Aktuálně: 2 299 inzerátů289 455 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 13.02.2026, 10:16:18 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

A letos je navíc dlouhá “zima”, stavebnictví normálně už touhle dobou zase jede po vánoční pauze, ale letos se čeká, až se počasí ustálí, takže jsou doma lidi déle, než čekali, a spousta jich jde na pracák s tím, že jim docházejí peníze z předchozí sezony.

U nás v Biomacu už nemají dřevěné brikety, prý objednaný kamion už 3 týdny a pořád nic. 

Sarah01
Sarah01 12.02.2026, 09:05:26 xxx.xxx.11.197

Já vytáhla holínky, ale bohužel chodit se v nich ještě nedá, je to o hubu, takže trekovky a taky jako 🐷.

Sarah01
Sarah01 12.02.2026, 09:04:00 xxx.xxx.11.197

Já teď přesně nevím, jak je stará, ale vzhledem k problémům mám názor jako ostatní, šla bych do toho. Před dvěma lety jsem nechala vykastrovat starší 7letou fenu a změna defakto žádná. Měla jsem  obavu hlavně z přibírání, ale nic takovýho se nekoná, i srst je pořád stejná, ona ji teda měla hroznou i předtím, ale že by teď byla nějak víc vatovitá, to vůbec. Povaha taktéž stejná a psům voní pořád. 😄

Sarah01
Sarah01 12.02.2026, 08:16:06 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Já jsem se právě krásně dojmula. KOukala jsem na to ftipný psolympijský vídeo, co sem dal honzapm a od něj koukla do Dogpointa a pak na mě vykouklo tohle, to je tak roztomilý a tak hezký, že prostě… koukejte, jakou má ten joudík udrbanej radost, že jde do novýho domova:

https://www.facebook.com/reel/1526776021848866

Krásnej je. Ty děravý uši jsou hrozný, jak kdyby mu někdo dal náušnice a pak je utrhnul. 😢

Sarah01
Sarah01 12.02.2026, 08:10:17 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Musím říct, že na zahradě mám tolik kosů, že jsem to ještě v životě neviděla …

Neviděla jsem je, ale slyšela. 😄 Zahrada už je skoro bez sněhu, všude bláto, doma taky. O víkendu má něco málo napadnout a zamrznout, to bude venčeníčko. 👍

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 19:50:29 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Jak slušné nebo nevychované to bude, zjistíme, až nakoukne někomu do kočárku na té zahradě. O vlkovi se traduje, že je to plaché zvíře, které spatří jen ten, kdo má velké štěstí. A tak by to mělo zůstat.

A co navrhujete?

Promiňte, mě to prostě rozesmálo…představila jsem si, že by divoké zvíře někdo vychovával. 🙂

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 18:39:51 xxx.xxx.162.253

Dnes jsme byli na očkování, takže procházku už jsme nestihli. Ale pohrála jsem si s večeří. 

Obrázek
Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 15:00:08 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Kdo už se konečně probere a začne konat. Vlci se dostávají čím dál blíž k člověku a na další a další nová místa v ČR. Střet s člověkem už není nic výjimečného. Jen pár článků za poslední dny:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-jihomoravsky-kraj-u-dalnice-d1-na-brnensku-se-potuluje-mlady-vlk-40561385#utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-kralovehradecky-kraj-v-orlickych-horach-zije-nejmene-13-vlku-40561957#dop_ab_variant=1607700&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=abtest300_rec_comments_lide_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

To vám řeknu přesně…až se něco stane, dřív není důvod. 😊

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 14:43:31 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Já se ještě vrátím k těm dětem…jo děti v dnešním sociálním prostředí opravdu mohou být zdrojem příjmů (teda nevím, jak teď s tou superdávkou), ale povětšinou se jedná o rodiny bez příjmů…tam nejenže pobírali různé sociální dávky a příspěvky, ale jsou i případy, kdy si prarodiče vezmou do pěstounské péče dítě svojí dcery, ale třeba i neteř a pod.….když potom chlap někde pracuje na černo, tak si opravdu žijou velmi slušně…na rozdíl od rodiny, kde třeba i oba rodiče pracují, ale v oborech, kde ty příjmy nejsou žádná hitparáda.

No a péče o člena rodiny…tak tam to vidím jasně…stát určitě vyjde levněji pokud se stará rodina, než kdyby byl ten člověk v nějaké ústavní péči…no tak by měl pro tohle vytvořit podmínky, aby ti lidi mohli zůstat doma v péči svojí rodiny.

