Logicky je myšleno hlavně obilí.
Logicky je myšleno hlavně obilí.
Ale víte co se říká?
Studený máj, v stodole ráj.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-hasici-vytahli-u-troubek-z-hlubokeho-blata-psa-pohresovan-byl-nekolik-dnu-40521520#dop_ab_variant=1451331&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Dobří lidé žijí…
Nejen zvířata…Co říct na podmínku matce, která vlastní miminko téměř zabila?
Klub svými podmínkami chovnosti může do jisté míry ovlivnit kam, jak, se bude ubírat plemeno. Ono je to dost složité, třeba v osmdesátých letech, kdy se v chovu NO začalo víc a víc prosazovat čím dál větší úhlením zadních končetin, přišel tento trend ze země původu, tedy z Německa, tehdy z NSR. V NDR se ještě dlouho chov ubíral jinou cestou, na rovnější hřbety ne tak výrazně uhkwni, prostě vy se řeklo starý typ NO.
Změny se dály plíživě, ne skokově. Po sametu se otevřela možnost krýt na západě a přeúhlení hrbáčci se začali vyskytovat čím dál častěji. Bylo to plíživě, ne skokové.
Podobně při zkracování čenichu u boxerů a buldočků…
Podle mě měly tehdy zasáhnout kluby… Ale to se dělá těžko, když tyto změny přicházejí ze zemí původu, od garanta standardu…
Ale to není vina výstav!!
Chov na extrémní znaky je vina chovatelů a vedení chovatelských klubů…
U nás je feňuli jedno, co je momentálně hitem…
Ona prostě bude jíst jen granule a to syrové, pečené, vařené i smažené maso si můžeme prý jíst sami. A když bude mít náladu, dá si rohlík s máslem.
Proč jsou vám výstavy tak moc trnem v oku?
Mně to vaše neustále omílání, že by se měly zrušit, připadá až paranoidní.
Vždyť je můžete ignorovat…
I kdyby byly výstavy zrušeny, staly by se bonitace a svody a další chovatelské akce jejich náhradou, tam by lidi své psy předváděli.
Samozřejmě, že ne každý uchovněný jedinec zasáhne do chovu. Ani feny, ani psi. Mnohdy je to tak, že kryje pár psů, kteří jsou vidět a o ostatní není zájem. Ale to se nezmění tím, že se zruší výstavy. Třeba v klubu chodských psů se to snaží řešit regulací počtu krytí nebo vrhů. Aby se zachovala co největší genetická pestrost…
Neměl by se nejprve naučit plavat bez vesty? Aby pak někdy, když by se octnul ve vodě bez vesty, nebyl šokován?
To přece není pravda, že za stav plemene mohou výstavy! Ti chovní jedinci musí přece projít před uchovněním bonitací. A známka z výstavy je jen jedno z kritérií rozhodujících o tom, zda bude jedinec uchovněn.
Pes, který je např. vyšší, než povoluje standard. Na výstavě má úspěchy, větší jedinci, pokud jsou harmonické stavby těla, jsou zpravidla líbivější než menší jedinci. Ale na bonitaci se výška měří, a pokud se pes nevleze do standardu, nemůže být uchovněn, i kdyby byl výstavním šampionem.
Máte pravdu. Do chovu by měla být výstava speciální nebo klubová, tam většinou posuzují odborníci na plemeno.
První odstavec - samozřejmě, to nerozporuji. Já jsem reagovala spíš na to, že se někdo diví, že má jednou pes V a podruhé VD nebo D.
Jak poznáte, jaký má pes exteriér, když se nepředvede? Součástí exteriéru, je i pohyb, postoj. Ten souvisí se správným úhlením končetin, s celkovou stavbou těla.
Tohle volání po zrušení výstav a nebo jejich zbytečnosti do chovu nechápu. Nemusíte tam mockrát chodit, protože na chovnost většinou stačí jedna výstava, kterou každý přežije. Fakt nevidím přínos zrušení dosažení určitého ocenění na výstavě jako jednu z podmínek chovnosti.
Ocenění z výstav není nikdy zcela objektivní. Každý rozhodčí posuzuje subjektivně, i když chce posuzovat objektivně. Protože prostě má své preference typu, znaků, barvy, projevu, které se mu více líbí. To má prostě každý, nejsme stroje. A tyto preference fungují i u bonitací. Jednomu rozhodčímu se bude zdát ucho příliš dlouhé, druhému akorát, jednomu oko tmavé, druhému světlejší protože právě zasvítilo slunce, a tak dále. A pořád to bude v rámci standardu, protože standard je ideál, nedosažitelný ideál, kterému se chovatelé pouze snaží co nejvíc přiblížit.
A to, že na jedné výstavě, dostane pes VD nebo D a na druhé, třeba hned druhý den, V, není žádná výjimka. Jak píšu výše, posuzování je subjektivní, a pes se nemusí ten první den ukazovat, zatímco druhý den se předvede krásně. Vše hraje roli. Není to tak, že pes, co jednou dostane V, ji má předplacenou pro všechny další výstavy.
Je vám všem, kteří zase chodite na ifaunu, jasné, že tak pomáháte těm, co nás od tam vyhodili?
Není vám to vůči Zbyňkovi a ravenovi blbé?
Nevracím se tam, odkud mě vyštvou. Ze zásady.
Přijal nás web chov zvířat, kvůli nám ho majitelé přizpůsobili a přizpůsobují dál. Vycházejí nám vstříc. Nemám důvod odcházet nebo chodit na oba weby.
Fenka, pokud se ji podaří odchytit, prožije zbytek života ve vězení. Bude to pro ni život? Lidi, kteří ji sem dotáhli z Rumunska si myslí že ano a že jí pomohli. Já myslím, že to pro ni nebude život, ale živoření. Tady se ukazuje, že ne vše je dobré zachraňovat za každou cenu.
Jo, kotec máme. Nikdy v něm žádný pes nebyl zavřený. A už dlouho slouží jako odkládací prostor…
Je moc dobře, že každá můžeme mít svůj názor, který se zformoval z rozdílných zkušeností a z rozdílného náhledu. A co si budeme, není návštěva jako návštěva. Záleží na tom, kdo k nám chodí a jak se chová.
Tak záleží na tom, kdo k vám chodí a jak si dokážete dupnout navzdory příliš benevolentním rodičům, kteří nereflektují na vaše doporučení. Taková návštěva, jak píšete, by u nás byla poprvé a naposled. Nemám ráda neposlušné děti a kdyby si je rodiče nezpacifikovali, udělala bych to já a to by se nelíbilo těm rodičům.