,teď začala hárat,od začátku března mám nakapaný spoty,ale v dubnu už kvůli březosti nemůžu,tak zas nasadím tuhle kombinaci a uvidím,jestli se osvědčí jako loni. https://www.baron.cz/sprej-proti-klistatum-cdvet/

Ono je to těžký. Já mám chlupatý psy a bývá to masakr, hlavně teď zjara. Roky jsem nepřinesla klíště ani já, loni cca 5 kousků, přicucaných teda. Člověk si prostě musí stanovit priority a po tom, co měl známej fenu s anaplazmózou od klíštěte, tak se prostě bojím. A pak je tady ještě ta věc, že spot dělá na srsti mastný fleky a pokud chci na výstavu, tak to musím pořádně vymýt a tím se prostě účinek snižuje, zvlášť když moji psi jsou takový vydry. Vždycky jsem toho spotu brala koňský balení a ten poslední rok už mně to na to sezónu nevydrželo, kapala jsem každej měsíc a bez účinku. 

⋮
Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 11:10:29 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 19.03.2026, 10:54:21

Já asi ne. Mně i docela vadí jedna rodina u nás, co si pořídila středoasiata, sice na zahradu do baráku, ale venčí ho zásadně bez vodítka, pes už napadl několik psů. A paní majitelka si ještě dovoluje na všechny pejskaře řvát, jak kdyby jí to tady patřilo. Raději se jim vyhýbáme.