Když chlap pracuje načerno, tak snad. Taky se i jaksi tradovalo, že jistá komunita dostávala příspěvky na různý věci, který běžní lidi bez práce nedostali…jako nevím, jestli je to pravda. Že se tady tihleti lidi, spíš tedy ženy, pořád poflakují po městě to jo, ale že by vypadaly nějak bohatě, mně nepřijde. A zdá se mně, že je jich tady u nás teď nějak míň, začínají se bourat činžáky v jisté lokalitě, které jsou jimi vybydlené, dva už jsou srovnané se zemí, další budou následovat. Kam je odstěhovali, nějak netuším.

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 14:25:11 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Du proti proudu. U našeho Domečku byl a je, klasický dřevěný vesnický plot. Původně jsem chtěla do ulice, aby od  branky pokračovala místo něj opuková zídka, nahoře tašky…. no a nakonec jsem došla k tomu, že se nechci takhle vyčleňovat, proto jsem šla na vesnici, že mě baví halekat na sebe se sousedkama a že o tohle bych přišla, že bych přišla o to pozdravit se se starou paní sousedkou, který je asi dvěstě let a chodí slepicím na mlíčí na loučku před naší brankou a když ji vidím, vždycky si zamáváme, nebo chvíli pokecáme. Takže se zachová stejný ráz plotu, jen se udělá nový, dřevěný, špičatý . U něj budou keře - jen se neví zatím jaký. Hrozně teď lavíruju mezi kalinou, která je stálezelená, ale nemá pro mě ten správný tvar?? a hortenziema, kterým na zimu sice listy opadají, ale zůstane tam to květenství, který to celý taky dělá zajímací…. , zas se to musí stříhat, no… A pro ohaře je ten plot taky fajn, viděj lidi co jdou kolem, zastaví se sousedka s mrňavým klučíkem a voni si s ním “pokecaj”. Došla jsem k tomu, že se mi to líbí víc, je to i víc svobodný.

Tak zepředu mám taky klasický dřevěný (na jaře už ho musím natřít) a když dělám na zahradě, tak taky na mě někteří známí z vesnice halekají a nevadí mně to.  Ty túje mám jen ze strany toho nepříjemnýho souseda. Bydlíme tam přes 20 let, on nám ten domek po rodičích sám prodal, třetina tehdy byla v exekuci. Jenže pak ho začalo asi mrzet, že si ho radši nenechal nebo že si neřekl víc, takže začal na nás být hnusnej. Dokonce jsme byli 2x i u soudu kvůli úplný blbosti…naši psi mu koušou jeho plot a pak naše jímka mu prosakuje na pozemek, obojí zamítnuto. To prostě nechcete, aby na vás takovej člověk viděl a neustále sprostě pokřikoval ve stylu “Podívej, ten ču.ák na nás zase čumí.” Přitom my na ně nikdy nekoukali, mám svůj život, ten mi stačí, nepotřebuju žít životy jiných. Takže teď už nás nepozorují, občas je jen slyším, když na mě řvou. Ale už je to dost ojediněle, neboť dělám, že nic neslyším. Dřív taky vyhrožoval, že nám psy otráví, proto je mám radši doma.

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 14:13:18 xxx.xxx.11.197
Daja:

Já vím👍u Globusu, že jo. Tam je to neustále v jakoukoliv hodinu.

Ne ne, na Krnovské u Orlenu. Tam mě dokonce jednou chlap taky s Fabií, který najížděl z vedlejší, málem smetl, přednost vůbec neřešil. 🙄

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 10:21:45 xxx.xxx.11.197
eva:

Ad ještě příspěvek na péči. Nevím přesně, kolik je teď, ale mamka začínala na 1. stupni, tehdy to bylo 800 Kč měsíčně. Obvoďák špatně napsal žádost o zvýšení, nepřiložil tam nějaké zprávy z nemocnice, tak jsme se odvolali…úřednice mě poslala z kanclu pryč, že si promluví s maminkou sama ( to bylo ještě v počátku nemoci )….a potom mi dala přečíst protokol, co tam maminka napovídala - všechno si dělám sama, vařím, peru, uklízím, vytírám…tak to jsem odmítla podepsat, nebyla to pravda…takhle se tam chovají, vidí, že ten člověk je nemocný a pokládají otázky, které ho navádějí odpovídat jak oni chtějí. Už si nepamatuji, ale myslím že dostala potom 3. stupeň, tuším to bylo 8.000 Kč - a to padlo i s jejím důchodem na odlehčovací služby. Takže já jsem si nevydělala ani korunu. 

Právě, oni to tak dělají schválně a to i prý v případech, kdy je ten člověk ležák. Navíc dnes člověk vydá jen za různé pomůcky hrozné peníze. Já si prostě nemyslím, že se na tom dá něco vydělat.

