Tady to samé, včera obleva, během noci připadl poprašek a zamrzlo, teď aktuálně něco málo pod bodem mrazu, v lese a na loukách by to dnes mohlo jít.
Tady to samé, včera obleva, během noci připadl poprašek a zamrzlo, teď aktuálně něco málo pod bodem mrazu, v lese a na loukách by to dnes mohlo jít.
Volala mně Bobča, půjde na reoperaci, není to dobrý. Tak hlavně aby jí to teď už opravili správně. 🙏
Dafi:No já vím,že zdraví je přednější..ale někdo za mě bude muset dělat….
Berte to tak, že kdyby vás odvezla rychlá, tak taky za vás bude muset někdo dělat a už vám to pak bude i jedno. To stalo mně loni touto dobou a nenadělala jsem nic.
Xerxova:často opadává malolistý fikus v zimě - vadí mu hlavně málo světla. Velkolistý neobroste - ten je lepší dát špičku znovu zakořenit. Malolisté obrostou… a suché holé větvičky se dají vystříhat.
Benjamina to není, spíš asi cyathistipula nebo něco takového.
Buggyra:No joooo, kouzelný… tak určitě… blééé
V prosinci jo, teď už mně to moc kouzelný nepřijde. 😀 Ale všeho dočasu, má zase přijít obleva.
Teď se prý snad dělají z nějakého tvrzeného plastu. Koupila jsem před Vánoci ty obojky Bafpet z hexapopruhu, mají plastový trojzubec a v mrazu není problém, aspoň zatím. Před cca 20 lety, když jsem koupila obojek s plastovou sponou, tak během první procházky bylo po něm. Proto jsem doteď kupovala jen s kovovou, ta ale nesmí do vody, což občas teda nešlo uhlídat, ale ještě nikdy se nám ta spona nerozbila, spíš se po letech začal škubat ten popruh, i když je podšitý softshellem. Asi jak se to pořád musí prát. Proto ten hexapopruh je fakt paráda, nemůžu si to vynachválit, příště je koupím zas, i když vypadají teda nezničitelný.
Opadal mně fíkus, úplně. Myslíte, že půjde ještě zachránit?
Trickyvoo:Evidentně si mladý pán svý “pánečky” dobře vycvičil. Žádný hlupák to nebude.
To si vždycky vzpomenu, jak jsem jednou svého prvního psa dala na hlídání ke kámoše a ona mi ho vracela s tím, že ho máme pěkně rozmazleného a já se pak nestačila divit, co všechno si u ní vynutil. Ona ho vzala i do postele, i když u nás v posteli nespal 😂. Jenže on z toho víkendu přišel s tím, že by všechny ty novinky mohl zavést i doma.
Tak jasně, u psů co jednou dovolíte, tak už je to navždy. A když to chcete zrušit, tak nechápou proč, co jako provedli, vždyť jsou hodní. 😀
Cherry už mi chodí taky do postele, začala po druhých štěňatech, nějak se na mě víc upnula. Říkala jsem si zaslouží si. A už to holt nezruším, mám to nafurt.😊
sutrik:Na Českomoravské vrchovině je zase silný vítr.
Dopoledne se nedalo. Bonnie chtěla za 10 minut domů, nic jsem nenamítala.
Odpoledne sice stále hodně foukalo, ale už jsme zvládly aspoň krátký okruh (ani ne 2,5 km). Před měsícem bychom šly tak na hodinku, ale po té vlně oteplení se ani jedné do mrazu a větru nechce.
Taky bych chtěla psy, kterým se do mrazu nechce. 🙏 Dnes sněží a fouká a rovnou mně do ksichtu a nejmladší madam se vůbec nechtělo domů.
Elisak:Kdysi když jsem vybírala obojky, tak jsem někde narazila na to že ty kovový spony jsou sice hezký, ale poruchový, že plastový jsou spolehlivější.
Než se zničí ty kovový spony, tak ta látka bude dávno roztrhaná, vlastní zkušenost. 🙂
Šmarjá, prosím s QR kódem na mě nechoďte. 😜
Tenurri:Já do toho počítám třeba i to, že nebudu volit komunisty 😀…ale jako jinak taky nevím, k čemu bych v běžném každodenním životě využila znalosti o starém Egyptě, nebo Římu…
což se tedy přiznám, že mě na základce dějepis čekých dějin vyloženě nudil a raději jsem si do sešitu kreslila obrázky koní a učila jsem se jen na testy abych měla 1 a dál to někde vypustila…bavily mě spíš dějiny exotičtějších krajin. Případně pravěk.
Na střední jsme dějepis měli jen v prváku a dost okrajově - technicky založená střední.Mimochodem…doporučuju deskovou hru timeline 😀…jedna je zaměřená přímo na česko, některé jsou obecné a jsou tam i události jako první supermarket a jiné…je to docela zábava, než vám dojde že máte v hlavě úplný okno. Většinu událostí si aktuálně pamatuju jen díky tomu, protože to hrajeme sem tam s rodinou.
Dějepis byl můj koníček ještě, když jsme ho ve škole ještě vůbec neměli. Na gymplu jsem z něj maturovala, bohužel jsem si vybrala úplně blbou otázku….Poválečný vývoj a Marshalův plán. 🙄
Chápu, že každý to má jinak, ale třeba já osobně si myslím, že jako příslušník českého národa bych nějaká ta data pro náš národ důležitá měla vědět. Nejsem teda žádnej nácek, to zas ne, ale myslím si, že jako Češi (Moravané, Slezané) máme být z naši minulosti na co hrdí. No, a pak není nic horšího, když se bavíte s nějakým cizincem a přijde na debatu o historii našich národů, onen cizinec to sype a vy neřeknete nic (?). Měli jsme za studií VŠ našich dětí několikrát možnost těchto setkání a ano, na debatu na dějiny došlo a my teda věděli. Jen teda Asiati se divili, že počátky českého státu jako takového se datují až do 10. století. 😄
marcelaamax:Joo kdyby to šlo vypnout, neříkám nic. Mozna je to telefonem, nebo jsem slepá? 😂 ale křížek ani jinou moznost skryti tam nevidím. Mam to cele tak jako šouplé, tak možná je ten křížek tam, kam se nedostanu🤔
Jak na to koukám, tak toto jsem nikdy neměla. A podle mě je ten křížek schovanej vpravo. 🤔
Jojo, včera poprvé po dlouhé době vykouklo na chvíli sluníčko. Naposled svítilo někdy v lednu, to jsem si konečně umyla auto. Teď je zase jako prase. 😄
Kilian:..spousta akcí a možností tréninků (hlavně stop) mi tak uniká, ale možná, že to má i tu výhodu, že Keliše neutavim…a když nás někdo vezme někam autem na trénink/závody, tak si ten luxus moc užívám….
Evi, jenže vy bydlíte u Prahy, tam si myslím, že je hustší hromadná doprava. Tady v pohraničí je to bída. Já jezdívala trénovat do Zábřehu a abych tam byla na desátou, to znamenalo nějak se dostat na vlak, který odjížděl 7:30. Taxík mě vzít nechtěl, nezbývalo než jít cca 4 km pěšky, někdy jsem bývala i na kost mokrá, když pršelo, a pak jsem se v Ol na nádraží sušila. 😀 V Zábřehu mě pak ještě musel někdo vyzvednout, protože do lesa nebo na louku by to byly další cca 4 km, možná víc. Domů jsem se vracela až večer v 8. Dnes se divím, že jsem se na to nevykašlala. Jenže když jsem chtěla, abychom udělali ty zkoušky z vodních prací, tak to jinak nešlo. A udělali jsme v I. ceně naštěstí, takže ta námaha aspoň stála za to.
Zas je fakt, že nám do toho připletla i matematika. 🤔
Ph:obdivuju kazdeho, kdo z treninku /zavodu jede sockou!
me by urcite nevzali ani z vychazky 😂
Tehdy jsem právě dospěla k tomu, že bez řidičáku a auta to nepůjde. 😄
marcelaamax:Nečetla jsem diskuzi, tak se omlouvám, pokud už se to tu řešilo. Pri prohlížení na mobilu mi tu vyskakují reklamy, které jsou přes celou plochu, nejdou vypnout (možná je ten křížek někde skryty, ze neni v mobilu videt?) , a přes tu reklamu je nemožné otevřít nějaké vlákno, vlastně ty názvy vláken nejsou pomalu ani videt. Pomuze nekolikrat aktualizovat stránku, a pak skočí jiná reklama, která není přes celou plochu a jde zavřít, případně je prostě malá a jde otevřít vlákno. Ale někdy mi tam ta “velká” skáče neustále dokola a vůbec se mi to nepodaří. Šlo by s tím něco udělat? Nebo nějaký tip?
Marci, na mobilu mně to dělá taky, ten křížek tam je, ale někdy trvá, než se objeví. Já to beru tak, že reklamy asi musí být, ale nekoukám na ně, nezajímají mě.
Dublinbarzoj:Arčí měl včera 6 měsíců a je zázrak, že s tím jejich divočením přežil bez ztráty desítky
Všichni jsou parta veliká, ale Dobby a Arčí mají k sobě přece jen pouto větší, ikdyž to občas vypadá spíš než na hru tak na likvidaci
Vyrostl, už není “malej”. 🥰