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 10:19:01 xxx.xxx.11.197
Doron:

Já nemusím, já ho viděla!😅

To je bič Boží, ten Gustav, hodně chytrej a namistrovanej týpek !

S kachnama si povídám běžně, docela jim rozumím, nejvíc si oblíbili vnoučka, slyší ho přes celou zahradu a zdraví ho vítacím pokřikem, on jim po kachním odpovídá.., my jsme máklá celá rodina.🤣

S Indiány se situace uklidnila, jak jsem je oddělila, hoši vychladli. Když jsem Miloslava vypustila, holky ho vítaly, ukláněly se mu, došlo k poslednímu kratičkému souboji a teď se Pepa drží kousek dál, snad to vydrží.

Vnouček dal ve škole na nástěnku inzerát: BABIČKA VÁM DÁ INDICKÝ BĚŽCE JSOU K ODEBĚRU U BABIČKY. NA KOHO NEZBYDE KACHNA VYTISKNU MU NĚCO NA 3D TISKÁRNĚ.

Tak počítám, že se teď u nás dveře netrhnou a situace se brzy zdárně vyřeší.🤣🤣🤣

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Všechny máte pojmenovaný? Jak se jmenují holky? 😊

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 10:17:30 xxx.xxx.11.197
drvodelkafialova:

Tak množírny jsou jiná liga. Já měla na mysli spíš takové ty běžné majitele psů. Prostě mi přijde, že pes na place má šanci být vidět, když mu někdo škodí. Ale je to hlavně o lidech, to je fakt. Navíc uznávám, že co se na vesnicích rozmohly ty betonové ploty, není vidět taky nic.

Ad ty ploty, někdy to chápu. Já sice nemám betonový, ale mám z jedné strany ty hnusný túje, přes který není už 3 metry vidět, z druhé strany, kde je soused normální, mám dokonce kromě pletivovýho plotu i branku, abychom to k sobě měli blíž. 🙂 Když máte jednoho souseda debila, tak to prostě jinak nejde. Kromě verbálních nadávek jakmile jsme vyšli ven na zahradu nebo na dvorek, tak byl za oknem a vůbec mu nevadilo, že ho vidíme, jak nás špehuje.

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 09:32:57 xxx.xxx.11.197
trojAAAcko:

No já tam tak běžně nejezdím, ale v Červenci 2025 jsem jel od ČB a kolona pár km před kruháčem (modře - jsem asi vychytal blbý čas) a za kruháčem kolona až k té křižovatce (červeně) jak jsem psal a za tou křižovatkou už vše ok. 😀 To jsem nějak nepochopil, ale to je jedno, ve svém životě nepochopím ještě hodně věcí takže zbytečné se tím trápit. 😀

Obrázek

V Opavě se před jedním kruháčem v době špičky taky dělají kolony, pravidelně, už s tím člověk tak nějak počítá. Myslím, že být tam běžná křižovatka, bylo by to horší.

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 08:24:28 xxx.xxx.11.197

Taky si myslím, že by musel dosáhnout na nejvyšší stupeň, aby se to vyplatilo, ovšem pokud bude mít staroušek Alzheimera, tak to bude na celodenní péči asi. I noční. Mně stačí 3 🐕, dnes za noc cca 3x pouštění ven, netuším, co se dělo, ale spaní na 💩, chodím jak mátoha.

Sarah01
Sarah01 11.02.2026, 08:19:05 xxx.xxx.11.197
Janae:

Je odstupňovaný a je hodně na zvážení lékaře. Jde o to, jak moc je člověk nesamostatný, což se u staršího člověka i lékaři špatně posuzuje a zrovna tato skupina v tom umí dobře chodit a přesně ví, co má lékaři říct.

A dle důchodové reformy se péče, včetně rodičáků, vyplatí i následně do důchodu. Pokud jsem to dobře pochopila, tak doba péče, náhradní doba sociálního pojištění, se započítává jako průměrná mzda v tom konkrétním roce. Takže pečující už nejsou kráceni na svém duchodu. Což je vlastně logické a fajn, protože ušetří státu dost peněz a ruku na srdce, jako matka hodně dětí takové peníze nikdy nevydělám, ale zase to dost nahrává jisté skupině lidí.

Tak vždycky se najde někdo, kdo něčeho bude zneužívat, to je jasné. Jen si myslím, že tyto případy jsou marginální. Ano, státu ta domácí péče ušetří spoustu peněz, takže podpora by v těch těžších případech, si myslím, měla být daleko větší. 

Matky více dětí to budou mít vždy těžší, často ne že nemůžou skloubit tu péči s prací, ale ani je nikdo do práce nevezme.